ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:220/932)

Kokosowe rogaliki z nadzieniem serowo kokosowym 191

Zapraszam :)   Składniki na ciasto kruche : około 4  szklanek mąki 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 kostka margaryny 1 serek waniliowy Danone  4 żółtka 5  łyżek wiórek kokosowych Masa serowa :   250 g sera białego chudego(...)cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 1 roztrzepane jajko  dowolne ziarenka do posypania , mogą być nawet wiórki migdałowe lub kokosowe Wykonanie : Do miski włożyć wszystkie składniki na ciasto kruche i wyrobić mikserem na kruszonkę. Przełożyć na stolnicę  i szybko zagnieść. Zawinąć w folie i odstawić do lodówki na 20 minut. Ser zmielić , dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Tort truflowy z malinami 220

szczególnie, gdy okazują się bardziej niż trafione :) Wracając do tortu - jest cudowny. Delikatny, lekki, na bazie białej czekolady, z lekko kwaśnymi malinami, które doskonale przełamują słodycz ciasta. Udekorowany wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałowymi i kokosowymi pralinkami. Polecam :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 150 g mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo(...)tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wystudzić i przekroić na 3 części. Masa truflowa: 300 g białej czekolady 400 g śmietany 30% 100 g masła 250 g malin + migdały w płatkach biała czekolada kokosowe pralinki Masę truflową przygotować dzień wcześniej - Czekoladę posiekać, masło pokroić na małe

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto serowo-jabłkowe bez pieczenia 163

Ciasto wyjąć z piekarnika za pomocą rękawicy od  http://ambition.pl                                                               Składniki : Masa jabłkowa : 2 kg jabłek 2 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe Masa serowa : 1 kg sera(...)ciasta: Dno blachy ( 34x24 ) wyłożyć kakaowymi herbatnikami, wyłożyć masę jabłkową na herbatniki. Przykryć masę białymi herbatnikami i wylać masę serową. Ułożyć na serze ostatnią warstwę herbatników, polać ciasto polewą i posypać wiórkami kokosowymi. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Murzynek, pyszny i łatwy w przygotowaniu 136

wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do tortownicy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 45 minut. Wystudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i posmarować ciasto wg uznania. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Trufelkowo
Styropian (ciasto) 1940

się tarło na tarce. Pierwszą część ciasta ścieramy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, blaszka o o wymiarach 25 x 25 cm i podpiekamy w piekarniku 10 minut w temp. 180 stopni, wyjmujemy i studzimy. . Składniki na masę: 2 op. 330 g kwaśnej śmietany 18 % (Mleczna dolina) 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/2  szklanki cukru 1 budyń śmietankowy(...)łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce śmietanę z budyniem, wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Ubite białka dodajemy do mokrych składników. Wszystko delikatnie łączymy za pomocą silikonowej łyżki. Przekładamy masę na podpieczone, przestudzone ciasto. Na powierzchni rozsypujemy trochę świeżych malin i na wierzch ścieramy drugą część ciasta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto kryształek – na biszkopcie rzucanym 158

Ciasto kryształek to pyszne i efektowne ciasto na bazie czekoladowego biszkoptu, bitej śmietany i galaretki. Pierwszy raz zrobiłam biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia - obawiałam się, że może nie wyrosnąć, ale wyszedł bardzo dobrze. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (100 g) 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru (150 g) Ponadto: 500 ml śmietany 30% 3 różnokolorowe(...)Masę z galaretkami przekładamy na spodnią warstwę biszkoptu i nakrywamy drugim biszkoptem. Na wierzchu rozsmarowujemy odstawioną wcześniej 1/4 masy. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Biszkopt odstawiamy na minimum 8 godzin do lodówki. [caption id="attachment_7257" align="aligncenter" width="1024"] Ciasto kryształek[/caption] Artykuł Ciasto kryształek – na biszkopcie rzucanym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Czekoladowe muffiny z truskawkami w DIY papilotkach 152

pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 30 g masła kokosowego lub oleju roślinnego nadzienie: 6-8 truskawek, im większe tym lepsze   Przygotowanie ciasta: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z dodatkiem masła kokosowego. Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, dodaj cukier, sól i rozgniecionego banana. Wymieszaj całość z roztopioną czekoladą i mlekiem. Wykonanie papilotek: potnij papier(...)róg, no wiecie o co chodzi ;-), Papier uformowałam na szklance odwróconej do góry dnem, przytrzymałam sobie gumką, zawiązałam sznurek i voila. Do każdej papilotki na spód nałóż 2 łyżki ciasta, w sam środek wciśnij truskawkę „dupką” do dołu” .Całość powinna zajmować 2/3 foremki. Piecz w temp. 180 C prze 20-25 minut (środkowa półka piekarnika, termoobieg). Smacznego

greenscarf
Wegańskie owsiane crumble ze śliwkami i brzoskwiniami 222

kruszonką” smakują doskonale. Dodatkowym plusem pieczenia crumble jest jego wspaniały zapach, który rozchodząc się po kuchni daje poczucie przytulnej i domowej atmosfery. Ciasto podane na ciepło z wegańskimi lodami lub ubitą śmietanką kokosową to istna rozpusta :) Masz ochotę na crumble z jabłkami i orzechową kruszonką? Tutaj znajdziesz przepis: Bezglutenowe crumble z jabłkami i owocami leśnymi . Spodobał Ci się przepis(...)wkładam do rozgrzanego piekarnika na ok. 30 minut. 11 Po wyjęciu z piekarnika odstawiam na 10 minut aż ciasto trochę przestygnie. 12 Smacznego! Wskazówki Ciasto najlepiej smakuje podane na ciepło z wegańskimi lodami lub śmietanką kokosową. Artykuł Wegańskie owsiane crumble ze śliwkami i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Book of spells

Book of spells
Rafaello kokosowo karmelowe na herbatnikach 148

likieru kokosowego nie miałam serca wyrzucać tych wiórek gdyż one ciągle tak pięknie pachniały, postanowiłam wygotować je z mleku, później wpadłam na pomysł budyniu i ciasta. Rewelacja! Gdybyście jednak wykorzystali do tego przepisu wiórki kokosowe prosto z opakowania, nie trzeba ich gotować, wystarczy tylko wymieszać z masą na sam koniec. Proces gotowania miał spowodować wygotowane z nich alkoholu. Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
Placuszki z kaszy manny ze skórką pomarańczową (na oleju kokosowym) 196

łyżka skórki pomarańczowej Przygotowanie: Do miski wsypujemy kaszę manną, wbijamy jajko, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, olej kokosowy (1 łyżkę, na wpół-płynny) i małą szczyptę soli. Następnie dolewamy mleko. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji śmietany. Jeśli nasze ciasto na placki(...)jest zbyt rzadkie warto dodać kaszy (dodajemy powoli i mieszamy sprawdzając konsystencję ciasta). Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, chwilę mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju kokosowego. Zmniejszamy płomień na minimalny. Smażymy placuszki (1 łyżka ciasta) na złoto z obu stron (placuszki powinny się dać łatwo przewracać na drugą stronę). Placuszki podajemy same lub z dodatkami np. cukrem pudrem i posypką

Słodkie okruszki
Ciastka warszawskie – aspirynki – słoneczka 247

aspirynkami lub słoneczkami . Nie wiem czy teraz są jeszcze w sprzedaży. A są bardzo smaczne i spokojnie zastąpią ciasto dla gości. To markizy z bezową skorupką przełożone marmoladą lub jednolitym dżemem, obtoczone w kremie – np. budyniowym, grysikowym, kawowym oraz wiórkach kokosowych lub orzechach. Można zamiast kremu użyć także dżemu do obtaczania, choć ciastka są wg mnie najlepsze właśnie(...)przełożenia wiórki kokosowe lub/i mielone orzechy włoskie – do obsypania Masa grysikowa: Mleko zagotowujemy wraz z cukrem pudrem. Wsypujemy kaszę i intensywnie mieszamy do zgęstnienia. Zdejmujemy z ognia i całkowicie studzimy. Miękkie masło miksujemy. Dodajemy po łyżce zimnego grysiku i za każdym razem miksujemy do połączenia. Zostawiamy w temperaturze pokojowej do czasu przekładania ciastek. Kruche ciasto: Wszystkie składniki na ciasto

Poezja smaku
Ciasteczka Samoas 205

powiedziecie na delikatne, maślane ciasteczka z dodatkiem karmelu i delikatnie uprażonych wiórków kokosowych - oblane przepyszną czekoladą? :) Hmmm... ciekawe - czy tak samo jak ja zarazicie się tym przepisem, znalezionym na blogu justataste.com :)Składniki na ciasteczka:1 szklanka masła (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli(...)misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Stopniowo dodawać mąkę do utartego masła. W momencie, kiedy ciasto zacznie zbijać się w grutki, wyłączyć robot, dodać mleko i ekstrakt waniliowy. Dokończyć wyrabianie ciasta ręcznie.Podzielić ciasto na dwie części. Owinąć folią każdą część osobno i włożyć do lodówki

Świat Ciasta
Wiosenny lekki sernik z ricotty 145

dekoracji świetnie sprawdzą się kwiaty jadalne, które nadadzą ciastu wiosennego wyglądu. Składniki na formę o śr. 21 cm: – 500g ricotty – 250g jogurtu greckiego – 100g ksylitolu – 3 jajka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 1 łyżka mąki pszennej (orkiszowej) – laska wanilii Dodatkowo: – 1 puszka mleczka kokosowego (400ml) , schłodzonego 24h w lodówce – 2 łyżki(...)Ciasto studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie schładzamy go w lodówce. Dodatkowo: Gęstą część mleczka przekładamy do miseczki i mieszamy z ksylitolem (wodę kokosową możemy pozostawić np. do naleśników). Tak przygotowaną masą smarujemy wierzch ciasta i dekorujemy kwiatami jadalnymi. Schładzamy w lodówce. Podajemy schłodzony. Smacznego! Artykuł Wiosenny lekki sernik z ricotty pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania