Bezglutenowe czekoladowe placuszki z dżemem (na mące ryżowej i sorgo)

Bezglutenowe czekoladowe placuszki z dżemem (na mące ryżowej i sorgo)

Bezglutenowe czekoladowe placuszki z dżemem (na mące ryżowej i sorgo)

Przepis na : śniadanie

Dziś mam dla was przepis na bezglutenowe czekoladowe placuszki z dżemem (na mące ryżowej i sorgo). Idealne na śniadanie, jak i kolację lub lżejszy obiad. Każdą porcję przełożyłam domowym dżemem truskawkowym. Oczywiście możecie użyć dżemu w ulubionym smaku. W sezonie placuszki możecie przełożyć też plasterkami truskawek.  Spróbujcie. Składniki: (na 3-4 porcje) 1 szklanka mąki ryżowej (u mnie Pro-BIO ) 1/2 szklanki mąki z sorgo (u mnie Pro-BIO ) 2 łyżeczki ciemnego kakao 2 łyżeczki cukru 1 jajko M około... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie okruszki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.