ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:235/932)

Jabłecznik kokosowy z chałwową polewą 310

różne okazje rodzinne. żródło: "Serniki , szarlotki , makowce" Tortownica : średnica 26 cm Ciasto: 7 jajek 200 g masła 300 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 5o g wiórków kokosowych i zmielonych migdałów tłuszcz i bułka tarta do tortownicy Wierzch: słoik prażonych jabłek Polewa : 4 łyżki mleka(...)włożyc do zamrażalnika na 1 godz. Oddzielnie ubic 5 białek z resztą cukru na sztywno i wymieszac z wiórkami kokosowymi i zmielonymi migdałami. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia , natłuszczamy i sypiemy bułka tartą. Na dno i brzego tortownicy rozsmarujemy ciasto ciemne na to pianę z kokosem i migdałami, jabłka oraz ciasto jasne ( ciasto jest dośc rzadkie więc trzeba cierpliwie urywac

Słodkości i nie tylko
Sernik z kokosem wg Siostry Anastazji 178

szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy piana 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórek kokosowych Wykonanie: Z składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, następnie wyłożyć je na brytfankę (w czasie gdy robię ser zazwyczaj podpiekam delikatnie ciasto). Składniki na ser zmiksować ze sobą i wylać na ciasto, całość

Pychotkaaa
Ciasto kokosowe z malinami i kokosową kruszonką 111

Ekspresowe ciasto na sobotę, do przedpołudniowej herbatki. Robiłam je już jakiś czas temu, zdjęcia więc zaległe, ale jest na tyle smaczne, łatwe do przygotowania i przede wszystkim bardzo szybkie, że to najlepsze rozwiązanie, gdy rano zachciewa się czegoś słodkiego. Możemy dodać różne owoce (np. jagody, wiśnie, jabłko czy nawet banany), super smakuje też z brzoskwiniami (nawet z puszki)! Składniki(...)Kruszonka 100 g cukru 100 g masła 30 g wiórków kokosowych 120 g mąki pszennej Cukier, mąkę i wiórki wymieszać. Dodać masło, rozetrzeć opuszkami palców. Ciasto 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki oleju roślinnego 2 łyżki jogurtu 2/3 szklanki mleka łyżeczka ekstraktu z wanilii szklanka

Słodkie inspiracje
FIT tarta z budyniem i owocami :) 204

drugi dzień po cieście nie było już śladu! Co było do przewidzenia, bo tarta wszystkim bardzo smakowała. Jest na prawdę fenomenalna! Przepyszna, słodka, ale z kwaskowo-owocowymi nutami. Coś genialnego. Zdecydowanie polecam, najlepsza 😋 Składniki: 250 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki owsiane, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki kukurydziane, nasiona słonecznika) 60 g oleju kokosowego (forma półpłynna(...)polecam, pyszny jest) 1 l mleka (krowie lub roślinne) coś do posłodzenia Dodatkowo: 0,5 kg owoców (u mnie truskawki i jagody kamczackie) 1 łyżka cukru kokosowego  Przygotowanie: Na początku przygotuj ciasto. Zmiel płatki na mąkę (możesz użyć różnych płatków, niekoniecznie takich samych jak ja, może to być mieszanka owsianych z orkiszowymi, gryczanymi - po prostu wykorzystaj to co masz

Zdrowie na języku :P
Sernik z rosą 155

mleka, 2 jajka, 4 żółtka, 1 budyń śmietankowy, 1 budyń waniliowy, 3/4 szklanki oleju Rapso. rosa: 4 białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 100 g wiórków kokosowych Kresto. Przygotowanie:    Składniki na ciasta zagniatamy, aż do uzyskania lepkiej kulki. Następnie przekładamy ciasto do woreczka i wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy i rozkładamy

Aga w kuchni
FRANCUSKIE RURKI Z KAKI W CZEKOLADZIE 165

Taki deser możemy zjeść bez wyrzutów sumienia, gdy najdzie nas ochota na słodkie. Idealny również dla dzieci, które uwielbiają słodycze. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szt. kaki 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego Olejowe Smaki Wykonanie: Kaki myjemy, osuszamy, obieramy ze skóry, odcinamy górną część razem z liśćmi i kroimy na pół, a następnie kroimy w słupki(...)Każdy kawałek kaki owijamy ciastem francuskim, na zakładkę - tak jak to się robi w przypadku rurek z kremem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 min. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Czekoladę gorzką topimy razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Wystudzone rurki maczamy pojedynczo w ciepłej czekoladzie

Kuchnia MagdaLeny
Tradycyjny murzynek z serem Izaura 116

cukier waniliowy masa serowa: 500-700 g dobrego sera twarogowego 4 jajka 1 szklanka cukru 200 g miękkiego masła 2 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego dodatkowo: wiórki kokosowe Sposób przygotowania: I. Przygotowanie ciasta Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy rozpuścić, gotować przez 5 min, po czym pozostawić do wystudzenia.  Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę

Z notatnika
Naleśniki w gorącym sosie ananasowym 155

kokosem , który przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje!Dodatek rumu sprawia , że danie smakuje obłędnie i jest fantastycznym pomysłem na obiad dla dwojga , albo kolację ze śniadaniem ;)Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* mąka – 150 g* jajko – 2 szt* mleko ( u mnie Alpro / napók sojowy ) –  ok. 500 ml* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* olej – 50 ml* sól(...)ananasowy – 4 łyżki* rum – 4 łyżki* dżem brzoskwiniowy – 2 łyżki* ananas ( świeży albo z puszki ) – 1 szt / 1 op* wiórki kokosowe – 50 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy, odstawiamy na chwilę do napęcznienia.Smażymy średniej wielkości naleśniki , odstawiamy w ciepłe miejsce.NADZIENIE:Ananasa obieramy, kroimy w kosteczkę.Połowę miksujemy na mus.W rondelku roztapiamy

Ostra na Słodko
Bezglutenowe placuszki z mąki jaglanej i kiwi 143

dodaj mąkę, wymieszaj na gładką masę, ciasto musi być dużo gęstsze niż naleśnikowe. Jeżeli jest zbyt rzadkie dodaj więcej mąki. Natłuść patelnię olejem kokosowym i ułóż plaster kiwi, po czyn zalej kiwi porcją ciasta ( 1 łyżka na placek). Smaż przez chwilę i odwróć na drugą stronę,  Smacznego

Niezły Młynek
Korzenne ciasteczka dla Świętego Mikołaja, czyli Speculoos 183

wyrobu ciasteczek, są ich lustrzanym odbiciem. po łacinie speculum znaczy lustro . Tradycyjnie wypieka się je w drewnianych formach, których nie mam i zamiaru kupować specjalnie nie mam, ale ciasto jest na tyle przyjemnie w pracy, że można wycinać i wyciskach kształty dowolnymi foremkami. Ciasteczka są bajecznie chrupiące i na moje „oko ” będą takie minimum tydzień przechowywane w suchym(...)gałki muszkatołowej Przygotowanie: Wymieszaj mąkę, cukier i przyprawy, następnie dodaj mleko i zimny olej (musi być w formie stałej) i zagnieć ciasto. Ponieważ z wegańskim kruchym ciastem pracuje się bardzo ciężko, tj. olej kokosowy schładzany robi się jak kamień, i za Chiny ludowe nie da się tego ładnie rozwałkować, bo się kruszy znalazłam na to patent. Ciasto rozwałkować na grubość

greenscarf
Cytrynowo-kokosowa babka z jagodami 112

ciasto jest tak delikatne i lekkie, dzięki owocom wilgotne, nie za suche, przyjemnie słodkie i rozpływające się w ustach, przez co znika w okamgnieniu. I choć na zdjęciu kawałki ciasta z zatopionymi owocami zaaranżowałam na sposób elegancki, w rzeczywistości najlepiej smakować będzie, kiedy chwytając kawałek po kawałku napychać będziesz sobie usta bez użycia widelca, pozwalając okruchom lecieć gdzie popadnie. Sezon(...)cytryny, zamieszaj i odczekaj 2-3 minuty, po czym dodaj skórkę otartą z cytryny oraz olej. Mokre składniki przelej do suchych i zamieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto. Na koniec w słodką cytrynowo-kokosową masę wmieszaj owoce (jeżeli używasz truskawek, pokrój je wcześniej na mniejsze kawałki) i przelej do przygotowanej formy. Wstaw do piekarnika i piecz 1 godzinę. Po wyjęciu pozostaw

Roślinna - blog wegański
Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia 295

szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką z wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jesz The post Ciasto Śnieżny puch – bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ranna rosa 313

smaku doskonałe, te kokosowo-serowe kulki wspaniale kontrastują smakiem i wyglądem z ciastem bazowym, czekoladowym Składniki: 2 szklanki mąki, 2/3 szklanki cukru, 3 jaja, 1 białko, 200 g masła, 150 g śmietany 18%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 3 łyżki mleka Kulki kokosowe: 1 żółtko, 1 jajko 200 g sera zmielonego, 3 łyżki cukru pudru(...)jednej części dodajemy kakao, a do drugiej części mleko, mieszamy ze sobą składniki. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia wylewamy najpierw jasne ciasto, następnie równomiernie rozprowadzamy na nim ciemne. Kulki kokosowe  Wszystkie składniki łączymy ze sobą, z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Przygotowane kulki wkładamy  na 30 min. do zamrażalnika. Schłodzone układamy na ciemnym

kgwjanczewo
Jabłecznik kokosowy z chałwową polewą 168

różne okazje rodzinne. żródło: "Serniki , szarlotki , makowce" Tortownica : średnica 26 cm Ciasto: 7 jajek 200 g masła 300 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 5o g wiórków kokosowych i zmielonych migdałów tłuszcz i bułka tarta do tortownicy Wierzch: słoik prażonych jabłek Polewa : 4 łyżki mleka(...)włożyć do zamrażalnika na 1 godz. Oddzielnie ubić 5 białek z resztą cukru na sztywno i wymieszać z wiórkami kokosowymi i zmielonymi migdałami. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia , natłuszczamy i sypiemy bułka tartą. Na dno i brzegi tortownicy rozsmarujemy ciasto ciemne na to pianę z kokosem i migdałami, jabłka oraz ciasto jasne ( ciasto jest dość rzadkie więc trzeba cierpliwie urywać

Różne smaki w kuchni
Muffinki z budyniem i wiórkami kokosowymi 149

delikatne w smaku babeczki, idealne do popołudniowej kawki :)Składniki:- 1 szklanka mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli- 2 jajka- 100 g masła- 5 dużych łyżek wiórków kokosowych- 100 ml wody gazowanejDomowy budyń:- 3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej- 350 ml mleka- 1/2 szklanki cukru- 4 płaskie łyżeczki mąki pszennej- 1 opakowanie cukru waniliowegoPrzygotowanie:Na początku gotujemy budyń: odlewamy pół(...)wystygnięcia i przygotowujemy ciasto. Rozpuszczamy masło i studzimy. Do miski wbijamy jajka, lekko je ubijamy, dodajemy przestudzony budyń, masło oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wodę gazowaną. Wszystko mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, bądź do papilotek. Wierzch muffinek posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w 180 C przez ok 20 minut

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania