ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:217/932)

Ciasto jogurtowe ze śliwkami 2483

oleju  1 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia około 0,5 kg śliwek cukier kokosowy do posypania Przygotowanie: Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na sztywno. Miksując na wolnych obrotach dodawać do ciasta na przemian olej, jogurt naturalny i mąkę. Miksować do momentu az wszystkie składniki się(...)połączą i powstanie jednolite ciasto. Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać ciasto i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ciasta poukładać połówki śliwek skórką do dołu. Posypać całość cukrem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut do suchego patyczka. Zimne ciasto przed podaniem można delikatnie oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
SERNIK Z PIANĄ I KOKOSEM 182

wielkanocnym stole w moim domu rodzinnym zawsze gości ten sernik. Sprawdzony przepis z zeszytu mamy. Delikatny, wilgotny, rozpływający się w ustach, a piana kokosowa dopełnia smaku. Polecam nie tylko na Wielkanoc.       SKŁADNIKI Kruche ciasto: blaszka o wym. 24x38 cm 2 szkl. mąki,  2 żółtka,  125 g margaryny,  ½ szkl. cukru,  1 łyżeczka proszku(...)szkl. cukru 2 budynie waniliowe 1 łyżka kaszy manny 2 szkl. mleka 4 łyżki oleju 1 cukier waniliowy olejek cytrynowy Beza: 10 dag wiórek kokosowych 6 łyżek cukru 6 białek Dodatkowo: kakao gorzkie  WYKONANIE Ciasto kruche: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtka, cukier i śmietanę, zagniatamy. Chłodzimy 30 min. Masa serowa: Ser mielimy dwukrotnie. Żółtka

słodki bratek
Letnie ciasto jagodowo malinowe pod kokosową pianką 369

podgrzewamy w garnku z cukrem mieszając od czasu do czasu, nie zagotowujemy. Ściągamy z ognia. Dodajemy do śmietany i cukru wiórki kokosowe, mieszamy do połączenia się składników. Studzimy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ba blaszkę większą część ciasta, nakłuwamy ciasto widelcem. Umyte jagody wysypujemy na ciasto i dodajemy na samą górę(...)maliny. Wszystko posypujemy kaszą maną.  Białka ubijamy pod koniec dodając 2 łyżki cukru. Na niskich obrotach ubijając białka z cukrem dodajemy porcjami kokosową masę. Gotową wylewamy ba owoce, następnie ścieramy na tarce pozostałą część ciasta. Całość pieczemy przez 40 -50 minut w temperaturze 180*C Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Wielkanocna babka z purée z batatów 157

łyżki purée z  batatów 2 namoczone daktyle  cukier puder do posypania  Przygotowanie: Bataty dokładnie myjemy przekrawamy   na pół, każdą z połówek smarujemy olejem kokosowym i zapiekamy w piekarniku przez ok 20 min w 180 st.  Jak ostygną   blendujemy, aż powstanie konsystencja   purée.  Daktyle zalewamy gorącą wodą i moczymy przez(...)gładko. Mąki mieszamy z mlekiem, drożdżami   i jajkami, a następnie   dodajemy   purée z batatów, zmiksowane daktyle i dokładnie mieszamy.  Ciasto   wykładamy na wysmarowaną olejem kokosowym foremkę i pieczemy   30 min w 185 st. Polewa: Daktyle i   purée   miksujemy na gładko, następnie dodajemy 2 łyżki wody. Jak babka ostygnie, nakładamy polewę

Łycha smaków
KOKOSOWE PLACUSZKI Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ 114

wymyśliłam sobie właśnie to danie. SKŁADNIKI: białka z jaj ok 3/4 szklanki szczypta soli olej kokosowy do pieczenia 2 łyżki mąki kokosowej konfitury Ubiłam białka na sztywno z solą, następnie wyłączyłam mikser i już ręcznie wmieszałam mąkę. Ciasto może mieć różną gęstość, wypróbowałam to i zawsze wyjdzie. Nie musicie się martwić, jeżeli będzie za geste czy rzadkie. Rozgrzałam olej

harrisa
Wilgotne Ciasto Czekoladowe Z Kulkami Serowo Kokosowymi 488

Przepyszne jest to ciacho, wilgotne, mocno czekoladowe z kulami serowo kokosowymi które już uwielbiam ;) Składniki na tortownicę o śred 21 cm Ciasto czekoladowe: 100 g masła 180 g cukru 3 całe jajka 250 g mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 150 ml letniego mleka 1 i 1/2 łyżki kakao 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej Serowo kokosowe kulki(...)zbyt luźna aby ulepić kulki to dosypujemy jeszcze kokosu lub mąki kokosowej. Natomiast jeśli nie jest zbyt zwarta to dodajemy łyżkę masła. 5. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy kulki i układamy je na dnie zostawiając parę na górę (około 3 sztuki) 6. Na kulki serowe wykładamy ciasto czekoladowe a na wierzch pozostałe kulki.  Całość pieczemy

Gotowanie...to proste !
Orzeszki z nadzieniem kokosowym 155

Orzeszki z nadzieniem kokosowym Pyszne kruche orzeszki z nadzieniem kokosowym, pieczone w patelni na kuchni gazowej. Do kawki na niedzielę. Ciasto przygotowałam z przepisu  źródło Składniki : Ciasto : jajka całe - 2 szt soda - 1 płaska łyżeczka mąka pszenna - 3 szkl masło miękkie - 250 g cukier - 0,5 szkl szczypta  soli Krem kokosowy  czekolada biała w pastylkach(...)śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe - 90 g Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, oraz pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do foliowej torebki, schłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie formować z ciasta małe kulki, jeśli będą zbyt duże ciasto wypłynie ponad kształt foremki. Nakładać kuleczki do patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia

Kuchnia Danusi
Kostki kokosowe na sylwestrowe przyjęcie 93

cukry waniliowe ½ kg mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka miodu Składniki na polewę: 25 dag masła 25 dag cukru ¼ szklanki mleka 4 łyżki kakao Wiórki kokosowe lub mielone orzechy Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrami, dodać jajka, miód, mieszając dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez ½ godziny. Wykonanie polewy: Wszystkie składniki

Tradycyjna Kuchnia
Bezglutenowe kokosanki 116

różnią się w smaku niczym od tradycyjnych kokosanek. Przepis jest bardzo prosty i szybki, ale z pewnością zasmakuje naszym najbliższym. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 200 g wiórków kokosowych 110 g ksylitolu (można użyć zwykły cukier puder) 2 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 70 g masła Kilka kropel aromatu waniliowego Opis przygotowania: Zaczynamy od nagrzania piekarnika

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
WEGAŃSKA WUZETKA 119

warto), 1/2 szklanki kakao lub karobu  (jeśli używacie kakao - dodajcie 2 łyżki więcej cukru). 1 1/2 szklanki pulpy pomidorowej (Tak, pomidorowej! Za jej sprawą ciasto jest puszyste i wilgotne) 3/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3/4 szklanki cukru kokosowego lub ksylitolu lub melasy karobowej, 1 bardzo duży banan lub 2 małe. Masa: 1 litr domowego, tłustego mleka kokosowego (płatki(...)temperaturze 180 stopni. Do mleka dodajemy ksylitol i agar. Postępujemy zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu agar agar. Ciasto przekrajamy na dwa blaty. Każdy z nich smarujemy od wewnątrz dżemem.  Na jeden z nich wykładamy przestudzoną masę kokosową. Przykrywamy drugim blatem. Nakładamy polewę na wierzch, ewentualnie dekorujemy częścią masy jak na zdjęciu. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE 106

migdały umieść w robocie kuchennym lub Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj daktyle, olej kokosowy i syrop klonowy i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. 2. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej taką z wyjmowanym dnem, dociskając je bardzo mocno do spodu i brzegów. Tak przygotowany spód umieść w lodówce na czas przygotowywania masy(...)ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej taką z wyjmowanym dnem, dociskając je bardzo mocno do spodu i brzegów. Tak przygotowany spód umieść w lodówce na czas przygotowywania masy. Mango obierz ze skóry i pokrój na mniejsze części, wraz z syropem klonowym i sokiem z limonki zmiksuj na gładki mus. W rondelku umieść mleko kokosowe

globuskulinarny
Tort wielkanocny 175

domowego mleka kokosowego szczypta soli KREM: 500 ml domowego mleka kokosowego budyń bezglutenowy z herbatą matcha o smaku ananasa  KLIK 3/4 szklanki cukru pudru 200 g masła DODATKOWO: 4 łyżki domowego dżemu z czerwonej porzeczki masło i mąka ryżowa do foremki wiórki czekoladowe i czekoladowe jajka WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, oddzielić żółtka(...)delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy i od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut, do suchego patyczka. Ciasto pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia. KREM: Budyń ugotować bez cukru na mleku kokosowym według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, a następnie z dodawanym porcjami wystudzonym budyniem. WYKOŃCZENIE: Wystudzone ciasto

Kuchenne zapiski Edyty
Raffaello z truskawkami- raffaello with strawberries 317

śmietaną.  Na pierwszym placku rozmarowujemy ok 1/3 masy. Nakładamy truskawki I przykrywamy ciastem.( Zostawiamy 3-4 do dekoracji )Wracamy do ubijania, dodając wiórki kokosowe. Po wymieszaniu. Nakładamy ok 1/2 masy na ciasto I przykrywamy ostatnim plackiem.Całe ciasto pokrywamy masą. Prażymy migdały. Całe boki ciasta pokrywamy migdałami. Górę raffaello dekorujemy truskawkami . Zrobione :) Smacznego

Smaki Edyty
Wegańskie ciasto czekoladowe :) 150

ciacho okazało się obłędnie pyszne i bardzo mnie to zaskoczyło, bo nie spodziewałam się aż tak dobrego smaku i niezwykle udanej struktury, co może być niekiedy problematyczne w ciastach wegańskich. Jest mięciutkie, puszyste, idealnie słodkie i wyraziście czekoladowe. Dodatkiem wzbogacającym jest białko w proszku, oczywiście roślinne od marki Plantforce ze sklepu Siła Roślin . Produkt ten odznacza się wysoką jakością, czystym(...)piekarniku, w termoobiegu przez 60 minut.  Gotowe pozostaw do ostygnięcia. Następnie rozsmaruj na wierzchu masło orzechowe, ułóż plasterki banana i posyp wiórkami kokosowymi.  Wartości odżywcze (dla całego ciasta / dla 1 kawałka, dzieląc na 8 części): energia: 1815 kcal / 227 kcal białko: 69 g  / 8,5 g tłuszcze: 92 g / 11,5 g węglowodany

Zdrowie na języku :P