otarta z 1 cytryny 200 g mąki uniwersalnej Polskie Młyny 3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka proszku do pieczenia 350 g śliwek węgierek Przygotowanie: Śliwki - umyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Pokroić na duże kawałki Ciasto - margarynę rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Z cytryny zetrzeć skórkę. Mąkę uniwersalną Polskie Młyny z proszkiem do pieczenia(...)lekko wymieszać. Dodać przesiana mąkę uniwersalną Polskie Młyny z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi - dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Dodać otartą skórkę z cytryny, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone na duże kawałki śliwki i za pomocą łyżki wymieszać. Ciasto przelać do keksówki o wymiarach 34,5x15,5 natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą. Pięć
Ciastka - domowe słodkościMarchew, mąkę, mleko, cukier oraz szczyptę soli umieszczamy w blenderze -i dokładnie ze sobą miksujemy ( ciasto ma mieć konsystencję taką samą jak klasyczne ciasto naleśnikowe – w razie potrzeby dosypujemy mąkę ). Smażymy na patelni natłuszczonej olejem kokosowym ( natłuszczamy delikatnie przed każdym naleśnikiem ). Podajemy na gorąco ze smażonymi z cukrem wiśniami na gorąco. Smacznego
Ostra na SłodkoMarchew, mąkę, mleko, cukier oraz szczyptę soli umieszczamy w blenderze -i dokładnie ze sobą miksujemy ( ciasto ma mieć konsystencję taką samą jak klasyczne ciasto naleśnikowe – w razie potrzeby dosypujemy mąkę ). Smażymy na patelni natłuszczonej olejem kokosowym ( natłuszczamy delikatnie przed każdym naleśnikiem ). Podajemy na gorąco ze smażonymi z cukrem wiśniami na gorąco. Smacznego
Ostra na SłodkoMarchew, mąkę, mleko, cukier oraz szczyptę soli umieszczamy w blenderze -i dokładnie ze sobą miksujemy ( ciasto ma mieć konsystencję taką samą jak klasyczne ciasto naleśnikowe – w razie potrzeby dosypujemy mąkę ). Smażymy na patelni natłuszczonej olejem kokosowym ( natłuszczamy delikatnie przed każdym naleśnikiem ). Podajemy na gorąco ze smażonymi z cukrem wiśniami na gorąco. Smacznego
Ostra na Słodkosernik to prawdziwy rarytas: spód z kruchego ciasta, na nim ułożona warstwa brzoskwiń z puszki przykryta serową masą, a na wierzchu kruszonka z masła, wiórek kokosowych i cukru. Zapach i smak tego serniczka nie mają sobie równych, dlatego doskonale nadaje się on na wyjątkowe okazje (jak np. zbliżające się Boże Narodzenie). Masa z twarogu jest wyjątkowo puszysta i lekka(...)łyżki cukru waniliowego 2 lekko czubate łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka kokosowa: 200 g wiórek kokosowych 125 g miękkiego masła (lub margaryny) 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń (po ok. 820 g) Wykonanie: Spód: Wszystkie składniki na spód zagniatamy na jednolitą masę. Ciastem wylepiamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach ok. 24x36 cm, a następnie nakłuwamy widelcem
MyCookBook.pldodałam troszeczkę więcej bo chciałam gęściejsze ciasto ok. 130 g (pół szklanki) gęstego puree z dyni (u mnie z dyni hokkaido) 1/2 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 1,5 łyżeczki przyprawy do dań z dyni 3-4 słodkie jabłka odrobina oleju do smażenia (u mnie nierafinowany olej kokosowy ) Sposób przygotowania: Ja zaczęłam od przygotowania mąki owsianej(...)wymieszać kuchenną rózgą. Jabłka umyłam, pokroiłam w centymetrowe plastry, z których wydrążyłam gniazda nasienne i obrałam ze skórki. Każdy plaster maczałam w cieście i układałam na rozgrzanej patelni, wcześniej tylko spryskanej odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego. Smażyłam po dwie minutki na każdą stronę jabłka. Są przepyszne posypane cukrem, choć smażąc trudno nie podjadać :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) */ post zawiera lokowanie produktu
Blondynka GotujeWYKONANIE Słonecznik prażymy na suchej patelni, studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek, aromat, a na końcu płatki owsiane i słonecznik. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor
słodki bratekuniknąć ich gotowania, chociaż wtedy nie będą tak pięknie pachniały cynamonem i goździkami. * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 20-23 cm Ciasto: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 90% 3 jajka 100 g cukru kokosowego 200 g mąki ryżowej 20 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki sody ¼ łyżeczki soli Gruszki w syropie(...)rondelku zagotuj wodę wraz z cukrem, sokiem z cytryny i przyprawami. Umieść gruszki i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Następnie delikatnie odcedź. W tym czasie przygotuj ciasto. Ciasto Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i następnie zmiksuj z miękkim masłem (o temperaturze pokojowej). Żółtka oddziel od białek i dodaj do czekoladowej masy. Wsyp cukier i ubij ponownie
Food Squarepieczenia Krem: 3 szkl. mleka 6 łyż.kaszy manny 5 żółtek 1 opakowanie budyniu waniliowego 15 dag wiórków kokosowych 3/4 masła lub margaryny Masa: 25 dag marmolady 1 galaretka w proszku (ja dodałam swoje powidła śliwkowe) Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść, podzielić na 4 części. Dać do lodówki na 30 min. Po czym upiec 4 placki 180st. na 15 min. Ugotować(...)kaszą manną i wiórkami kokosowymi, a oddzielnie w 1 szkl. mleka wymieszać z 5 żółtkami oraz budyniem i wlewamy do grysiku z kokosem, gotujemy przez chwilę. Ostudzić. 3/4 masła lub margaryny utrzeć do białości dodając stopniowo ostudzony budyń. Na placek dajemy połowę kremu na to 2 placek dajemy marmoladę lub powidła i kładziemy następne ciasto i znowu masa i ciasto
Wasze Przepisyswojej rodzinie i znajomym rozkoszny deser. Wam też to polecam! Wypróbujcie poniższy przepis. Ciasto jest naprawdę wyśmienite. Składniki na formę o średnicy 31cm: Spód: 1 szklanka orzechów włoskich, 1 szklanka migdałów, 0,5 szklanki słonecznika łuskanego, 0,5 szklanki sezamu, 0,5 szklanki płatków kokosowych, 20 sztuk suszonych daktyli, 5 sztuk suszonych fig, 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)masy. Otrzymaną masą wylepiamy spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Umieszczamy w lodówce. Ugotowaną kaszę, stałą część mleka kokosowego i resztę składników na masę umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy do uzyskania gładkiego kremu. Powstałą masę wykładamy na orzechowy spód ciasta. Nakładamy na nią pokrojone w plasterki banany. Składniki na polewę dokładnie mieszamy. Wylewamy na wierzch ciasta, a następnie dekorujemy
Jeść, by żyć w zdrowiukawałki. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem. Następnie aquafabę ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Wykładamy masę do formy, na wierzchu układamy truskawki i rabarbar i posypujemy całość 2 łyżkami cukru kokosowego. Pieczemy ok. 15-20 minut w 150*C, następnie zwiększamy temp. do 180*C i pieczemy jeszcze ok. 50-60 minut
breakfast of dreamsmąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia słoik wiśni drylowanych mogą być również świeże owoce garść rodzynek orzechy mielone do posypania Beza kokosowa: 6 białek 1 szklanka cukru 20 dkg kokosu 1. Ciasto ucierane: margarynę Palmę firmy Bielmar ucieramy ze smalcem, cukrem, żółtkami i jajkami na koniec dajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto rozsmarowujemy na formie o wymiarach
Kuchnia u Bietkiomijałam szerokim łukiem. Postanowiłam jednak spróbować, bo ciasto wyglądało pięknie. Nie zawiodłam się wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g zmielonego twarogu sernikowego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki - bita śmietana w proszku 1 szklanka mleka 2 galaretki pomarańczowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru(...)się połączy. Masę wylać na herbatniki i schłodzić w lodówce. W tym czasie przygotować kokosową posypkę. Masło stopić na patelni, dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć całość, aż się zrumieni. Ostudzić. Na koniec posypać ciasto. Wspólnie ze mną wypiekały: Kasia , Bożena , Angelika
Ewusiowe Smakisypnęłam... za dużo mąki... Nie chciałam marnować swojej pracy, a tym bardziej żadnych składników. W końcu już robiłam ciastka z marchewki ( klik ), a ciasto marchewkowe - uwielbiam ( klik , klik ). W taki sposób powstały przepyszne ciastka marchewkowo-kokosowe, które piekłam już niejednokrotnie i jestem z nich bardzo dumna! Tak cudownie pachną, że nie sposób się im oprzeć. Są chrupiące z zewnątrz(...)zwykłego cukru) 1 łyżka cukru waniliowego (płaska) 2 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek wiórek kokosowych (płaskich) 1/2 łyżeczki sody 1-2 łyżki mleka (do reakcji z sodą) Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Z ciasta formować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Kulki od razu układać na blasze wysłanej papierem
Di gotujeSpakowana walizka czeka już przy drzwiach. Aparat, kapelusz i ulubione okulary, a w otchłani ubrań ukryte błękitne trapery. Kieszeń pełna optymizmu i uśmiech na twarzy. Mogę
W kuchni Karmel-itki