Miało wyjść magiczne ciasto, bo powinno się pięknie rozwarstwić: kokos na dole a śmietankowa masa na górze. Może wypowiedziałam nie to zaklęcie, albo magiczna mikstura nie była odpowiednia, bo nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło. Wydarzył się natomiast pyszny niby sernik, puszysty i lekki jak chmurka. Również magiczny, bo znika w niewyjaśniony sposób. Zapraszam na kokosowy sernik, który podpatrzyłam w czasopiśmie(...)puch, dodajemy mąkę i proszek. Następnie stopniowo dodajemy mąkę kokosową (wiórki), roztopione masło i ocieploną śmietankę i mleko. Na końcu dodajemy sok i skórkę z cytryny. Po wymieszaniu wszystkich składników otrzymamy dość rzadką masę.Foremkę ( u mnie szklane naczynie żaroodporne (25x19cm) wykładamy zmoczonym i wyciśniętym papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w 180 °C ok 45 min. Jeśli podczas
Mia Cucina Sofietawierzch masy z herbatników. Zalecam maczać łyżkę co jakiś czas w wodzie, ponieważ masa może się do niej przylepiać. Piekłam ciasto w temperaturze 190 stopni przez 30 minut, albo do chwili, gdy masa kokosowa stwardnieje i stanie się złocista. Zostawiłam je w formie na 5 minut do ostygnięcia. Pokroiłam na kawałki. Można roztopić czekoladę deserową
potrawyregionalneKolejne ciasto z serii "strzępce i kruszonki". Tym razem z wiśniami i pianką z dodatkiem oleju. Ciasto: 7 żółtek 250 g margaryny 4 szklanki mąki 1 i 1/3 szklanki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczeni 2 łyżki śmietany 18% Pianka: 7 białek 1,5 szklanki cukru budyń smietankowy 1 duży+1 mały 200g kokosu 2/3 szklanki oleju(...)temperaturze 180 stopni. Z białek i cukru ubić sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodać proszek budyniowy, a po chwili wlewać strużką olej. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Piankę rozłożyć równomiernie na podpieczonym cieście. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, obsypać pozostałą kruszonką. Wstawić do piekarnika na 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Praktyczna pljogurty naturalne po 400 g -1 budyń czekoladowy -pół szklanki słodzika/cukru -łyżeczka proszku do pieczenia -200 g wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Z m ąki, masła, żółtek, cukru/słodzika i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 połówki i rozwałkujemy na 2 placki. 2. Jogurt łączymy z budyniem, słodzikiem/cukrem, proszkiem do pieczenia i wiórkami
Zdrowie i pysznie na talerzutemu naleśniki będą miały lepszą strukturę; Nakładanie ciasta na naleśniki na patelnię wymaga wprawy, ale szybko można się tego nauczyć, a bardzo ważne by patelnia była dobrze rozgrzana. Wykładamy ciasto chochelką i obracamy delikatnie patelnią by rozprowadzić je po całej patelni. Do przewracania dobrze użyć odpowiedniej cienkiej łopatki, którą podniesiemy brzegi; Ciasto można przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku nawet(...)sztuk, 4 porcje) Mąka 210 g Mleko 420 g Olej kokosowy lub margaryna 40 g Olej roślinny lub oliwa 20 g Woda 100 g Sól 1/3 łyżeczki Olej kokosowy lub margarynę roztapiamy, a następnie mieszamy za pomocą rózgi albo miksujemy wszystkie składniki na gładką masę. Odstawiamy ciasto na minimum 30 minut, a po tym czasie smażymy na nieprzywierającej patelni
rabarbarowotemp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu uprzednio do lodówki ale nie zawsze się to udaje
nietadietawody i pół cytyny, można dodać trochę cukru waniliowego lub dowolny alkohol – w wersji dla dorosłych. Na wierzch polewa i można posypać wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą albo jakąś kolorową posypką.Smacznego Post Ciasto z galaretkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plSkładniki: Polewa 200g cukru pudru 100g serka kremowego (np. śmietankowego) 50g masła Ciasto: 2 jajka 150ml oleju roślinnego 200g brązowego cukru 400 gram dyni startej na dużych oczkach 2 brzoskwinie z puszki ( można pominąć) 50g wiórek kokosowych 60g migdałów 200g mąki 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody(...)puder cały czas mieszając. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę chowamy do lodówki. Ciasto: Najpierw ubijamy jajka. Następnie bardzo powoli dodajemy cukier ciągle ubijając tak by w naczyniu była puszysta piana. Nie przerywając miksowania dolewamy ciągłym strumieniem olej. Następnie dorzucamy dynie, wiórki kokosowe, pokruszone migdały i pokrojoną w kostkę brzoskwinie. Mieszamy składniki łyżką. Dorzucamy cynamon, sód, sól
Kolizje SmakówPRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO CZERWONY KAPTUREK PRZEPIS TUTAJ *** *** KOPIEC KRETA NA DUŻĄ BLACHĘ PRZEPIS TUTAJ *** *** JABŁECZNIK Z MASĄ BUDYNIOWĄ PRZEPIS TUTAJ *** *** SERNIK TWIX PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO DYNIOWE Z MIODEM I ORZECHAMI PRZEPIS TUTAJ *** *** SEROMAKOWIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** KOKOSOWA FANTAZJA PRZEPIS TUTAJ *** *** WIELKANOCNA SZARLOTKA PRZEPIS TUTAJ *** *** TRUSKAWKOWA MGIEŁKA PRZEPIS TUTAJ *** *** KOSTKA SZWARCWALDZKA PRZEPIS TUTAJ *** *** SKUBANIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA TULIPAN PRZEPIS TUTAJ *** *** GALARETKOWIEC
Blog z Apetytemaluminiową, posmarowaną odrobiną oleju. (Posmarowałam blaszkę, na to folię włożyłam. Odeszła po upieczeniu ciasta bez problemu). Piec 45 minut, w temperaturze 180 stopni. Ciasto II: 7 białek szklanka cukru szklanka sypkiego maku szklanka wiórek kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić dodając cukier. Następnie powoli wsypywać mieszaninę z sypkich składników: maku, wiórek, mąki ziemniaczanej
Kuchnia smakówłyżek kaszy manny 1 szklanka cukru mały budyń lub połowa tradycyjnego opakowania 80 gram masla Masa krówkowa Dżem z czarnej porzeczki wiórki kokosowe do posypania mleko do nasączenia herbatników oraz mleko do rozcieńczenia ciasta Do szklanki wlewamy trochę mleka by rozcieńczyć budyń, pozostałe Mleko wraz z cukrem zagotowujemy...Do gotującego się mleka wsypujemy kasze manną i gotujemy na małym
NaKońcuJęzykaszybka babka bez miksera Babka piaskowa dwukolorowa. Przepis na tradycyjną babkę piaskową. Szybka babka z rodzynkami (na krupczatce) Łaciasty sernik na ciasteczkowym spodzie. Pysznie kokosowa babka piaskowa Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą Szybkie ciasto czekoladowe z bananami i orzechami Babka z pomarańczową skórką Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą Ciasto piegusek z jabłkami. Ciasto z makiem. Szybki(...)piernik z jabłkami Pyszna babka w łaty. Najłatwiejsza babka dwukolorowa. Makowiec zatapiany w cieście. Pyszne ciasto makowe. Ciasteczka / pierniczki: Miękkie pierniczki domowe. Przepis na pierniki. Kruche ciasteczka (z maszynki) Świąteczne kruche ciasteczka z cynamonową nutą Ekspresowe ciasteczka cynamonowe Drożdżowe pierniczki (miękkie) Nakrapiane makowe ciasteczka. Ciasteczka z makiem. Kruche ciasteczka do wycinania Miodowe pierniczki serduszka Inne małe wypieki: Świąteczne piernikowe babeczki
Słodkie okruszkipieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka oleju kokosowego ok. 8 łyżek ciepłej wody Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy olej kokosowy, a następnie ciepłą wodę. Wszystko mieszamy do powstania elastycznego ciasta. Wyrabiamy je chwilę i dzielimy na 10 części. Każdy kawałek ciasta formujemy w kulę i odkładamy do miski przykrytej ściereczką, by nie obsychało. Rozgrzewamy dużą patelnię
Dieta bez mlekajedną porcję: 178 kcal w tym: B: 4 g; W: 32 g; T: 3 g. Składniki ( 2- 3 porcje w zależności od wielkości foremek) Ciasto - 60 g mąki owsianej bezglutenowej - 20 g mąki kokosowej - 70 ml mleka roślinnego (użyłam ryżowego z dodatkiem wanilii) - 30 g miodu lub innego płynnego słodzidła (można także użyć masła orzechowego jeśli nie chcemy(...)wykładamy do foremek (wylepiamy dół oraz brzegi). Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy cynamon i mieszamy. Tak przygotowane jabłka przekładamy do wcześniej wyłożonych ciastem foremek. Pozostałą część ciasta kruszymy z płatkami migdałowymi i posypujemy szarlotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Mini szarlotki najlepiej smakują jeszcze ciepłe. B ędą idealne
Health-Fit-Lifeupiekłem na mące kokosowej w połączeniu z mielonymi migdałami. Zamiast miodu i cukru wykorzystałem daktyle, zaś masło zastąpił olej kokosowy. Oczywiście w smaku różnią się od tych tradycyjnych — są orzechowe w smaku i chrupkie, chociaż po upieczeniu z czasem miękną. Ciasto z tego przepisu dość dobrze się zagniata i fajnie się z nim pracuje jak na brak glutenu. Mają również(...)namoczenia. Następnie odsącz na sitku i zmiksuj na pastę blenderem. Mąkę kokosową wymieszaj z migdałami i przyprawą do piernika. Olej kokosowy podgrzej, aż stanie się płynny i wlej go do mąki. Dodaj pastę z daktyli i zagnieć ciasto. Odstaw je na kwadrans, a następnie rozwałkuj na śliskim blacie lub papierze do pieczenia na grubość 2-3 mm. Za pomocą foremek
Food Square