ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:324/932)

FRUŻELINA Z ANANASA – z puszki 272

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina z ananasa to słodki, owocowy dodatek do tortów i ciast. Frużelina ananasowa idealnie komponuje się z kremem kokosowym lub cynamonowym. Składniki : 250 g ananasów z puszki 200 ml syropu/zalewy z ananasów 1,5 łyżeczki żelatyny w proszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej

Słodki Pomysł
Kardamonowe drożdżówki z budyniem, jabłkiem i kruszonką 141

bogato :). Z domowym waniliowym budyniem, soczystymi kawałkami jabłek oraz maślaną kruszonką. Wykonałam je na wzór słynnych norweskich skoleboller, czyli bułeczek z budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi, w których kluczową rolę odgrywa dodany do ciasta kardamon. A ja kocham kardamon, zwłaszcza w drożdżowych wypiekach, dlatego stworzyłam taką moją wersję tych bułeczek :).  Drożdżówki wyszły tak pyszne, że trudno się było

Opowieści z piekarnika
Ciasteczka a’la Cini Minis 117

miodu lub syropu daktylowego cynamon ksylitol W misce wymieszaj mąkę orkiszową, ryżową, 2 łyżeczki cynamon oraz skrobię z tapioki. Do suchych składników dodaj rozpuszczony olej kokosowy oraz miód. Całość zagnieć, aby powstało gładkie ciasto. Ciasto przełóż na papier do pieczenia, przykryj je drugim arkuszem i rozwałkuj na ok. 0,5 cm. Następnie potnij je na małe kwadraciki lub prostokąciki. Ciasteczka

365 dni dookoła kuchni
Moje ulubione świąteczne ciastka 131

prostu przepadam za szafranowymi wypiekami. Szafranowe ciasteczka są bardzo aromatyczne i mają przepiękny żółty kolor. Przepis na ciastka warty wypróbowania! Podczas świątecznego wypiekania zwłaszcza drożdżowych ciast pozostaje mi dużo białek. Wykorzystuję je do kokosowych ciastek , które przypominają choinkę. Są to proste świąteczne ciastka posypane liofilizowana (co to za trudny wyraz do wypowiedzenia!) truskawkami. Prawda, że fajne? W tygodniu upiekłam całkiem

codojedzenia
Przepis #180 Bezglutenowe herbatniki - bez cukru i laktozy (wegańskie) 142

kokosowego w stałej postaci - 1 łyżka ksylitolu lub innego sypkiego słodzidła Wykonanie Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy zmielone migdały, sodę, ksylitol oraz mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie i szybko zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4 mm (możemy delikatnie podsypać mąką jeśli ciasto się zbyt klei) i wycinamy herbatniki. Układamy na blasze. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Health-Fit-Life
sernik z malinami i kokosem 258

wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy ser i miksujemy. Dodajemy śmietanę, budynie, opcjonalnie olejek i miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy równomiernie na ciasto. Na wierzchu układamy maliny. składniki na wierzch kokosowy: 200 g kokosu 100 g masła 100 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotową kruszonką posypujemy wierzch sernika. Całość pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Placuszki z cukinii – pomysł na lekki obiad 148

minut, żeby puściła sok. Warzywo lekko odciśnij i przełóż do miski. Dodaj pokrojoną drobno cebulę, jajka, mąkę, jogurt, koper i dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto będzie rzadkie dosyp mąki. Smaż na oleju kokosowym na złoty kolor. Usmażone wyjmuj na talerz pokryty ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem czosnkowym. Składniki na sos czosnkowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego

Strefa Zdrowego Żywienia
Jogurtowe ciasto z miodem 142

jajka, miód oraz dodajemy ziarnka wanilii, miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i płatki migdałowe i miksujemy przez chwilę. Ciasto przekładamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Biszkopt bez glutenu i zbóż - migdałowo kokosowy 183

wolnych obrotach dodawać kolejno żółtka. Na samym końcu dodajemy mąkę migdałową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę kokosową. Mieszamy bardzo delikatnie gdyż mąka kokosowa chłonie wilgoć i biszkopt może nam opaść.  Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 170stopni ok. 35 minut. Ważne: Piekarnik nagrzewamy odpowiednio wcześniej żeby nie czekać z ciastem. Tak przygotowany biszkopt

Marta próbuje
Waniliowy ryż z duszoną dynią i mleczkiem kokosowym 137

wykładamy na talerz, na ryż wykładamy dynię. Możemy serwować z kleksem śmietany. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-ryzem/waniliowy-ryz-duszona-dynia-mleczkiem-kokosowym/ MieszamWGarnku Artykuł Waniliowy ryż z duszoną dynią i mleczkiem kokosowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bułeczki z mlekiem migdałowym 190

wymieszać tak by drożdże się rozpuścily Olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, mleko migdałowe, drożdże i olej kokosowy. Wszystko mieszamy i wyrabiamy około 10 minut. Ciasto będzie ciągnące i klejące się do rąk. Miskę przykrywamy bawełnianym ręcznikiem. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. Urywamy po kawałku ciasta na obsypane mąka

Szkrab Je Sam
Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki) 118

zalać gorącą wodą, wymieszać i odczekać 3 minuty aż napęcznieje. Następnie należy wbić jajko i całość ponownie dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Ciasto biszkoptowe z kajmakiem i niebieską galaretką 199

Ciasto z galaretką o lazurowym odcieniu posypane wiórkami kokosowymi

Przepisy Kulinarne
Czekoladowo-bananowe placuszki z białek 152

pianę.   Do białek dodać mąkę, kakao, miód oraz puree bananowe. Całość delikatnie wymieszać - uzyskując puszystą i jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania