ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:265/932)

Chruściki z ciasta na pierogi 177

pierogi z kaszanką gryczaną specjalnie zostawiłam porcję ok. 500g ciasta pierogowego. Jeśli zostanie Wam ciasto, zróbcie chruściki z ciasta na pierogi. Składniki: - ok. 500g gotowego ciasta na pierogi ( z tego przepisu ) - 2 łyżki oleju kokosowego - 2 łyżki skrobi kukurydzianej Dodatkowo: - olej do głębokiego smażenia - cukier puder do oprószenia Ciasto dzielimy na dwie równe części. Ja niepotrzebnie rozwałkowałam całość, dlatego później

mojewypiekiinietylko
Czekoladowe brownie z awokado - bez cukru! 141

Dzisiejsze ciasto to w zasadzie coś pomiędzy brownie a tradycyjnym wypiekiem.  Dosyć gorzkie, przełamane kwaskowatym posmakiem malin. Jest też na tyle ciężkie, że spokojnie można się najeść jednym kawałkiem ;)  Składniki (10 porcji):   350 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 miękkie awokado 100 g gorzkiej czekolady pół szklanki mrożonych malin pół szklanki mleka roślinnego 50 g (5 łyżek) kakao(...)wydrąż łyżeczką miąższ. 2. Dodaj jajka i miksuj przez minutę. 3. Dodaj sodę oczyszczoną, mąkę, sól, kakao, mleko i miód, następnie wymieszaj. 4. Czekoladę i olej kokosowy rozpuść w rondelku, dolej do ciasta i zmiksuj. 4. Masę przelej do formy o średnicy 25 cm. Na wierzchu ułóż zamrożone maliny. 5. Całość wstaw do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piecz

Powiedz dietom nie
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 130

Dziś zapraszam na pyszne rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe jako deser do popołudniowej herbaty. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1/2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE 1. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki(...)kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia. 2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Egzotyczne crumble z bananem i kiwi 114

temu i do dziś świetnie sprawdza się jako pyszny oraz ekspresowy wypiek. To prosty, nieskomplikowany deser lub jak kto woli - ciasto. Rewelacyjnie smakuje na ciepło - a zapach... obłędny. Koniecznie spróbujcie słodko-kwaskowatego połączenia owoców z chrupiącą, kokosową kruszonką! Polecam. (3-4 porcje; u mnie forma 15 x 20 cm) 1 duży banan 2 owoce kiwi 3 łyżki soku z pomarańczy(...)mąki pszennej 30g płatków (u mnie najczęściej są to owsiane lub jaglane) 10g wiórków kokosowych 40g cukru 7 łyżek oleju Opcjonalnie do podania: cukier puder świeże owoce  bita śmietana Wszystkie składniki kruszonki dokładnie połączyć za pomocą palców - tak, aby powstało grudkowate ciasto. Na dnie formy wysmarowanej odrobiną tłuszczu ułożyć plasterki banana, skropić je sokiem pomarańczowym i umieścić plastry kiwi

Di gotuje
Ciasto jabłkowo-koksowe 352

pewno smakiem, polecane dla tych, którzy lubią rozmaitość smaków, tutaj mamy wspaniały przykład czterech smaków w jednym cieście... Składniki: 7 jajek 2 szklanki cukru 1 kostka masła 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 kg jabłek 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 cukier waniliowy 1 cytryna Polewa(...)białek. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodajemy kakao. Ubijamy pozostałe białka z 1 szklanką cukru, następnie mieszamy bardzo delikatnie z wiórkami kokosowymi oraz mąką ziemniaczaną. Blachę wykładamy papierem pergaminowym, na spód blachy wylewamy ciasto ciemne, następnie pianę z kokosem, na to wykładamy odsączone z nadmiaru soku pokrojone jabłka,na sam koniec wylewamy  jasne ciasto które rozprowadzamy

kgwjanczewo
Placuszki bananowe FIT - bez glutenu i nabiału 186

Banana pokroić na mniejsze części. 2. Do blendera dodać jajko, banana, mąkę, wiórki i cynamon. Zmiksować na gładką masę. 3.  Na posmarowaną olejem kokosowym, rozgrzaną patelnie nakładać łyżką porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. 4.  Podajemy z dodatkiem świeżych owoców - borówek, malin,truskawek lub z syropem klonowym. ZAPRASZAM NA FILM - Placuszki(...)YouTube *Facebook:  https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram:  https://www.instagram.com/atlas_smakow/ Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii : Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Jajko 73 50 7 5 0 Mąka kokosowa 47 15 1.65 3.6 1.95 Banan 89 100 1 0.3 22 Wiórki kokosowe 40 6 0.41 3.87 1.42 Podsumowanie

Atlas Smaków
Brownie z truskawkami 438

Ciasto bardzo proste, puszyste i szybkie do przygotowania. Ponadto nie za słodkie, mocno czekoladowe i niesamowicie smaczne! Nie będę ukrywać, że jak dla mnie brownie najlepiej smakuje podane tuż po upieczeniu - jeszcze lekko ciepłe 😋 Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm: brownie 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200 g) 1 niepełna szklanka zwykłego cukru (200 g) 100 g oleju kokosowego(...)minut w 180ºC , aż do wyrośnięcia ciasta. Po upieczeniu od razu wyjąć z piekarnika. Kroić po lekkim przestudzeniu.  Łączenie ze sobą oleju kokosowego, czekolady i cukru Łączenie ubitych białek z żółtkami oraz wygląd ciasta przed wymieszaniem z truskawkami Ciasto przed i po upieczeniu Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 188

dobrze wytrzymuje temperaturę pokojową, jednak należy przechowywać deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub innego słodzidła 2 duże łyżki kakao 3 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka aromatu waniliowego(...)szklanki wrzącej wody Czekoladę rozpuścić. Mąkę, sodę i kakao wymieszać. Olej kokosowy zmiksować z cukrem na pastę. Dodać po jednym jajka i zmiksowac. Wmieszać czekoladę i aromat wymieszać łyżką. Na przemian dodawać sypką mieszankę i jogurt - każdorazowo miksować do połączenia składników. Na koniec wlać wodę i wymieszać łyżką. Piec w tortownicy 18-20 cm w 180°C przez

Chocolate Muffin Blog
Daktylowa tarta z kremem o smaku mango i kokosa 113

razu i skakała by móc dostać kawałeczek😁 Zapewniam, że nie pożałujecie wykonania tego deseru, smak wynagrodzi Wam czas włożony w przygotowanie. Składniki na tartę 24 cm: ciasto: -250 g daktyli -60 g wiórków kokosowych -40 g nasion słonecznika (można pominąć) -80 g płatków jaglanych lub owsianych -1 łyżka oleju krem: -250 g twarogu chudego -50 g wiórków kokosowych(...)ciasto. Miksujemy do połączenia składników. Powstałą masą wylepiamy spód i wstawiamy do lodówki na 1 godz. w celu utwardzenia. 2. Mango obieramy, kroimy na np. kawałki w celu pozbycia się pestki i blendujemy na mus. 3. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. 4. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i na chwilę odstawiamy. 5. Do miksera wrzucamy twaróg, wiórki kokosowe

Zdrowie i pysznie na talerzu
PIERNIK Z BAKALIAMI 194

wyjątkowym smakiem i aromatem ciasta z bakaliami. Taka udekorowana ,,choinka" smakuje wybornie Składniki:40 dag mąki pół kostki margaryny 25 dag cukru 2 jajka 3 łyżeczki kakao 4 łyżki miodu 1 opakowanie przyprawy do piernika 40 g 1 szklanka mleka pół szklanki orzechów włoskich pół szklanki rodzynek 1 łyżeczka sody pół szklanki wiórków kokosowych lukier zielony gotowy w opakowaniu(...)rodzynki i orzechy, mieszamy. Wykładamy do formy w kształcie choinki, pieczemy 1 godz w 180 st. Gotowe ciasto studzimy, lukier przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, polewamy ciasto. Na jeszcze ciepły lukier posypujemy wiórki kokosowe, tworząc niby snieg i ozdabiamy cukiereczkami lub posypką.Przepis bierze udział w konkursie na profilu Bazylia.pl. Trzymajcie kciuki

Z Majeczką w kuchni
Szybkie ciasto na maślance "jadą goście" według przepisu Ewy Wachowicz 1687

Przepis na ciasto pochodzi z książki "Ewa gotuje. Ulubione", której recenzję pisałam niedawno. Ciacho od razu zwróciło moją uwagę i wreszcie miałam okazję, żeby je upiec. I wiecie co? Naprawdę warto! Jest pyszne, puszyste, mięciutkie i z delikatną, słodką warstwą na wierzchu. Wprowadziłam drobne zmiany - dodałam odrobinę mniej cukru, wyszczególniłam w przepisie(...)jest w oryginale, a ile użyłam i było moim zdaniem optymalnie:) Dałam również trochę mniej wiórków kokosowych - u pani Ewy 100 gram, ja dałam szklankę, czyli około 70. No i olej w oryginale był z pestek winogron, a u mnie rzepakowy :) Ciasto jest pyszne i proste, chyba nie ma opcji, żeby coś poszło nie tak :) Naprawdę warto wypróbować

Kraina Tysiąca Smaków
Wegański SERNIK Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – ciasto z tofu 55

Wegański sernik z owocami na kruchym cieście. To pyszne ciasto przygotowane na bazie „serka” z tofu! Jak zrobić wegańskie ciasto? Zrobienie wegańskiego ciasta może być naprawdę proste, a efekt przepyszny! Polecam sprawdzić przepisy na: wegański metrowiec wegańskie brownie wegańskie ciasto Kinder Bueno bez pieczenia wegański tort czekoladowy z kremem wegańskie ciasto z owocami i kruszonką Jak zrobić sernik(...)przygotowanie Na początek przygotuj kruche ciasto – do miski daj mąkę, dobrze schłodzoną margarynę posiekaną na mniejsze części, cukier puder, zimną wodę, szczyptę soli i szczyptę kurkumy. Ciasto wyrób mikserem/robotem (hakami do ciasta) lub ręcznie (kruche ciasto należy wyrobić szybko, aby nie ogrzewać je dłońmi). Ciasto powinno mieć jednolitą, zwartą konsystencję. Tak przygotowane ciasto owiń folią spożywczą i włóż

Via Gusto
Kukurydziane ciasteczka kokosowe 128

wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać olej i wymieszać do połączenia się składników. Masę połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec dodać wiórki kokosowe i ponownie dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formować okrągłe ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 20 minut

kuchnia doski
Drożdżowiec z jabłkami i pistacjami 127

Ciasto drożdżowe świetnie smakuje z jabłkami, kandyzowanymi skórkami i pistacjami. Imbir z ciastem zmieszałam, kurkumy szczyptę dodałam, by po upieczeniu kolor był słoneczny, a smak bajeczny. Składniki na tortownicę o średnicy 30 cm:500 g mąki,40 g świeżych drożdży,200 ml ciepłe mleko ok. 40°C,1 jajo,100 g cukru białego,75 g stopionej(...)ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min.Jabłka obieramy, kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Skrapiamy je sokiem z cytryny, po czym mieszamy z wiórkami kokosowymi, posiekanymi pistacjami i skórkami z owoców.Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagniatamy, przekładamy na stolnicę wałkujemy je na prostokąt o grubości ok. ½ cm i wymiarach 50 x 40 cm. Na płacie ciasta rozsmarowujemy nadzienie

Moniki Smakołyki
Odrywane bułeczki z batatami (wegańskie, bez białego cukru, bez laktozy) 96

Kolejny przepis na drożdżowe ciasto! Tym razem wersja bez jajek i mleka a za to z batatami 😊  Postanowiłyśmy zrobić odrywany chlebek w ciekawej formie, można powiedzieć imprezowej (nie można obecnie zapraszać innych ale możecie taki wypiek zafundować swojej rodzince). Piekąc takie ciacho sprawicie frajdę swoim domownikom kiedy będą odrywać małe bułeczki i zanurzać je w pysznym kremie Rawnella(...)mąki orkiszowej typ 700 -150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej -10g drożdży suchych -250ml ciepłego mleka roślinnego (nie gorącego) -60g cukru kokosowego -150ml oleju rzepakowego -200g ugotowanych batatów -mąka do podsypywania ciasta Dodatkowo - Rawnella - Bio surowy krem orzechowy Siła Roślin  1. Mąki wymieszać z drożdżami. 2. Mleko roślinne, cukier kokosowy, olej i bataty zmiksować

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania