ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:324/932)

Rolada orzechowa 174

orzechów laskowych- 200g mielonych migdałów- 4 łyżki wiórków kokosowych- 200 g drobnego cukru- 2 łyżki cukru z wanilią- 4 jajka- 3 łyżki słodkiej śmietanki- 3 łyżki rumu- esencja migdałowa       Do przesianych sypkich składników ścieramy na tarce margarynę. Rozcieramy palcami na drobną kruszonkę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i  łączymy, szybko zagniatając. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, najlepiej(...)całe 4 jajka z cukrami, na puch. Ubite jajka wlewamy do zmielonych orzechów, wsypujemy migdały i dodajemy pozostałe składniki – wiórki kokosowe, słodką śmietankę, rum, esencje migdałową –  mieszamy, aż się połączą. Na posypany mąką blat wykładamy połowę ciasta, lekko rozwałkowujemy. Podkładamy papier do pieczenia i wałkujemy nadając kształt prostokąta. Nakładamy połowę masy orzechowej, rozsmarowujemy, zostawiając

mojewypiekiinietylko
Fig rolls – wegańskie ciasteczka z nadzieniem z suszonych owoców 169

długość opisu. Wasz wysiłek zostanie sowicie wynagrodzony – ciastka są zupełnie nietuzinkowe i smakują fantastycznie! Składniki na ciasto (2 rolady): 180 g płatków owsianych zmielonych na mąkę (certyfikowanych dla wypieku bezglutenowego) lub mąki owsianej 75 g migdałów zmielonych na mąkę 40 g oleju kokosowego 45 g (3 łyżki) syropu klonowego (można zastąpić innym naturalnym syropem) 25 g naturalnych chipsów jabłkowych(...)soli Olej kokosowy rozpuścić. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Płatki owsiane i migdały zmielić na mąkę, chipsy jabłkowe zmielić na proszek. Do miski przełożyć wszystkie składniki – mąkę z płatków owsianych i migdałów, zmielone chipsy jabłkowe, przestudzony olej, syrop, starte jabłko, ekstrakt, proszek, przyprawy i sól. Składniki zmiksować do połączenia i utworzenia ciasta (początkowo ciasto

Even Better Food
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 172

patelnię wlać porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając po całej powierzchni tworząc cienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik (dla mnie smak składników jest wystarczająco słodki i niczego nie dodaję). Opcjonalnie można dodać także owoce lub dżem

Ola la LCHF
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 231

patelnię wlać porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając po całej powierzchni tworząc cienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik (dla mnie smak składników jest wystarczająco słodki i niczego nie dodaję). Opcjonalnie można dodać także owoce lub dżem

Ola la LCHF
Rogale marcińskie 100

szklanki mąki pszennej (u mnie 525g) 3 łyżki cukru szczypta soli 225g miękkiego masła (z tego 2 łyżki należy użyć do ciasta) Nadzienie: 300 g białego maku 100g masy marcepanowej ¾ szklanki cukru pudru 100g orzechów włoskich 100g chipsów kokosowych 1- 2 łyżek kandyzowanej skórki pomarańczowej ok. 2 łyżek gęstej, kwaśnej śmietany 3 podłużne biszkopty, pokruszone na okruszki Do posmarowania(...)ostatnim rozwałkowaniu i złożeniu ciasto dobrze zawinąć w folię i włożyć do lodówki na na całą noc. Wyjąć z lodówki na 20 minut przed robieniem rogalików. Nadzienie: Mak i orzechy sparzyć gorącą wodą (każde w osobnym naczyniu). Zostawić na 30 minut, odcedzić i dobrze odsączyć (na drobnym sicie). Mak, orzechy i chipsy kokosowe dwukrotnie przepuścić przez maszynkę z drobnym sitem

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Bounty 250

mąkę, proszek, kakao, sodę i śmietanę, zmiksować na najmniejszych obrotach miksera. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Pieczemy przez ok 30 minut w 170 stopniach, do tzw suchego patyczka. Wystudzić. Krem kokosowy: 300 ml mleka 50 g kaszy manny 80 g wiórków kokosowych 100 g masła 100 g cukru pudru 2 krople zapachu śmietankowego(...)zdjąć z palnika, przykryć folią i odstawić do wystudzenia. Masło i cukier utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło

kulinarnyswiatdomi
Diabelsko czekoladowe ciasto 91

masą i ubitymi białkami. Ciasto rozłożyć do dwóch tortownic o średnicy 24 cm wysmarowanych masłem i oprószonych mąką, bułką tartą, wiórkami kokosowymi (do wyboru). Piec ok. 20 minut, do suchego patyczka, ale jednak starać się nie przesuszyć ciasta. Jeśli mamy 1 tortownicę (jak ja), ciasto podzielić na dwie części i pieczemy placki jeden po drugim. A w zasadzie (pomyślałam

gutfut
Krucha tarta z mąki konopnej i kokosowej z chorizo i pieczarkami 249

szklanka mleka kokosowego 2 jajka Przyprawy (np. tymianek, papryki ostra i słodka, cayene) Opcjonalnie: tarty ser żółty do posypania   Przygotowanie: Mąkę konopną i kokosową ugniatamy ręcznie z masłem, jajkiem i szczyptą soli. Ciastem wykładamy foremkę do tarty i wkładamy do lodówki, żeby się schłodziło – na około ½ do 1 godziny. Nic się nie stanie jeśli potrzymamy je w lodówce dłużej(...)Schłodzone ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180˚C i pieczemy 15 minut. W czasie gdy spód tarty nam się podpieka zabieramy się za nadzienie. Kroimy cebulę w piórka i pieczarki na plasterki, boczek i chorizo jak nam się podoba :) Cebulkę podsmażamy aż się zeszkli na maśle klarowanym, potem dorzucamy pieczarki i smażymy, aż woda wyparuje (można też jej trochę

Jak gotować i nie zwariować
Łatwe do zrobienia naleśniki. 77

Przepis na naleśniki. Prosty przepis na idealne ciasto na naleśniki, które zrobisz w mniej niż 10 minut.     Naleśniki są niezwykle wszechstronne i łatwe do zrobienia. W tym przepisie znajdziesz kilka wskazówek, które pomogą Ci uzyskać cienkie, delikatne, miękkie i maślane naleśniki za każdym razem. Zrób je na śniadanie, obiad, kolację lub deser! Jak zrobić idealne naleśniki. To jest(...)było grudek; wszystkie składniki zmiksować razem w mniej niż 10 sekund Ciasto naleśnikowe, po przygotowaniu powinno się odstawić na jakieś 10 minut. Przez ten czas składniki osiedlą się w sobie, pozwalając jednocześnie odpocząć glutenowi. Zamiast zwykłego mleka, do ciasta naleśnikowego można użyć mleka migdałowego, mleka sojowego, ryżowego lub kokosowego. Można też zamienić mleko na wodę, np. gazowaną. Mąkę pszenną można

Moja Książka Kucharska
Karnawałowe chrupańce 70

łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki cukru 3 jajka 20 ml rumu 1 szczypta soli 5 łyżek oleju Do smażenia: Olej roślinny lub olej kokosowy Uwaga: szklanka 200 ml Wszystkie składniki zagniatam na jednolite ciasto, które następnie odstawiam na 30 minut do leżakowania w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkowuję ciasto na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 3 mm i wycinam dowolnej

Słodki sentyment
CIASTO KOKOSOWO – TRUSKAWKOWE 363

kolejne pyszne ciacho! Tak było własnie w przypadku tego – to Jej dzieło! Delikatny makowy biszkopt pokryty kremem budyniowym i lekką, truskawkową galaretką oraz kokosową bezą tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Ciasto smakuje fenomenalnie i jest bardzo łatwe i szybkie! Idealne na rodzinne Święta, imprezy, albo po prostu do popołudniowej kawki. Spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT MAKOWY: * jajko

Ostra na Słodko
FIT pączki pieczone z konfiturą 177

Mini pączusie w wersji pieczonej, dzięki czemu ograniczamy zużycie oleju i zmniejszamy wartość energetyczną wypieku. Same pączki są przepyszne! Ciasto pięknie wyrasta, jest bardzo słodkie (chociaż nie ma w nim cukru), a dodatek konfitury jeszcze bardziej osładza nam samego pączka.  Składniki (około 20 pączków): 30 g świeżych drożdży 125 ml mleka  1 łyżeczka cukru 150 g mąki pszennej(...)minut w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować.  W międzyczasie do miski przesyp mąki, dodaj erytrytol, cukier z wanilią, sól, rozpuszczony olej kokosowy, jajko i 1 żółtko oraz później zaczyn. Całość dokładnie wyrób.  Ciasto wyjdzie klejące, dlatego na stolnicę wysyp dodatkową porcję mąki pszennej, wyłóż ciasto i dalej ugniataj, podsypując trochę mąki. Powinno być tylko delikatnie klejące

Zdrowie na języku :P
Dziecinnie łatwe ciasto z makiem i nektarynkami 151

Miśka ciasto typu duża blacha z makiem i nektarynkami. Jest to dziecinnie proste ciasto, sami zobaczycie, a nektarynki możecie zastąpić brzoskwiniami, morelami a nawet śliwkami. Składniki na tradycyjną dużą, prostokątną blachę: 500 g mąki pszennej 300 g mąki ziemniaczanej 250 ml oleju roślinnego 400 g mleka kokosowego z puszki 2 duże banany 200 g suchego maku 150 g cukru(...)sodę przesiej do dużej miski. Dodaj mak. Wymieszaj. W drugiej misce zblenduj cukier, olej i banany. Do masy bananowej dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego. Zblenduj wszystko razem. Połącz zawartość obu misek. Wymieszaj wszystko. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko powciskaj przepołowione owoce „dupką” do dołu. Możesz owoce delikatnie posypać domowej roboty cukrem waniliowym

greenscarf
KOSTKA CHAŁWOWA 241

łyżka masła lub oleju kokosowego DODATKOWO : kubek czarnej herbaty z miodem i cytryną, 1 słoik (285 g) powideł śliwkowych lub dżemu z czarnej porzeczki, pokruszone pistacje lub chałwa WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Spód formy o wymiarach 20x30 cm. smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. CIASTO : Białka umieszczamy w szklanej(...)podgrzewamy śmietankę, prawie do zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną na kostki czekoladę, odstawiamy na 1 minutę. Dodajemy 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego i mieszamy do połączenia składników w jedwabistą, gładką polewę. Dolny blat ciasta wkładamy na spód wyłożonej papierem formy, nasączamy połową herbaty, rozprowadzamy powidła lub dżem, wykładamy krem chałwowy i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Nasączamy pozostałą herbatą

cool and minty
Pychotka na krakersach 913

oraz galaretką pozwala uzyskać bardzo fajny smak ciasta. Ciasto idealnie nadaje się na każdą okazję i na pewno zaskoczy nie jednego łasucha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 900 ml mleka 2 śnieżki 1 margaryna 250 gram puszka masy kajmakowej 3/4 szklanki soku z czarnej porzeczki 1 galaretka brzoskwiniowa 100 gram wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 2 łyżki maki pszennej 2 łyżki(...)zimnego mleka miksujemy z 2 śnieżkami. Gdy śmietana będzie dobrze ubita dodajemy do niej tężejącą galaretkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Na spod blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 1 warstwę krakersów, następnie wykładamy na nie kokosowa masę. Na masę wykładamy 2 warstwę krakersów i masę kajmakowa. Na masę kajmakowa wykładamy 3 warstwę krakersów i masę śmietanową. Całość dekorujemy pokruszonymi

Blog kulinarny S9.PL