ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:265/932)

Ciasto z buraków pod kokosową kruszonką 159

Pyszne, wilgotne ciasto z dodatkiem buraków, kakao, cukru trzcinowego i dużej ilości wiórków kokosowych. Pycha <3 Przepis pochodzi ze magazynu "Moje gotowanie: zimowy warzywnik". Zapraszam do przygotowań! Składniki na dużą keksówkę: 300 g buraków, ugotowanych, obranych i drobno startych 160 ml oleju 5 jajek kilka kropli aromatu waniliowego 300 g mąki pszennej szczypta soli 3 czubate łyżeczki proszku(...)pieczenia i kakao, a następnie wsypujemy cukier, cukier wanilinowy i wlewamy miód. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i miksujemy jeszcze przez chwilę aż masa będzie gładka i błyszcząca. Przelewamy do przygotowanej keksówki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Wkładamy ciasto i pieczemy przez 40 minut. Wyciągamy, posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką i ponownie wkładamy do piekarnika na 20 minut. Wyciągamy

My Culinary Art
Szarlotka z papierówek 318

pierwszymi, pysznymi papierówkami, które zaczęły pojawiać się na straganach. Zdecydowanie polecam ich zakup i wypróbowanie przepisu. A ciasto najlepiej smakuje w plenerze ;) Szarlotka z papierówek 2,5 szkl. mąki pszennej 250g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru kokosowego lub syropu klonowego 5 żółtek 2-3 łyżki śmietany 18% 5 białek  pół laseczki wanilii 3/4 szkl(...)zostawić ją w takiej formie, albo posypać kruszonką. Mój przepis na kruszonkę: 150g zimnego masła 100g mąki pszennej 50g zmielonych orzechów włoskich 50g cukru kokosowego albo 4 łyżki syropu klonowego Wszystkie składniki trzeba szybko zagnieść. Ciasto na kruszonkę powinno mieć konsystencję mokrego piasku, to znaczy musi dać się zbić w kulkę, którą w miarę łatwo rozgnieść rękami na mniejsze kuleczki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kokosanki 147

puszyste, kokosanki  Składniki ; 3 szklanki mąki  25 dag margaryny 1 szklanka kwaśnej śmietany ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie; Z podanych składników zarobić ciasto, schłodzić w lodówce 2-3 godziny. Masa kokosowa ; Składniki ; 3 białka  2 szklanki cukru pudru 25 dag wiórków kokosowych Wykonanie: Białka ubić na sztywno i wykrawać krążki.Na środek każdego krążka nałożyć masę kokosową

Apetyczna babeczka
Babeczki kokosowe z mąki ryżowej 239

mlekiem, olejem i ekstraktem z wanilii. Mokre składniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać. Foremkę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić je ciastem do 3/4 wysokości. Po wierzchu można posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić foremkę do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 20-25 minut. Upieczone babeczki studzić na kratce. Smacznego

kuchnia doski
Żytnie ciasto czekoladowe z dyni i banana 170

Kolejny eksperyment smacznego a przy tym zdrowego ciasta, z wykorzystaniem puree z dyni i bananów. Uwielbiam takie wilgotne ciasta niczym brownie w lżejszej odsłonie. To wyszło perfekcyjne.  Składniki (na małą formę "keksową"): 2 banany  3/4 szklanki puree z dyni hokkaido  3 jaja 1/3 szklanki mleka  5 łyżek ksylitolu  2 łyżki kakao  1 szklanka mąki(...)papierem do pieczenia. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudź. Rozpuść 2 łyżki oleju kokosowego i wymieszaj z 4 łyżkami kakao oraz dwoma łyżkami miodu. Polewą polej ciasto i udekoruj orzechami laskowymi.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 214

było bardzo sypkie, więc posypałam ciastem dno formy, następnie małym wałeczkiem wałkowałam ciasto, tak aby wszędzie miało równą grubość. Białka ubić na prawie sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Wyłączyć mikser. Orzechy wymieszać z budyniem, delikatnie wmieszać do białek szpatułką. Mleko kokosowe wyjąć z lodówki, NIE WSTRZĄSAĆ, otworzyć, wbić dwie słomki do samego(...)Przez powstałe dziurki wylać mleko kokosowe, a śmietanę kokosową przełożyć do misy miksera. Śmietanę kokosową ubić mikserem, bardzo krótko, tak aby ją lekko napowietrzyć, (uwaga nie miksować za długo, bo może się zwarzyć). Ubitą śmietankę delikatnie wmieszać do ubitych białek. Masę wyłożyć na rozwałkowane ciasto, wyrównać, wysypać owoce. Z zamrażarki wyjąć drugą część ciasta, zetrzeć na tarce, posypać owoce. Piekarnik

moj przepis na
Ciasto Pani Walewska – ciasto Pychotka z kremem czekoladowym 190

ciasta. Po wystudzeniu budyniu przygotowujemy krem na bazie masła. Na koniec wystudzone blaty ciasta przekładamy kremem i całość chłodzimy kilka godzin w lodówce. Przepis na ciasto Pani Walewska – ciasto Pychotka Ciasto Pani Walewska z kremem czekoladowym (ciasto Pychotka) Via Gusto Ciasto Pani Walewska, znane też jako ciasto Pychotka to deser, który składa się z kilku warstw – kruchego ciasta(...)mniejsze części, cukier puder, żółtka i szczyptę soli. Ciasto wyrób mikserem/robotem (hakami do ciasta) lub ręcznie (kruche ciasto należy wyrobić szybko, aby nie ogrzewać je dłońmi). Ciasto powinno mieć jednolitą, zwartą konsystencję. Tak przygotowane ciasto podziel na dwie części, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 40-50 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na kształt formy (podane proporcje

Via Gusto
Puszyste ciasto kakaowo-waniliowe z rodzynkami na jogurcie 148

dzisiejszej kawy! Szybko, smacznie, prosto, nadmiar (rzadko bywa;) mrożę Możecie urozmaicać ciasto traktując jako bazę;-) innym razem dodajcie tarte orzechy, migdały, żurawinę, sezam, wiórki kokosowe, kawałki czekolady lub masło orzechowe, pycha w każdej wersji! Puszyste ciasto kakaowo-waniliowe z rodzynkami na jogurcie SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej, przesianej 150 g gęstego jogurtu naturalnego greckiego 3 jaja ¾ szklanki oleju rzepakowego większa

Zasmakuj Kuchni
…Tam gdzie szafran rośnie 190

ugotowałam, farsz na pierogi z kapustą już gotowy…no i oczywiście na święta koniecznie muszę upiec ciasto z szafranem. Zapraszam na moje ulubione ciasto szafranowe z tosca. Tosca na ogół robię z migdałami lub kokosowymi wiórkami. Do tej tosca wykorzystałam praktycznie wszystkie orzechy jakie miałam , tak aby ciasto wyglądało jeszcze bardziej świątecznie. Ciasto szafranowe jest puszyste i pięknie pachnie

codojedzenia
Cztery smaki z masą serową 170

pieczenia - 1 łyżka kakao - 1 kisiel truskawkowy - 1/2 szklanki maku - 1/2 szklanki wiórków kokosowych masa - 800 g zmielonego białego sera - 1 szklanka cukru kryształu - 250 g masła - 4 żółtka - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Na początku zabieramy się za upieczenia ciasta(...)Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodając żółtka, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ubitą na sztywno pianę. Przygotowane ciasto dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej kisiel, do trzeciej mak a do czwartej wiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje

Zainspirowana w kuchni
kopiec kreta bez cukru 197

przepisem z bloga  nakuchennymprogu.pl . Kopiec ten jest zdrowszą wersją tradycyjnego. Jest naprawdę pyszny i ma ciekawy smak dzięki mące gryczanej. Na ciasto: 170 g mąki gryczanej 80 g mąki migdałowej czyli zmielonych migdałów 400 ml mleka kokosowego z puszki 100 g masła 80 g ksylitolu 30 g kakao ewentualnie karobu czubata łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu waniliowego(...)masło ubij na puch i powoli dodawaj do niego budyń ucierając. Na koniec dodaj startą czekoladę i wymieszaj. Ciasto: Wymieszaj suche składniki mąki, kakao, ksylitol i proszek do pieczenia. Oddzielnie połącz mokre składniki. Masło roztop, wystudź i zmiksuj razem z mleczkiem kokosowym. Następnie do mokrych składników stopniowo wsypuj suche. Dokładnie wszystko wymieszaj. Piecz w tortownicy 23 cm w temperaturze

cukrem pudrem posypane
RAFAELLO NA KRAKERSACH – bez pieczenia 245

inne kokosowe słodkości nie mają przede mną tajemnic. Dziś mam dla Was przepis na chyba moje ulubione ciacho kokosowe czyli Rafaello na krakersach – bez pieczenia. Pokazałam je ostatnio krok po kroku na Istastory i wołaliście o przepis! A więc jest! Ciasto bardzo łatwe, szybkie i mega smaczne! Idealnie do zrobienia na weekend – koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka

Ostra na Słodko
Rustykalne ciasto gryczane z gruszkami 180

najlepiej. Gruszki zanurzone w bardzo delikatnym cieście, kilka składników, niewyszukana i niepozorna forma, odrobinę rustykalny i surowy charakter – oto kwintesencja kulinarnej prostoty. Prostota łączy się tu w dodatku z niebanalnym smakiem. A może, przy tej okazji, najdą i was smakowe wspomnienia? Składniki na formę ⌀ 20 cm (lub nieznacznie mniejszą): 75 g oleju kokosowego w formie stałej 100 g syropu(...)osobnego naczynia przełożyć olej kokosowy i syrop – ucierać mikserem około 3 minuty na gładką masę. Dodać spęczniałe siemię, mielony kardamon i ekstrakt – kontynuować miksowanie przez dalsze 3-4 minuty, aż masa nieco zwiększy swoją objętość. Dodać następnie suchą mieszankę – krótko zmiksować, do połączenia. Na koniec dodać ocet i jeszcze raz krótko zmiksować całość. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać

Even Better Food
Przepis #34 Czekoladowe fit batoniki 193

przygotowaną masę wykładamy do keksówki. Na wierzch układamy resztę gryki. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po tym czasie wyciągamy ciasto i zostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy polewę. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy do którego dodajemy masło orzechowe. Całość dokładnie mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się. Następnie polewamy wystudzone ciasto. Po zastygnięciu polewy kroimy ciasto na batony

Health-Fit-Life