Żytnie placki z jagodami

Żytnie placki z jagodami

Żytnie placki z jagodami

Przepis na : śniadanie

Wyjątkowo zamiast maślanki użyłam kefiru. Obawiałam się wykorzystania pełnoziarnistej mąki żytniej, która jest ciężka, a placki powinny być lekkie i puszyste. Zupełnie niepotrzebnie. Nie wyszły ciężkie, choć smażyć musiałam dłużej, ale na mniejszym ogniu. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"\u017bytnie placki z jagodami","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-31 08:51:30","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/07\/P7310005.jpg","description":null,"recipeIngredient":["1,5 szklanka m\u0105ka \u0... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.