Przepis na : śniadanie
Puszyste i lekko wilgotne naleśniki z dodatkiem mąki kokosowej. Same lub w połączeniu z jogurtem czy owocami wspaniale nadają się na pyszne śniadanie. Mój syn był nimi zachwycony. Składniki 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki kokosowej Targroch 2 jajka ok. 2 szkl mleka 1 łyżeczka cukru kokosowego Targroch 1. Mleko wlewamy do miski, dodajemy jajka i cukier kokosowy. Miksujemy przez chwilę. Stopniowo dosypujemy obie mąki. 2. Ciasto powinno być gęste ale nie za bardzo. Mąka kokosowa wchłania znacznie więcej pły... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...