ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:247/932)

ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWE 210

mascarpone - 75g miękkiego masła - 100g pudru (można dać więcej, dla mnie było idealnie) - 2-3 szczypty soli przy dodatku mascarpone - orzechy i wiórki kokosowe do dekoracji Ubijamy chwilę serek z mascarpone z solą i pudrem. Wystudzone ciasto wyjmujemy z blachy i przekrawamy poziomo na dwie części. Jedną część ciasta przekładamy z papierem z powrotem na blaszkę, smarujemy 1/3-1/2 polewy, rozsmarowujemy(...)przykrywamy drugą częścią ciasta. Na wierzch wykładamy pozostałą część polewy. Rozsmarowujemy. Dekorujemy orzechami i obsypujemy delikatnie wiórkami kokosowymi lub dowolnie. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Zdrowe owsiane placuszki z suszonymi owocami 183

ugnieść widelcem i rozmieszać z jajkami. Masę twarogową dodać do płatków, dodać sól, migdały i orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażenie – rozgrzać patelnię z łyżką oleju kokosowego lub innego. Łyżką nałożyć porcje ciasta i lekko spłaszczyć. Formując placuszki. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Bardzo dobrze się je smaży, nic się nie rozlatują. Można polać placuszki płynnym miodem

Kuchnia Pokoleń
Kokosowe rogaliki 206

roku wybraliśmy kokosowe rogaliki. Kokosowe to one na pewno są, ale kształtem przypominają...hm...rogalika przejechanego walcem haha:D Tak się złożyło, że podczas pieczenia ciasteczka mocno się  "rozjechały" co jednak nie ujmuje im nic z ich wspaniałego smaku. Są kruche, delikatne i rozpływają się w ustach:) Jeśli nie jesteście mistrzami formowania ciasta to polecam odrywać po kawałku, formować(...)kokosowych 5 dag mąki + mąka do podsypywania 1 małe jajko 25 dag cukru pudru 12 dag masła szczypta proszku do pieczenia gorzka czekolada wiórki kokosowe i płatki migdałowe do dekoracji Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie się bardzo kleić wówczas podsypać je mąką. Z ciasta formować małe wałki, kroić je na kawałki i każdy kawałek zgiąć na kształt rogalika

My simple kitchen
Kruche ciasto kokosowe z bananem, truskawkami i kruszonką 180

piekarnika oraz po całkowitym ostygnięciu. Kokos, truskawki i banan to świetne połączenie, którego musicie spróbować. Polecam! (Forma o wymiarach około 22 x 26 cm) Kruche ciasto: 300g mąki pszennej 100g wiórków kokosowych 150g cukru pudru 200 g masła/margaryny 2 jajka 2 łyżki cukru wanilinowego (płaskie) 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) Dodatkowo: 2 łyżki wiórków kokosowyc 2 łyżki mąki

Di gotuje
Jaglany sernik na zimno "Bounty" 291

kokosowe  płatki kokosowe do dekoracji Czekoladę posiekać na małe kawałki, wrzucić do szklanej lub metalowej miseczki, dodać śmietankę kokosową. Miskę umieścić nad rondlem z gotującą się wodą. Rozpuścić czekoladę, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia. Polać ciasto polewą, posypać płatkami kokosa. Przechowywać w lodówce. Smacznego

maniapieczenia
Mąka z zielonego groszku – pomysł na lekkie i zdrowe ciasto 224

się zachowywać po upieczeniu. Na szczęście kolor pozostał i ciasto wygląda naprawdę wiosennie i optymistycznie Groszkowy smak nie wybija się w tym cieście, a dla uzyskania jeszcze lepszego smaku i aromatu wykorzystałam budyń waniliowy i wiórki kokosowe. Wypiek jest puszysty, lekki i piaskowy, więc powinien zadowolić wszystkich miłośników babek i ciast biszkoptowych. Ciasto jest oczywiście bez cukru, z niewielką ilością(...)Mąka z zielonego groszku – pomysł na lekkie i zdrowe ciasto 150 g mąki z zielonego groszku 50 g budyniu waniliowego (proszku) 2 jajka 1 dojrzały banan (90-100 g po obraniu) 6 łyżek ksylitolu lub erytrytolu 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wiórków kokosowych Jajka ubić z ksylitolem na puszystą , lekką pianę. Dodać olej

Fitkot
Ciasto styropian z owocami 165

Dzień dobry :-) Na weekend mam dla Was przepis na pyszne ciasto z owocami. Tzw. ciasto styropian. My go w połączenie w owocami właśnie uwielbiamy. Tym razem dodałam jeżyny i czerwone oraz żółte maliny. Wyszło rewelacyjnie. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej typ 450 250 g zimnego masła 5 żółtek (białka(...)proszek do pieczenia. Mieszamy. Następnie dodajemy masło i siekamy. Na końcu żółtka i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto dzielimy na 60/40 % mniejszy kawałek zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na tarce o grubych oczkach ścieramy większą część ciasta. Troszkę ubijamy ręką i wkładamy blaszkę do lodówki. Składniki masa jogurtowa: 3 jogurty greckie (u mnie

kruche babeczki
Wegańskie ciasteczka świąteczne 32kcal 256

tabletek słodzika np. stewia w kapsułkach   (rozdrabniam go łyżka o łyżkę i wychodzi taki proszek) - 100ml płynnego mleka kokosowego - 2 łyżeczki kakao (10g) - 3g sody oczyszczonej - 6g przyprawy do piernika  WYKONANIE: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto wyrabiamy, wałkujemy (będzie kruche) i wycinamy kształty. PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 200* PRZEZ 10 MINUT CAŁOŚĆ MA 1150KCAL

fitolarun.blogspot.com
ciasto anielskie 459

nasączenie: 250 ml wody sok z 3 cytryn 2 łyżki cukru wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy biszkopt, nasączamy go i równomiernie smarujemy 1/4 częścią masy orzechowej. Na masę orzechową wykładamy 1/2 cz. masy kokosowej i przykrywamy ją biszkoptem posmarowanym od spodu masą orzechową. Nasączamy(...)smarujemy następną częścią masy orzechowej a następnie wykładamy pozostałą część masy kokosowej. Ostatni biszkopt również smarujemy od spodu masą orzechową i układamy na masie kokosowej. Na wierzchu wylewamy plewę czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto schładzamy w lodówce. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Wegańskie drożdżówki z bananem. 180

mąki ryżowej 25 g proteinowej mieszanki do wypieku ciasta (można zastąpić mąką) ok. 10 g świeżych drożdży pokrojony częściowo w kostkę, częściowo w plastry banan łyżeczka cukru pudru trzcinowego 70 g jogurtu sojowego waniliowego mleko sojowe do rozrobienia zaczynu łyżeczka pasty waniliowej dwie łyżki syropu klonowego rozpuszczony olej kokosowy do posmarowania drożdżówki Robimy zaczyn - drożdże rozdrabniamy widelcem, dodajemy mleko(...)zaczyn i mieszamy do połączenia się składników. Ostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy dowolne bakalie i nakładamy ciasto do foremki silikonowej. Smarujemy konfiturą, dekorujemy plasterkami gruszki i słonecznkiem, a następnie smarujemy rozpuszczonym olejem kokosowym. Odstawiamy na 15 minut do ponownego wyrośnięcia. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy ok. 15 minut (tryb "ciasto" - grzanie

Poranek na słodko
Drożdżówki z kokosową kruszonką 192

sztuk: 1 kg mąki pszennej 5 dag świeżych drożdży 600 ml ciepłego mleka 20 dag cukru 10 dag masła szczypta soli  Kruszonka: 10 łyżek wiórków kokosowych 7 dag masła 7 dag cukru 15 dag mąki Do posmarowania: 1 żółtko 2-3 łyżki mleka 1. Mąkę przesiać do miski, na środku mąki zrobić wgłębienie. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru(...)Wlać rozczyn do mąki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 20 minut. 2. Gdy rozczyn wyrośnie, wlać ciepłe mleko, masło, cukier i szczyptę soli. Wyrabiać ciasto ok. 20 minut. Nakryć ściereczką i ponownie odstawić na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na grubość 0.5 cm. 3.Wykrawać owalne

Apetyczna babeczka
Markizy z kremem kokosowym i dżemem 258

kokosowe z dżemem. No i już wiem, że będą zajmować one pierwsze miejscu na liście. Muszę wam powiedzieć, że znikają w oka mgnieniu. Składniki: Ciasto: 380 g mąki pszennej 380 g masła 300 g wiórków kokosowych 120 g cukru pudru 50 g kakao 2 małe jajka lub 1 duże Krem kokosowy: 250 ml mleka 1 łyżka cukru waniliowego(...)łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 100 g masła 60 g cukru pudru Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej Dodatkowo: dżem truskawkowy Łowicz kokos do obtaczania Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Umieścić wszystkie składniki w misie miksera i zmiksować na jednolite i gładkie ciasto. Z ciasta uformować

Ala piecze i gotuje
Rafaello Babci Marysi 468

Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 2,5 szklani mleka 3

czarrna od kuchni