ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:237/932)

SEROMAK Z CZEKOLADĄ I KOKOSEM 352

szkl * jajka – 4 szt * masło – 70 g * mąka – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki * olejek migdałowy – 0,5 łyżeczkiDODATKOWO : * czekolada deserowa / gorzka – 100 g * wiórki kokosowe * mleko – 50 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :UWAGA!Przepis jest na dużą blachę ( jeśli chcecie zrobić w mniejszej można śmiało odpowiednio zmniejszyć ilość składników ).MASA SEROWA :Oddzielamy żółtka od białek.Żółtka ucieramy z cukrem(...)czubata masy serowej … mniejsza łyżka masy serowej ( kilka „kupek” obok siebie ).Powtarzamy do momentu wykończenia mas – jeśli którejś będzie za dużo możemy śmiało dołożyć w niektórych miejscach – cały urok ciasta właśnie w tym , że po upieczeniu jest ono nierówne i tworzą się „fale”.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 1 godzinę ( przez 40 minut piekłam z termo obiegiem

Ostra na Słodko
Drożdżowe z kokosową kruszonką. 223

około 15 minut . Ciasto właściwe: 2 szklanki mąki pszennej 70 g masła ,miękkie szczypta soli 1 jajko 1 żółtko ,białko zostawić do posmarowania ciasta 0,5 szklanki cukru Na koniec: 3 łyżki kakao Kruszonka kokosowa: 2 łyżki mąki 70 g wiórek kokosowych 60 g ciemnego cukru 70 g masła Wszystkie składniki plus wyrośnięty zaczyn wyrabiamy na gładkie ciasto .W razie

Ladylaura.
Świąteczny tort piernikowy z kremem krówkowym 203

owoców jagodowych macerowanych w alkoholu (opcjonalnie), domowe pierniczki  dekorowane posypkami Decorada (u nas w kształcie choinek i bałwanków), posypka karmel Decorada Delecta, płatki i wiórki kokosowe. Przygotowanie: Dwie okrągłe formy na ciasto (średnica 20-22 cm) posmaruj masłem, oprósz lekko mąką. Połącz  suche składniki ciasta przesiewając przez sito mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, kakao(...)przerywając miksowania. Odstaw do lodówki. Konfiturę wymieszaj z owocami czarnej porzeczki.  Każdy kawałek ciasta podziel na 3 krążki (usuń jeden wypukły wierzch), połóż je jeden na drugim przekładając na przemian konfiturą i kremem. Pozostały krem rozsmaruj na torcie, udekoruj pierniczkami, płatkami i wiórkami kokosowymi oraz posypką karmelową. Wstaw do lodówki min. na godzinę

SzczyptaSmaQ
Dyniowe fit pancakes 202

sezon na dynię ! Ja cieszę się ogromnie, gdyż dynię uwielbiam w każdej postaci. To takie wdzięczne warzywo, co to dobre jest w daniu wytrawnym, jak i słodkim. Zupy, sosy, ciasta, desery... pieczona, gotowana, w postaci pure... Lubię każdą wersję. Dziś przygotowałam dla Was przepis na śniadaniowe placuszki z dyni . Dyniowe pancakes wprost krzyczą: "zjedz mnie". Ich optymistyczny kolor sprawia(...)dyni - wymieszać. 2. Mąkę jaglaną połączyć z proszkiem do pieczenia. 3. Sypkie składniki dodać do mokrych - dokładnie wymieszać lub zmiksować. 4. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju kokosowego. Kłaść porcję ( 1 łyżka ) ciasta, formując kształtny placuszek. Smażyć na małym ogniu około 2 minuty z każdej strony. Dyniowe panckes podawać z ulubionymi owocami, polane odrobiną miodu. Smacznego

kolorowotorcikowo
Świąteczny sernik dyniowy z persymoną 140

dłużej potrzymamy je w temperaturze pokojowej tym słodszy będzie mieć smak. Owoc kaki bardzo fajnie skomponował się z masą serowo-dyniową, która to właśnie jest głównym elementem tegoż ciasta. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Składniki. Spód: 5 dkg cukru pudru 15 dkg płatków(...)nasze ciasto jest już w piekarniku. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli. Gdy ubite, dodajemy cukier puder a następnie stopniowo wiórka kokosowe. Pieczemy w 170 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Po 40 minutach wyjmujemy ciasto i szybko wylewamy na nie pianę z białek i kokosa. Kontynuujemy pieczenie przez kolejne 30 minut. Smacznego! Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Wskazówki. Puree

mecooks
Ciasto "Pijak" 1104

rozpoczęcie Nowego Roku mam dla Was pyszne, mocno "pijane" ciasto. Idealne na taką okazję. Koniecznie wypróbujcie przy najbliższej imprezie karnawałowej! Do Siego Roku! Ciasto: 6 białek 15 dag suchego maku 15 dag wiórek kokosowych 15 dag domowego cukru waniliowego szczypta soli Krem: 6 żółtek 5 łyżek domowego cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego (2x40 g) 2 szklanki mleka 1 łyżka(...)mąki ziemniaczanej 200 g miękkiego masła 4 łyżki wódki ok 200 g herbatników wódka do nasączania herbatników wiórki kokosowe do posypania Polewa: 60 g masła 4 łyżki cukru 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodać cukier i ubijać aż będzie szklista i lśniąca. Delikatnie wmieszać

Smakołyki Asi
Piernik gryczany (bez jajek, cukru i mleka) 155

wyrabiamy za pomocą łopatki przez 5 minut z prędkością 7–8. Po 3 min przerwany wyrabianie, dodajemy ocet, zgarniamy masę ze ścianek i ponownie uruchomiamy mikser. Ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem kokosowym i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra i dół) około 25 minut. Piernik  można dodatkowo ozdobić polewą i posypać orzechami. Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
rabarbarowiec z kokosową kruszonką... 142

Składniki: 2 sztuki jajka, 1/2 kostki masło lub margaryna, 1/2 szklanki cukier, 1,5 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, - szczypta sólkruszonka kokosowa:10 dag cukier kokosowy Royal Brand, 10 dag mąka tortowa, 10 dag masło lub margaryna, - ile potrzeba cukier puder umyty i osuszony rabarbar obrać z włókien i pokroić w grubszą kostkęmiękki tłuszcz wyrobić mikserem(...)być gęste - do rozsmarowania tortownica 24 cm - na dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką na dnie rozsmarować ciasto na cieście rozsypać rabarbar z podanych składników zagnieść kruszonkę kokosową i rozsypać ją na rabarbarze piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkazimne ciasto posypać cukrem pudremciasto jest lekkie, puszyste i szybko się zjada.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Piernik gryczany (bez jajek, cukru i mleka) 111

wyrabiamy za pomocą łopatki przez 5 minut z prędkością 7–8. Po 3 min przerwany wyrabianie, dodajemy ocet, zgarniamy masę ze ścianek i ponownie uruchomiamy mikser. Ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem kokosowym i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra i dół) około 25 minut. Piernik  można dodatkowo ozdobić polewą i posypać orzechami. Smacznego :) Seria: Kohersen

Cztery Fajery
Sernik Śnieżny Puch - bez pieczenia, z kokosem i cytryną 121

długi weekend? Dla kogo: dla sernikożerców dla szukających lekkiego i delikatnego ciasta bez pieczenia dla mających zepsuty piekarnik Składniki na masę: ok. 16 sztuk. herbatników 500 g twarogu sernikowego 300 ml śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Składniki na kokosowy wierzch: 50g masła (ćwierć kostki) 1 łyżka cukru 6-7 łyżek wiórek(...)samym końcu wlewamy do serowej masy wystudzoną (ale nie ściętą) galaretkę cytrynową. Wlewamy ją małym strumieniem. Całą masę wylewamy na wcześniej ułożone herbatniki. Odkładamy ciasto do lekkiego stężenia. Zabieramy się za posypkę kokosową. Wykonanie kokosowej posypki: W małym rondelku rozpuszczamy masło i cukier. Dodajemy do tego wiórki i mieszamy. Odkładamy posypkę do ostygnięcia. Gdy będzie zimna posypujemy nią ciasto. Ważne

Mania Wypiekania
Rolada czekoladowa 71

push({}); Drukuj Rolada czekoladowa Składniki 500 ml śmietanki 30 % lub 36 % 20 g kakao 120 g drobnego cukru 4 jajka 30 g czekolady 80 g mąki 40 g wiórków kokosowych 160 g dżemu np. wiśniowego gorzka czekolada Instrukcje Śmietankę zagotowujemy z 20 g cukru i kakao. Dodajemy 30 g połamanej czekolady i mieszamy, aż się rozpuści, a wszystkie składniki dokładnie(...)cukru na sztywną pianę, dodajemy żółtka, przesianą mąkę i wiórki kokosowe. Całość miksujemy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy około 15 minut w 200 C uważając żeby się zbytnio nie przypiekła. Ciepłą roladę wykładamy papierem do góry na ściereczkę kuchenną, usuwamy papier i zwijamy ciasto razem ze ściereczką w rulon. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzone ciasto

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto Nocne ścieżki 821

proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy krótko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół), pieczemy ok 30 min do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty biszkopt wyciągamy z blaszki, przekrawamy na pół. Jedną połowę biszkoptu(...)się przemieszały. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i lekko dociskamy. Po wierzcu ciasta smarujemy masą krówkową czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wiórki kokosowe lekko dociskamy dłonią lub szpatułką do masy. Masę krówkową możemy wcześniej trochę podgrzać aby dobrze rozprowadzała się po cieście. gotowe ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki i kroimy na drugi dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post

Blog kulinarny S9.PL
Tort sernikowy z bezą i owocami 211

śmietan fixem. Dodaję twaróg i wszystko razem ubijam. 4. Połowę przygotowanej masy wykładam na upieczony sernik. Na masie układam owoce. Przykrywam bezą. Boki obsypuję kolorowymi wiórkami kokosowymi. Pozostałą masą dekoruję wierzch ciasta. Tort dodatkowo dekoruję ulubionymi owocami

Tradycyjna kuchnia Kasi
kwadraciki czekoladowe z kokosem 140

wiórków kokosowych wykonanie: W rondelku podgrzewamy kremówkę z kawą, nie doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę oraz masło, mieszamy. wykonanie ciasta: Wystudzone ciasto równomiernie polewamy sosem czekoladowym. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do stężenia sosu. Kroimy na kwadraty. (inspiracja z przepisu Anna Brones & Johanna Kindvall „Fika” z moimi zmianami

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowe ciasto z jabłkami (apple pie) i malinami 88

Proponuje bezglutenowe ciasto z jabłkami i malinami ze skórką cytrynową. Takie bezglutenowe Apple Pie z malinami na spodzie z mielonych migdałów i mąki kukurydzianej. Słodyczy ciastu dodaje brązowy cukier Muscovado, którego bardzo ciemny kolor, karmelowy smak i specyficzny aromat, sprawia iż nie polecam go zastępować czymś innym! Spód ciasta zawiera sporą garść mielonych migdałów, które dodają ciastu smaku i struktury(...)grzałka góra-dół) . Dno okrągłej formy o średnicy 26 cm z odpinaną obręczą wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować odrobiną oleju kokosowego. Olej kokosowy rozpuścić (jeśli nie mamy w stanie ciekłym) , ostudzić. 3/4 szklanki oleju kokosowego Maliny umyć a następnie osuszyć na ręczniku papierowym. 150 g malin Mąkę kukurydzianą i skrobię ziemniaczaną przesiać do miski. Wymieszać ze zmielonymi migdałami

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania