ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:228/932)

Ciasteczka kokosowe (bez glutenu) 103

Hej! Ciasteczka, które widzicie na zdjęciu są upieczone z mąki kokosowej. I może najpiękniej nie wyglądają, ale są wyjątkowo smaczne. Dodatek posiekanych orzechów sprawia, że przyjemnie

Tylko pysznie
Babeczki nutellowe z olejem kokosowym, kremem waniliowym i wafelkami śmietankowymi 127

Witajcie :) Mamy weekend więc musi być oczywiście coś słodkiego do kawy. Dzisiaj tak na szybko powstały 4 babeczki z nutellą, olejem kokosowym i kremem waniliowym. Pyszne lekko wilgotne i łatwe w przygotowaniu.Do ciasta dodałam również wyśmienite wafelki śmietankowe firmy Cukry Nyskie które bardzo polecam. Zainteresowanych zapraszam na stronę internetową KLIK . Składniki :  8 wafelków śmietankowych CUKRY NYSKIE(...)Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie ciągle mieszając na niskich obrotach dodajemy miękki olej kokosowy i nutellę. Mąkę przesiewamy z proszkiem i delikatnie mieszamy.Sześć wafelków kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżka. Ciasto dzielimy na 4 równe części i przekładamy do foremek, jeśli nie macie takich jak ja to proponuję

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 129

ogrodzie mojej mamy dojrzały jeżyny i zostało się jeszcze trochę malin, tych późniejszych. W ostatni weekend kiedy tam byłam upiekłam kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami. W myślach miałam angielskie scones ale ciasto mi się rozwałkowało trochę za cienko, i wyszły bardziej ciastka niż scones. Smaku to jednak nie zmieniło:) świetnie do nich pasował kremowy, białek serek. Można(...)tamten deszczowy weekend, a z tego co dochodzą mnie słuchy kolejny też szykuje się deszczowy, duże ryzyko, że dopadnie Was melancholia końca lata, lepiej upiec coś dobrego. Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami   Drukuj Prep time 30 min Cook time 25 min Total time 55 min   Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami, idealne żeby przełożyć

Cooking for Emily
Szarlotka z pianką kokosową i płatkami gryczanymi Cenos. 164

Ostatnio nadrabiam zaległości w pieczeniu :) Dzisiaj zapraszam na pyszną szarlotkę z pianką kokosowa i płatkami gryczanymi pełnoziarnistymi CENOS , wszystkich zainteresowanych pysznymi produktami tej firmy zapraszam na stronę internetową http://www.cenos.com.pl/ . Zapraszam do wypróbowania bo ciasto jest pyszne i proste w wykonaniu :) Składniki : 3 szklanki mąki typ 550 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukier, cukier waniliowy, żółtka i śmietanę. Zagniatamy szybko ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, rozwałkowujemy ciasto i przekładamy do formy, na ciasto wykładamy jabłka. Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.Następnie dodajemy wiórki kokosowe i płatki gryczane. Wykładamy na jabłka i wygładzamy. Pieczemy w temperaturze 175/180 stopni około 50 minut. Każdy piekarnik piecze inaczej więc

Sama słodycz i szczypta chili
Ekspresowe ciasto z fasoli bez mąki 120

kakao), dowolnie można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. A! Jeszcze jedno, takie połączenie świetnie smakuje także gdy zamiast bakalii (tutaj chodzi o rodzynki) dodacie wiórki kokosowe, polecam bo jadłam Fantastyczne ciasto, koniec kropka, szczerze polecam, dziś zniknie do kawy:) Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany 2 łyżki kakao ½ szklanki cukru trzcinowego, ew. białego drobnego szczypta soli rodzynki

Zasmakuj Kuchni
Sernik Iazura 154

łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody Masa serowa: 50 dag sera 4 jajka  szklanka cukru 1/2 kostki masła wiórki kokosowe do posypania WYKONANIE Przygotowanie ciasta. Margarynę, cukier gotować ok. 5 min. Po ostudzeniu dodać żółtka, delikatnie ubijać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W oddzielnym naczyniu ubić na sztywno białka, dodać

W kuchennym oknie Ewy
Zajączki z ciasta czekoladowego (bez glutenu) 117

wypieczone a dodatek powideł nadał owocowego posmaku. Mąka gryczana nie jest mocno wyczuwalna ale fani tego smaku również posmakują w tym wypieku. Polecamy! Składniki (śr: 18cm): Ciasto czekoladowe z powidłami -80g oleju kokosowego w formie stałej ale w temp. pokojowej lub 100g masła w temp. pokojowej  -100g ksylitolu -100g czekolady (u nas 75% kakao(...)łyżki mleka + łyżka jogurtu greckiego Dodatkowo -marcepan (najlepiej domowy!) + mąka ryżowa -trochę świeżego soku z buraka -patyki od lodów -kostka gorzkiej czekolady CIASTO CZEKOLADOWE Z POWIDŁAMI Czekoladę rozpuścić nad parą wodną i zostawić do wystudzenia. Masło/olej kokosowy zmiksować z ksylitolem do uzyskania napuszonej konsystencji. Dodać jajko, miksować, dodać drugie jajko i znów miksować. Następnie wlać czekoladę cały czas miksując

Candy Pandas
Bounty 193

przemieszam i wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wstawiam do nagrzanego, do 170'C, piekarnika na jakieś 40-45 min. Gdy ciasto jest już w piekarniku, 2 1/2 szklanki mleka gotuję z wiórkami kokosowymi oraz cukrem(...)przez ok 20 min na wolnym ogniu. Kiedy masa zgęstnieje, wrzucam margarynę i mieszam do rozpuszczenia. Budyń rozprowadzam w pozostałym mleku i dodaję do masy kokosowej. Ciepłą masę wykładam na upieczone i przestudzone ciasto i odstawiam do zastygnięcia na jakieś 3-4 godz. Polecam wierzch polać polewą czekoladową, ale u mnie jej brak

Ciasteczkowy Potwór
Sernik bez pieczenia 181

jogurt naturalnego 4 łyżki domowego cukru waniliowego 50 ml gorącej wody 2 łyżki żelatyny wiórki kokosowe Przygotowanie: Ciastka kruszymy, najlepiej jeszcze w torebce przed otwarciem. Łączymy z masłem w temperaturze pokojowej i dokładnie mieszamy. Wykładamy na dno tortownicy i dociskamy, aby uformować spód do ciasta. Biały ser, jogurt i cukier łączymy mikserem na gładką masę. Do gorącej wody dodajemy(...)przestudzeniu dodajemy do masy i krótko miksujemy do dokładnego połączenia z masą serową. Masę wylewamy na spód ciasta i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Ciasto smakuje jeszcze lepiej posypane wiórkami kokosowymi. Artykuł Sernik bez pieczenia pochodzi z serwisu Taste and Cook

Taste and Cook
"Łabędzi Puch" 149

lubi kokos. Jako, że ja należę do takich osób jak tylko znalazłam ten przepis musiałam koniecznie go wypróbować. I przyznam, że bardzo się polubiliśmy. Kokosowa masa, dżem z czarnej porzeczki sprawiający, że ciasto nie jest za bardzo słodkie a to wszystko pod posypką z chrupiących wiórków kokosowych.  Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto jaglano-marchewkowe 184

zdrowo, a aromat świeżo upieczonego ciasta rozniesie się po całym domu. Przygotowałam go specjalnie na akcję # Ambition Składniki: Tortownica 22 cm Składniki: Ciasto:  10 dag marchewki 10 dag dyni 1 szklanka płatków jaglanych 1 szklanka mleka kokosowego ½ szklanki syropu klonowego 1 łyżka ksylitolu 2 jajka 18 dag mąki żytniej chlebowej typ 720 10 dag masła 3 łyżki rodzynek(...)łyżeczka mielonego kardamonu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki soli Polewa: 10 dag czekolady 1 czubata łyżka oleju kokosowego 2 łyżki mleka sojowego 1 łyżka syropu klonowego Orzechowy krokant do posypania Jak wykonać ? Ciasto: Obraną marchewkę, i dynię w jednakowych proporcjach zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Mąkę wymieszać  z solą, mielonym kardamonem oraz proszkiem

Wanilia i Kardamon
Afrykańskie pączki. Kokosowe! 165

zakasałam więc rękawy, i zabrałam się za wyrabianie ciasta. Drożdżowe zawsze mnie uspokaja; postanowiłam i tym razem zawierzyć jego terapeutycznym możliwościom.  Przepis z bloga Hello morning przypadł mi do gustu od pierwszego wejrzenia. Nietradycyjne, bo trójkątne, w dodatku pochodzące z dalekiej Afryki. Ciekawymi składnikami są tutaj mleczko i wiórki kokosowe, a także mąka ryżowa. Nie mogłam się oprzeć, musiałam(...)wody i 3 łyżki mąki. Wymieszać, odstawić na 10-15 minut. Do rozczynu dodać mleczko kokosowe i resztę wody, wymieszać. Następnie dodać przesiane mąki, pozostały cukier, wiórki kokosowe i kardamon. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść. Podzielić na 4 równe części, każdą rozwałkować na okrąg o grubości

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami 138

ogrodzie mojej mamy dojrzały jeżyny i zostało się jeszcze trochę malin, tych późniejszych. W ostatni weekend kiedy tam byłam upiekłam kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami. W myślach miałam angielskie scones ale ciasto mi się rozwałkowało trochę za cienko, i wyszły bardziej ciastka niż scones. Smaku to jednak nie zmieniło:) świetnie do nich pasował kremowy, białek serek. Można(...)tego co dochodzą mnie słuchy kolejny też szykuje się deszczowy, duże ryzyko, że dopadnie Was melancholia końca lata, lepiej upiec coś dobrego. 5.0 from 1 reviews Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami   Drukuj Prep time 30 min Cook time 25 min Total time 55 min   Kruche, kokosowe ciastka z jeżynami i malinami, idealne żeby przełożyć, lub posmarować

Cooking for Emily
Murzynek z kremem budyniowym 251

upieczone ciasto przekroić na pół. Zdjąć górę ciasta i na spodnia część rozłożyć budyń. Przykryć wierzchnią częścią ciasta. Gdyby polewa bardzo zgęstniała lekko ją podgrzać. Polać ciasto polewą. Posypać polewę wiórkami kokosowymi lub orzeszkami. Smacznego Thermomix do naczynia miksującego dodać kasię, mleko, cukier, kakao, podgrzewać czas 10 minut, temperatura 80 C, obroty 2 przestudzić masę dodać mąkę, proszek do pieczenia

Kuchnia Pokoleń
Przepis #73 Kruche ciasto z owocami (na mące kukurydzianej) 162

ciasto z owocami. Tradycyjna wersja jest pewnie wszystkim znana, moje ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej czyli jest bezglutenowe. Idealne nie tylko na podwieczorek ale i drugie śniadanie. Spróbujcie koniecznie! Składniki - 250 g mąki kukurydzianej - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 g cukru/słodzika - 30 g oleju kokosowego - 2 jajka - 1 duża łyżka jogurtu greckiego - dowolne sezonowe(...)owoce ( ja użyłam 1 gruszki i kilku śliwek) - tortownica o średnicy 16 cm Wykonanie Na stolnicę wysypujemy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, cukier, jogurt oraz jajka. Olej kokosowy rozpuszczamy i dodajemy do ciasta. Całość zagniatamy i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyciągamy. 2/3 ciasta wykorzystujemy do pokrycia spodu - delikatnie wyklejamy też boki na wysokość około

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania