ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:263/932)

Sernik kokosowy z rafaello 153

Bardzo lubimy serniki dlatego dla ich miłośników mamy sernik kokosowy. Składniki na sernik: - 500 g sera białego - 1 szklanka cukru pudru - 100 g masła - 3 jajka

Kuchenne Wariacje
Ciasto z truskawkami 137

mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 cytryna Składniki na kruszonkę: 50 g masła 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki wiórków kokosowych 4 łyżki cukru Jak zrobić ciasto z truskawkami? Masło i jajka wyciągamy wcześniej z lodówki – powinny być w temperaturze pokojowej. Masło można pokroić na mniejsze kawałki, żeby szybciej zmiękło. Masło miksujemy na gładką masę

Ciastkozercy
"Czarnie" mocno czekoladowe brownie 141

czarnego węgla aktywnego. Pachnie waniliowo a banany wzbogacają jego smak. 200 gram gorzkiej czekolady 64% 2 łyżki czarnego kakao lub węgla aktywnego kokosowego     200 ml ( odmierzyłam miarkami) mąki ryżowej pełnoziarnistej ( jeśli użyjecie pszennej ciasto będzie bardziej wilgotne) 4 jaja M 2 dojrzałe banany średniej wielkości 1/2 kostki masła / 100 oleju kokosowego mielona wanilia ok 1 łyżeczki

AZgotuj!
Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami 155

orzechów laskowych 3 łyżki kakao niesłodzonego 3 łyżki mleczka kokosowego szczypta cynamonu 2 łyżki miodu + do posmarowania 3 łyżeczki domowego dżemu niesłodzonego (ewentualnie np. Łowicz 100% owoców) - najlepiej kwaskowatego dla zrównoważenia słodkiego kremu Dekoracja: 2 łyżki migdałów w płatkach 10 pokruszonych orzechów włoskich Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i ugnieć. Wstaw do lodówki na godzinę. 2. Wyłóż ciastem(...)mleka. 6. Orzechy wrzuć do blendera (jeśli nie masz odpowiedniego sprzętu, rozkrusz je bardzo drobno za pomocą młotka). Dorzuć do nich wystudzoną kaszę, miód, mleczko kokosowe i cynamon. Zmiksuj/zblenduj na krem. 7. Wystudzone ciasto posmaruj dżemem. Na to połóż krem, następnie posyp orzechami i migdałami. Przechowuj w lodówce. Energia   (1 porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 471 kcal

Powiedz dietom nie
Piernik lany z masą kawową 338

pszennej 1,5 szkl śmietany 18% Masa kawowa: 2 jajka 1/2 szkl cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 kostka miękkiego masła słoik powideł polewa czekoladowa wiórki kokosowe i płatki śniegu z opłatka Ciasto: W garnku rozpuścić margarynę, cukier i miód- ostudzić. Dodać przyprawę do piernika, kakao, sodę, wymieszać. Dodać żółtka, dokładnie utrzeć. Następnie wymieszać z mąką i śmietaną. Białka ubić

Smakołyki Asi
Magiczne ciasteczka 139

Dzisiaj polecam kolejny przepis na pyszne i superszybkie do przygotowania ciasto. Połączenie suszonych owoców i wiórków kokosowych z mlekiem skondensowanym jest wyśmienite! Nie może nie wyjść! Polecam! Ciasteczka – składniki:300 g herbatników (u mnie digestive)200 g masła (rozpuszczonego)200 g wiórków kokosowych300 g mieszanki (dowolne suszone owoce rozdrobnione, posiekane orzechy, rozdrobnione kawałki czekolady)600 ml mleka skondensowanegocukier puder

UgotujmyTo.pl
Ciasto "Kruchy Jeżynowiec" 302

Dzisiejsze ciasto to połączenie smaku owocowych darów jesieni w postaci jeżyn oraz słodkości pysznych kremowych, kokosowych markiz. Jeżyny doskonale przełamują słodycz I sprawiają , że mamy do czynienia z prawdziwą jeżynową princessą :) Najlepsze(...)drugiego dnia. Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na ciasto: 2 i pół szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag margaryny 4 żółtka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części. Schładzamy w lodówce około 1 godzinę. Dwie części ciasta wyjmujemy. Wykładamy na blaszki. Nakłuwamy widelcem i smarujemy dwie

Domowe ciasta
Ciasto owsiane z wiśniami 125

Owsianka w formie ciasta to ciekawa alternatywa na śniadanie, wycieczkę lub po prostu do pracy. Do jego przygotowania użyłam płatków owsianych oraz mąki owsianej, smak przełamałam wiśniami i wzbogaciłam dodatkiem mąki migdałowej. Świetnie pasują także wiórki kokosowe. Oczywiście możecie dać do środka inne owoce np. maliny lub borówki. Polecam szczególnie te kwaśniejsze. W dodatku, jest ono proste i szybkie(...)240g) 1 szklanka mąki owsianej (110g) lub innej np. orkiszowej, pszennej pełnoziarnistej, zwykłej pszennej 0,5 szklanki mąki migdałowej  (50g) lub wiórków kokosowych 1 szklanka mleka (zwykłe lub roślinne np. migdałowe, owsiane) lub więcej jeżeli ciasto będzie za suche 3 łyżki lub więcej miodu (lub innego słodzidła np. ksylitolu) 2  jajka (L) 250g wydrylowanych wiśni (poza sezonem mrożone

Fabryka pomysłów
Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa 106

świeżymi, orzeźwiającymi i kwaskowymi porzeczkami oraz wyczuwalnym, delikatnym smakiem kokosa są doskonałym pomysłem na lekki deser w gorące letnie dni. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 140g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kokosowa beza: 5 białek 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wiórków kokosowych 500g czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru bułka tarta(...)czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką,  wylepić wysmarowane masłem i posypane bułką tartą foremki tartaletek o średnicy 11 cm. Ciasto nakłuć widelcem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. 3. Kokosowa beza: Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodać cukier i ponownie ubić na sztywno, pod koniec dodać ocet, wiórki i dokładnie wymieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
Rafaello na biszkopcie wg Di 108

moja wersja popularnego ciasta, na które istnieje mnóstwo przepisów. Właśnie... jest ich tak wiele, że ciężko mi było wybrać ten najlepszy, dlatego zdecydowałam się na swój. Ciasto jest przepyszne - lekkie, słodziutkie i mooocno kokosowe. Spróbujcie!   (Tortownica o średnicy około 23 cm lub blacha o wymiarach 15 x 25 cm) Biszkopt: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju(...)200g białej czekolady 170g wiórek kokosowych (u mnie Helio ) 2 "Śnieżki" (na sucho) Wierzch:   100g wiórek kokosowych   1-2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami i olejem, a następie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) przez około 25 minut

Di gotuje
Omlet kokosowy z kremem jagodowym 104

mieląc wiórki kokosowe na pył w młynku do kawy lub blenderze. Ćwiartki omleta przełożyłam kremem z serka homogenizowanego i jagód. Całość smakuje i wygląda jak najlepsze ciasto! Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Składniki zmiksować i wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Krem

Chocolate Muffin Blog
Koreczki owocowe z kremem kokosowym 192

Hej ho! tak mnie naszło że niebawem jedna z najbardziej ulubionych nocy w całym roku :). Sylwester w sumie to też czas w którym organizujemy prywatki a

Kuchnia PROzdrowotna
Krem czekoladowo-kokosowy 176

Zdrowy, bez góry utwardzonego tłuszczu i własny!, taki będzie nasz krem. Solidna porcja magnezu i kwasów omega 3 postawi was na nogi. Przedstawiam wam autorski przepis

Kuchnia PROzdrowotna
Mazurek pełen bakalii 176

śmietana - 1 łyżka ( dodać tyle śmietany aby połączyły się składniki ) Dodatkowo : 1,5 szkl bakalii ananasy - 1 puszka wiórki kokosowe - 2 łyżki Lukier : śmietana - 1 szkl cukier - 1 szkl spirytus - 1 łyżka Dekoracja : migdały śliwki suszone morele suszone Sposób przygotowania: Ciasto:  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę.  Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, posiekać z mąką(...)Lukier:   Śmietanę przełożyć do rondla, dodać cukier zagotować, po czym dodać spirytus lub wódkę i ucierać do zgęstnienia lukru.  Na wystudzone ciasto , wylać przygotowany lukier.  Gdy lukier zastygnie posypać wiórkami kokosowymi. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Chlebek bananowy 86

jednak Wasz poziom słodkości jest dość wysoki dodajcie 2-3 łyżki ksylitolu, erytrolu, czy po prostu białego cukru. Składniki: 3 dojrzałe banany plus 4 na wierzch ciasta 3 jaja 3 łyżki oleju kokosowego 100 g mąki owsianej 100 g. mąki ryżowej (dostępna na Skworcu.pl ) 50 g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu opcjonalnie 2 łyżki ksylitolu

Cynamonowe szczęście
Proste ciasto bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 109

wiśniowy  Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, mleko, olej i dżem. Wszystkie składniki połączyłam za pomocą miksera. Mąkę kasztanową można zastąpić ryżową lub kokosową. Piekarnik nagrzałam do 180°C, ciasto przelałam do formy silikonowej i wstawiłam do piekarnika na 50 min. (ciasto należy sprawdzać za pomocą patyczka). Po upieczeniu ciasto pozostawiłam w piekarniku

nietadieta

Proponowane wyszukiwania