Marchewkowe romby, to propozycja dla wszystkich tych, którzy lubią ciasta wilgotne i z warzywami. Tym razem głównym skladnikiem ciasta jest marchewka....dużo marchewki. Ciasto jest słodkie pomimo tego, że cukier zastąpiłam ksylitolem. Polewa z olejem kokosowym to taka kropka nad i..... Wymiary blaszki : 34x24 cm Temp. pieczenia: 170 C Czas pieczenia : 60-65 minut Składniki: 600 g marchewki 7 jajek(...)masę. Mąkę przesiewamy i wsypujemy do ciasta. Łączymy powolutku wszystkie składniki. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170C i pieczemy ok 60 - 65 minut. Polewa: W kapieli wodnej rozpuszczamy lyzke oleju kokosowego z polamana na kawałki czekolada. Czekamy az czekolada się rozpuści. Zestawiamy z ognia i czekamy ok. 15 minut. Polewamy
Słodkości i nie tylkotrzy żółtka. Postanowiłam wykorzystać je do zrobienia kruchej tarty. Zrobiłam ją z tego co miałam w domu. Krem budyniowy z dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki na krem: 1 budyń(...)upodobań można dodać więcej lub mniej) ok 100-150 g masła (ja dodaję po trochu do moment pożądanego efektu) ok 4 łyżki wiórek kokosowych dodatkowo 1-2 banany oraz galaretka o ulubionym smaku. Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz żółtka. Ze wszystkich składników ugnieść ciasto i odstawić
The Sweet Damselmleka 1/2 szkl. cukru 2 łyżki masła ok. 5 łyżek dżemu wiśniowego gdy biszkopt jest inny niż kakaowy to 3 łyżki kakao do ozdoby: np. wiórki kokosowe, rozdrobnione orzechy, kakao, posypka do dekorowania ciast, rozpuszczona czekolada Wykonanie: Kawałki ciasta kruszymy na małe kawałeczki. Masło z cukrem rozpuszczamy w gorącym mleku na małym ogniu i dokładnie mieszamy (jeśli(...)odstawiamy do ostygnięcia. Schłodzoną masę mieszamy z pokruszonym ciastem, dodajemy dżem. Składniki dokładnie ze sobą łączymy, wyrabiając jednolite ciasto. Następnie formujemy z niego kulki wielkości orzecha włoskiego. Na koniec dekorujemy bajaderki – wg własnego gustu (czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, wiórkami kokosowymi czy posypką cukrową itp.). Gotowe, ozdobione kuleczki odstawiamy do lodówki
psgotujemyjest wyjątkowo delikatny, a jagody wzbogacają smak tego ciasta. Upieczony biszkopt możemy przekroić na dwie lub trzy warstwy - tak jak lubicie. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao Sernik gotowany(...)żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy również przesianą mąkę, a na końcu olej. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 równe części. Do pierwszej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej - mak, a do trzeciej - kakao. Do wysmarowanej tortownicy lub kwadratowej blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem
Pyszności Słodkościjest wyjątkowo pulchny, delikatny, a jagody wzbogacają smak tego ciasta. Upieczony biszkopt możemy przekroić na dwie lub trzy warstwy - tak jak lubicie. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao Sernik gotowany(...)żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy również przesianą mąkę, a na końcu olej. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 równe części. Do pierwszej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej - mak, a do trzeciej - kakao. Do wysmarowanej tortownicy lub kwadratowej blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec lekko mieszamy ciasto widelcem
Salonik smakówBajecznie proste w przygotowaniu i pyszne ciasto Bounty bez pieczenia, odwzorowane na popularnym batoniku to prawdziwa uczta dla podniebienia. Spód z herbatników kakaowych, kokosowa masa oraz polewa czekoladowa stanowi spójną całość i będzie znakomitą propozycją dla miłośników kokosa. składniki na tortownicę(...)skondensowane, dodajemy miękkie masło i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Masę kokosową przekładamy na spód z herbatników i dokładnie ją rozprowadzamy. Na bardzo małym płomieniu lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy margarynę i połamaną czekoladę, chwilę podgrzewamy i dokładnie mieszamy. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy garnek z ognia. Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i dokładnie rozprowadzamy ją po wierzchu ciasta
Smakowite DaniaChciałam, aby kolor i smak śmietankowca w pełni zdradzał, że jest w nim mango. Śmietanowiec to deser bez pieczenia . Na spód wykorzystałam podłużne biszkopty, które namoczyłam w kokosowym likierze. Oczywiście spód do ciasta jest kwestią smaku. Można równie dobrze upiec biszkopt lub wykorzystać pokruszone ciastka digestive. Śmietankowiec z mango i marakui 10 – 12 porcji, okrągła forma o średnicy(...)mango, u mnie mrożone 4 owoce marakui 1 łyżka soku z cytryny 180 g cukru 9 listków żelatyny 400 ml śmietanki kremówki, 36% około 20 podłużnych biszkoptów 100 ml kokosowego likieru Malibu kolorowe jajeczka do dekoracji Sos malinowy 500 g malin 150 g cukru Zalać żelatynę zimną wodą i moczyć przez 30 minut. Rozmrożone mango umieścić w garnku. Dodać miąższ
codojedzeniasody oczyszczonej; - 1/2 szklanki wody; - szczypta soli morskiej; - 1 łyżka malibu luk słodkiego likieru; - garść orzechów brazylijskich; - 1 jabłko; - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady i 1 łyżka oleju kokosowego do przygotowania polewy. Przygotowanie ciasta : - do miski dodajemy wszystkie składniki czyli: mąkę pełnoziarnistą, oliwę, wodę, sodę oczyszczoną, cukier/ksylitol, sól, jogurt, likier i delikatnie mieszamy wszystko łyżką; - po połączeniu się składników ciasto(...)następnie nakładamy ciasto do papilotek: dno papilotki zakrywamy ciastem, następnie do środka dodajemy posiekane wcześniej orzechy brazylijskie oraz kosteczkę jabłuszka i ponownie na to nakładamy masę - papilotki należy napełnić ciastem do ok.3/4 ich wysokości; - wypełnione masą papilotki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 180 stopni - pieczemy ok. 25 minut, aż się zarumienią - dla pewności pod koniec pieczenia warto
MintTasteSernik - to jedno z moich ulubionych ciast, praktycznie pod każdą postacią. Dzisiaj zaproponuję przepis na sernik w wersji eleganckiej, który można podać zarówno na co dzień jak i na ważną rodzinną uroczystość. Sernik Rafaello generalnie nie jest trudny do wykonania, ale niestety czasochłonny. Bardzo ważne jest, żeby postępować(...)dokładnie tak, jak jest podane w przepisie. Ale jak już przebrniemy przez te wszystkie etapy - to efekt mamy murowany! :) Sernik jest po prostu przepyszny i mocno kokosowy. Posmak kokosa mamy zarówno w spodzie ciasta, w masie serowej i w zwięczającej całość - bezie. Serdecznie polecam. Składniki na spód: 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) lub śmietankowych 5 łyżek zmielonych migdałów
Świat Ciastazimno z kaszy jaglanej Składniki (na formę o średnicy 27 cm): 100g migdałów 100g daktyli 1 szkl. suchej kaszy jaglanej 3 szkl. wody 1 puszka mleka kokosowego (schłodzonego przez dobę w lodówce) 3 łyżeczki agaru 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szkl. soku z cytryny szczypta soli kakao do posypania Przygotowanie: Namocz daktyle w gorącej wodzie(...)dodaj do niej odciśnięte daktyle. Zmiksuj. Powstałą masę schłodź w lodówce przez 20 minut. Ugotowaną i przestudzoną kaszę przełóż do malaksera. Wyjmij spód ciasta z lodówki i równomiernie rozprowadź po formie. Z mleka kokosowego oddziel tłuszcz kokosowy i przełóż do garnka, dodaj agar i zagotuj często mieszając. Następnie gotuj jeszcze przez ok. pół minuty (regularnie mieszając). Potem przelej
wegujemyubic z cukrem na bialy puszysty kogel-mogeldo ubitych jajek dodac reszte skladnikow przy pomocy haka i wyrobic okolo 10 minut na gladkie ciasto.Ostatnie 100 ml mleka kokosowego dodawac partiami,ale ostatecznie ciasto powinno byc bardzo luzne.Przykryc folia spozywcza,odstawic w cieple miejsce do podwojenia objetosciwyrosniete ciasto wylozyc na podsypany maka blat i przy pomocy "skrobaka"piekarskiego zlozyc ciasto(...)koniec pieczenia,gdy zacznie sie za mocno rumienic mozna przykryc folia alumniniowa.Studzic w foremce okolo 20 minut,potem delikatnie odwrocic forme,a babka wyskoczy sama.Studzic na kratce.czekolade z mlekiem kokosowym rozpuscic w kapieli wodnej.Posmarowac babe i udekorowac chipsami kokosowymi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mąki kukurydzianej (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu(...)ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Najlepiej, aby banany były bardziej dojrzałe, dzięki czemu nadadzą placuszkom słodkiego smaku i tym samym dosładzanie ciasta będzie zbędne. U mnie placuszki zawsze wychodzą dość słodkie. Mleko kokosowe , mąka lniana i olej kokosowy pochodzi ze sklepu Radix
Di gotujePijak" to doskonała alternatywa dla zagranicznych ciast z kremem. Polecam! Składniki: ciasto 1 200 g mąki pszennej 100 g cukru 4 g proszku do pieczenia 3 jajka ciasto 2 200 g wiórków kokosowych 150 g cukru 100 g maku aromat waniliowy 6 jajek krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła 100 g cukru 60 g budyniu waniliowego(...)mąki ziemniaczanej(2 łyżki) nasączenie 120 g ciepłej wody 50 ml wiśniówki dodatkowo 200 g dżemu wiśniowego 100 g czekolady 100 g okrągłych biszkoptów 50 g masła Ciasto 1 : Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno stopniowo dosypując cukier. Następnie pojedynczo dodawać po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać
Ciasta z tradycjamiolej do temperatury 170 stopni. W głębokim talerzu wymieszałem pozostałą mąkę wraz z mocno schłodzoną wodą gazowaną (100 ml wody na 100 gram mąki), 4 łyżeczkami wiórek kokosowych i szczyptą soli. Przygotowane ciasto powinno mieć niezbyt gęstą konsystencję - przypominającą ciasto naleśnikowe. Krewetki dokładnie obtoczyłem w cieście i układałem w koszyku do frytkownicy w ten sposób, aby się nie stykały(...)zarumienienia się panierki. Szczypiorek z dymki pokroiłem w dwucentymetrowe kawałki. Na talerzu ułożyłem panierowane krewetki, dodałem smażony makaron z grzybami. Całość skropiłem sokiem z limonki i posypałem wiórkami kokosowymi. Podałem w towarzystwie białego półsłodkiego wina
Wyprawy kulinarnekazeiny) – bananowy chleb paleo z mlekiem kokosowym – jak zrobić? Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) – przepis : jajka – 6 banany – 2 (przejrzałe albo bardzo dojrzałe) mleko kokosowe – 1/3 szklanki miód – 1/4 szklanki mąka kokosowa – 3/4 szklanki mąka migdałowa – 1/2 szklanki olej kokosowy – 1/4 szklanki cynamon – 1,5 łyżeczki soda oczyszczona(...)kokosowe kup w puszce, postaraj się znaleźć pełnotłuste. Na górze powinna się znaleźć gęsta śmietana kokosowa, jak nie potrzebujesz jej do innego przepisu, to wymieszaj dobrze zawartość puszki i do chleba użyj mleka kokosowego wymieszanego ze śmietaną. W odpowiednio dużej miseczce ubijaj mikserem (albo ręcznym blenderem) jajka przez parę minut. Następnie dodaj banany, mleko kokosowe, miód i roztopiony olej kokosowy
PaleoSMAK