ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:234/932)

Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką 391

lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... zjadłam z 3 kawałki na raz :) a to o czymś świadczy... Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 0,5 kostki margaryny / bądź 125 gr masła 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 4 łyżki mleka 2 łyżeczki proszku(...)szklanki mleka 1 suchy budyń waniliowy / śmietankowy ( duży około 60 gr ) Opcjonalnie paczka rodzynek (wedle uznania) Masa kokosowa: 6 białek 1 paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników na ciasto kruche, zagniatamy ciasto i wykładamy nim prostokątną blaszkę, nie zapominając o bokach. Ser z wiaderka miksujemy dodając następnie do niego i dalej miksując: żółtka

W Moim Magicznym Domu
Quiche z kaszą i pieczarkami, czyli pomysł na obiad gdy masz światło w lodówce 242

powrocie do domu w lodówce zastałam echo, światełko, pieczarki, ciasto francuskiej, skitrane gdzieś w czeluściach lodówki tofu i jakieś resztki, jak napoczęte mleko kokosowe itd. Składniki na obiad dla 4-6 osób: opakowanie ciasta francuskiego 300-400 g pieczarek około 300 g dowolnej kaszy (ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu) 1-2 cebule łyżeczka suszonego czosnku lub 2 gniecione ząbki(...)świeżego pęczek pietruszki (mam szczęście, bo mam zagon w ogrodzie) 2 łyżki gęstego mleka kokosowego z puszki łyżeczka soli łyżeczka gałki muszkatołowej szczypta pieprzu *opcjonalnie 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów *kaszę możesz zastąpić ryżem *tofu możesz spokojnie pominąć Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju roślinnego i podsmaż przez 5 minut drobno posiekaną cebulę po czym dodaj przyprawy

greenscarf
Fasolowe brownie z karobem (bez cukru, bezglutenowe) 239

przez co ciasto uzyskało konsystencję pianki. Jest pyszne zarówno jeszcze ciepłe, jak i po przestudzeniu :) Dodatkowo robi się je błyskawicznie i bez użycia mąki.  Fasolowe brownie z karobem foremka 21 x 27 cm 1 puszka białej fasoli 1 banan 2 jajka 2 łyżki karobu 1/3 szklanki erytrolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju kokosowego Piekarnik nagrzać(...)Fasolę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do misy blendera. Dodać banana, żółtka, kakao, etytrol, proszek do pieczenia i ojej kokosowy. Całość zblendować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać do zblendowanej masy. Gotowe ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec przez 45 minut. inspiracja

FitKot
Mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie 170

cukru 200g zimnego masła 1 łyżka śmietany 1 jajko 4 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli gotowa masa kajmakowa 200g ciemnej czekolady 100g masła do polewy czekoladowej powidła np. czarna porzeczka, śliwka Przepis: Do miski przesiać mąkę, dodać zimne posiekane masło, cukier, śmietanę, sól i wiórki kokosowe.Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki, Formę(...)mikrofali, aż do uzyskania płynnej konsystencji, wyłożyć na wystudzony spód i pozostawić do ostygnięcia, Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, gotową polewą pokryć ciasto, Mazurka udekorować bakaliami. Artykuł Mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 306

orzechów laskowych 100g migdałów 200g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: 150g gorzkiej czekolady 1/3 szklanki oleju kokosowego Dodatkowo: 4 nieduże, bardzo dojrzałe gruszki poszatkowane orzechy do posypania Ciasto: 1. Tortownicę o średnicy 21cm wyłożyć papierem do pieczenia (ja wyłożyłam tylko dno). Piekarnik nastawić na 180oC funkcji góra – dół. 2. Orzechy(...)funkcji góra-dół przez około 40 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia (ciasto po wyjęciu z piekarnika opadnie i tak ma być). Polewa: 8. Do rondelka przełożyć połamaną czekoladę i olej kokosowy. Podgrzewać, mieszając, aż czekolada i olej się roztopią. Zdjąć z ognia i odstawić na około 10-15 minut do przestygnięcia

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciasto z gruszkami i orzechami – brownie 331

laskowych 100g migdałów 200g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: 150g gorzkiej czekolady 1/3 szklanki oleju kokosowego Dodatkowo: 4 nieduże, bardzo dojrzałe gruszki poszatkowane orzechy do posypania     Ciasto: 1. Tortownicę o średnicy 21cm wyłożyć papierem do pieczenia (ja wyłożyłam tylko dno). Piekarnik nastawić na 180oC funkcji góra – dół. 2. Orzechy(...)funkcji góra-dół przez około 40 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia (ciasto po wyjęciu z piekarnika opadnie i tak ma być). Polewa: 8. Do rondelka przełożyć połamaną czekoladę i olej kokosowy. Podgrzewać, mieszając, aż czekolada i olej się roztopią. Zdjąć z ognia i odstawić na około 10-15 minut do przestygnięcia

Mała Cukierenka
Przepis #148 Krucha tarta z owocami i bezą (bez białej mąki i białego cukru) 153

polewa z jogurtu natrualnego (150 ml) oraz 30 g odżywki białkowej - kilka borówek i truskawek Wykonanie Do miski wsypujemy obie mąki. Olej kokosowy rozpuszczamy i wlewamy do mąki. Dodajemy żółtka oraz słodziło. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto wykładamy na formę do tarty i pieczemy przez około 20 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Owoce obieramy(...)około 15 - 20 min aż beza się zarumieni. Pozostawiamy do wystudzenia. Dodatkowo moja tarte polałam polewą na bazie naturalnego jogurtu oraz odżywki białkowej o smaku kokosowym. Na wierzch ułożyłam kawałki truskawek i borówek. Wystudzone ciasto przechowujemy w lodówce jednak przed podaniem dobrze jest wyciągnąć je chwilę wcześniej. Smacznego

Health-Fit-Life
Wegański „Twix” 253

Twix” tylko że weganie nie jedzą takich rzeczy- wiadomo, ale od dziś weganie sami robią sobie twixa! Mieszałam, kombinowałam i udało się! Składniki: kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 5 łyżek oleju roślinnego (kokosowy będzie idealny) 50 g cukru (brązowy mile widziany) 1 mały bardzo dojrzały banan Karmel: 1 l mleka sojowego (sojowego, to ważne) szklanka cukru 3 łyżki(...)czasu od czasu gotować 1 godzinę (wiem, wiem, ale warto). Dokładnie po godzinie karmel wygląda tak: Do karmelu dodać masło kokosowe i dokładnie wymieszać. Idealny karmel musi być gęsty i „odchodzić” od ścianek patelni. Wyjąć ciasto z lodówki i wykleić nim blachę uprzednio wysmarowaną delikatnie olejem roślinnym. Ciasto dodatkowo ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 190 C około

greenscarf
BISZKOPT Z MUSEM ŚLIWKOWYM 166

robienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia nie są rewelacyjne i długo zastanawiałam się czy w ogóle pisać przepis na to ciasto....zdecydowałam...nie może zabraknąć tak dobrego ciasta wśród moich przepisów Biszkopt:  6 jajek 3/4 szkl cukru 1 szkl maki pszennej 1 płaska łyżeczka pr do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka.Następnie przesianą mąkę(...)zrobiły się grudki należy dodać do niej trochę śmietany,wymieszać a następnie całość wlać  do ubitej śmietany.delikatnie wymieszać dodając połowę wiórków kokosowych. Dodatek:  25-30 dag okrągłych biszkoptów   Złożenie ciasta: Biszkopt - rozprowadzić mus śliwkowy - ułożyć okrągłe biszkopty - krem śmietankowy - wierzch posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi

Niespełnione zdolności kulinarne
Tarteletki ryżowe z czereśniami 150

Tarteletki z kremem ryżowym na mleku kokosowym  w towarzystwie czereśni. Taka mała przekąska do kawy. Nie za słodkie więc można jeść bez wyrzutów. ciasto kruche: 120 g mąki pszennej typ 500 50 g mąki krupczatki 1 łyżka zimnej wody 80 g masła zimnego 2 żółtka nadzienie: 1 woreczek ryżu białego 2 łyżki gęstego mleczka kokosowego 1 łyżeczka cukru pudru(...)miodu cynamon szczypta mięta Do miski przesiewam mąki, dodaję masło zimnie pokrojone, wodę, żółtka i zagniatam rękoma szybko ciasto. Wstawiam do lodówki na godzinę. Foremki do tarteletek smaruję tłuszczem, ciasto dzielę na cztery części i ugniatam w foremkach. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopi i piekę około 20 minut aż się zrumienią góra dół. Czereśnie przekładam do rondelka, dodaję

wesoła kuchnia
Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami 255

mieszance mleka kokosowego i migdałowego (samo kokosowe byłoby za ciężkie), zagęszczona agarem, lecz w wersji niewegańskiej możemy użyć również żelatyny. Na wierzch zaś wylałem domową galaretkę, a właściwie mus z jagód. Możecie użyć tutaj również malin lub truskawek. Równie dobrze się sprawdzą! A! I żeby nie było, że nie ostrzegałem! Ciasto jest tak dobre, że wcale nie będzie przesadą zrobienie(...)nadzieję, że również i Wam tak posmakuje i będziecie mieli kolejne ulubione wegańskie ciasto bez cukru, bez glutenu i bez laktozy do wciągania bez wyrzutów sumienia. :D * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 24-26 cm Spód: 100 g orzechów nerkowca 100 g daktyli 150 g wiórek kokosowych 50 ml oleju kokosowego Galaretka jagodowa: 250 g jagód lub borówek

Food Square
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami 174

mąki pszennej (30 g) 4 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej (40g) 1 zblendowana gruszka karmelizowane gruszki: 4 gruszki łyżka masła kokosowego 50 g cukru trzcinowego łyżka cynamonu Przygotowanie: Mąkę i kakao przesiej. Dodaj pozostałe składniki i dużym nożem siekaj składniki ciasto, aż zrobi się glina, którą będzie można uformować w kulę (średnio zajmuje to 10 minut) Jeżeli lubisz się bawić(...)takiej formie schładzam przez około 30 minut (ekspres to 10 minut w zamrażalniku). Ps. te białe grudki to kawałki masła kokosowego, w sumie nie powinno ich być, bo podczas pieczenia mogą zrobić się „dziury: w cieście, ja z lenistwa zaryzykowałam, na szczęście nie było prześwitów. W między czasie przygotuj resztę, czyli karmelizowane gruchy. Owoce obierz ze skórki i pokrój

greenscarf
Pycha sernik 283

wiaderka 8 żółtek 6 białek 250 g margaryny 370 g cukru (2 niepełne szklanki) 1 ½ budyniu waniliowego bez cukru 100 g wiórków kokosowych 250 ml śmietanki 30% kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy (forma 27 cm x 34 cm) wysmarowanej(...)wiaderka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać pozostałe składniki (śmietankę kremówkę, wiórki kokosowe, budyń oraz aromat). W wysokim naczyniu ubić pianę z białek i delikatnie połączyć ją z masą serową za pomocą łyżki. Masę przelać na ciasto. Piec przez 1 godzinę w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Ciasto; utrzeć margarynę

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto czekoladowe fit. 141

łopatką, partiami łączymy z ciastem. Tortownicę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 45 -50 minut. Ja wysypałam spód wiórkami kokosowymi,  ale całkiem niepotrzebnie, bo zatonęły w cieście i tyle ich było widać. Mój zleceniodawca oczywiście użyje do ciasta samych białek, czyli około 6 -7 sztuk. Kto nie ma takiej potrzeby, daje całe jajka

Dieta moja pasja
Jabłecznik dietetyczny 391

łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki miodu środek ciasta: 1 jajko 6 łyżek mleka w proszku (odtłuszczonego) 3 łyżki mleka 1,5% wierzch ciasta: serki homogenizowane waniliowe - ok. 250g płatki migdałów - ilość wg uznania dodatkowo: ok. 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie: Przygotuj masę z jabłek. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce - wrzuć(...)miski, dodaj miód i cynamon - wymieszaj i odstaw. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C (opcja grzania góra/dół). Foremkę wysmaruj za pomocą pędzelka olejem kokosowym. Do miski wrzuć składniki na spód ciasta, wymieszaj i wyłóż masą blaszkę do pieczenia. Następnie dodaj przygotowane jabłka - wstaw do piekarnika i piecz 15 minut. Teraz przygotuj środek ciasta - składniki wymieszaj na gładką masę

Alutka-Gotuje