ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:266/932)

Wielkanocna Babka z Budyniem i Konfiturą Wiśniową 180

błyskawicznie. Powstała przy współpracy z marką Diamant. Polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wielkanocna Babka z Budyniem i Konfiturą Wiśniową Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 450g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 2 jajka 130ml oleju 350ml maślanki 180g drobnego cukru(...)budyń dodać do gotującego się mleka i ugotować gesty budyń. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu, mieszając przez około 1 minutę. Zdjąć z ognia, dodać wiórki kokosowe i wymieszać, odstawić do ostygnięcia. Ciasto: 2. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, sodę, wymieszać. 3. Do drugiej miski dodać jajka, olej, cukier i ucierać mikserem przez około 1 minutę. Dodać maślankę

Mała Cukierenka
Placki jaglane z wiśniami ( BEZ GLUTENU, MLEKA, CUKRU ) 166

łączymy kaszę jaglana z jajkiem i skrobią ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy do połączenia składników. ( Uwaga: gdyby masa była zbyt gęsta dodajemy odrobinę wody ) 2. Na posmarowaną olejem kokosowym, rogrzaną patelnie nakładać łyżką porcje ciasta. Zmniejszyć temperaturę i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. 3. Do kompotu wiśniowego dodać łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, dokładnie wymieszać. Wlać na rozrzana patelnię i chwilę(...)KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Kasza jaglana (niegotowana) 173 50 5.3 1.92 34.5 Jajko 73 50 7 5 0 Mleko ryżowe 53 100 0.2 1.2 10.4 Olej kokosowy - Extra virgin (nierafinowany) 27 3 0.01 2.94 0 Wiśnie drylowane (słoik) 23 30 0.12 0.15 5.4 Podsumowanie

Atlas Smaków
Ciasto Bounty bez pieczenia 1374

weekendowych wypieków ;)   Ciasto na niedziele i moje wirtualne koleżanki zapraszają do przeglądu wspaniałości, a w nich:  Babka pomarańczowa Doroty , Jogurtowe rogaliki Małgosi , Sernik Bożeny , Jaglane deserki Marcepanowego Kącika , Panna Cotta Diany  oraz Muffinki , Drożdżówki Marzeny  oraz Czekoladowy Murzynek Joanny.   Składniki: na spód: 300 gram biszkoptów 100 gram masła na masę kokosową: 1½ szklanki mleka(...)dodajemy żelatynę. Gdy żelatyna się rozpuści wsypujemy wiórki kokosowe. Masę kokosową musimy schłodzić w lodówce. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy masę kokosową. Schładzamy w lodówce. Tężejącą masę wykładamy na ciasto. Czekoladowa polewa: Śmietankę podgrzewamy w garnku, podgrzewamy ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady i połączenia składników. Masę czekoladową wylewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Placek kokosowy 105

tygodniu dostałam od Smakujegotuje nową silikonową foremkę keksówkę i postanowiłam szybko ją przetestować. Foremka okazała się świetna, ciasto nie przywiera, ładnie się wyjmuje, jest nieduże - ot takie na jeden kęs ;-) Foremkę testowałam plackiem kokosowym, który okazał się pyszny. Mimo iż się kruszy, jest mięciutki i znika błyskawicznie. Podobno jest lepszy jak poleży kilka dni, ale u mnie niemal cały zniknął(...)czasie wyjmujemy posypujemy pozostałymi wiórkami i pieczemy kolejne 10-15 minut kontrolując aby wierzch się nie przypalił (sprawdzamy też patyczkiem czy ciasto w środku już się upiekło). Wyjmujemy i studzimy na kratce. Placek kokosowy Placek kokosowy Placek kokosowy SMACZNEGO

peggiwkuchni
Brownie 117

minut. Ciasto po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia w formie. Następnie wyjmujemy ciasto z formy i przecinamy na pół. Środek i wierzch ciasta smarujemy dżemem truskawkowym i posypujemy wiórkami kokosowymi dla dekoracji

Emcia Pichci
Szarlotka z kokosem i serem 88

ciasto : 250 g mąki pszennej, 150 g zimnego masła, 60 g wiórków kokosowych, 60 g cukru pudru, 4 ugotowane na twardo żółtka*, 1 surowe żółtko, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, skórka otarta z cytryny, 4 łyżki soku z cytryny, nadzienie : 800 g jabłek (u mnie szara reneta), 50 g miękkiego masła, 120 g cukru pudru, 3 jajka(...)twarogu, 100 g wiórków kokosowych, sok z 1/2 cytryny, 100 ml śmietany 30 lub 36%, 60 g rodzynek, 3 łyżki brendy, masło, bułka tarta do wysypania tortownicy, Ciasto : wszystkie składniki ciasta zmiksować, zlepić w kulę, zawinąć w ściereczkę i odłożyć do lodówki na pół godziny. Nadzienie : rodzynki zalać breny, podgrzać i odstawić pod przykryciem do ostudzenia. Jabłka obrać, wyciąć gniazda

królestwo garów
18. Mrożące krew w żyłach połączenie: czyli czekoladowe, wilgotne ciasto z buraków 171

surowych buraków jest bardzo stężony, dlatego możemy odczuwać po nim ból głowy i nudności. Najlepiej zmieszać go z wodą, sokiem z jabłka, selera lub marchewki. Czekoladowe ciasto buraczane: - 2 łyżki siemienia lnianego - 6 łyżek letniej wody - 2 szklanki mleka roślinnego (najlepiej sprawdzi się jednak sojowe) - 2 łyżki octu - 1 1/2 szklanki cukru trzcinowego (można dać mniej) - 1 szklanka puree(...)wysmarować olejem, najlepiej kokosowym lub rzepakowym (polecam formy silikonowe, które nie potrzebują natłuszczania) i piec około 40 minut. 7. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać mleko kokosowe, przyprawy i wymieszać. 8. Wyciągnąć ciasto z piekarnika i czekać aż zastygnie. 9. Polać ciasto polewą i podawać. Smacznego

Pland based fille
Marmurek czekoladowo-kokosowy 134

zrobiłam Marmurek, ale nie taki oczywisty, tylko na bazie mojego fasolowego sernika, z kawałkami czekoladowego ciasta w środku i chrupiącymi orzechami, jednym słowem cudo! Składniki na dużą tortownicę: masa „serowa” 400 g suchej fasoli piękny Jaś ugotowanej o miękkości puszka mleka kokosowego(...)cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g wiórków kokosowych (u mnie standardowo po „dojeniu”) moje mleko kokosowe było jakieś dziwne i masa wyszła bardzo rzadka, więc dla pewności dodałam opakowanie budyniu waniliowego. ciasto czekoladowe: tabliczka gorzkiej czekolady 300 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150 g masła/oleju kokosowego lub 200 ml oleju roślinnego

greenscarf
CIASTO "CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ" 204

Składniki:      Ciasto: 350g margaryny 1 szklanka cukru kryształu 9 jaj 9 łyżek oliwy 3 szklanki mąki tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 kisiel czerwony 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanka wiórków kokosowych Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, oliwę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu ubitą na sztywno pianę(...)Ciasto podzielić na 4 równe części. Do I dodać kakao, do II dodać kisiel, do III dodać mak, do IV wiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec w temp. ok. 180 stopni C przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Masa Serowa: 750g zmielonego

Prosto i Smacznie z Anetą
Babka biało - żółta 119

Składniki : Przygotowanie zaczyna się od polewy, ponieważ musi ona wystygnąć. Polewa : - łyżka masła, - 2 łyżki cukru waniliowego, - 3 łyżki mleka, - około 80 g wiórków kokosowych. Składniki polewy podgrzewamy na patelni i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto białe : - 75 g masła, - 100 g cukru ( w tym waniliowy ), - 4 białka, - 150 g mąki, - 4 łyżki mleka, - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)oryginale były czubate ), - 130 g wiórków kokosowych. W misce utrzeć masło z cukrem. Dodać po jednym białku i ucierając wsypywać na zmianę przesianą mąkę z proszkiem i mleko. Na koniec wsypać wiórki, zamieszać i ciasto wlać do formy. Ciasto żółte przygotować w tej samej misce. Ciasto żółte : - 25 g masła, - 50 g cukru, - 4 żółtka, - 100 g mąki, - 1 mały

Przepisy Mikołaja
Wiosenna rolada 228

sera mascarpone 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1 zielona galaretka Dekoracja: 60 g wiórek kokosowych białych  użyłam PIĄTNICA zielone wisienki koktajlowe Sposób przygotowania CIASTO: Białka jaj ubijamy na sztywną lśniącą pianę dodając w trakcie miksowania cukier. Następnie dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy na najniższych obrotach miksera,wsypujemy po łyżce mąki(...)dodając w trakcie cukier puder oraz serek mascarpone wymieszany wcześniej z sokiem cytrynowym oraz żelatyną-całość dokładnie miksujemy.  Ciasto odwijamy ze ściereczki smarujemy częścią kremu układamy paseczki galaretki zawijamy w rulon, smarujemy resztą kremu wierzch rolady posypujemy wiórkami kokosowymi, wkładamy na całą noc do lodówki, przed podaniem dekorujemy wisienkami koktajlowymi

Wanilia i Kardamon
Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” 156

ulubionych orzechów – 20g rodzynek Dodatkowo: – 100g gorzkiej czekolady – 0,5 łyżki oleju kokosowego Mąkę, mleko, miód i olej kokosowy dokładnie ze sobą łączymy. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4mm i wykrawamy małe kółeczka. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy 10 minut. Daktyle miksujemy z masłem(...)wody). Tak przygotowanym „karmelem” smarujemy ostudzone ciastka. Mix orzechów wraz z rodzynkami rozdrabniamy w malakserze na małe kawałki i układamy na posmarowanych ciastkach. Czekoladę roztapiamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i oblewamy na kratce przygotowane ciastka. Schładzamy w lodówce i podajemy. Smacznego! Artykuł Zdrowe domowe ciasteczka „Jeżyki” pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Jabłka w cieście naleśnikowym+ SmartChef-zaproszenie 237

muszę nadrobić zaległości, tym bardziej że już 11 września wylatuję na miesięczne praktyki do stolicy Portugalii i znowu będzie mnie tutaj mniej. Co do przepisu... szybciutkie jabłka smażone w cieście naleśnikowym. Bardzo prosta, a zarazem pyszna przekąska, która umili czas każdemu! Takie jabłka najlepiej smakują od razu po usmażeniu, podane na ciepło, np. z miodem lub melasą. Pod przepisem znajdziecie(...)minut. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w plasterki otrzymując krążki z dziurką (patrz zdjęcia poniżej). Patelnię wysmarować olejem kokosowym, rozgrzać. Plasterki jabłek maczać w  cieście naleśnikowym z każdej strony i kłaść na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron do zezłocenia. Podawać na ciepło posypując cukrem pudrem, w towarzystwie dżemu, miodu

Nastoletnie Wypiekanie
TOP 3 pieczonych ciast - Instagram cz. V 108

chwilę. Sodę zalać octem, wymieszać i odstawić. 3. Zblendować na gładko gruszki, olej, ksylitol, mleko kokosowe, glut z lnu i mieszankę sodu z octem. 4. Masę dodać do suchych składników i wymieszać (najlepiej ręką w rękawiczce jednorazowej lub mikserem na małych obrotach). 5. Ciasto przełożyć do blaszki i upiec(...)przez 30-45 minut do względnie suchego patyczka. Można też przed upieczeniem na górę masy dodać ulubione owoce np. gruszki, wiśnie, maliny itp. Ciasto morelowe proteinowe Składniki: - 60g płatków owsianych - 40g mąki kokosowej - 60g białka roślinnego u nas smak karmelowy - 40g oleju kokosowego - 110g suszonych moreli - 240g zblendowanych gruszek - 150g napoju roślinnego - pół tabliczki gorzkiej czekolady - pół łyżeczki sody

Candy Pandas
Tarta z jarmużem, pieczonymi burakami i sosem beszamelowym 59

przepis na pyszną, bardzo kaloryczną tartę. Inspiracja blog Kwestia Smaku. Składniki na formę o średnicy 24 cm : Składniki na ciasto kruche: 125 g mąki pszennej lub innej np. gryczanej, jaglanej 70 g masła lub smalcu lub oleju kokosowego 1/4 łyżeczki soli 1 małe jajko lub 1/2 dużego Składniki na farsz: 400 g upieczonych, obranych i pokrojonych na cieniutkie plastry buraków(...)rozmrożonego jarmużu Składniki na sos beszamelowy: 500 ml mleka (u mnie sojowe) 50 g mąki pszennej lub innej 50 g masła lub smalcu lub oleju kokosowego Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Przygotować ciasto kruche. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie malaksera. Mielić do momentu, aż ciasto utworzy kulę. Ciasto rozwałkować między dwoma akruszami papieru, na okrąg o średnicy

moj przepis na
Drożdżowa chałka z pomarańczą. Chałka na świąteczne śniadanie! 90

chałki, jest długo świeża, nie jest sucha- tzn. nie ma wysuszonego miąższu.  Do zrobienia chałki użyłam skórkę pomarańczową i żółtka, aby ciasto, jak najdłużej zachowało świeżość. Ważna jest również technika wyrobienia ciasta, wszystko opisałam poniżej. Ciasto na tą chałkę jest bardzo proste, polecam.  Czemu zawdzięcza jeszcze ten cudny aromat - użyłam do tego wypieku również cukru brązowego i ekstraktu(...)mąki pszennej typ 480 - 6 g drożdży instant - 75 g cukru brązowego - 60 g masła - 1 całe jajko - 2 żółtka - 70 g mleka krowie lub kokosowe - 50 g skórki pomarańczowej do ciasta i 50 g skórki pomarańczowej na wierzch - łyżka ekstraktu z cytryny z Sycylii ponadto : - 1 białko i cukier puder na lukier - żółtko i 2 łyżki śmietany lub mleka

SMYKWKUCHNI
Jak zastąpić cukier w słodyczach? 89

znacznie trudniejsze niż tradycyjne ciasto, którego głównym składnikiem jest mąka pszenna. Ciasta bezglutenowe wymaga specjalnych zabiegów, trudniej rośnie niż tradycyjne i trzeba dużej wiedzy i profesjonalnego doświadczenia aby zrobić ciasto bez cukru i bez glutenu, kóre zasmakuje jak przysłowiowa babcina szarlotka. W niejestemzcukru.pl można zamówić tak popularne i lubiane ciasta jak sernik, szarlotka, ciasta owocowe, czekoladowe i kawowe. Na specjalne(...)okazje można zamówić tort – na przykład bananowy, o smaku mango, lub kokosowy z kawą i migdałami. Nowością są też ciasta ciasta całkowicie wegańskie. Na stronie internetowej niejestemzcukru.pl wszystkie produkty posiadają szczegółowe informacje dotyczące ich składu i ewentualnych alergenów. Dlaczego warto kupować w cukierni bez cukru? Cukiernia bez cukru oferuje słodycze osobom, które ze względów zdrowotnych muszą ograniczyć spożycie cukru

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta z jarmużem, pieczonymi burakami i sosem beszamelowym 112

przepis na pyszną, bardzo kaloryczną tartę. Inspiracja blog Kwestia Smaku. Składniki na formę o średnicy 24 cm : Składniki na ciasto kruche: 125 g mąki pszennej lub innej np. gryczanej, jaglanej 70 g masła lub smalcu lub oleju kokosowego 1/4 łyżeczki soli 1 małe jajko lub 1/2 dużego Składniki na farsz: 400 g upieczonych, obranych i pokrojonych na cieniutkie plastry buraków(...)rozmrożonego jarmużu Składniki na sos beszamelowy: 500 ml mleka (u mnie sojowe) 50 g mąki pszennej lub innej 50 g masła lub smalcu lub oleju kokosowego Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Przygotować ciasto kruche. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie malaksera. Mielić do momentu, aż ciasto utworzy kulę. Ciasto rozwałkować między dwoma akruszami papieru, na okrąg o średnicy

moj przepis na
Tarta z jarmużem, pieczonymi burakami i sosem beszamelowym 170

przepis na pyszną, bardzo kaloryczną tartę. Inspiracja blog Kwestia Smaku. Składniki na formę o średnicy 24 cm : Składniki na ciasto kruche: 125 g mąki pszennej lub innej np. gryczanej, jaglanej 70 g masła lub smalcu lub oleju kokosowego 1/4 łyżeczki soli 1 małe jajko lub 1/2 dużego Składniki na farsz: 400 g upieczonych, obranych i pokrojonych na cieniutkie plastry buraków(...)rozmrożonego jarmużu Składniki na sos beszamelowy: 500 ml mleka (u mnie sojowe) 50 g mąki pszennej lub innej 50 g masła lub smalcu lub oleju kokosowego Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Przygotować ciasto kruche. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie malaksera. Mielić do momentu, aż ciasto utworzy kulę. Ciasto rozwałkować między dwoma akruszami papieru, na okrąg o średnicy

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania