ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:249/932)

Placuszki dyniowo-bananowe 128

pestek dyni 1/4 mąki jaglanej 2 łyżki amarantusa ekspandowanego szczypta proszku do pieczenia 2 jajka szklanka maślanki mały, dojrzały banan płaska łyżka nierafinowanego oleju kokosowego (zazwyczaj smażę placuszki bez tłuszczu jednak to ciasto ma tendencję do przywierania dlatego polecam smażyć je na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub rzepakowego) Maślankę miksujemy z jajkami oraz mąkami i proszkiem. Dodajemy startego banana

Mienta blog
Szybka kruszonka kokosowa z rabarbarem, jagodami kamczackimi oraz bezą kokosową 110

przed cukrzycą i chorobami układu krążenia. Więcej o leczniczym działaniu jagody kamczackiej dowiecie się na stronie: http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jagoda-kamczacka-wlasciwosci-lecznicze-i-zastosowanie_45323.html Składniki na ciasto: 125 g masła 1 żółtko 1 całe jajko 2 szklanki mąki typ 550 1 szklanka wiórek kokosowych ½ szklanki cukru brązowego jasnego + 2 łyżki do rabarbaru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 – 3 garście jagody kamczackiej(...)łyżki cukru brązowego jasnego 3 czubate łyżki wiórek kokosowych   Wykonanie: Białko ze szczyptą soli ubić na sztywno. Miksując dodać cukier brązowy. Dobrze rozbić. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na ciasto i rozsmarować. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 0 C przez 45 minut. Smacznego

Przepisy Babci
CIASTO Z KASZY MANNY 159

manny jest ciastem bez pieczenia. bardzo szybko się je przyrządza. L ubią je wszyscy i dorośli i dzieci. Składniki 5 paczek herbatników petit beurre 1 litr mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 2 łyżki kakao polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki wody wiórki kokosowe Sposób przygotowania(...)pozostałymi herbatnikami 3. przygotować polewę margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty. Odstawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. 4. Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do lodówki na całą

Darcia w kuchni
Mufinki z winogronami 146

suchych i dokładnie wymieszać. Przygotować papilotki, do każdej nałożyć około 1 łyżki ciasta, nałożyć 3-4 winogrona, kolejną porcję ciasta, znowu winogrona i  przykryć ciastem. Muffiny posypać cukrem waniliowym lub kokosowym. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowa rolada szwajcarska z "serkiem" z nerkowców i jagodami leśnymi (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru) 124

czasie starannie myjemy jagody i robimy "serek". Orzechy nerkowca odsączamy z wody, dodajemy 2 łyżeczki miodu, sok z cytryny, mąkę kokosową i 3-4 łyżki jagód, starannie miksujemy blenderem, aby uzyskać jak najbardziej jednolitą masę.     Gdy ciasto się upiecze i przestygnie, odlepiamy papier i obcinamy nierówne brzegi. Na niemal całą powierzchnie ciasta nakładamy masę z nerkowców(...)tylko około 5 cm od końca zostawiamy wolne. Następnie posypujemy "serek" pozostałymi jagodami (zostawiamy trochę owoców do dekoracji). Delikatnie zwijamy ciasto w kierunku nieposmarowanej końcówki.     Zwiniętą roladę wkładamy do lodówki i przygotowujemy polewę.  Mleko kokosowe, olej kokosowy, kakao i miód delikatnie podgrzewamy do około 40 stopni, mieszamy cały czas, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły

Quinoa Raz!
Świąteczna kostka piernikowa 156

Piernik pokrojony w kwadratową kostkę, obtoczony w polewie toffi i wiórkach kokosowych to propozycja na świąteczny deser dla dzieci lub dla  tych którzy nie przepadają za przekładanymi ciastami z kremem. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej (czubate) 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 100 g gorzkiej czekolady(...)wylać do wyłożonej pergaminem blaszki    o wym 25 /30 cm.  Piec  około 45 minut. Całkiem zimne ciasto pokroić w całości na równe kwadratowe kostki.  Obtaczać w przygotowanej wg wskazówek na opakowaniu polewie, oraz wiórkach kokosowych. Odstawić do stężenia.  Smacznych wypieków ! http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe ciasto z cukinią i kokosem 94

Mocno wilgotne ciasto czekoladowe z cukinią i posypką kokosową na wierzchu. Zawiera sporo "mokrych" składników, więc po prostu nie może wyjść suche. Jednym z takich właśnie składników jest starta cukinia. Gdybyście się zastanawiali, czy jest wyczuwalna w cieście, to zapewniam, że nie, ale spełnia ważną rolę. Ważną dla nas, ponieważ bardzo lubimy takie wilgotne ciasta. Poza

Arabeska waniliowa
Ciasto kokosowe z mango i wanilią (bez glutenu) 194

wilgotnym i sprężystym cieście. Podstawą ciasta są jajka, jednak poprzez wymieszanie charakterystycznych smaków nie ma smaku jajecznicy w ustach, a naprawdę bardzo dobry i smaczny wypiek! 😋 Ciasto bezglutenowe-z użyciem mąki kokosowej- jak również z dodatkiem wartościowego oleju kokosowego sprawiają, że śmiało można zaliczyć je do tych 'zdrowszych' wypieków 😉 Przepis na pewno warty spróbowania! Przepis (z moimi niewielkimi modyfikacjami) zaczerpnięty(...)wraz z cukrem na jasną i puszystą masę i cały czas ubijając wlać olej. Mąkę kokosową wymieszać z proszkiem i wsypać do masy jajecznej. Dodać pokrojone mango oraz wyskubane ziarenka laski wanilii i delikatnie całość wymieszać, tylko do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto wlać do foremki (około 20x20) uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika

Kraina Miodem Płynąca
Bajaderki 144

mnie bajaderki powstały z nieudanego biszkoptu i kawałka piernika. Z podanej porcji wychodzi ok. 25-30 sztuk. Składniki: - 70 dag ciast - 1 słoik dżemu 280g, u mnie domowy malinowy - 1 słoik konfitury różanej 140g  - 1/2 szklanki likieru, dałam kokosowy ale może być adwokat lub inny(...)jaki macie  - 4 kopiaste łyżki naturalnego kakao Dodatkowo: - 1 czekolada mleczna lub gorzka 100g - 6 łyżek mleka - 10 do 15  dag wiórków kokosowych Przyprawy i dodatki znajdzie w sprawdzonym sklepie  www.Skworcu.com.pl . 1. Ciasto można rozdrobnić w rękach lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać dżem, konfiturę, likier i kakao. Zagnieść ciasto.  Powinno być lekko wilgotne

Apetyczna babeczka
Ciasto z rabarbarem (bez glutenu, cukru, paleo) 182

następne w kolejce? Mam przygotowanych do wypróbowania kilka przepisów z nim w roli głównej., ale zaczniemy klasykiem, czyli prawie jak drożdżowe ciasto z rabarbarem. Dużą zaletą tego deseru jest to, że głównym składnikiem oprócz rabarbaru jest mąka kokosowa, która rzadko uczula, a do tego nie zrujnuje kieszeni. Jest kilka połączeń, które w kuchni idealnie ze sobą współgrają, np. pomidor(...)cały spód, na to wylewamy zmiksowane truskawki. W dwóch osobnych naczyniach mieszamy jajka, miód, mleko i wanilię, a osobno sodę, sól oraz mąkę kokosową. Kolejno zawartość obu naczyń łączymy i znów mieszamy używając najlepiej blendera. Przygotowane ciasto wylewamy na rabarbar i truskawki, pieczemy przez około 45-50 minut, aż góra będzie złocista. Odstawiamy do ostygnięcia na 15 minut. Przed podaniem

PaleoLife
Wegańska tarta z malinami i limonką 97

owsianej ((1,5 szklanki)) 100 g masła roślinnego 50 g erytrytolu ((lub innego słodzidła)) Masa 400 g mleka kokosowego ((1 puszka)) 200 g mrożonych malin ((1,5 szklanki)) 100 g erytrytolu ((lub innego słodzidła)) 2 łyżki agar-agar 1 limonka Ciasto kruche Wszystkie składniki włóż do miski i wyrabiaj ciasto rękoma lub mikserem (masło musi oblepić całą mąkę i erytrytol(...)ciasto włóż ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 10 minut.* Wyjmij ciasto do ostygnięcia. *jeśli chcesz pominąć punkty z ryżem (4 i 5): wstaw ciasto do piekarnika i piecz je 20 minut. Masa Mleko kokosowe wlej do rondelka. Dodaj do niego maliny oraz erytytol i agar-agar. Całość gotuj na małym ogniu 15 minut, co jakiś czas mieszając (postaraj się

Przepisy na widelcu
Mazurek z pianką 140

cytryny pianka: 250 g śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa  dodatkowo: 1 słoik konfitury mirabelkowej, malinowej lub z czarnej porzeczki wiórki kokosowe i orzechy do ozdoby Przygotowanie: ciasto: Obydwie mąki mieszamy z cukrem, dodajemy żółtka, posiekane masło oraz skórkę otartą z 1 cytryny. Zagniatamy ciasto które odkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie rozwałkowujemy(...)rozrabiamy w 1 szklance wody, studzimy)  Mazurka wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny aby pianka stężała, dopiero wtedy możemy nasz mazurek dekorować orzechami i prażonymi wiórkami kokosowymi

Bon appetit mon amie
Serek kanapkowy z pomidorami 894

jajeczna Pasta jajeczna z pieczarkami Wiejski chleb bez wyrabiania Tosty z awokado i jajkiem Babeczki z serkiem wiejskim Zobacz też nowe przepisy Serek kanapkowy z pomidorami Ciasteczka kokosowe z czekoladą Pieczona brukselka Ciasto cytrynowe z makiem Na co zwrócić uwagę kupując lodówkę – 5 rzeczy o których warto pamiętać Artykuł Serek kanapkowy z pomidorami pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog

okolicepalnika.pl
Świąteczne menu 129

Ciasto z ananasem i bezą kokosową Serniczek z oreo i jagodami Jajka z ananasem i kukurydza Sałatka z kuskusem i kurczakiem Sałatka z tuńczykiem i serem Roladki z szynki

czarrna od kuchni
Murzynek ze sliwkami i kruszonka 144

śliwkami i kruszonką to pyszne ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Deser na pewno posmakuje osobom, które lubią czekoladowe, niezbyt słodkie i wilgotne ciasta z owocami. Murzynek jest bardzo smaczny sam w sobie, a z dodatkiem śliwek i kruszonki staje się jeszcze bardziej wilgotny i delikatnie chrupiący z wierzchu. Wykonanie tego ciasta jest dość proste, należy tylko dobrze(...)kawałeczki. Następnie szybko rozetrzeć składniki w palcach do uzyskania struktury grubego piasku o nierównej strukturze. Kruszonką od razu posypać wierzch ciasta. Jeśli kruszonka będzie wykorzystana później, należy wstawić ją do lodówki. Zobacz również: ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką

Kuchcik gotuje
Najprostsze muffinki czekoladowe 111

szybko musisz przygotować coś słodkiego… dla siebie …dla rodziny …dla gości …na święta. Dla jeszcze smaczniejszego efektu, przed pieczeniem możesz dodać do ciasta garść siekanych orzechów, wiórki kokosowe lub kawałki czekolady.   Pomysły na słodkości… ** Sałatka owocowa z malinowym sosem ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Kulinarne S.O.S.
Najprostsze muffinki czekoladowe 111

szybko musisz przygotować coś słodkiego… dla siebie …dla rodziny …dla gości …na święta. Dla jeszcze smaczniejszego efektu, przed pieczeniem możesz dodać do ciasta garść siekanych orzechów, wiórki kokosowe lub kawałki czekolady.   Pomysły na słodkości… ** Sałatka owocowa z malinowym sosem ** Koktaj bananowo-kakaowy ** Ciasteczka serowe z jabłkiem ** Domowe wafle cytrynowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Kulinarny S.O.S.
Szarlotka na kruchym cieście z kratką 187

średnicę 30 cm): 350 g mąki, u mnie to była pszenna, ale uda się też z owsianą i jaglaną w wersji bezglutenowej 200 g zimnego oleju kokosowego 2 banany szczypta soli Przygotowanie ciasta: Wszystkie skłądniki umieść na blacie i siekaj tak długo aż ciasto zacznie się formować w kulę- nie powinno być żadnych druddek. Szybko zagnieć, połową ciasta wylep formę

greenscarf
PIEROGI Z SEREM TWAROGOWYM, KARMELIZOWANĄ DYNIĄ, KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I CYNAMONEM 112

dzisiejszym przepisie połączę naszą tradycyjną polską kuchnię ze smakami Bliskiego Wschodu. Przepyszne pierogi NOWE z serem twarogowym KONSPOL ( klejone na wzór azjatyckich pierożków i zrobione z ultracienkiego ciasta! ) połączyłam z karmelizowaną na kokosowym cukrze dynią z cynamonem i kwaśną Śmietaną. To połączenie to prawdziwe niebo w gębie! Smak, któremu nikt się nie oprze i każdy zdecydowanie chętnie sięgnie po dokładkę

Ostra na Słodko
Najłatwiejszy sernik Izaura, sernik na murzynku-zawsze się udaje 184

stopni. Potem zostawiamy go do w wyłączonym piekarniku jeszcze na 30 minut. POLEWA Składniki na polewę dajemy do miski i rozpuszczamy nad kąpielą wodną do połączenia. Polewamy ciasto. Można je posypać wiórkami kokosowymi lub dowolną posypką. Sernik musi postać w lodówce całą noc. Pięknie się kroi i jest pyszny Bardzo polecam :) i życzę udanych wypieków. zapraszam na przepis w wersji

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serniczki z porzeczkami 122

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą twarogową oraz mrożonymi porzeczkami (trochę porzeczek zostawić do dekoracji). Rozgrzać patelnię ,roztopić łyżkę oleju kokosowego i nakładać małe porcje ciasta tworząc niewielkie placuszki. Smażyć po kilka minut z każdej strony.  Placuszki podawać ciepłe,prosto z patelni oprószone pudrem cukrem i posypane porzeczkami

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto cytrynowo-kokosowe bez pieczenia 98

Proste ciasto deserowe, o cytrynowo-kokosowym smaku. Z dodatkiem białej czekolady. Lekkie, piankowe i orzeźwiające, a do tego bez pieczenia - w sam raz na upały. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Zupa krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem 108

Zupa krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem nie należy do najbardziej popularnych dań w polskiej kuchni. A szkoda, bo jest naprawdę pyszna. Gęsta, kremowa, aromatyczna zupa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gofry – śniadanie na słodko dla diabetyka 174

dlatego można zastąpić go miodem albo ostatecznie cukrem (jeśli ktoś używa), ale wtedy zwiększy się liczba węglowodanów w porcji. Do mieszanki w misce dodać jajko i mleko kokosowe, wymieszać dokładnie tworząc gęste ciasto. Zupełnie nie będzie ono przypominać lejącego ciasta na gofry. Ciasto podzielić na 4 części. Na rozgrzaną gofrownicę wykładać po porcji ciasta, zamknąć i piec do zrumienienia (około

Dietolog
Chlebowa chałka z makiem z mąki orkiszowej 103

Pozostawić rozczyn do wyrośnięcia. 2.  Do naczynia przesiać  mąkę,dodać wyrośnięty rozczyn z drożdży, rozkłócone z jajko i cukier/ksylitol/miód, rozpuszczone letnie masło/olej kokosowy, wodę i zagnieść luźne  ciasto do momentu kiedy zaczną pokazywać się pęcherzyki powietrza a ciasto będzie odchodzić od rąk. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia aż podwoi swą objętość

AZgotuj!
Ciasteczkowe kokosanki - wegańskie i bezglutenowe / Cookie coconuts - vegan and gluten-free 131

kokosowy) 130 g. masła roślinnego Skrobię ziemniaczaną wymieszaj z 3 łyżkami wody. Na stolnicy wymieszaj wszystkie pozostałe mąki z cukrem i wiórkami kokosowymi. Dodaj namoczoną skrobię, krem kokosowy i posiekane masło. Wyrób ciasto dokładnie rękami. Po wyrobieniu ciasto nie będzie się ładnie lepić w kulę, jest kruche i sypkie. Bierz w dłonie po porcji ciasta i zlepiaj w kulkę wielkości

Delicious Place
Torcik jogurtowo-kokosowy 110

Pyszne ciasto bez zbędnych kalorii. Mleczko kokosowe dodane do jogurtu zdecydowanie podwyższa walory smakowe. Torcik przedstawiam w dwóch wersjach z poziomkami lub truskawkami, z galaretką w środku lub bez . Poziomki prosto z lasu, pachniały obłędnie:) Składniki paczka okrągłych biszkoptów 2 duże jogurty naturalne 0% 1 mleczko kokosowe( schłodzone w lodówce około 1 h … Czytaj dalej Torcik jogurtowo-kokosowy

gotuj ze mną
Ciasteczka marchewkowo-bananowe (paleo/AIP, bez jajek) 212

himalajska ) – ½ łyżeczki soda oczyszczona – ½ łyżeczki opcjonalnie – garść rodzynek Zetrzyj marchewkę dość drobno i wymieszaj mikserem (nie blenderem) z rozgniecionymi bananami i roztopionym olejem kokosowym. Dodawaj pozostałe składniki miksując – ciasto jest gotowe! Możesz teraz zacząć rozgrzewać piec na 180°C . Ciasteczka są łatwe do formowania – ulep w rękach małe kulki i rozpłaszcz je na tacce

PaleoSMAK
Kruche ciastka 152

ustach. Takie są moje dzisiejsze ciasteczka. Częstuję ich ukochanych, razem cieszymy się weekendem. Inne wersje? proszę bardzo: dodajcie dowolne bakalie, tarte orzechy, mak, 2 łyżki kakao, wiórki kokosowe, rozmaite aromaty zapachowe do ciast, cynamon lub przyprawę do piernika albo grzańca, bawcie się, wycinajcie kształty i pieczcie ciasteczka, którym nikt się nie oprze Smacznego Składniki: 300 g mąki tortowej

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasteczka ucierane 174

ciasteczka prosto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wykładamy ciasteczka na paterę. Proponujemy do połowę ciasta dodać 2 łyżki wiórek kokosowych.   Smacznego

kgwjanczewo
Puszysty omlet na mące kokosowej 133

jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec dodajemy mąkę i ubijamy kilkoma szybkimi ruchami miksera.   Patelnię o średnicy ok. 24 cm spryskujemy lub smarujemy olejem kokosowym i przelewamy na nią ciasto. Wygładzamy silikonową szpatułką wierzch. Omlet smażymy na średnim ogniu przez ok. 3 minuty. Po tym czasie omlet na patelni wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas

Cooking Monster
KETO OPONKI LUB PĄCZKI SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 410

pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek 400 g smalcu do smażenia Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej w zależności od konsystencji ciasta. Powinno być niezbyt zbite ale takie żeby można z wałkować rulonik i kształtować oponkę. Można też robić kuleczki i wydrążyć w nich dziurkę np małym kieliszkiem, jeśli robicie

Ola la LCHF
Przepis #105 Kostki mocy - bez cukru i mąki 91

jasną część. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi delikatnie je dociskając. Wkładamy do lodówki na około 30 min.   W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Z lodówki wyciągamy nasze ciasto i dzielimy je na kostki. Ozdabiamy je wcześniej przygotowaną polewą. Na wierzch każdego układamy pokrojone w kostkę migdały. Kostki oprócz tego, że świetnie smakują to jeszcze pięknie

Health-Fit-Life
Odchudzony keks 134

czasie w misce wymieszja mąkę orkiszową, gryczaną oraz proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Następnie dodaj posiekane bakalie oraz jabłko i marchew oraz mleko kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzony keks możesz udekorować polewą czekoladową ( najlepiej taką domową :)) Smacznego Artykuł Odchudzony

365 dni dookoła kuchni
Piersi z kurczaka inaczej czyli siekane kotlety 129

mąkę, musztardę. 3. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. 4. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię. 5. Smażyć, aż się zarumienią. Zajrzyj również tu: 1.  Kostka kokosowa (kokosanki) 2.  Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino 3.  Gniazdka - Hiszpańskie pączki

My World by Dagmara Rek
Placuszki z dynią i twarogiem 180

proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, cynamonem i cukrem, po czym dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy i ponownie krótko miksujemy, do połączenia się składników. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy na rumiany kolor z obydwu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owocami, miodem, syropem klonowym lub cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Indyjskie chlebki Naan 163

się „obudzą”, jeżeli suszone to nie musisz (ja i tak czekam, no wiecie: ufaj i sprawdzaj). Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj sól, jogurt/mleko kokosowe i zaczyn drożdżowy. Zagnieć ciasto (trwać to powinno z 10 minut, im dłużej wyrabiasz tym lepiej ciasto wyrośnie i będzie bardziej puszyste), pod sam koniec możesz „wrobić w ciasto rozmaryn/tymianek/oregano/suszone pomidory

greenscarf
Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką. 589

czasu, aż ziemniaki będą miękkie, a ser przyrumieniony (około 30 minut). Zajrzyj również tu: 1.  Ciasto "Kubuś" 2.  Swojski Kopiec Kreta 3.  Kruche ciasto z jabłkami i bezą kokosową

My World by Dagmara Rek
Ciasto Pina Colada 137

pieczenia (samo dno). Przelać ciasto, na wierzchu ułożyć kawałeczki ananasa.  Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 - 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Zimne ciasto polukrować i oprószyć wiórkami kokosowymi. Lukier kokosowy: 2/3   szklanki cukru pudru 2 - 3 łyżki likieru kokosowego dodatkowo: wiórki kokosowe do oprószenia Składniki na lukier wymieszać do połączenia. Jeśli lukier będzie zbyt

kulinarnyswiatdomi
Rogale czarno - białe ( kakaowo - kokosowe ) 192

odstawić do czasu, aż zaczyn ruszy. Dodać zmiksowane razem : 3 jajka 200 ml oleju. Wszystko wymieszać , podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać : 150 g wiórków kokosowych i tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję plastycznego, zwartego ciasta drożdżowego. Do drugiej dodać : 3 łyżki kakao i tyle mąki, aby otrzymać zwarte, plastyczne ciasto drożdżowe. Ciasta odstawić do wyrośnięcia. Każdą część podzielić

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka ryżowe 242

pół kostki masła 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie szczypta kurkumy Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Następnie dodajemy miękkie masło (o temperaturze pokojowej), olej kokosowy i miód. Zaczynamy wyrabiać ciasto i dopiero teraz możemy dodać śmietanę (w zależności od konsystencji ciasta może to być 1 lub 2 łyżki), ciasto musi być plastyczne i gładkie, i odchodzić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Babka gryczana z nutą pomarańczy 186

formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st. przez 30 min. (do tzw. suchego patyczka). 5. Przygotowujemy lukier: mieszamy cukier puder z sokiem pomarańczowym i mleczkiem kokosowym. 6. Polewamy lukrem przestudzone ciasto. Smacznego

Podwójnaporcja
Babka gryczana o smaku pomarańczowym 145

formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st. przez 30 min. (do tzw. suchego patyczka). 5. Przygotowujemy lukier: mieszamy cukier puder z sokiem pomarańczowym i mleczkiem kokosowym. 6. Polewamy lukrem przestudzone ciasto. Smacznego

Podwójnaporcja
Placki z gotowanych ziemniaków 147

łyżeczką oleju kokosowego smażymy cebulę wraz z czosnkiem aż się zeszkli. Dodajemy do ziemniaków i mieszamy.Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju kokosowego i kładziemy łyżką porcję ciasta, lekko dociskając. Smażymy z obu stron na złoty kolor

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Racuszki serowe bezglutenowe 170

posypania Przygotowanie: Do miseczki przekładamy ser i rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy jajka, dżem z rokitnika, rodzynki i mąkę kukurydzianą.Mieszamy dokładnie masę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy dużą łyżką ciasto. Lekko uciskamy placuszki, aby były równej grubości.Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączmy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Friandy malinowe 119

Puszyste, lekkie, delikatne. Migdałowo-kokosowe. Friandy malinowe.   Friandy malinowe Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 sztuk Składniki 100 g mąka migdałowa 75 g mąka orkiszowa 6 szt białka jaja 180 g erytrol lub inne słodziwo 150 g olej kokosowy lub masło klarowane 24-36 szt maliny Sposób przygotowania Mąki mieszamy z erytrolem. Dodajemy zbełtane białka jaja

Kucharzyca
Placki ziemniaczane 204

dodajemy 2 łyżki jogurtu, dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka, żółtko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, mąkę i skrobię. Mieszamy do połącznia wszystkich składników. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy łyżką porcje ciasta ziemniaczanego formując placki. Smażymy z obu stron na rumiano, mają być chrupiące. Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Placki ziemniaczane podane z jogurtem naturalnym

mojewypiekiinietylko
Ciastka czekoladowo-kokosowe z białą czekoladą 144

cukrem i solą utrzeć do puszystości. Dodać jajko i po wymieszaniu stopniowo wsypywać mąkę kakao/karob, proszek do pieczenia oraz sodę. Na końcu masę połączyć z wiórkami kokosowymi i posiekaną czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. (Jeśli ciasto mocno się lepi, należy schłodzić je w lodówce.) Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w wiórkach i ułożyć (zachowując

Di gotuje
Najlepsze przepisy w styczniu. 132

bazie kalafiora Według ilości odsłon, to te właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Naleśniki z kokosowym twarożkiem Świąteczne dekoracje do ciast Wegańskie pączki dyniowe Placki marchewkowe

Poranek na słodko
Tarta wiśniowa z kokosem 158

Aromatyczny kokos idealnie pasuje do wiśni dlatego polecam tartę gorąco do kawy czy herbaty. Wiśnie miałam świeże ale równie dobrze sprawdzą się mrożone czy ze słoika. Kruche ciasto, kwaskowate wnętrze i beza kokosowa dopełnia całości, pyszne połączenie. Tarta wiśniowa z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
BEZGLUTENOWE CIASTECZKA KOKOSOWE 140

jajka 6 łyżek cukru lub 4 łyżki płynnego miodu 10 dag masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej POLEWA (opcjonalnie) 1/2 tabliczka gorzkiej czekolady + kilka łyżeczek oleju kokosowego  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na grugość ok. 4mm i wycinamy herbatniki. Pieczemy w temp. 180 stopni około 10 minut. Po wystudzeniu możemy polać roztopioną czekoladą. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Naleśniki drożdżowe z twarożkiem, jogurtem i dżemem wiśniowym. 142

łyżki mąki, dobrze wymieszać, przykryć talerzykiem i odstawić do lekkiego podrośnięcia.Następnie dodać resztę mleka, jajka i resztę mąki, dobrze wymieszać ciasto.Patelnię rozgrzać posmarować olejem kokosowym i nalewać chochelką porcję ciasta. Piec z obydwu stron na rumiano. Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i małym kubeczkiem jogurtu.Nakładać na naleśnik i zwijać w dowolny sposób. Naleśniki można polać gęstym

Sama słodycz i szczypta chili
Placki kukurydziane z czereśniami (bezglutenowe) 178

jajka 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka sody czereśnie dodatkowo: 2 - 3 łyżki oleju kokosowego do smażenia Wszystkie składniki (oprócz czereśni) miksujemy razem. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wlewamy po łyżce ciasta na każdy placek. Smażymy aż brzegi placuszków zaczną odstawać od dna patelni, a następnie na każdym placku układamy kawałki wydrylowanych czereśni i przekładamy na drugą stronę; smażymy

Czary - gary w kuchni
Tortilla z wege sosem meksykańskim 107

łyżeczki kminu rzymski  0,5 cukinii 3 pieczarki   garść kolendry garść pietruszki zielonej   sól, pieprz Przygotowanie: Mąki przesiewamy przez sitko dodajemy olej kokosowy, wodę, sol i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na kulki (mi wyszło ich 9) i każdą z nich rozwałkowujemy na bardzo cieniutki placek. Placki smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu,aż pojawią się

Łycha smaków
Pancakes z soko - miodem żurawinowym i daktylami . 120

wlej maślankę , dodaj jajka , cukier , cukier waniliowy i roztopione masło , wszystko wymieszaj  mikserem.Następnie ciągle mieszając dodawaj mąkę z sodą. Rozgrzej patelnię , ja dodałam odrobinkę oleju kokosowego , nakładaj małą chochelką porcje ciasta , smaż z obydwu stro około 2 minut na złoty kolor. Podawaj z dowolnym syropem , miodem i owocami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe mleko kokosowe 168

maksymalnie do 3 dni. Mleko można ewentualnie dosłodzić ulubionym syropem smakowym. Wiórki kokosowe muszą być bardzo dobrej jakości. Można je także zastąpić płatkami kokosowymi. Zmiksowaną, odcedzoną pulpę kokosową można wykorzystać do ciasteczek, ciast lub deserów. Źródło przepisu:   Wegan Nerd

Gospodyni Miejska
Placki z kaszą manną i truskawkami 167

jeszcze raz do połączenia składników. Na koniec pokroić resztę truskawek w plasterski (ilość w zasadzie dowolna, ale u nas było ich ok. 10 sztuk) i dorzucić do ciasta. Smażyć na odrobinie oleju kokosowego bądź masła klarowanego lub oleju rzepakowym, na złoty kolor. Pyszne są same ze sobą, ale można je też polać miodem, syropem klonowym, albo musem owocowym. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Krokodyle oczy 337

łyżki wody 3 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając, aż polewa się zagotuje. Przełożenie ciasta: Ciasto I krem Ciasto II Polewa Posypać wiórkami kokosowymi krokodyle oczy

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania