ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:253/932)

Murzynek ze sliwkami i kruszonka 144

śliwkami i kruszonką to pyszne ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Deser na pewno posmakuje osobom, które lubią czekoladowe, niezbyt słodkie i wilgotne ciasta z owocami. Murzynek jest bardzo smaczny sam w sobie, a z dodatkiem śliwek i kruszonki staje się jeszcze bardziej wilgotny i delikatnie chrupiący z wierzchu. Wykonanie tego ciasta jest dość proste, należy tylko dobrze(...)kawałeczki. Następnie szybko rozetrzeć składniki w palcach do uzyskania struktury grubego piasku o nierównej strukturze. Kruszonką od razu posypać wierzch ciasta. Jeśli kruszonka będzie wykorzystana później, należy wstawić ją do lodówki. Zobacz również: ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką

Kuchcik gotuje
Najprostsze muffinki czekoladowe 111

szybko musisz przygotować coś słodkiego… dla siebie …dla rodziny …dla gości …na święta. Dla jeszcze smaczniejszego efektu, przed pieczeniem możesz dodać do ciasta garść siekanych orzechów, wiórki kokosowe lub kawałki czekolady.   Pomysły na słodkości… ** Sałatka owocowa z malinowym sosem ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Kulinarne S.O.S.
Najprostsze muffinki czekoladowe 111

szybko musisz przygotować coś słodkiego… dla siebie …dla rodziny …dla gości …na święta. Dla jeszcze smaczniejszego efektu, przed pieczeniem możesz dodać do ciasta garść siekanych orzechów, wiórki kokosowe lub kawałki czekolady.   Pomysły na słodkości… ** Sałatka owocowa z malinowym sosem ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Kulinarny S.O.S.
Szarlotka na kruchym cieście z kratką 187

średnicę 30 cm): 350 g mąki, u mnie to była pszenna, ale uda się też z owsianą i jaglaną w wersji bezglutenowej 200 g zimnego oleju kokosowego 2 banany szczypta soli Przygotowanie ciasta: Wszystkie skłądniki umieść na blacie i siekaj tak długo aż ciasto zacznie się formować w kulę- nie powinno być żadnych druddek. Szybko zagnieć, połową ciasta wylep formę

greenscarf
PIEROGI Z SEREM TWAROGOWYM, KARMELIZOWANĄ DYNIĄ, KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I CYNAMONEM 112

dzisiejszym przepisie połączę naszą tradycyjną polską kuchnię ze smakami Bliskiego Wschodu. Przepyszne pierogi NOWE z serem twarogowym KONSPOL ( klejone na wzór azjatyckich pierożków i zrobione z ultracienkiego ciasta! ) połączyłam z karmelizowaną na kokosowym cukrze dynią z cynamonem i kwaśną Śmietaną. To połączenie to prawdziwe niebo w gębie! Smak, któremu nikt się nie oprze i każdy zdecydowanie chętnie sięgnie po dokładkę

Ostra na Słodko
Najłatwiejszy sernik Izaura, sernik na murzynku-zawsze się udaje 184

stopni. Potem zostawiamy go do w wyłączonym piekarniku jeszcze na 30 minut. POLEWA Składniki na polewę dajemy do miski i rozpuszczamy nad kąpielą wodną do połączenia. Polewamy ciasto. Można je posypać wiórkami kokosowymi lub dowolną posypką. Sernik musi postać w lodówce całą noc. Pięknie się kroi i jest pyszny Bardzo polecam :) i życzę udanych wypieków. zapraszam na przepis w wersji

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serniczki z porzeczkami 122

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą twarogową oraz mrożonymi porzeczkami (trochę porzeczek zostawić do dekoracji). Rozgrzać patelnię ,roztopić łyżkę oleju kokosowego i nakładać małe porcje ciasta tworząc niewielkie placuszki. Smażyć po kilka minut z każdej strony.  Placuszki podawać ciepłe,prosto z patelni oprószone pudrem cukrem i posypane porzeczkami

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto cytrynowo-kokosowe bez pieczenia 98

Proste ciasto deserowe, o cytrynowo-kokosowym smaku. Z dodatkiem białej czekolady. Lekkie, piankowe i orzeźwiające, a do tego bez pieczenia - w sam raz na upały. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Zupa krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem 108

Zupa krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem nie należy do najbardziej popularnych dań w polskiej kuchni. A szkoda, bo jest naprawdę pyszna. Gęsta, kremowa, aromatyczna zupa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gofry – śniadanie na słodko dla diabetyka 174

dlatego można zastąpić go miodem albo ostatecznie cukrem (jeśli ktoś używa), ale wtedy zwiększy się liczba węglowodanów w porcji. Do mieszanki w misce dodać jajko i mleko kokosowe, wymieszać dokładnie tworząc gęste ciasto. Zupełnie nie będzie ono przypominać lejącego ciasta na gofry. Ciasto podzielić na 4 części. Na rozgrzaną gofrownicę wykładać po porcji ciasta, zamknąć i piec do zrumienienia (około

Dietolog
Chlebowa chałka z makiem z mąki orkiszowej 103

Pozostawić rozczyn do wyrośnięcia. 2.  Do naczynia przesiać  mąkę,dodać wyrośnięty rozczyn z drożdży, rozkłócone z jajko i cukier/ksylitol/miód, rozpuszczone letnie masło/olej kokosowy, wodę i zagnieść luźne  ciasto do momentu kiedy zaczną pokazywać się pęcherzyki powietrza a ciasto będzie odchodzić od rąk. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia aż podwoi swą objętość

AZgotuj!
Ciasteczkowe kokosanki - wegańskie i bezglutenowe / Cookie coconuts - vegan and gluten-free 131

kokosowy) 130 g. masła roślinnego Skrobię ziemniaczaną wymieszaj z 3 łyżkami wody. Na stolnicy wymieszaj wszystkie pozostałe mąki z cukrem i wiórkami kokosowymi. Dodaj namoczoną skrobię, krem kokosowy i posiekane masło. Wyrób ciasto dokładnie rękami. Po wyrobieniu ciasto nie będzie się ładnie lepić w kulę, jest kruche i sypkie. Bierz w dłonie po porcji ciasta i zlepiaj w kulkę wielkości

Delicious Place
Torcik jogurtowo-kokosowy 110

Pyszne ciasto bez zbędnych kalorii. Mleczko kokosowe dodane do jogurtu zdecydowanie podwyższa walory smakowe. Torcik przedstawiam w dwóch wersjach z poziomkami lub truskawkami, z galaretką w środku lub bez . Poziomki prosto z lasu, pachniały obłędnie:) Składniki paczka okrągłych biszkoptów 2 duże jogurty naturalne 0% 1 mleczko kokosowe( schłodzone w lodówce około 1 h … Czytaj dalej Torcik jogurtowo-kokosowy

gotuj ze mną
Ciasteczka marchewkowo-bananowe (paleo/AIP, bez jajek) 212

himalajska ) – ½ łyżeczki soda oczyszczona – ½ łyżeczki opcjonalnie – garść rodzynek Zetrzyj marchewkę dość drobno i wymieszaj mikserem (nie blenderem) z rozgniecionymi bananami i roztopionym olejem kokosowym. Dodawaj pozostałe składniki miksując – ciasto jest gotowe! Możesz teraz zacząć rozgrzewać piec na 180°C . Ciasteczka są łatwe do formowania – ulep w rękach małe kulki i rozpłaszcz je na tacce

PaleoSMAK
Kruche ciastka 152

ustach. Takie są moje dzisiejsze ciasteczka. Częstuję ich ukochanych, razem cieszymy się weekendem. Inne wersje? proszę bardzo: dodajcie dowolne bakalie, tarte orzechy, mak, 2 łyżki kakao, wiórki kokosowe, rozmaite aromaty zapachowe do ciast, cynamon lub przyprawę do piernika albo grzańca, bawcie się, wycinajcie kształty i pieczcie ciasteczka, którym nikt się nie oprze Smacznego Składniki: 300 g mąki tortowej

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasteczka ucierane 174

ciasteczka prosto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wykładamy ciasteczka na paterę. Proponujemy do połowę ciasta dodać 2 łyżki wiórek kokosowych.   Smacznego

kgwjanczewo
Puszysty omlet na mące kokosowej 133

jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec dodajemy mąkę i ubijamy kilkoma szybkimi ruchami miksera.   Patelnię o średnicy ok. 24 cm spryskujemy lub smarujemy olejem kokosowym i przelewamy na nią ciasto. Wygładzamy silikonową szpatułką wierzch. Omlet smażymy na średnim ogniu przez ok. 3 minuty. Po tym czasie omlet na patelni wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas

Cooking Monster
KETO OPONKI LUB PĄCZKI SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 410

pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek 400 g smalcu do smażenia Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej w zależności od konsystencji ciasta. Powinno być niezbyt zbite ale takie żeby można z wałkować rulonik i kształtować oponkę. Można też robić kuleczki i wydrążyć w nich dziurkę np małym kieliszkiem, jeśli robicie

Ola la LCHF
Przepis #105 Kostki mocy - bez cukru i mąki 91

jasną część. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi delikatnie je dociskając. Wkładamy do lodówki na około 30 min.   W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Z lodówki wyciągamy nasze ciasto i dzielimy je na kostki. Ozdabiamy je wcześniej przygotowaną polewą. Na wierzch każdego układamy pokrojone w kostkę migdały. Kostki oprócz tego, że świetnie smakują to jeszcze pięknie

Health-Fit-Life
Odchudzony keks 134

czasie w misce wymieszja mąkę orkiszową, gryczaną oraz proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Następnie dodaj posiekane bakalie oraz jabłko i marchew oraz mleko kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzony keks możesz udekorować polewą czekoladową ( najlepiej taką domową :)) Smacznego Artykuł Odchudzony

365 dni dookoła kuchni
Piersi z kurczaka inaczej czyli siekane kotlety 129

mąkę, musztardę. 3. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. 4. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię. 5. Smażyć, aż się zarumienią. Zajrzyj również tu: 1.  Kostka kokosowa (kokosanki) 2.  Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino 3.  Gniazdka - Hiszpańskie pączki

My World by Dagmara Rek
Placuszki z dynią i twarogiem 180

proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, cynamonem i cukrem, po czym dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy i ponownie krótko miksujemy, do połączenia się składników. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy na rumiany kolor z obydwu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owocami, miodem, syropem klonowym lub cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Indyjskie chlebki Naan 163

się „obudzą”, jeżeli suszone to nie musisz (ja i tak czekam, no wiecie: ufaj i sprawdzaj). Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj sól, jogurt/mleko kokosowe i zaczyn drożdżowy. Zagnieć ciasto (trwać to powinno z 10 minut, im dłużej wyrabiasz tym lepiej ciasto wyrośnie i będzie bardziej puszyste), pod sam koniec możesz „wrobić w ciasto rozmaryn/tymianek/oregano/suszone pomidory

greenscarf
Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką. 589

czasu, aż ziemniaki będą miękkie, a ser przyrumieniony (około 30 minut). Zajrzyj również tu: 1.  Ciasto "Kubuś" 2.  Swojski Kopiec Kreta 3.  Kruche ciasto z jabłkami i bezą kokosową

My World by Dagmara Rek
Ciasto Pina Colada 137

pieczenia (samo dno). Przelać ciasto, na wierzchu ułożyć kawałeczki ananasa.  Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 - 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Zimne ciasto polukrować i oprószyć wiórkami kokosowymi. Lukier kokosowy: 2/3   szklanki cukru pudru 2 - 3 łyżki likieru kokosowego dodatkowo: wiórki kokosowe do oprószenia Składniki na lukier wymieszać do połączenia. Jeśli lukier będzie zbyt

kulinarnyswiatdomi
Rogale czarno - białe ( kakaowo - kokosowe ) 192

odstawić do czasu, aż zaczyn ruszy. Dodać zmiksowane razem : 3 jajka 200 ml oleju. Wszystko wymieszać , podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać : 150 g wiórków kokosowych i tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję plastycznego, zwartego ciasta drożdżowego. Do drugiej dodać : 3 łyżki kakao i tyle mąki, aby otrzymać zwarte, plastyczne ciasto drożdżowe. Ciasta odstawić do wyrośnięcia. Każdą część podzielić

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka ryżowe 242

pół kostki masła 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie szczypta kurkumy Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Następnie dodajemy miękkie masło (o temperaturze pokojowej), olej kokosowy i miód. Zaczynamy wyrabiać ciasto i dopiero teraz możemy dodać śmietanę (w zależności od konsystencji ciasta może to być 1 lub 2 łyżki), ciasto musi być plastyczne i gładkie, i odchodzić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Babka gryczana z nutą pomarańczy 186

formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st. przez 30 min. (do tzw. suchego patyczka). 5. Przygotowujemy lukier: mieszamy cukier puder z sokiem pomarańczowym i mleczkiem kokosowym. 6. Polewamy lukrem przestudzone ciasto. Smacznego

Podwójnaporcja
Babka gryczana o smaku pomarańczowym 145

formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st. przez 30 min. (do tzw. suchego patyczka). 5. Przygotowujemy lukier: mieszamy cukier puder z sokiem pomarańczowym i mleczkiem kokosowym. 6. Polewamy lukrem przestudzone ciasto. Smacznego

Podwójnaporcja
Placki z gotowanych ziemniaków 147

łyżeczką oleju kokosowego smażymy cebulę wraz z czosnkiem aż się zeszkli. Dodajemy do ziemniaków i mieszamy.Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju kokosowego i kładziemy łyżką porcję ciasta, lekko dociskając. Smażymy z obu stron na złoty kolor

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Racuszki serowe bezglutenowe 170

posypania Przygotowanie: Do miseczki przekładamy ser i rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy jajka, dżem z rokitnika, rodzynki i mąkę kukurydzianą.Mieszamy dokładnie masę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy dużą łyżką ciasto. Lekko uciskamy placuszki, aby były równej grubości.Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączmy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Friandy malinowe 119

Puszyste, lekkie, delikatne. Migdałowo-kokosowe. Friandy malinowe.   Friandy malinowe Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 sztuk Składniki 100 g mąka migdałowa 75 g mąka orkiszowa 6 szt białka jaja 180 g erytrol lub inne słodziwo 150 g olej kokosowy lub masło klarowane 24-36 szt maliny Sposób przygotowania Mąki mieszamy z erytrolem. Dodajemy zbełtane białka jaja

Kucharzyca
Placki ziemniaczane 204

dodajemy 2 łyżki jogurtu, dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka, żółtko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, mąkę i skrobię. Mieszamy do połącznia wszystkich składników. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy łyżką porcje ciasta ziemniaczanego formując placki. Smażymy z obu stron na rumiano, mają być chrupiące. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Placki ziemniaczane podane z jogurtem naturalnym

mojewypiekiinietylko
Ciastka czekoladowo-kokosowe z białą czekoladą 144

cukrem i solą utrzeć do puszystości. Dodać jajko i po wymieszaniu stopniowo wsypywać mąkę kakao/karob, proszek do pieczenia oraz sodę. Na końcu masę połączyć z wiórkami kokosowymi i posiekaną czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. (Jeśli ciasto mocno się lepi, należy schłodzić je w lodówce.) Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w wiórkach i ułożyć (zachowując

Di gotuje
Najlepsze przepisy w styczniu. 132

bazie kalafiora Według ilości odsłon, to te właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Naleśniki z kokosowym twarożkiem Świąteczne dekoracje do ciast Wegańskie pączki dyniowe Placki marchewkowe

Poranek na słodko
Tarta wiśniowa z kokosem 158

Aromatyczny kokos idealnie pasuje do wiśni dlatego polecam tartę gorąco do kawy czy herbaty. Wiśnie miałam świeże ale równie dobrze sprawdzą się mrożone czy ze słoika. Kruche ciasto, kwaskowate wnętrze i beza kokosowa dopełnia całości, pyszne połączenie. Tarta wiśniowa z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BEZGLUTENOWE CIASTECZKA KOKOSOWE 140

jajka 6 łyżek cukru lub 4 łyżki płynnego miodu 10 dag masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej POLEWA (opcjonalnie) 1/2 tabliczka gorzkiej czekolady + kilka łyżeczek oleju kokosowego  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na grugość ok. 4mm i wycinamy herbatniki. Pieczemy w temp. 180 stopni około 10 minut. Po wystudzeniu możemy polać roztopioną czekoladą. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Naleśniki drożdżowe z twarożkiem, jogurtem i dżemem wiśniowym. 142

łyżki mąki, dobrze wymieszać, przykryć talerzykiem i odstawić do lekkiego podrośnięcia.Następnie dodać resztę mleka, jajka i resztę mąki, dobrze wymieszać ciasto.Patelnię rozgrzać posmarować olejem kokosowym i nalewać chochelką porcję ciasta. Piec z obydwu stron na rumiano. Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i małym kubeczkiem jogurtu.Nakładać na naleśnik i zwijać w dowolny sposób. Naleśniki można polać gęstym

Sama słodycz i szczypta chili
Placki kukurydziane z czereśniami (bezglutenowe) 178

jajka 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka sody czereśnie dodatkowo: 2 - 3 łyżki oleju kokosowego do smażenia Wszystkie składniki (oprócz czereśni) miksujemy razem. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wlewamy po łyżce ciasta na każdy placek. Smażymy aż brzegi placuszków zaczną odstawać od dna patelni, a następnie na każdym placku układamy kawałki wydrylowanych czereśni i przekładamy na drugą stronę; smażymy

Czary - gary w kuchni
Tortilla z wege sosem meksykańskim 107

łyżeczki kminu rzymski  0,5 cukinii 3 pieczarki   garść kolendry garść pietruszki zielonej   sól, pieprz Przygotowanie: Mąki przesiewamy przez sitko dodajemy olej kokosowy, wodę, sol i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na kulki (mi wyszło ich 9) i każdą z nich rozwałkowujemy na bardzo cieniutki placek. Placki smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu,aż pojawią się

Łycha smaków
Pancakes z soko - miodem żurawinowym i daktylami . 120

wlej maślankę , dodaj jajka , cukier , cukier waniliowy i roztopione masło , wszystko wymieszaj  mikserem.Następnie ciągle mieszając dodawaj mąkę z sodą. Rozgrzej patelnię , ja dodałam odrobinkę oleju kokosowego , nakładaj małą chochelką porcje ciasta , smaż z obydwu stro około 2 minut na złoty kolor. Podawaj z dowolnym syropem , miodem i owocami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe mleko kokosowe 168

maksymalnie do 3 dni. Mleko można ewentualnie dosłodzić ulubionym syropem smakowym. Wiórki kokosowe muszą być bardzo dobrej jakości. Można je także zastąpić płatkami kokosowymi. Zmiksowaną, odcedzoną pulpę kokosową można wykorzystać do ciasteczek, ciast lub deserów. Źródło przepisu:   Wegan Nerd

Gospodyni Miejska
Placki z kaszą manną i truskawkami 167

jeszcze raz do połączenia składników. Na koniec pokroić resztę truskawek w plasterski (ilość w zasadzie dowolna, ale u nas było ich ok. 10 sztuk) i dorzucić do ciasta. Smażyć na odrobinie oleju kokosowego bądź masła klarowanego lub oleju rzepakowym, na złoty kolor. Pyszne są same ze sobą, ale można je też polać miodem, syropem klonowym, albo musem owocowym. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Krokodyle oczy 337

łyżki wody 3 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając, aż polewa się zagotuje. Przełożenie ciasta: Ciasto I krem Ciasto II Polewa Posypać wiórkami kokosowymi krokodyle oczy

O kuchni z uczuciem
Przepisy na Wielkanoc. 308

ciasto owocowe z kawałkami czekolady  Wielkanocny sernik śmietankowy w czekoladowe kropki Smak i prostota, czyli puszysta babka wielkanocna Wielkanocna strucla serowa z czekoladową nutką Ciasto jogurtowe Ciasteczka, babeczki i inne małe wypieki: Śmietankowo-kokosowe babeczki sernikowe Pyszne i zdrowe cieciorkowe ciasteczka kokosowo-bakaliowe (na płatkach jaglanych) Malinowe serniczki z wisienkami w kilka chwil Ciasteczka kakaowe marmurki Pulchniutkie ciasteczka kładzione(...)Serniczki expresowe Babeczki z truskawkami (muffiny) Ciasteczka malinowe Biszkopciki w dwóch odsłonach Wielkanocny czekoladowo-kokosowy serniczek w kieliszku, bo nie zawsze potrzebna jest blaszka ciasta  Drożdżowe wypieki do koszyczka: Wielkanocne zajączki i chlebusie do koszyczka Sałatki: Wiosenna sałatka z truskawkami  Pełna witamin sałatka z kiełkami i gruszką  Smacznego i Wesołych Świąt

Słodkie okruszki
Kostka kokosowa - lamingtony 3094

robiły. Ja czasami wracam do starych przepisów. Lubię je za swój minimalizm i podstawowe składniki.  Lubię zjeść takie nie przekombinowane słodkości i właśnie te kostki kokosowe do takich należą.Składniki:Ciasto 450 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa200 g cukru80 g margaryny2 jajka 3 łyżki płynnego miodu3/4 szkl mleka3 łyżeczki cukru waniliowego domowej roboty klik2 kopiaste łyżeczki proszku

Ala piecze i gotuje
Piernik z jabłkami i orzechami 543

nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w temperaturze 180 stopni C. Aby wykonać lukier ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny i polewamy nim jeszcze ciepłe ciasto. Można dodatkowo udekorować wiórkami kokosowymi lub lekko zrumienionymi na patelni płatkami migdałowymi

Animelka Blog
śliwkowiec z kokosową nutą... 150

proszkiem i ucierać z 2 minuty ciasto ma być gęste tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto rozsmarować na dnie blaszki i posypać je wiórkami kokosowymi dodać śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut-do suchego patyczka wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem ciasto jest lekkie, puszyste z nutą kokosu

W Mojej Kuchni Lubię
Orkiszowa pizza z krewetkami po tajsku w mleczku kokosowym 197

znudziła. Jednak nie mogę tego zrobić bo byłabym jeszcze większą świnką.. Można kombinować ze smakami, rodzajem mąk i grubością ciasta oraz kształtem.  Powiem nieskromnie... ta pizza była pyszna!  Orkiszowa, z pysznymi krewetkami duszonymi na mleczku kokosowym z czosnkiem i liśćmi limonki. Do tej kompozycji świetnie wpasował się szpinak razem z mozzarellą. Chyba nikogo nie muszę bardziej namawiać(...)ciasto klei się do rąk - dodajemy więcej mąki; gdy ciasto jest za mało zwarte - dodajemy wodę). Formujemy kulkę, ponownie wsadzamy do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1-1,5h.  W międzyczasie odrywamy ogonki krewetkom. Na patelnię wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy przeciśnięty czosnek, odrobinę soli himalajskiej, pieprzu i liście limonki. Dusimy krewetki zdejmujemy z gazu gdy zostanie minimalna

Czarnawisienka
Tartaletki z pomarańczowym budyniem i bezikami 187

średnicy 14 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła lub oleju kokosowego 1 jajko rozmiar L 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 1-2 łyżka zimnej wody (tylko w przypadku gdy ciasto nie chce się skleić w kulkę) Składniki na budyń (budyniu może trochę zostać): sok wyciśnięty z 3 pomarańczy, dopełnić resztę mlekiem tak aby było(...)listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Spód: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła lub oleju kokosowego 1 jajko rozmiar L 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 1-2 łyżka zimnej wody (tylko w przypadku gdy ciasto nie chce się skleić w kulkę) Składniki na budyń (budyniu może trochę zostać): sok wyciśnięty z 3 pomarańczy, dopełnić resztę

moj przepis na
WEGAŃSKA TARTA CZEKOLADOWA 197

mały haczyk, potrzebujecie blendera! :) To do dzieła! Wybaczcie, że bywam tak rzadko, ale wszystkie moje sprzęty potrzebne do pracy się buntują! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTA: - 50g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut - 30g wiórków kokosowych - 70g płatków owsianych - 30g orzeszków ziemnych WYKONANIE: (moja tortownica... a w zasadzie patelnia wypełniona folią aluminiową ma średnicę 20cm) 1. Z namoczonych daktyli odlej wodę(...)awokado (260g) - 1 banan (100g) - 100g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut - 20 g gorzkiego kakao - 30g oleju kokosowego PŁYNNEGO WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera. 2. Blenduj do połączenia się składników. 3. Przełóż masę na spód ciasta. 4. Przystrój w dowolny sposób 5. WSADZ DO LODÓWKI NA CO NAJMNIEJ 2 GODZINY! SMACZNEGO

fitolarun.blogspot.com
"Life's short...eat cookies". Ciastka kokosowo-migdałowe 114

niej mąkę migdałową i płatki migdałowe oraz sodę. Do składników suchych dodajemy startą skórkę pomarańczową i sok. Następnie dodajemy miód, masło i jajko. Zagniatamy ciasto. Ciasto będzie trochę "sypiące" (przypomina mokry piasek,mąka kokosowa wchłania dużo płynu,więc można dodać więcej soku z pomarańczy jeśli jest za sypkie).  Wkładamy je do lodówki na pół godziny. Po tym czasie lepimy

Bon appetit mon amie
Kokoski, Kokosanki,Kostka Kokosowa, czy Lemingtony? 600

podanych proporcji 2 łyżki mąki pszennej, a w to miejsce dodajcie kakao gorzkie. Ja zrobiłam w obu wersjach. Podane składniki to ilość potrzebna do upieczenia ciasta w jednej keksówce!   DODATKOWO: wiórka kokosowe (dużo, ok. 2 opakowania) Ganache <----- to link do przepisu, wystarczy, że klikniesz nazwę ;) Wykonanie: Jak widać na zdjęciach w pierwszej kolejności przygotowuję sobie składniki. Keksówki wyłożyłam(...)kiedy ciasto stygło, ja zajęłam się przygotowaniem ganache. Kiedy ciasto wystygło, nożem odkroiłam dłuższe boki i wyciągnęłam na deskę. Najpierw pokroiłam na ok. 2 cm kromki, a potem każdą kromkę przecięłam na 3 mniejsze kawałki.  Każdy kawałek zamaczałam w wystudzonym,ale nadal rzadkim ganache, a potem obtaczałam w wiórkach kokosowych. Robiłam to przy pomocy dwóch widelców, niestety, dziecko było

Blondynka Gotuje
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 158

serek mascarpone 300 gram cukier 2 łyżki GANACHE: śmietana kremówka 250 ml. czekolada mleczna 100 gram czekolada gorzka 100 gram DODATKOWO: wiórki kokosowe lub cukier puder do oprószenia kakao do oprószenia METODA: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z masłem, mlekiem i cukrami na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę, proszek i kakao(...)rondelku. Dodać kawałki czekolady i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić do całkowitego schłodzenia. Następnie ubić mikserem na sztywno. Gotowym kremem dekorujemy nasze ciasto. Widelcem zrobić faliste znaki drzewa. Całość posypać kakao i wiórkami kokosowymi lub cukrem pudrem

Kuchnia Paulettes
KRUCHE CIASTKA BAŁWANKI orzechowo – kokosowe (wegańskie) 184

jeśli nie macie ochoty lub czasu robić bałwanków możecie wykorzystać przepis na wegańskie kruche ciasto o orzechowym posmaku i zrobić zwykłe ciasteczka, zapraszam // Składniki – ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki masła orzechowego 60 ml mleka (roślinne) 110 ml oleju (u mnie kokosowy(...)Składniki – krem: 240 ml mleczka kokosowego (60%) 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: kokos gorzka czekolada lub polewa kurkuma barszcz instant   Sposób przygotowania: Składniki na ciasto wymieszaj i wyrób z nich zwarte ciasto. Włóż je do lodówki na 20 minut. Po tym czasie ciasto wyciągnij z lodówki i uformuj z niego kulki

Via Gusto
Pełnoziarniste ślimaczki z orzechami włoskimi i miodem 137

Pełnoziarniste ślimaczki z orzechami włoskimi i miodem Wydrukuj przepis Porcji: 6 ślimaczków Czas przygotowania: 30 minut roboty i 60 minut wyrastania Potrzebujesz: Na ciasto: 125g mąki pszennej pełnoziarnistej + łyżeczka do zaczynu 50ml mleka roślinnego 20g oleju kokosowego (płynnego) 20g cukru trzcinowego + łyżeczka do zaczynu 1/2 łyżeczki soli 12g świeżych drożdży do zaczynu 1-2 łyżki ciepłej wody lub mleka(...)ciepłe miejsce na 15-20 minut. 2 W misce odważ mąkę, cukier, wsyp sól i dodaj zaczyn. Wymieszaj. 3 Dodaj mleko oraz olej kokosowy, wymieszaj i zacznij wyrabiać. Jeśli po kilku minutach wyrabiania ciasto nadal się lepi do palców, to dosyp więcej mąki. 4 Uformuj z ciasta kulę i odstaw miskę przykrytą ściereczką w ciepłe miejsce na 1 godzinę

Blendman
Drożdżówki z budyniem,borówkami i kokosową kruszonką 169

utęsknieniem. ciasto: 500 g mąki wrocławskiej 150 ml ciepłego mleka 50 g drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1 żółtko 100 g masła szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią ponadto: 125 g borówek 600 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy na 3/4 l 1 białko 1 łyżka mleka kruszonka: 50 g masła 4 łyżki wiórek kokosowych(...)mąki,wymieszać i odstawić na 10-15 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę,sól,cukier,wbić jajka i lekko przemieszać. Wlać rozczyn drożdżowy i roztopione letnie masło,zagnieść ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na 45 minut by wyrosło. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę,rozciągnąć na grubość 1,5 cm. Metalową obręczą powycinać z ciasta koła

Kolorowa kuchnia Elki
Kokosowo-śliwkowy przekładaniec 179

szkl mąki,  0,5 szkl cukru pudru, kostka margaryna,  łyżeczka proszku do pieczenia,  4 żółtka  Z podanych składników zarobic ciasto, uformować kulę i schłodzić w lodówce. 100 g wiórek kokosowych 2 szklanki mleka, 200 g śliwki suszone kalifornijskie 0,5 kostki masła, 2 łyżki cukru, 4 białka Wiórki kokosowe ,  gotować w mleku do momentu zgęstnienia(...)wystudzić. Śliwki suszone kalifornijskie , drobno pokroić. Wylepić ciastem dno foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika, podpiec ok 15 min. W tym czasie przygotować  masło i utrzeć, stopniowo dodając kokos. Ubić białka ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier. Połowę piany dodać do masy kokosowej, wymieszać. Na podpieczony spód wyłożyć śliwki, masę kokosową i pozostałe białka. Piec

Anioły w kuchni
Makaroniki kokosowe 135

zdobić jak zostają nam białka po przygotowaniu np. kruchego ciasta? Proponuję przygotować super szybkie makaroniki kokosowe, które znikają równie szybko jak się je przygotowuje…:) Nie można ich nie polubić. Miałam nawet zamiar część z nich polać odrobiną rozpuszczonej, gorzkiej czekolady ale… nie zdążyłam bo wszystkie zniknęły… Makaroniki kokosowe – składniki:-2-3 białka-240 g wiórków kokosowych

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania