ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:271/932)

Ciasto kokosowo-maślane 106

Ciasto nie wychodzi wysokie, wręcz niskie, ponieważ nie zawiera proszku do pieczenia. Jednak smak jego jest rewelacyjny, mocno kokosowy i słodki. Spód wychodzi kruchy, natomiast reszta jest miękka z delikatną skorupką. Wielbiciele kokosu będą zachwyceni. Składniki są na blachę do tarty o średnicy 30 cm. Co potrzeba na spód: 200 g biszkoptów okrągłych, 100 g masła miękkiego Co potrzeba(...)pieczemy 1 godzinę na funkcji góra-dół do suchego patyczka. Gdyby góra zaczęła robić się bardzo przypieczona, kładziemy na wierzch folię aluminiową. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego :)) wiórki kokosowe, biszkopty, masło

Bułka z Chlebem
Kora orzechowa 719

przecież orzechy to dary jesieni. Ciasto robiłam już wiele razy i ciągle mnie zachwyca. Przepis zaczerpnęłam od mniam... mniam    ciasto: 8 białek 4 żółtka 3/4 szkl. cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: sok z 1 puszki (820g) brzoskwiń(...)paczka delicji pomarańczowych 1/4 szkl. mocnego naparu kawy 50 ml spirytusu osączone brzoskwinie z 1 puszki 2 galaretki brzoskwiniowe Rodzynki przelać wrzątkiem i osączyć.  Wszystkie składniki na ciasto podzielić na połowę i upiec 2 takie same biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę,dodać porcjami cukier i żółtka,ubijać jeszcze przez chwilę. Następnie dodać zmielone orzechy,wiórki,rodzynki,mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasteczka a'la bounty 121

pokojową. Masło ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy jajko, sól, proszek do pieczenia i syrop kokosowy. Wszystkie składniki miksujemy. Po czym dodajemy mąkę i wiórki kokosowe i miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec dodajemy czekoladę, dokładnie mieszamy i ciasto mamy gotowe. Z ciasta lepimy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Następnie wykładamy je w nie wielkiej odległości od siebie

IMPRESJA SMAKU
Zdrowa orkiszowa tarta w kratkę z owocami 166

wyboru do koloru, tarta jest w 100% zrobiona z mąki orkiszowej, nie zawiera rafinowanego cukru, który został zastąpiony kokosowym, a mimo ta  nie straciła nic ze swojego smaku jest po porostu przepyszna :)  Składniki :  Składniki na kruche ciasto (forma 20 cm) Jeśli macie większą i wyższą formę to koniecznie zwiększcie składniki, bo może zabraknąć na paski(...)łyżka zimnej wody (opcjonalnie) oraz :  250-300g owoców, ja użyłam leśnych mrożonych  1-2 łyżki mąki ziemniaczanej kilka łyżek cukru kokosowego do smaku Przygotowanie :  Masło posiekać dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, odłożyć je na 30 minut od lodówki lub do zamrażarki  na ok 15 minut, następnie ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, na średnicę większą niż

zdrowa vege kuchnia
Zapiekane naleśniki 177

słodko lub tradycyjnie z serem. Ale postanowiłam dzisiaj zrobić coś zupełnie innego. Jak wyszło?? Sami oceńcie i dajcie znać. Zakupy: Na ciasto naleśnikowe - mąka tortowa - mleko - 1 jajko - olej  - szczypta soli - olej do smażenia (ja smażę na kokosowym) Na farsz - pieczarki - ser żółty Na sos: - koncentrat pomidorowy - jogurt naturalny Przygotowanie: Pieczarki obieram i kroję w mniejsze kawałki i podsmażam(...)jajko - 1 szklanka mleka ( 250 ml) Wszystkie składniki mieszam ze sobą trzepaczką lub mikserem na niskich obrotach. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy dość mocno ponieważ patelnia musi być bardzo dobrze rozgrzana bo to zapobiega przyklejaniu się naleśników. Ciasto nalewam za pomocą chochelki dość wolno, żeby jak najlepiej rozprowadzić ciasto po całej patelni. Gdy ciasto jest zbyt płynne można dodać pół

Tanio smacznie i prosto
Mąka kokosowa - do czego używać, czym sie wyróżnia i ile kosztuje? 161

odnaleźć w tym wszystkim, postaram się Wam przybliżyć właściwości wybranych produktów. Na pierwszy ogień poszła mąka kokosowa.   Do czego używać mąki kokosowej? Mąka kokosowa ma łagodny zapach i lekką konsystencję - nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników, placków, muffinek, chlebów czy innych wypieków, raczej na słodko. Można jej także używać do zagęszczania sosów, koktajli czy zup lub w formie panierki(...)dróg moczowych.   Warto wtedy sięgać po inne mąki, o mniej zawartości włókna pokarmowego.   O czym należy pamiętać, używając mąki kokosowej? Przede wszystkim jest tą mąka bez glutenu - zachowuje się zupełnie inaczej niż mąka pszenna, ciasto nie będzie tak plastyczne, a ciastka z jej użyciem mogą pękać. Czasem trzeba się nieźle nakombinować, żeby dojść do perfekcji (ale warto!). Dodatkowo

Powiedz dietom nie
Truskawkowy Raj. Prosty przepis na słodkie, puszyste i wilgotne ciasto truskawkowe z olejem, w ulepszonej zdrowszej wersji. 1148

okazję postanowiłam upiec takie ciasto z truskawkami , tylko w wersji nieco zdrowszej i ulepszonej .   Wyszło pyszne, wilgotne i słodkie ciasto truskawkowe.       Zamiast margaryny użyłam oleju , zamiast cukru ksylitol , bułkę tartą zamieniłam na wiórka kokosowe , masło zastąpiłam masłem klarowanym , oszukany cukier wanilinowy prawdziwym, aromatycznym cukrem z wanilią i kardamonem a mleko krowie domowym mlekiem roślinnym(...)/zwykłego,   1 szklanka oleju kujawskiego z pierwszego tłoczenia,   4 szklanki mąki (może być bezglutenowy miks do ciasta),   3-4 łyżeczki proszku do pieczenia,   1/2 - 1kg świeżych truskawek,   masło klarowane do wysmarowania blachy,   wiórka kokosowe do posypania blachy.   Dodaj ten przepis do książki kucharskiej w serwisie Fooder.pl:         W pierwszej

IzaGotuje
Serowe słoneczniki 137

Poprawimy sobie nastrój.Wrócimy choć na chwilę do lata i zrobimy słodkie, serowe słoneczniki.Ciasto przygotowujemy jak na sakiewki.Zagniatamy 3 szklanki mąki z 10 dkg margaryny, 2 żółtkami i 1 jajkiem, 2 łyżkami śmietany,szczyptą soli i 1 dkg drożdży wymieszanych z łyżką ciepłej wody.   Masa twarogowa do wypełnienia to:-0,5 kg twarogu-0,5 szklanki cukru(...)zalewamy wrzątkiem, odsączamy i kroimy na drobne kawałki.    Do masy twarogowej dosypujemy pokrojone rodzynki i mieszamy.   Przygotowujemy foremki, garstkę wiórków kokosowych i roztrzepujemy jedno całe jajko.   Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek.Wykrawamy kółka odpowiednio dopasowane do rozmiaru foremek.Kółka posypujemy mąką i układamy jedno na drugim( nie więcej niż 5 szt.)   Ostrym

Maminek kulinarny
Babka kokosowa 503

Babka kokosowa to najlepsza babka jaką do tej pory jadłam. Puszysta, mięciutka, a zarazem wilgotna. Z dużą ilością kokosu, który uwielbiam. Po prostu rewelacyjna. Doskonała nie tylko na Wielkanoc. Bardzo prosta w wykonaniu, uda się każdemu. Wystarczy wymieszać składniki, włożyć do piekarnika i gotowe. Można od razu zajadać. Jeśli chcemy przechowywać ją dłużej, to też nie ma z nią problemu(...)Składniki ( na formę z kominkiem 24 cm ) - 5 jajek - 3/4 szklanki cukru ( jeśli lubicie bardziej słodkie ciasta możecie dać całą ) - 1 szklanka oleju - 3/4 szklanki mleka - 1 i 1//2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy - cukier puder

Kuchnia z widokiem na ogród
Brownie jaglane z kokosem 78

Mamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki (jedynie 1 łyżka), w zamian na bazę dałam przepyszną i sycącą kaszę jaglaną. Patrząc na zdjęcie pewnie byście się nie domyśleli, że się  tam znajduję.😏 Co ciekawe jeden kawałek ma tylko ok 100 kcal(...)stopni. 5. Olej rozpuszczamy dodajemy kakao, wodę, słodzik i mieszamy dokładnie do połączenia składników i gładkości polewy. Studzimy i polewamy nasze brownie. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami, wstawiamy do lodówki (ciasto musi być ostudzone!). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta (dzielimy przez ilość kawałków): 2230 kcal

zdrowo i aktywnie
Brownie jaglane z kokosem 133

Mamy weekend także czas na ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki (jedynie 1 łyżka), w zamian na bazę dałam przepyszną i sycącą kaszę jaglaną. Patrząc na zdjęcie pewnie byście się nie domyśleli, że się  tam znajduję.😏 Co ciekawe jeden kawałek ma tylko ok 100 kcal(...)stopni. 5. Olej rozpuszczamy dodajemy kakao, wodę, słodzik i mieszamy dokładnie do połączenia składników i gładkości polewy. Studzimy i polewamy nasze brownie. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami, wstawiamy do lodówki (ciasto musi być ostudzone!). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta (dzielimy przez ilość kawałków): 2230 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z kokosową chmurką 115

olejek waniliowy 1 łyżka, mleko 1 szklanka, olej 0,5 szklanki, kokosowa chmurka: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, masło 10 dag, wiórka kokosowe 20 dag, proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki, Sposób przygotowania: Składniki na ciasto siekamy nożem, następnie zagniatamy za pomocą rąk. Rozwałkowujemy na wielkość blaszki i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można sobie ułatwić(...)ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier. Masło rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do piany wraz z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Kokosową chmurkę wykładamy na sernik i pieczemy przez 15-20 min. aż wierzch ciasta się zarumieni. Sernik chłodzimy przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Krem z pieczarek i pierożki z ciasta francuskiego 191

selera 600 ml bulionu warzywnego 100 ml śmietany sól, pieprz  1 liść laurowy 2 ziarnka ziela angielskiego 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego Pieczone pierożki z porem i pieczarkami składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g pieczarek 1 por (biała część) 150 g ricotty sól, pieprz, chilli 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego   2 łyżki(...)zestawieniu z zupą nadzienie farszu może okazać się zbyt delikatne. Gdy farsz lekko przestygnie dodajemy do niego ricottę i wszystko dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Z ciasta francuskiego wycinamy około 12 okręgów. Ja zrobiłam to za pomocą szklanki o średnicy 10 cm (pierożki mają być większe niż tradycyjne). Na środku każdego z nich nakładamy farsz i zwijamy. Układamy

Przysmaki Karolki
Muffiny kokosowe 119

suchych składników wlać mokre, wymieszać niedbale łyżką. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 25 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Po wystygnięciu muffiny polać roztopioną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Moja kraina smaków
Bounty 154

uwaga(!) z odległości ok. 15-20 cm rzucamy delikatnie blaszką płasko o podłogę. Co to daje? Szok dla ciasta, który powoduje, że ciasto już nie opadnie Ciasto odstawimy do wystygnięcia i robimy masę kokosową :) Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym Wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy do zagęszczenia masy (ok. 15-20 minut). Pamiętajmy, żeby cały czas mieszać. W przeciwnym(...)stopi Odstawiamy masę kokosową do wystudzenia i gdy już ostygnie wylewamy na biszkopt Ostatni etap to polewa czekoladowa , którą robimy w taki sposób: obie tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem margaryny (garnek z wodą stawiamy na gazie, na małym ogniu a na nim naczynie, do którego przekładamy czekoladę) Mieszamy do połączenia składników i polewamy ciasto. Ja, dla ułatwienia

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania