ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:292/932)

Magiczna tarta z kokosem 346

kokosowych wiórków lub wiórów do posypania Nastaw piekarnik na 175ºC. Foremkę wysmaruj tłuszczem. Zmiksuj miękkie masło ze skondensowanym mlekiem. Dodaj resztę składników oprócz kokosowych wiórków i miksuj przez 2 minuty. Wylej ciasto do szczelnej formy. Uwaga, masa jest bardzo płynna i z nieszczelnej formy wycieka. Najlepiej użyj do wypieku foremki bez otwieranej obręczy. Posyp wierzch wiórkami i wstaw ciasto

codojedzenia
CIASTO Z JABŁKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ, WEGAŃSKIE 823

jest to idealne ciasto dla wegan. Przepis znaleziony tutaj, troszkę go jednak zmodyfikowałam. Piekłam w formie 26cm.Składniki suche:- 675g mąki orkiszowej, u mnie typ750- 210-250g cukru trzcinowego (dałam 210g)- 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki sody- 2 szczypty soliSkładniki mokre:- 210ml mleka ryżowego- 250ml soku (jabłkowego lub pomarańczowego- 150g oleju kokosowego (letniego)- 80g wody(...)posypaniaW jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej składniki suche.Do produktów suchych dodajemy mokre i dokładnie mieszamy do połączenia składników.Tortownicę smarujemy delikatnie olejem kokosowym i wykładamy całą papierem do pieczenia. 1/2 ciasta wykładamy na dno tortownicy, układamy na nim 2 obrane i pokrojone na cząstki jabłka i zakrywamy drugą połową ciasta.Na wierzchu układamy pozostałe 2 jabłka, również obrane

Smaczne Zdrowe
Ekspresowe ciasto z borówkami 128

ciasta możecie wrzucić inne owoce, np. truskawki, maliny, śliwki, jabłka, gruszki, jagody, lub z nich zrezygnować, podobnie jak z dodatku kakao, wsypać wiórki kokosowe, rodzynki, żurawinę lub posiekane drobno orzechy, migdały. Przepis elastyczny! Ciasto pyszne, dlatego polecam! Ekspresowe ciasto z borówkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka lekko czubata

Zasmakuj Kuchni
Rafaello z kremem budyniowym na herbatnikach 275

budyniowym. Pierwsze dwie warstwy niezbyt dużą ilością kremu, większość pozostawiamy na wierzch ciasta (większą połowę na dwie pierwsze warstwy, mniejszą na wierzch ciasta). Wierzch ciasta dekorujemy według uznania. W wersji najszybszej wystarczy posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. W wersji rozszerzonej można: - płatki migdałowe lub wiórki kokosowe wrzucić na rozgrzaną patelnie i je lekko zrumienić (pamiętając o mieszaniu), po czym

Smakowy Raj
Oponki pieczone (bez glutenu) 113

mnie zmielony słodzik) ▸polewa z gorzkiej czekolady ▸polewa z odżywki białkowej ▸wiórki kokosowe do posypania (można użyć pokruszonych orzechów)  Przygotowanie: 1. Przesiewamy mąki do większej miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą.  Dodajemy jajo, żółtka, śmietanę, twaróg i aromat waniliowy. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. 2. Przekładamy na blat posypany mąką, dzielimy na pół i rozwałkujemy na placek(...)pieczenia (mi wchodziło po 12 szt). Pieczemy 10-15 min do zrumienienia. (uważajcie, aby spodu nie podpiekło). Powtarzamy etapy 3,4 to wykończenia ciasta. Dodatki: 5. Czekoladę ok 50 g rozpuszczamy z olejem kokosowym, studzimy. Jeśli stosujecie odżywki, rozpuszczamy ją z odrobiną wody, polewamy tym wszystkim oponki i posypujemy wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO 😊 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Nerkownik cytrynowo-żurawinowy 185

kolejny sposób na przemycenie sobie żelatyny, a poza tym słodziwem jest mój ulubiony miód wrzosowy (o galaretkowatej konsystencji), więc ten deser w moim wydaniu nie jest wegański. Ponieważ to "ciasto" jest niezwykle kaloryczne, postanowiłam zmniejszyć wartość energetyczną, robiąc spód z ryżu preparowanego. Zwróćcie uwagę, by deser postał w lodówce kilka godzin przed jego serwowaniem. Przestrzegam przed krojeniem większych kawałków - zjada(...)niespodzianka. BARDZO DZIĘKUJĘ ODWIEDZAJĄCYM !!! :D Składniki : 280 g nerkowców szklanka żurawiny 50 g ryżu preparowanego (dmuchanego) 50 ml ciepłej (nie gorącej) wody 3 łyżki miodu cytryna mała puszka mleka kokosowego (165 ml) galaretka cytrynowa 300 ml wrzątku Nerkowce namoczyć na noc w przegotowanej wodzie. Wody powinno być tyle, by przykrywała orzechy. Namoczenie bardzo ułatwia potem zmielenie orzechów. Do lodówki wstawić

Weekendy w domu i ogrodzie
Wegańskie jagodzianki 104

czekać i dalej przedłużać, czas zakasać rękawy i wkroczyć we wspaniały świat domowych wypieków! Wegańskie jagodzianki – KĄCIK PORAD Masło roślinne w cieście i kruszonce możesz zastąpić margaryną, olejem kokosowym lub nawet zwykłym olejem. Mleko którego użyłem, to mleko sojowe, ale nada się również każde inne. Jagodzianki możesz przygotować zarówno z borówkami leśnymi, jak i borówkami amerykańskimi. Artykuł Wegańskie jagodzianki

Blendman
25 PRZEPISÓW NA PYSZNE ŚNIADANIA 126

Tosty z figą i serem 8. Budyń jaglany z bananami 9. Zapiekane naleśniki z truskawkami 10. Zawijane bułeczki z czekoladą 11. Jajka po turecku 12. Naleśniki kokosowe 13. Smoothie bowl 14. Jabłka w cieście 15. Hummus z bobu 16. Naleśniki z serem i frużeliną 17. Guacamole na kanapkę 18. Pancakes z kaszy jaglanej 19. Chlebek bananowy z cynamonem 20. Dutch

SMYKWKUCHNI
Babeczki Oreo z twarożkiem i borówkami 127

kosteczki i rozpuść w mikrofali/kąpieli wodnej. Do miski wsyp składniki suche - płatki jaglane, kakao, cukier, a następnie składniki mokre - bananowe puree, roztopioną czekoladę oraz olej kokosowy. Wszystkie składniki dokładnie zagnieć na jednolite ciasto i podsyp mąką. Foremki do babeczek wykładaj niewielkimi porcjami ciasta i ponakłuwaj spody. Piecz w temp. 180 stopni C przez ok. 10-15 minut.  nadzienie

Kuchnia Ellie