ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:246/932)

Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami 218

mieszance mleka kokosowego i migdałowego (samo kokosowe byłoby za ciężkie), zagęszczona agarem, lecz w wersji niewegańskiej możemy użyć również żelatyny. Na wierzch zaś wylałem domową galaretkę, a właściwie mus z jagód. Możecie użyć tutaj również malin lub truskawek. Równie dobrze się sprawdzą! A! I żeby nie było, że nie ostrzegałem! Ciasto jest tak dobre, że wcale nie będzie przesadą zrobienie(...)nadzieję, że również i Wam tak posmakuje i będziecie mieli kolejne ulubione wegańskie ciasto bez cukru, bez glutenu i bez laktozy do wciągania bez wyrzutów sumienia. :D * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 24-26 cm Spód: 100 g orzechów nerkowca 100 g daktyli 150 g wiórek kokosowych 50 ml oleju kokosowego Galaretka jagodowa: 250 g jagód lub borówek

Food Square
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami 135

mąki pszennej (30 g) 4 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej (40g) 1 zblendowana gruszka karmelizowane gruszki: 4 gruszki łyżka masła kokosowego 50 g cukru trzcinowego łyżka cynamonu Przygotowanie: Mąkę i kakao przesiej. Dodaj pozostałe składniki i dużym nożem siekaj składniki ciasto, aż zrobi się glina, którą będzie można uformować w kulę (średnio zajmuje to 10 minut) Jeżeli lubisz się bawić(...)takiej formie schładzam przez około 30 minut (ekspres to 10 minut w zamrażalniku). Ps. te białe grudki to kawałki masła kokosowego, w sumie nie powinno ich być, bo podczas pieczenia mogą zrobić się „dziury: w cieście, ja z lenistwa zaryzykowałam, na szczęście nie było prześwitów. W między czasie przygotuj resztę, czyli karmelizowane gruchy. Owoce obierz ze skórki i pokrój

greenscarf
Pycha sernik 246

wiaderka 8 żółtek 6 białek 250 g margaryny 370 g cukru (2 niepełne szklanki) 1 ½ budyniu waniliowego bez cukru 100 g wiórków kokosowych 250 ml śmietanki 30% kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy (forma 27 cm x 34 cm) wysmarowanej(...)wiaderka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać pozostałe składniki (śmietankę kremówkę, wiórki kokosowe, budyń oraz aromat). W wysokim naczyniu ubić pianę z białek i delikatnie połączyć ją z masą serową za pomocą łyżki. Masę przelać na ciasto. Piec przez 1 godzinę w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Ciasto; utrzeć margarynę

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto czekoladowe fit. 115

łopatką, partiami łączymy z ciastem. Tortownicę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 45 -50 minut. Ja wysypałam spód wiórkami kokosowymi,  ale całkiem niepotrzebnie, bo zatonęły w cieście i tyle ich było widać. Mój zleceniodawca oczywiście użyje do ciasta samych białek, czyli około 6 -7 sztuk. Kto nie ma takiej potrzeby, daje całe jajka

Dieta moja pasja
Jabłecznik dietetyczny 360

łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki miodu środek ciasta: 1 jajko 6 łyżek mleka w proszku (odtłuszczonego) 3 łyżki mleka 1,5% wierzch ciasta: serki homogenizowane waniliowe - ok. 250g płatki migdałów - ilość wg uznania dodatkowo: ok. 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie: Przygotuj masę z jabłek. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce - wrzuć(...)miski, dodaj miód i cynamon - wymieszaj i odstaw. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C (opcja grzania góra/dół). Foremkę wysmaruj za pomocą pędzelka olejem kokosowym. Do miski wrzuć składniki na spód ciasta, wymieszaj i wyłóż masą blaszkę do pieczenia. Następnie dodaj przygotowane jabłka - wstaw do piekarnika i piecz 15 minut. Teraz przygotuj środek ciasta - składniki wymieszaj na gładką masę

Alutka-Gotuje
Zdrowa tarta z budyniem i musem wiśniowym, bez cukru i białej mąki 122

biegnę z pomocą! Tarta z budyniem i musem wiśniowym przygotowana bez dodatku cukru, a jedyną wykorzystaną mąką jest kokosowa. Spód tarty jest delikatnie kokosowy w smaku. Dziecinnie prosty w wykonaniu, zdecydowanie szybszy od klasycznego ciasta kruchego. Ja wykorzystuję to ciasto dość często nie tylko w tym przepisie, ale też na przykład do przygotowania ciasteczek. Budyń nadaje kremowej konsystencji, a wiśnie(...)pestek 4 łyżki nasion chia SPÓD Twarożek rozgnieść widelcem i dokładnie połączyć z jajkiem Dodawać po trochu mąki kokosowej aż do uzyskania takiej konsystencji, żeby dało się uformować w dłoniach zwartą kulę, nie powinno kleić się do rąk Ciastem wylepić dno i boki formy Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni BUDYŃ Budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu

HealthyCreations
Francuskie rożki z wiśniami 129

Wyśmienite, chrupiące rożki z ciasta francuskiego wypełnione wiśniami oraz orzechową granolą i wiórkami kokosowymi, zapewniającymi dodatkowe „chrupnięcie”; posypane cukrem pudrem. Pachną i smakują niesamowicie, a przy tym szybko się je przygotowuje. Zamiast granoli z powodzeniem możecie użyć musli z dodatkiem orzechów. Francuskie rożki z wiśniami to najlepszy słodki dodatek do małej czarnej :D Nie ma sobie równych! Składniki(...)Owoce posypujemy 1-2 łyżkami cukru i odstawiamy na bok. Granolę lub musli wraz z wiórkami kokosowymi wrzucamy na patelnię z roztopionym masłem i podsmażamy ok. 1-2 minuty stale mieszając. Zdejmujemy z ognia, dodajemy miód. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do wystudzenia. Ciasto francuskie układamy na oprószonym mąką blacie. Można je jeszcze leciutko rozwałkować, ale nie jest to konieczne. Ciasto

MyCookBook.pl
Ciasto jaglane z owocami leśnymi 165

gdyby tak zrobić ciasto bez mąki i jajek ? Ostatnio przyszedł mi właśnie taki pomysł, co poskutkowało pojawieniem się ciasta jaglanego z owocami i wiórkami kokosowymi :) Składniki: - 1,5 szklanki kaszy jaglanej - 2 łyżki cukru - 1,5 szklanki mleka roślinnego - 1,5 szklanki wody - 1,5 łyżki roztopionego oleju kokosowego - 1/4 szklanki wiórków kokosowych - 1 jabłko - maliny mrożone - jagody mrożone - wiśnie(...)posypania Do miski wsypuję suchą kaszę jaglaną, cukier, wiórki kokosowe, następnie wlewam mleko, wodę i olej kokosowy.  Wszystkie składniki mieszam. Jabłko obieram ze skórki i kroję w kostkę. Zawartość miski przelewam do tortownicy (u mnie porcelanowa forma na tartę- 29 cm). Następnie ciasto posypuję po górze jabłkami, wiśniami oraz płatkami migdałowymi. Ciasto piekę w temp. 180 st. C przez

Receptura smaku
Kokosowy pudding chia z jagodami 197

kupiliśmy z Dominikiem nasiona szałwii hiszpańskiej (chia) nie mogę się nimi najeść. Są fantastyczne i mega zdrowe! Te małe nasionka można namoczyć w wodzie, mleku, mleku kokosowym, dodać do jogurtu, zupy czy ciasta i zawsze będzie pysznie. Tym razem wykorzystałam je do zrobienia tego prostego i smakowitego deseru. Smakowało nieziemsko - polecam ogromnie! <3 Pudding chia: 300 ml mleka kokosowego

Cooking Monster
Jabłecznik z kremem kokosowo-nutellowym 135

Dzień dobry:) Jabłecznik, kto go nie lubi, na kruchym cieście z prażonymi jabłkami i pysznym kremem z mleczka kokosowego i nutelli. Prosty i szybki w przygotowaniu.  Idealny do kawy czy herbaty. Zapraszam:) Składniki: 3 szklanki mąki tortowej+ ewentualnie do podsypania 200 g masła 3/4 szklanki cukru 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 1 cukier waniliowy 4 łyżki(...)temperatury 180 stopni i pieczemy na złoty kolor około 35 minut. Jabłecznik wyciągamy z piekarnika i studzimy. Gęstą część mleczka kokosowego ubijamy z nutellą i odstawiamy na około 20 minut do stężenia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy ciasto. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto poranna rosa 283

Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto poranna rosa które wygląda bardzo efektownie :). Smakowite serowe kulki z dodatkiem kokosa, zanurzone w ucieranym cieście. Wzbudziło zachwyt wśród gości i domowników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kulki serowe: 750 gram twarogu półtłustego 3 żółtka 1,5 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml) 100 gram wiórek kokosowych 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki(...)miski przeciskamy twaróg przez praskę. Wsypujemy cukier, wiórki kokosowe, kaszę manny. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy łyżką/dłońmi aż powstanie jednolita masa i wszystkie składniki ładnie się z sobą połączą. Następnie dłońmi formujemy kulki które obtaczamy w kakao i odkładamy na talerz. Gotowe kulki na czas przygotowywania ciasta wkładamy do lodówki. margarynę ucieramy z cukrem na puch, następnie cały

Blog kulinarny S9.PL
z kruszonką kokosową ciasto drożdżowe z truskawkami... 127

posypać mąką, do blaszki dać wyrośnięte ciasto, na wierzch powciskać obrane, opłukane truskawki i zostawić na 30 minut do podrośnięcia masło miękkie, mąkę krupczatkę, wiórki kokosowe, cukier mikserem utrzeć na kruszonkę kruszonkę rozsypać na cieście z truskawkami piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto zostawić w blaszce do wystudzenia ciasto jest łatwe, smaczne i szybko się zjada

W Mojej Kuchni Lubię
Amarantusowe placuszki z lodami malinowo-jogurtowymi 106

pieczenia szczypta soli morskiej 1 ½ szklanki (30g) amarantusu ekspandowanego Lody: 150g mrożonych malin 2 łyżki syropu klonowego 80g jogurtu sojowego Dodatkowo: odrobina oleju kokosowego 1 banan 125g malin syrop klonowy do podania Wszystkie składniki na ciasto, poza amarantusem, wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wsyp amarantus i ponownie zamieszaj Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i za pomocą papierowego

Roślinna - blog wegański
Kokosowy krem z bułkami do ciast i tortów 108

Kokosowy krem z bułkami jest z pewnością znany wielu osobom z dość popularnego ciasta jakim jest Łabędzi puch , prawda? Dostaję mnóstwo wiadomości z przypomnieniem przepisu i pytaniami, czy można go użyć w innych wypiekach. Dlatego postanowiłam osobno podać Wam recepturę na krem i dodatkowo rozwiać ewentualne niejasności. Krem naprawdę smakuje przepysznie i rewelacyjnie nadaje się do przekładania ciast, tortów oraz(...)którą możecie przełożyć grubą warstwą tort o średnicy 23 cm, dwukrotnie cieńszymi lub zrobić więcej przełożeń w mniejszych ciastach. Polecam! 2 suche bułki kajzerki (mogą być inne pszenne) 3 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 100g wiórków kokosowych 200g masła   125g margaryny (można zastąpić masłem lub zmniejszyć ilość)   Bułki namoczyć w 2 szklankach mleka

Di gotuje
Ciasto kokosowe z żurawiną i limonkowym lukrem 137

Wyśmienite w smaku ciasto, proste, w zdrowszej wersji (na mące orkiszowej),  o mięsistym wnętrzu, które łączy w sobie intensywny smak kokosa, soczystej i świeżej żurawiny oraz orzeźwiającej limonki. Cały sekret tego niezwykłego smaku i aromatu kokosa tkwi w połączeniu wiórków kokosowych, mleka kokosowego oraz(...)oleju kokosowego więc wielbiciele kokosowych smaków będą na pewno zachwyceni. Choć myślę, że ten wypiek jest w stanie skraść zarówno i serce i podniebienie każdemu! :) Ciasto: * jasna mąka orkiszowa (typ 450)- 2 szklanki * wiórki kokosowe- 1,5 szklanki * cukier trzcinowy- 3/4 szklanki * mleko kokosowe- 3/4 szklanki  * olej kokosowy- 3/4 szklanki  * jajka- 3 szt. * proszek do pieczenia

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania