ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:262/932)

KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 589

minerałów a do tego ma świetne makro ( B 7 g, T 21,5 g , W 2,7 g.) Składniki na ciasto (forma 22-25 cm): 400 g szpinaku świeżego lub mrożonego 12 jajek o temperaturze pokojowej 180 g mąki kokosowej 240 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 2 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżeczki proszku(...)mąkę kokosową. Całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby ciasto nie było za suche ale i nie lejące. Ciasto podzielić na 2 części i piec kolejno jedno po drugim jeśli mamy tylko

Ola la LCHF
Czekoladowy tort Oreo (bez pieczenia) 181

pierwszym kroku przygotowujemy sobie odpowiednio tortownicę. Mianowicie dno montujemy odwrotnie niż należy Dlaczego? Bo wtedy ukrojony kawałek ciasta gładko się ześlizgnie na talerzyk Ciastka oreo przeznaczone na wykonanie spodu wrzucamy połamane do blendera miksujemy do całkowitego rozdrobnienia. Dolewamy płynny olej kokosowy i miksujemy przez minutę. Zawartość wykładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy. Używając kubeczka lub miarki o gładkim dnie (u mnie

Lamarida.pl
Jabłecznik z kokosową bezą + film 195

ciasto 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia                 beza kokosowa 3 białka 3/4 szklanki cukru 100 g wiórków kokosowych               masa jabłkowa 1,5 kg jabłek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka(...)przekładamy białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec miksowania wsypujemy cukier. Do ubitych białek dodajemy wiórki kokosowe i całość delikatnie ze sobą łączymy. Na wierzch masy jabłkowej kładziemy ubitą pianę z białek i kokosu i starannie ją rozprowadzamy. Ciasto pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym

Smakowite Dania
Muffinki Zebra 260

Zebra – znacie to ciasto?Napewno większość zna , albo przynajmniej o nim słyszało!Dziś mam dla Was przepis na muffinki robione właśnie na wzór ciasta Zebra.Delikatne … kakaowo – śmietankowe … z czekoladowo – kokosową posypką zachwycą niejednego!Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI:( na ok.15 szt )- jajko – 2 duże szt.- cukier – ok. 2/3 szklanki- mąka pszenna(...)proszkiem do pieczenia.Powstałą masę dzielimy na dwie równe części.Jedną zostawiamy jasną, do drugiej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy.Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ) – łyżka jasnego … łyżka ciemnego … jasne … ciemne … i tak do wyczerpania masy.Ja dodatkowo zrobiłam „maziaje” na ostatniej warstwie.Piekarnik rozgrzewamy

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) 174

burro e il cocco grattugiato.  Amalgamate bene tutti gli ingredienti. Okrągłą formę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.  Ciasto przelewamy do formy, oprószamy 2 łyżkami wiórków kokosowych. Pieczemy ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. **** Foderate con carta da forno uno stampo di 25 cm di diametro. V ersate l'impasto

La grande e la piccola cuoca
Parkin czyli piernik z Yorkshire w wersji wegańskiej 204

mąkę tylko tak na 50 %. Do dużej miski przesiej mąkę, sodę i przyprawę piernikową. Połącz wszystko razem (nie zapomnij o mleku). Ciasto jest gęste ale lejące, więc spokojnie Przełóż do formy wysmarowanej olejem kokosowym lub innym roślinnym lub wyłóż papierem do pieczenia. Piecz w temp. 150-160 przez 1 godzinę, Gotowe i wystudzone ciasto przechowuj owinięte w folię spożywczą

greenscarf
Ciasto bananowe z truskawkami bez cukru i białej mąki 156

mojej wersji ciasto jest oczywiście wykonane w zdrowej wersji tak, żeby uniknąć dodatku cukru oraz białej mąki. A zatem moja zdrowa wersja ciasta z truskawkami osłodzona jest jedynie bananami, a jeśli chodzi o mąki to zmiksowałam kokosową, orkiszową pełnoziarnistą i kukurydziane. Zamieniając mąkę orkiszową na ryżową czy gryczaną można upiec to ciasto także w wersji bezglutenowej  😉 Ciasto wyszło przyjemnie(...)idealne nawet na śniadanie 😃 A zatem zapraszam na zdrowy deser lub śniadanie na słodko. CIASTO BANANOWE Z TRUSKAWKAMI, BEZ CUKRU I BIAŁEJ MĄKI  Składniki na keksówkę 25 cm Czas przygotowania 60-70 minut 3 banany 3 jajka 300 g jogurtu naturalnego 40 g mąki kokosowej 40 g mąki kukurydzianej 60 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej Pół łyżeczki proszku do pieczenia

HealthyCreations
Marchewkowe ciasto drożdżowe z truskawkami i rabarbarem 176

luźne jak na drożdżowe, takie ma być. Nie dosypujcie mąki! Ciasto wykładamy do jednej dużej foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Ja posypałam mąką kokosową. Wymiary foremki to 36x26 albo 2 odpowiednio mniejsze. Na cieście układamy owoce wciskając je delikatnie w ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczemy w temp. 180st. do suchego patyczka 35-45 minut

Leśny Zakątek
Zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki 216

róże Babeczki są bezglutenowe, bez cukru i bez sztucznych barwników (co w przypadku kolorowych ciast jest dość ważną kwestią), czyli… Zdrowe, tak po prostu Sam jęczmień nie wpływa na smak negatywnie, jest jedynie lekko wyczuwalny. Polecam na poprawę humoru w ponury dzień Zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki składniki na 10-12 sztuk 4 jajka 4 łyżki ksylitolu

Fitkot
Przepyszne ciasto z burakiem i czekoladą - wegańskie :) 242

używając płatków owsianych bezglutenowych może być też pozbawione glutenu . Smakowało dosłownie wszystkim i proszono o dokładkę, także możecie się domyślać, że ciasto zniknęło w kilka chwil.  Składniki: 200 g płatków owsianych  50 g cukru kokosowego (The Raw Chocolate) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii szczypta soli  40 g masła kakaowego (The Raw Chocolate(...)pieczenia i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut, w termoobiegu.  Gotowe ciasto pozostaw do ostygnięcia.  Następnie przygotuj polewę czekoladową. Do rondelka przełóż masło kakaowe i rozpuść je do płynnej konsystencji. Kolejno dodaj kakao i cukier kokosowy. Mieszaj chwilę pozostawiając na małym ogniu. Następnie ściągnij z gazu i mieszaj jeszcze chwilę do rozpuszczenia się cukru

Zdrowie na języku :P
SZARLOTKA POMARAŃCZOWA 195

Kruchutkie, i delikatna ciasto przełożone cienką warstwą dżemu pomarańczowego i grubą warstwą  prażonych z cynamonem jabłek. Smak i atrakcyjność ciasta wzbogaciłam chrupiącą, pachnącą masłem, kruszonką z dodatkiem wiórków kokosowych oraz pysznym pomarańczowym sosem. W zależności od odmiany jabłek jakich użyjecie może ulec zmianie ilość podanego w przepisie cukru. Miejcie to na uwadze i kierujcie się w tym względzie własnym(...)można wcześniej upiec i przykryty lnianą lub bawełnianą ściereczką przechowywać na blacie, do czasu, gdy będzie potrzebny.  Szarlotka pomarańczowa, to idealne ciasto na imprezy lub gdy chcemy upiec ciasto, które zachowa świeżość i smak przez kilka kolejnych dni.   SKŁADNIKI KRUCHY SPÓD 150 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej lub ryżowej 150 g schłodzonego masła 50 g cukru

cool and minty
Murzynek - proste i łatwe ciasto 186

gorzkiego kakao 4 łyżki mleka 3 duże jajka 1,5 szklanki mąki pszennej (210 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego wiórki kokosowe do dekoracji *użyłam trochę mniejszej keksówki, dlatego część ciasta przelałam do silikonowych babeczek  Margarynę rozpuścić w rondelku. Następnie wsypać zwykły cukier i wlać mleko. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Cukier musi(...)odlać i pozostawić do dekoracji murzynka!). Całość wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180ºC. Ciasto piec do suchego patyczka około 40 minut**. Ostudzić. Na sam koniec udekorować lekko podgrzaną masą z rondelka i wiórkami kokosowymi. Kroić dopiero po zastygnięciu polewy. ** jeżeli będziecie chcieli przygotować same muffinki to czas pieczenia będzie o wiele krótszy (maksymalnie

Ugotować
lodowy torcik malinowo-kokosowy 179

cynamonu MASA: 200g malin 100g płatków owsianych 3 łyżki ksylitolu 100g wiórków kokosowych 60g mleka kokosowego- gęstego +na wierzch syrop daktylowy i maliny WYKONANIE: Nerkowce razem z płatkami migdałowymi zalewamy na kilka godzin ciepłą wodą, następnie dokładnie blendujemy z pozostałymi składnikami na spód ciasta. Całość przekładamy do formy i odkładamy do zamrażarki. Aby przygotować masę, wystarczy zblendować wszystkie składniki

healthy dreams
Ciastka cytrynowo - kokosowe na oleju 128

cukrowym maczkiem. Wykonanie : Suche składniki wymieszać trzepaczką. Dodać składniki płynne i wyrobić ciasto, w razie potrzeby dolać mleka lub dosypać wiórków. Z ciasta formować małe kuleczki, lekko spłaszczyć i obtoczyć we wiórkach kokosowych wymieszanych z cukrem waniliowym lub maczkiem cukrowym

Przepisy Mikołaja
FIT TARTA JAGLANA Z KREMEM ORZECHOWYM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ NUTLOVE 129

łyżki * olej kokosowy – 1 łyżka * kakao gorzkie – 1 łyżka KREM: * kasza jaglana sucha – 3/4 szkl * miód – 50 ml ( lub do smaku ) * krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT – 3-4 czubate łyżki ( do gęstości ) – dostępny TUTAJ! * sok z cytryny – 2 łyżki POLEWA: * gorzka czekolada – 100 g * olej kokosowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD(...)przygotowaną masę wykładamy na schłodzony spód i wkładamy do lodówki na conajmniej 2 godziny ( a najlepiej na noc ). POLEWA: Roztapiamy na kąpieli wodnej czekoladę z olejem kokosowym, lekko studzimy. Oblewamy mocno schłodzone ciasto, posypujemy orzechowym krokantem, ponownie chłodzimy. Smacznego! Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę? Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam! Zajrzyjcie do sklepu

Ostra na Słodko