ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:251/932)

KETO OPONKI LUB PĄCZKI SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 410

pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek 400 g smalcu do smażenia Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej w zależności od konsystencji ciasta. Powinno być niezbyt zbite ale takie żeby można z wałkować rulonik i kształtować oponkę. Można też robić kuleczki i wydrążyć w nich dziurkę np małym kieliszkiem, jeśli robicie

Ola la LCHF
Przepis #105 Kostki mocy - bez cukru i mąki 91

jasną część. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi delikatnie je dociskając. Wkładamy do lodówki na około 30 min.   W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Z lodówki wyciągamy nasze ciasto i dzielimy je na kostki. Ozdabiamy je wcześniej przygotowaną polewą. Na wierzch każdego układamy pokrojone w kostkę migdały. Kostki oprócz tego, że świetnie smakują to jeszcze pięknie

Health-Fit-Life
Odchudzony keks 134

czasie w misce wymieszja mąkę orkiszową, gryczaną oraz proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Następnie dodaj posiekane bakalie oraz jabłko i marchew oraz mleko kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Wystudzony keks możesz udekorować polewą czekoladową ( najlepiej taką domową :)) Smacznego Artykuł Odchudzony

365 dni dookoła kuchni
Piersi z kurczaka inaczej czyli siekane kotlety 129

mąkę, musztardę. 3. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. 4. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię. 5. Smażyć, aż się zarumienią. Zajrzyj również tu: 1.  Kostka kokosowa (kokosanki) 2.  Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino 3.  Gniazdka - Hiszpańskie pączki

My World by Dagmara Rek
Placuszki z dynią i twarogiem 180

proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, cynamonem i cukrem, po czym dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy i ponownie krótko miksujemy, do połączenia się składników. Rozgrzaną patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką nakładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy na rumiany kolor z obydwu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owocami, miodem, syropem klonowym lub cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Indyjskie chlebki Naan 163

się „obudzą”, jeżeli suszone to nie musisz (ja i tak czekam, no wiecie: ufaj i sprawdzaj). Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj sól, jogurt/mleko kokosowe i zaczyn drożdżowy. Zagnieć ciasto (trwać to powinno z 10 minut, im dłużej wyrabiasz tym lepiej ciasto wyrośnie i będzie bardziej puszyste), pod sam koniec możesz „wrobić w ciasto rozmaryn/tymianek/oregano/suszone pomidory

greenscarf
Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką. 589

czasu, aż ziemniaki będą miękkie, a ser przyrumieniony (około 30 minut). Zajrzyj również tu: 1.  Ciasto "Kubuś" 2.  Swojski Kopiec Kreta 3.  Kruche ciasto z jabłkami i bezą kokosową

My World by Dagmara Rek
Ciasto Pina Colada 137

pieczenia (samo dno). Przelać ciasto, na wierzchu ułożyć kawałeczki ananasa.  Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 - 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Zimne ciasto polukrować i oprószyć wiórkami kokosowymi. Lukier kokosowy: 2/3   szklanki cukru pudru 2 - 3 łyżki likieru kokosowego dodatkowo: wiórki kokosowe do oprószenia Składniki na lukier wymieszać do połączenia. Jeśli lukier będzie zbyt

kulinarnyswiatdomi
Rogale czarno - białe ( kakaowo - kokosowe ) 192

odstawić do czasu, aż zaczyn ruszy. Dodać zmiksowane razem : 3 jajka 200 ml oleju. Wszystko wymieszać , podzielić na dwie części. Do pierwszej dodać : 150 g wiórków kokosowych i tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję plastycznego, zwartego ciasta drożdżowego. Do drugiej dodać : 3 łyżki kakao i tyle mąki, aby otrzymać zwarte, plastyczne ciasto drożdżowe. Ciasta odstawić do wyrośnięcia. Każdą część podzielić

Moje domowe kucharzenie
Ciasteczka ryżowe 242

pół kostki masła 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie szczypta kurkumy Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kurkumą. Następnie dodajemy miękkie masło (o temperaturze pokojowej), olej kokosowy i miód. Zaczynamy wyrabiać ciasto i dopiero teraz możemy dodać śmietanę (w zależności od konsystencji ciasta może to być 1 lub 2 łyżki), ciasto musi być plastyczne i gładkie, i odchodzić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Babka gryczana z nutą pomarańczy 186

formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st. przez 30 min. (do tzw. suchego patyczka). 5. Przygotowujemy lukier: mieszamy cukier puder z sokiem pomarańczowym i mleczkiem kokosowym. 6. Polewamy lukrem przestudzone ciasto. Smacznego

Podwójnaporcja
Babka gryczana o smaku pomarańczowym 145

formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st. przez 30 min. (do tzw. suchego patyczka). 5. Przygotowujemy lukier: mieszamy cukier puder z sokiem pomarańczowym i mleczkiem kokosowym. 6. Polewamy lukrem przestudzone ciasto. Smacznego

Podwójnaporcja
Placki z gotowanych ziemniaków 147

łyżeczką oleju kokosowego smażymy cebulę wraz z czosnkiem aż się zeszkli. Dodajemy do ziemniaków i mieszamy.Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju kokosowego i kładziemy łyżką porcję ciasta, lekko dociskając. Smażymy z obu stron na złoty kolor

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Racuszki serowe bezglutenowe 170

posypania Przygotowanie: Do miseczki przekładamy ser i rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy jajka, dżem z rokitnika, rodzynki i mąkę kukurydzianą.Mieszamy dokładnie masę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy dużą łyżką ciasto. Lekko uciskamy placuszki, aby były równej grubości.Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączmy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Friandy malinowe 119

Puszyste, lekkie, delikatne. Migdałowo-kokosowe. Friandy malinowe.   Friandy malinowe Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 sztuk Składniki 100 g mąka migdałowa 75 g mąka orkiszowa 6 szt białka jaja 180 g erytrol lub inne słodziwo 150 g olej kokosowy lub masło klarowane 24-36 szt maliny Sposób przygotowania Mąki mieszamy z erytrolem. Dodajemy zbełtane białka jaja

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania