ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:262/932)

Tarta a'la Rafaello (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 145

proteinowe kulki kokosowe z migdałem Feel Fit ) KRUCHY SPÓD 1. Skrobię, mąki i proszek wymieszać razem. 2. Olej, ksylitol i napój roślinny podgrzać w garnuszku. 3. Gdy całość będzie gorąca, zdjąć z palnika garnek i dodać babkę jajowatą mieszając i odstawić na 3 minuty. 4. Wlać mokre składniki do suchych i ciasto dokładnie wymieszać. 5. Ciasto włożyć do lodówki(...)podczas pieczenia w tych miejscach mogą powstać szczeliny). 7. Piec w 170’C ok 15 -20 minut (po dotknięciu tarta ma być upieczona ale ciasto jeszcze miękkie). Zostawić do wystudzenia. 8. Pastę kokosową podgrzać i połączyć w garnuszku z mlekiem kokosowym (uważać aby się nie przypaliło). 8. Gdy tarta ostygnie i lekko stwardnieje, dno posmarować pastą kokosową i włożyć

Candy Pandas
Obłędny bakaliowiec czyli mało pracy, duży efekt 106

przywitać Nowy Rok pysznym ciastem, a przy okazji nie przemęczyć się przygotowaniami to ciasto jest dla Was idealne.  Składniki: duża paczka krakersów, puszka mleka skondensowanego słodzonego, kostka masła, 200 g suszonych moreli, 300 g suszonej żurawiny/rodzynek, 300 g orzechów włoskich, tabliczka gorzkiej czekolady, wiórki kokosowe. Krakersy pokruszyć, zalać rozpuszczonym masłem, wymieszać i przełożyć na spód brytfanny, dokładnie dociskając(...)Morele, czekoladę, orzechy pokroić na mniejsze kawałki,  wymieszać z żurawiną/rodzynkami. Ja dodaję żurawinę, którą uwielbiam, a poza tym z rodzynkami ciasto wyszłoby zbyt słodkie. Przygotowaną mieszankę wyłożyć na krakersy, zalać mlekiem skondensowanym, posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po upieczeniu odstawić w chłodne miejsce, żeby ciasto stwardniało. Na początku jest dość

Moja kraina smaków
Murzynek w słoiku 210

wypiekami w słoiczkach ( kliknij tutaj , aby sprawdzić przepis na sernik w słoiku), tym razem postawiłam na ciasto czekoladowe - murzynek, który jest pyszny, cudownie czekoladowy i wilgotny, mówię Wam dosłownie rozpływa się w ustach. Podany z moim niedawnym odkryciem, czyli ubitym mleczkiem kokosowym. Całość tworzy genialną kompozycję. W końcu w domu. Połowa wakacji minęła w oka mgnieniu, to znak(...)roboty. Dzisiaj na blogu pojawi się jeszcze recenzja. Mój piekarnik jak zwykle piecze na dwie części > . < Tęsknię za piekarnikiem prababci xD Murzynek - ciasto czekoladowe w słoiku podany z ubitym mleczkiem kokosowym przepis własny / 1 porcja - słoik 250 ml /  składniki: 35 g mąki pszennej lub innej, czyli ok. 3 lekko czubatych łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

tost z dżemem
Paluchy z batata z kokosem 61

Składniki: 1 szklanka puree z batatów* 1,5 szklanki mąki 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietanki kokosowej (gęstej warstwy z odstanego mleka kokosowego) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wódki Dodatkowo: olej do smażenia wiórki kokosowe Przygotowanie: *Bataty obrać, pokroić w kostkę i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym(...)Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką (o średnicy około 1,5 cm) i wyciskać kawałki ciasta na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Obcinać nożyczkami. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, następnie odsączyć na papierowym ręczniku i jeszcze gorące obtoczyć w wiórkach kokosowych. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Churros → Oponki serowe → Pączki pieczone → Szybkie mini pączki

Oryginalny smak
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 647

pieczenia. Na wierzch ciasta układamy śliwki (pozbawione pestki i przekrojone na pół). W osobnym garnuszku roztapiamy masło na kruszonkę. Następnie dodajemy mąkę, wiórki kokosowe oraz cukier. Całość mieszamy do momentu powstania grudek.Na wierzch ciasta nakładamy kruszonkę. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 170 C piekarniku przez 50 minut.Po upływie tego czasu, ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie

Emcia Pichci
Przepyszne ciasteczka kokosowo-orzechowe z palonym masłem 108

kropeczki.  Jajko wymieszać z cukrem i następnie dodać przestudzone masło oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na końcu do jednolitej masy należy wmieszać wiórki kokosowe oraz uprzednio posiekane orzechy. Z ciasta uformować kulki przypominające spory orzech włoski. Każdą kuleczkę spłaszczyć i z niewielkim odstępem ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około

Di gotuje
Kawa sezamowo-kokosowa 204

Jeżeli uwielbiasz kawę smakową a nie lubisz kupnych syropów ze względu na biały cukier czy dodatki chemiczne spróbuj naturalnie aromatyzowanej kawy sezamowo-kokosowej :). Kofeina to najpopularniejszy

Kuchnia PROzdrowotna
Cykl wielkanocny: Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) 123

masło miksujemy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy 2 jaja, 1 żółtko i mleko. Całość ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kokosową, mąkę ryżową, proszek do pieczenia i ziarna z laski wanilii. Ciasto mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. Do formy przekładamy

La grande e la piccola cuoca
37. Bardzo kakaowe naleśniki jaglane z kremem cytrynowym 178

118kcal. Krem na jednego naleśnika, to ok. 23g = 39kcal. Jeden aleśnik z kremem = 157kcal.  Składniki na ciasto: - 120g mąki jaglanej - 1 szklanka mleka (sojowego, krowiego) - 2 łyżki kakao bez cukru - 2 jajka - 2 łyżeczki oleju kokosowego - szczypta soli Składniki na krem: - 1 Apetina Naturalna lub inny serek - 3 łyżki soku z cytryny - 1 łyżeczka/łyżka miodu (zależy jak słodki(...)konsystencji. Naleśników nie smażymy na zupełnie małym ogniu, gdyż mogą przywierać. Dla mniej wprawionych warto musnąć patelnię oliwą z oliwek, bądź olejem kokosowym, by mieć 100% pewności, że naleśniczki wyjdą takie jakie chcemy. Do ułatwienia wylewania ciasta na patelnię można posłużyć się chochlą.  Do dekoracji posłużyły mi płatki jaglane i kakao :). Smacznego

Be Fit Be Strong
Cupcakes ananasowe 190

Można takie również upiec na zbliżające się święta. Składniki: Ciasto: 260 g miękkiego masła 4 jajka 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki orkiszowej ekologicznej T 650   1 szkl cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 puszka ananasa 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki likieru o smaku pina colada Krem(...)zimnej kremówki 125 g mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 3 łyżki likieru o smaku pina colada Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.  Ananas odsączyć na sitku odłożyć 3 plastry do dekoracji a resztę zmiksować.  Ciasto: Masło utrzeć z cukrami

Ala piecze i gotuje
Ciasto z czerwonej fasoli 177

jajka 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao 4 łyżki ksylitolu 2 łyzeczki proszku do pieczenia Polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu   Sposób przygotowania: Ciasto: Fasole należy bardzo dobrze przelać woda na sitku i odsączyć. Do miski z fasolą dodajemy pozostałe składniki i blendujemy dość długo ok. 5 minut(...)wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 55-60 minut. Polewa: W garnuszku na malutkim ogniu rozpuszczamy olej kokosowy, miód, kakao i wodę, cały czas mieszając Gdy składniki się rozpuszcza, zdejmujemy z ognia garnuszek i wylewamy gorącą polewę na wystudzone ciasto. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, aby polewa ładnie zastygła. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto z czerwonej fasoli 293

jajka 3 lyzki oleju kokosowego 3 lyzki kakao 4 lyzki ksylitolu 2 lyzeczki proszku do pieczenia Polewa: 1,5 lyzeczki oleju kokosowego 1,5 lyzki wody 1 lyzka kakao 1 lyzka miodu   Sposób przygotowania: Ciasto: Fasole nalezy bardzo dobrze przelać woda na sitku i odsaczyc. Do miski z faola dodajemy pozostałe składniki i blendujemy dosc długo ok. 5 minut(...)wylozonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 55-60 minut. Polewa: W garnuszku na malutkim ogniu rozpuszczamy olej kokosowy, miód, kakao i wodę, cały czas mieszając Gdy składniki się rozpuszcza, zdejmujemy z ognia garnuszek i wylewamy goraca polewę na wystudzone ciasto. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, aby polewa ladnie zastygła. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto anielskie 182

książki Siostry Anastazji "100 nowych ciast". Ciasto pracochłonne, ale upieczenie go jest warte zachodu:) Bałam się, że będzie za słodkie, ale muszę przyznać, że sok z cytryny słodycz ciasta redukuje i wszystko świetnie ze sobą współgra:)     - Upiec trzy cienkie biszkopty jasne lub jeden grubszy biszkopt przekroić na trzy cienkie. Masa orzechowa: 250 g masła; 0,5 l mleka(...)dwie części. Poncz: 1 szklanka zimnej, przegotowanej wody; sok z 3 cytryn; 2 łyżki cukru kryształu; Wszystkie składniki wymieszać i nasączyć 3 biszkopty. Przełożenie ciasta: Nasączony biszkopt-cienka warstwa masy orzechowej-jedna część masy kokosowej-biszkopt posmarowany z obu stron cienką warstwą masy orzechowej-druga część masy kokosowej-biszkopt posmarowany od spodu cienką warstwą masy orzechowej-polewa czekoladowa. Ciasto udekorować

In my kitchen
Sałatka z owoców tropikalnych z sosem kokosowym 179

Mamy grudzień... a skoro grudzień to czas pomyśleć o tropikalnym klimacie :), Najsmaczniejsze egzotyczne owoce i pyszny kokosowy sos to jest propozycja dla Was by zapomnieć o

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik kokosowy z rafaello 153

Bardzo lubimy serniki dlatego dla ich miłośników mamy sernik kokosowy. Składniki na sernik: - 500 g sera białego - 1 szklanka cukru pudru - 100 g masła - 3 jajka

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania