ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:323/932)

Czekoladowo kokosowe ciasto "Styropian" 127

jogurty naturalne po 400 g -1 budyń czekoladowy -pół szklanki słodzika/cukru -łyżeczka proszku do pieczenia -200 g wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Z m ąki, masła, żółtek, cukru/słodzika i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 połówki i rozwałkujemy na 2 placki. 2. Jogurt łączymy z budyniem, słodzikiem/cukrem, proszkiem do pieczenia i wiórkami

Zdrowie i pysznie na talerzu
Naleśniki 84

temu naleśniki będą miały lepszą strukturę; Nakładanie ciasta na naleśniki na patelnię wymaga wprawy, ale szybko można się tego nauczyć, a bardzo ważne by patelnia była dobrze rozgrzana. Wykładamy ciasto chochelką i obracamy delikatnie patelnią by rozprowadzić je po całej patelni. Do przewracania dobrze użyć odpowiedniej cienkiej łopatki, którą podniesiemy brzegi; Ciasto można przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku nawet(...)sztuk, 4 porcje) Mąka 210 g Mleko 420 g Olej kokosowy lub margaryna 40 g Olej roślinny lub oliwa 20 g Woda 100 g Sól 1/3 łyżeczki Olej kokosowy lub margarynę roztapiamy, a następnie mieszamy za pomocą rózgi albo miksujemy wszystkie składniki na gładką masę. Odstawiamy ciasto na minimum 30 minut, a po tym czasie smażymy na nieprzywierającej patelni

rabarbarowo
bezglutenowy jabłecznik (paleo, keto) 159

musimy się tym przepisem na bezglutenowy jabłecznik z Wami podzielić. Bo był po prostu przepyszny Dlatego też takie szybkie zdjęcie Składniki: (blacha 12cm średnica) Ciasto: 2 szklanki mąki migdałowej ¼ szklanki erytrolu 2 łyżki oleju kokosowego (lub masła klarowanego) 1 jajko szczypta soli wanilia Nadzienie: 2 jabłka 2 łyżki erytrolu 1 łyżka tapioki 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej szczypta

PaleoLife
Serniko makowiec. Wegański jagielniczek 149

temp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu uprzednio do lodówki ale nie zawsze się to udaje

nietadieta
Ciasto z galaretkami 494

wody i pół cytyny, można dodać trochę cukru waniliowego lub dowolny alkohol – w wersji dla dorosłych. Na wierzch polewa i można posypać wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą albo jakąś kolorową posypką.Smacznego Post Ciasto z galaretkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasto dyniowe 163

Składniki: Polewa  200g cukru pudru  100g serka kremowego (np. śmietankowego)  50g masła Ciasto:  2 jajka 150ml oleju roślinnego  200g brązowego cukru 400 gram dyni startej na dużych oczkach 2  brzoskwinie z puszki ( można pominąć)  50g wiórek kokosowych  60g migdałów  200g mąki  2 łyżeczki cynamonu  1 łyżeczka sody(...)puder cały czas mieszając.  Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę chowamy do lodówki. Ciasto: Najpierw ubijamy jajka. Następnie bardzo powoli dodajemy cukier ciągle ubijając tak by w naczyniu była puszysta piana. Nie przerywając miksowania dolewamy ciągłym strumieniem olej. Następnie dorzucamy dynie, wiórki kokosowe, pokruszone migdały i pokrojoną w kostkę brzoskwinie. Mieszamy składniki łyżką. Dorzucamy cynamon, sód, sól

Kolizje Smaków
Ciasta i wypieki wielkanocne 1848

PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO CZERWONY KAPTUREK PRZEPIS TUTAJ *** *** KOPIEC KRETA NA DUŻĄ BLACHĘ PRZEPIS TUTAJ *** *** JABŁECZNIK Z MASĄ BUDYNIOWĄ PRZEPIS TUTAJ *** *** SERNIK TWIX PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO DYNIOWE Z MIODEM I ORZECHAMI PRZEPIS TUTAJ *** *** SEROMAKOWIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** KOKOSOWA FANTAZJA PRZEPIS TUTAJ *** *** WIELKANOCNA SZARLOTKA PRZEPIS TUTAJ *** *** TRUSKAWKOWA MGIEŁKA PRZEPIS TUTAJ *** *** KOSTKA SZWARCWALDZKA PRZEPIS TUTAJ *** *** SKUBANIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA TULIPAN PRZEPIS TUTAJ *** *** GALARETKOWIEC

Blog z Apetytem
Wykwintny Zawrót Głowy 169

aluminiową, posmarowaną odrobiną oleju. (Posmarowałam blaszkę, na to folię włożyłam. Odeszła po upieczeniu ciasta bez problemu). Piec 45 minut, w temperaturze 180 stopni.  Ciasto II: 7 białek szklanka cukru szklanka sypkiego maku szklanka wiórek kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić dodając cukier. Następnie powoli wsypywać mieszaninę z sypkich składników: maku, wiórek, mąki ziemniaczanej

Kuchnia smaków
Stefan czy Sefanka 152

łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru mały budyń lub połowa tradycyjnego opakowania 80 gram masla Masa krówkowa  Dżem z czarnej porzeczki wiórki kokosowe do posypania mleko do nasączenia herbatników oraz mleko do rozcieńczenia ciasta Do szklanki wlewamy trochę mleka by rozcieńczyć budyń, pozostałe Mleko wraz z cukrem zagotowujemy...Do gotującego się mleka wsypujemy kasze manną i gotujemy na małym

NaKońcuJęzyka
50 słodkich świątecznych przepisów 257

szybka babka bez miksera Babka piaskowa dwukolorowa. Przepis na tradycyjną babkę piaskową. Szybka babka z rodzynkami (na krupczatce) Łaciasty sernik na ciasteczkowym spodzie. Pysznie kokosowa babka piaskowa Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą Szybkie ciasto czekoladowe z bananami i orzechami Babka z pomarańczową skórką Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą Ciasto piegusek z jabłkami. Ciasto z makiem. Szybki(...)piernik z jabłkami Pyszna babka w łaty. Najłatwiejsza babka dwukolorowa. Makowiec zatapiany w cieście. Pyszne ciasto makowe. Ciasteczka / pierniczki: Miękkie pierniczki domowe. Przepis na pierniki. Kruche ciasteczka (z maszynki) Świąteczne kruche ciasteczka z cynamonową nutą Ekspresowe ciasteczka cynamonowe Drożdżowe pierniczki (miękkie) Nakrapiane makowe ciasteczka. Ciasteczka z makiem. Kruche ciasteczka do wycinania Miodowe pierniczki serduszka Inne małe wypieki: Świąteczne piernikowe babeczki

Słodkie okruszki
Domowa pszenna tortilla 274

pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka oleju kokosowego ok. 8 łyżek ciepłej wody Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy olej kokosowy, a następnie ciepłą wodę. Wszystko mieszamy do powstania elastycznego ciasta. Wyrabiamy je chwilę i dzielimy na 10 części. Każdy kawałek ciasta formujemy w kulę i odkładamy do miski przykrytej ściereczką, by nie obsychało. Rozgrzewamy dużą patelnię

Dieta bez mleka
Przepis #178 Mini Szarlotki - bez laktozy, jajek i glutenu 132

jedną porcję: 178 kcal w tym: B: 4 g; W: 32 g; T: 3 g.  Składniki ( 2- 3 porcje w zależności od wielkości foremek) Ciasto - 60 g mąki owsianej bezglutenowej - 20 g mąki kokosowej - 70 ml mleka roślinnego (użyłam ryżowego  z dodatkiem wanilii) - 30 g miodu lub innego płynnego słodzidła (można także użyć masła orzechowego jeśli nie chcemy(...)wykładamy do foremek (wylepiamy dół oraz brzegi). Jabłka obieramy i  ścieramy na tarce. Odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy cynamon i mieszamy. Tak przygotowane jabłka przekładamy do wcześniej wyłożonych ciastem foremek. Pozostałą część ciasta kruszymy z płatkami migdałowymi i posypujemy szarlotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Mini szarlotki najlepiej smakują jeszcze ciepłe. B ędą idealne

Health-Fit-Life
Wegańskie bezglutenowe pierniczki paleo bez cukru 138

upiekłem na mące kokosowej w połączeniu z mielonymi migdałami. Zamiast miodu i cukru wykorzystałem daktyle, zaś masło zastąpił olej kokosowy. Oczywiście w smaku różnią się od tych tradycyjnych — są orzechowe w smaku i chrupkie, chociaż po upieczeniu z czasem miękną. Ciasto z tego przepisu dość dobrze się zagniata i fajnie się z nim pracuje jak na brak glutenu. Mają również(...)namoczenia. Następnie odsącz na sitku i zmiksuj na pastę blenderem. Mąkę kokosową wymieszaj z migdałami i przyprawą do piernika. Olej kokosowy podgrzej, aż stanie się płynny i wlej go do mąki. Dodaj pastę z daktyli i zagnieć ciasto. Odstaw je na kwadrans, a następnie rozwałkuj na śliskim blacie lub papierze do pieczenia na grubość 2-3 mm. Za pomocą foremek

Food Square
Chmurka truskawkowo-kokosowa 113

Ostatnie wypieki zmotywowały mnie na tyle do działania, że postanowiłam popełnić ciasto całkiem podobne do malinowej chmurki, ale z truskawkami i kremem kokosowym. Nadal pozostaje lekkie, smaczne i zdecydowanie kusi wyglądem. Pracy z nim tyle samo co przy malinowej, ale tak jak już kiedyś wspominałam- przy dobrej organizacji nie ma najmniejszego problemu z jego przygotowaniem. Trzymajcie się tylko tego(...)nałożeniem na ciasto. Galaretka: W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki, i dodajemy mrożone, pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Mieszamy dokładnie i jak tylko zacznie gęstnieć (u mnie było to bardzo szybko)- wylewamy na pieczony kruchy spód. Wstawiamy do lodówki i przygotowujemy krem. Krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder. Powoli dolewamy przestudzoną białą czekoladę oraz wiórki kokosowe. Wykładamy

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowe gniazdka z malinami 132

prośbą pewnej instagramowej Pani publikuję go już dzisiaj. Zapraszam!   Składniki: (na 8 sztuk) Ciasto: 15 g świeżych drożdży 4 łyżki cukru 300 g mąki pszennej tortowej 1/2 szkl ciepłego mleka 1 jajko 1 łyżka stopionego masła Nadzienie kokosowe: 2 szkl wiórków kokosowych 2 szkl mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 30 g masła Dodatkowo(...)dodając stopione ciepłe masło. Tak wyrobione ciasto umieścić w naoliwionej misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 60-90 minut do podwojenia objętości.   Wyrośnięte ciasto krótko zagnieść rękami, rozwałkować na grubość 0,5 cm i za pomocą szklanki wykrawać koła. W połowie ilości kół mniejszą szklanką wykrawać mniejsze kółka. Powstałe obręcze skręcić

Nastoletnie Wypiekanie