ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:221/932)

Pascha jaglana kokosowa 140

Pascha jaglana kokosowa to mój pomysł na tradycyjny, wielkanocny deser w zdrowym wydaniu, niezwykle smacznym. Jest prosta do przygotowania, wegańska – z łatwo dostępnych składników jeśli

Dorota Smakuje
Cynamonowe płatki śniadaniowe (Keto, Paleo, LowCarb) 251

ewentualnie ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka mleka kokosowego Sposób przygotowania Wszystkie składniki zblendować i odstawić na ok. 10 minut do zgęstnienia. Po tym czasie rozwałkować ciasto na cienki placek podsypując mąką kokosową. Wycinać niewielkie kwadraty. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem. Ostudzić. Szklankę mleka kokosowego podgrzać i zalać płatki. Pozostałe informacje W celu

Modern Cave Girl
Wafelki jak kokosowa Princessa 676

Kokosowa Princessa to jeden z moich ulubionych wafelków. Postanowiłam więc zrobić je w domu. Wyszły przepyszne i w smaku niewiele różniące się od oryginału. Koleżanki mojej

Smakołyki Asi
Kokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocami, bez pieczenia (Crostata di cocco con crema al cioccolato e frutta fresca senza c 158

Kokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocami świetnie sprawdza si ę  latem, w czasie upałów, ponieważ nie wymaga pieczenia.   Tart ę  przygotowałam na

La grande e la piccola cuoca
Naleśniki kokosowe 326

szkl mąki kokosowej Targroch 2 jajka ok. 2 szkl mleka 1 łyżeczka cukru kokosowego Targroch 1. Mleko wlewamy do miski, dodajemy jajka i cukier kokosowy. Miksujemy przez chwilę. Stopniowo dosypujemy obie mąki. 2. Ciasto powinno być gęste ale nie za bardzo. Mąka kokosowa wchłania znacznie więcej płynów niż pszenna, dlatego w razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę mleka. 3. Na dobrze

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
CIASTO Z ŻURAWINĄ I POMARAŃCZĄ 247

Ciasto o zimowym aromacie :) Świetnie się sprawdzi w czasie nadchodzących świąt. Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Sernik wiedeński z kaszy jaglanej 193

sernikiem wiedeńskim i postanowiłem przygotować go w podobny sposób. Jednak, żeby go odchudzić, zniwelowałem ilość tłuszczu do mimimum, zastępując masło olejem kokosowym, zaś zamiast cukru użyłem ksylitolu. Ten przepis to idealna alternatywa dla tych, którzy cenią sobie zdrowe ciasta bez glutenu, bez cukru i bez nabiału i nie chcą w Święta rezygnować z tradycyjnych wypieków. Gorąco polecam upiec ten sernik(...)minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. Następnie odstaw na kolejne 20 minut pod przykryciem. Ugotowaną i jeszcze ciepłą kaszę przesyp do malaksera lub kielicha blendera i dodaj olej kokosowy. Miksuj do momentu, gdy uzyskasz gładką konsystencję. Cytrynę oraz pomarańczę porządnie wyszoruj, a następnie zetrzyj z nich skórkę. Z jednej połówki cytryny oraz pomarańczy wyciśnij również sok. Dodaj do kaszy

Food Square
Ciasto Milky Way w wersji kokosowej z białą czekoladą (przepis tylko u mnie!) 182

Klasyczne ciasto Milky Way bez pieczenia już znacie - klik . Przyznam, że jest obłędne w smaku i nie potrzebuje ulepszania, ale chciałam je połączyć z moim ukochanym kokosem i białą czekoladą, do której mam... ogromną słabość. Wyszło przepysznie!  Rewelacyjny krem mleczno-kokosowy doskonale komponuje się z miękkimi herbatnikami i kuszącą polewą z białej czekolady. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia(...)rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy mleczno-kokosowej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową oraz obficie posypać dodatkowymi wiórkami. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby masa stężała

Di gotuje
48. Cytrynowy twarogowiec z kremem kokosowo-cytrynowo-miętowym 172

114kcal. Składniki na ciasto: - 1kg twarogu (chudego, półtłustego) - 150g jogurtu naturalnego - 5 jajek - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki ksylitolu - skórka z połowy cytryny, bądź aromat cytrynowy - banan Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, przy czym jajka wrzucamy pojedynczo ciągle miksując. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem kokosowym. Wkładamy do nagrzanego(...)Taki sposób pieczenia zapobiega rośnięciu masy i sprawia, że twarogowiec jest puszysty i równy. Dodatkowo możemy przyszykować krem na wierzch, aczkolwiek i bez niego ciasto będzie pyszne. Składniki na krem: - 3 łyżki kremu kokosowego (stała część mleczka kokosowego - najlepiej dzień wcześniej wstawić je do lodówki) - 1 łyżka mascarpone - 3 łyżki soku z cytryny - 10 listków mięty - 2 łyżeczki ksylitolu Liście

Be Fit Be Strong
Wegański snickers – bez pieczenia, bez nabiału 397

tortownice – 15 cm czy 16 cm (nawet nie planuję takiej kupić). Oczywiście mocno generalizuję, może dlatego, że sama ciągle szukam czegoś, co mnie zachwyci. Ostatnio zapamiętałam na dłużej ciasto o nazwie “wegański snickers” – słodycz karmelu, orzeszki ziemne, jaglana masa – połączenie to wyjątkowo mi smakowało. Niestety kawiarnia, w której go serwowano, zaczęła modyfikować recepturę – karmel(...)zmiksowały). Zmielone orzechy dodajemy do kaszy i blendujemy całość dodając w trakcie syrop z agawy i sok z cytryny. Zblendowaną masę wlewamy na spód ciasta. Gdy się przestudzi, wstawiamy do lodówki. Karmel daktylowy: Do śmietanki kokosowej z rondelka dodajemy łyżkę masła orzechowego i pokrojone w małe części daktyle. Zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 1-2 minuty mieszając, aż daktyle zaczną się

Poezja smaku
CIASTO CZEKOLADOWE Z ŻURAWINĄ 196

wersji '' lżejszej". Wszyscy byli zadowoleni i wszystkim smakował. Od razu poprawił się nastrój. Żurawina lekko kwaskowa idealnie zgrała się z czekoladą. Ciasto dzięki temu jest wilgotne, mokre i ciężkie z chrupiącą skórką oblaną czekoladą. Palce lizać ! ~~PRZEPIS~~ olej kokosowy 5 łyżek gorzka czekolada 90 % 100 g.  żurawina ze słoika ( najlepiej swojej domowej roboty ) ok. 250-300 g.  erytrol(...)pieczenia 1 łyżeczka Polewa olej kokosowy 3 łyżki erytrol 1 łyżka miód 1 łyżka kakao 2-3 łyżki ewentualnie mleko 1-2 łyżki Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy z posiekaną czekoladą, miodem i erytrolem. Mieszać do rozpuszczenia. Dodać żurawinę, rozbełtane jaja, sól i wymieszać do połączenia się składników. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem

Kuchnia Paulettes
NUMBER CAKE 235

szkoda je jeść ;). Przygotowywane są na bazie uniwersalnego ciasta kruchego , zdobionego np. kremem budyniowym lub bitą śmietaną, na której układa się świeże owoce, makaroniki i inne ciasteczka. SKŁADNIKI Ciasto         400 g mąki             200 g masła  80        80 g cukru(...)maliny       kiwi r    rafaello      makaroniki      ciasteczka       wiórki i płatki kokosowe       Szablon Cyfr/liter SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na gładkie ciasto, i najlepiej schłodzić w lodówce godzinę.   – Nie jest to konieczne, ale po schłodzeniu cyfry bez problemu można wyciąć. Piekarnik

RAROSSA
Placuszki korzenno - miodowe z musem bananowym smażone na oleju kokosowym 192

cynamonu PRZYGOTOWANIE: Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Dodaję jajko, miód oraz serek i mieszam całość do połączenia składników. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy i łyżką nakładam porcje ciasta. Formuję małe placuszki i smażę z obu stron.  W między czasie przygotowuję mus bananowy. Banana obieram ze skórki i rozgniatam dokładnie widelcem. Dodaję pozostałe składniki i mieszam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka owsiano-kokosowe (wegańskie i bezglutenowe) #13 174

kokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy, na małym ogniu. 3. Dodajemy wiórki kokosowe wraz z namoczonym siemieniem lnianym, mieszamy. 4. Dodajemy płatki owsiane, mieszamy. 5. Dodajemy mleko roślinne, mieszamy, cały czas lekko grzejąc. 6. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcję ciasta i tworzymy w dłoniach kuleczkę, którą następnie spłaszczamy na blasze i wyrównujemy brzegi. Nagrzewamy piekarnik

Kawa z mlekiem
MURZYNEK Z WIŚNIAMI 224

łyżeczki sody oczyszczonej  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki powideł śliwkowych ( niekoniecznie ) 300g wiśni świeżych lub mrożonych 2 łyżki mąki ziemniaczanej do obtoczenia wiśni  wiórki kokosowe do posypania Do garnka wsypałam kawę rozpuszczalną i kakao.     Dodałam cukier, masło i wlałam mleko. Wszystko wymieszałam i rozpuściłam na małym ogniu. Odlałam pół szklanki na polewę a resztę odstawiłam(...)Piekłam przez około 40 minut.   Polałam ciasto odlaną wcześniej polewą. Można ale nie trzeba do niej dodać roztopioną czekoladę. Ja posypałam jeszcze na wierzch wiórki kokosowe. Smacznego! Polecam przepisy dla lubiących podobne ciasta: MURZYNEK    CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI BEZ MĄKI MUFFINY CZEKOLADOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ MIGDAŁOWO DAKTYLOWĄ

potrawyregionalne
Puszyste czekoladowe placuszki 266

powoli dosypujemy suche ciągle mieszając (ja wszystko mieszam łyżką). Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Placuszki smażymy na małym ogniu na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego. Nakładamy po 1 i 1/2 łyżki ciasta na 1 placek. Propozycja podania: Placuszki układamy jeden na drugim, na wierzchu układamy 2-3 kostki białej czekolady i ścieramy jeszcze z 1/2 kostki do dekoracji

Słodkie okruszki
Sernik jaglany na zimno 336

połączenie zdrowych smakołyków o niepowtarzalnym smaku. Spód ciasta zrobiłam z daktyli i orzechów włoskich, masę a'la serową zrobiłam z kaszy jaglanej z dodatkiem mleka kokosowego, masła orzechowego oraz skórki z pomarańczy, a wierzch ciasta ozdobiłam truskawkami i oblałam galaretką...Idealne ciasto na lato💛💛💛 Masa z kaszy jaglanej jest dosyć muląca, więc ciasto doskonale komponuje się ze świeżymi truskawkami(...)galaretką. Jagielnik odpowiedni jest dla wegan i osób na diecie bezglutenowej.  Takie ciasto można jeść bez wyrzutów sumienia 😃 Zapraszam moi drodzy na przepis oraz na stronę  Uczymy jak słodzić Składniki (tortownica 24 cm): spód 14 daktyli, orzechy włoskie 1 szklanka, olej kokosowy 3 łyżki, masa: kasza jaglana 2 szklanki, woda 2 szklanki, mleko kokosowe 1 puszka

kulinarne odsłony pati
,,Pączki Raffaello’’ 134

wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Nadzienie: 5 żółtek 70g cukru 40g mąki pszennej 400ml mleka kokosowego 180g białej czekolady Polewa czekolada mleczna 1 tabliczka biała czekolada 2 tabliczki wiórki kokosowe 100 gram Dodatkowo: Wykonanie: Najpierw robimy rozczyn: Do miseczki wlewamy 3 łyżki mleka, 1 łyżeczkę cukru i łyżkę mąki, dodajemy drożdże i mieszamy(...)wsypujemy mąkę, dodajemy wyrośnięty zaczyn, cukier, letnie mleko, żółtka i jajka, sól, cukier waniliowy, spirytus i skórkę z cytryny. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i dalej wyrabiamy, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Miskę z wyrobionym ciastem odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotowujemy krem

Podróż w kulinaria
Sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami / 3 urodziny bloga 185

średnicy około 21 cm. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder oraz zmiksowane na gładko jagody. Miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) function load(url, callback

Mienta blog
Placuszki jogurtowe z gruszką 88

wszystko wymieszaj. Na koniec wrzuć pokrojone gruszki i już ostatni raz wszystko wymieszaj. Gotowe ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Na patelni rozgrzewaj porcjami olej kokosowy i dokładnie go rozsmaruj po całej powierzchni patelni. Ciasto nakładaj łyżką zachowując odstępy. Placuszki smaż pod przykryciem na małym ogniu. Następnie zdejmij pokrywkę i przewróć placuszki na drugą stronę. Jedna porcja (10 placuszków

Natka Pietruszki