smażenia Przygotowanie: 1) Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajko oraz resztę składników i dokładnie wymieszać (zacząć od 3 łyżek płatków jaglanych, jeżeli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie dodać jeszcze jedną). 2) Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego smażyć nieduże placuszki z obu stron, aż się zarumienią. 3) Gotowe placuszki podawać z miodem i świeżymi owocami. Artykuł Jaglane placuszki z twarogiem
Fitsweet.mesmażenia Przygotowanie: 1) Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajko oraz resztę składników i dokładnie wymieszać (zacząć od 3 łyżek płatków jaglanych, jeżeli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie dodać jeszcze jedną). 2) Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego smażyć nieduże placuszki z obu stron, aż się zarumienią. 3) Gotowe placuszki podawać z miodem i świeżymi owocami. Artykuł Jaglane placuszki z twarogiem
Fitsweet.medodatkiem mięsnym. Wyszła bardzo smaczna, pożywna i kolorowa więc cieszy zarówno oczy jak i podniebienie. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko duża szczypta soli farsz 200 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 mały brokuł 3-4 pomidorki cherry 2 jajka 6 kopiastych łyżek śmietany 12% 1 łyżka suszonych(...)pomidorów z czosnkiem i bazylią sól,pieprz Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na oleju kokosowym, odstawić do wystudzenia. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente, wystudzić. Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z solą. Dodać ziemne masło i posiekać nożem. Dodać jajko i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć w folię i odłożyć
Monia miesza i gotujeznudzą. Można wyczarować naprawdę wiele połączeń, a tym razem postanowiłam zrobić lekki sernik z serkami wiejskimi na spodzie brownie, dodatkowo urozmaicony malinami Zdecydowanie najbardziej lubię kremowe i delikatne ciasta tego typu, które często piekę bez spodu. Chciałam jednak spróbować czegoś nowego i tak powstał ten lekko wilgotny spód, który smakiem jest zbliżony do brownie (nie ma nic wspólnego z czekoladą(...)wodą i gotować około 10 minut do lekkiego odparowania wody. Przestudzić, a następnie zblendować na gładką masę. Olej kokosowy, ksylitol i jajka utrzeć. Suche składniki wymieszać w osobnej misce i połączyć wszystkie składniki spodu. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzić. W tym czasie przygotować masę serową. Twaróg rozgnieść
Fitkotakurat miałam w domu. Biszkopt przełożyłam dwoma kremami jeden na bazie bitej śmietany i malin z galaretką a drugi na bazie sera białego nutelli i przezroczystej galaretki cytrynowej. Ciasto jest proste w wykonaniu i nie może się nie udać . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka(...)miksujemy z 2 łyżkami cukru,nutellą i mlekiem, następnie wlewamy do galaretki cytrynowej i energicznie mieszamy. Krem wykładamy na górną część biszkoptu i posypujemy wiórkami kokosowymi ale nie koniecznie jeśli ktoś nie lubi wiórek. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki najlepiej na noc. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidodatkiem wanilii 3/4 szklanki ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g stałej części z dobrej jakości mleka kokosowego (wstaw mleko kokosowe do lodówki na przynajmniej jeden dzień, a po otwarciu na wierzchu zbierze ci się śmietanka) Przygotowanie: Ciasto: Masło roztop w garnku, dodaj wodę i zagotuj. Dosyp mąkę i przez chwilę ucierać drewnianą łyżką aż powstanie gęsta(...)zrobił się kożuch. Śmietankę kokosową ubij mikserem przez ok. 2 minuty, aż będzie bardziej napuszona. Następnie, dodając po łyżce ostudzony budyń ubijaj dalej na puszystą i jasną masę. Powstały krem odstaw do lodówki na min. 1 godz. (dzięki temu masa trochę stężeje). Po ochłodzeniu kremu rozsmaruj go na jednej części ciasta, przykryj drugim plackiem. Odstaw bez przykrycia ponownie
Smiling Shrimpwyklejam masą tworząc spód i boki mazurka. 5 Formę z ciastem wkładam do lodówki. 6 Mieszam ze sobą mąkę ryżową, kukurydzianą i skrobię. 7 Żółtka jaj ubijam z miodem aż będą puszyste. 8 Do żółtek dodaję mieszankę mąk cały czas ubijając. 9 W między czasie podgrzewam 250 ml mleka kokosowego aż się zagotuje. 10 Małym strumieniem dodaję zagotowane mleko(...)ostygnięcia. 13 Mango miksuję na mus. 14 Wystudzoną masę jeszcze raz miksuję z 15 ml syropu klonowego i 30ml mleka kokosowego. 15 Przekładam masę do formy. 16 Na masę nakładam zmiksowane mango i posypuję pestkami granatu. 17 Ciasto wkładam na ok. 2h do lodówki. 18 Smacznego
Book of spellsfanka tego mleka lekko wyczuwam jego smak w wypieku, ale dla mnie to plus. PRZEPIS NA CIASTO DROŻDŻOWE NA MLEKU KOZIM Składniki na Ciasto drożdżowe na mleku kozim (2 bochenki): 600g mąki pszennej 175g oleju kokosowego (lub masła) 2 jajka 0,5 szkl cukru trzcinowego 1 aromat waniliowy 5 dag drożdży świeżych 150 ml ciepłego mleka koziego szczypta soli słoik
Dorota Smakujepuree bananowym i z nadzieniem jabłkowo orzechowym. Rogaliki są ładnie wyrośnięte, lekkie, puszyste i pysznie smakują. Przepis z bloga Candy Company. Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 25 świeżych drożdży 50 g cukru kokosowego 170 g puree z bananów 2 jajka 120 ml letniego mleka 100 g masła szczypta soli Nadzienie: około 500 g jabłek 2 łyżki masła(...)łyżki cukru kokosowego 50 g orzechów włoskich Do smarowanie: 1 jajko 1 łyżka mleka Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki wody ok 200 g cukru pudru 50 g orzechów włoskich Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Mleko, drożdże, 3 łyżki mąki (z odważonych 500 g) oraz cukier wymieszać i odłożyć na około 10 minut, aż powstanie zaczyn. Do misy
Ala piecze i gotujejabłka 3 łyżki płatków jaglanych 2 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia Jabłka obrać i wyciąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować razem z bananem. Dodać suche składniki i dobrze wymieszać. Powstałe ciasto odstawić na ok. 10 minut. Smażyć z dwóch stron na średnim ogniu. Podawać z dowolnymi powidłami lub konfiturą(...)masy. Na jednego racucha przypada spora łyżka ciasta. Smażymy na średnim ogniu, żeby ciasto się ścięło w środku, ale nie przypaliło na zewnątrz. Placki z cukinii i marchewki, 4 porcje 400 g cukinii (1 średnia) 100 g marchewki 2 jajka 40 g mąki gryczanej olej kokosowy do smażenia sól i pieprz do smaku Marchewkę i cukinię utrzeć na tarce
Kucharzyca(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Soczysty filet z kurczaka w chrupiącej kokosowej panierce to idealny pomysł na obiad, a także smaczną przekąskę. Kąski z kurczaka w
Przepiski.plgorzkiej czekolady będzie w raju już po pierwszym kęsie. W smaku da się dodatkowo wyczuć delikatną nutę orzechową, w tym wypadku migdałową. Ciasto jest także bezglutenowe i bez laktozy. Składniki na niewielką keksówkę 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 45g stałego) 50g mąki migdałowej (ok. ½ szklanki) – można spróbować zastąpić mąką kokosową lub orzechową 2 jajka 80g erytrytolu lub innego słodzidła(...)czasie do miski wbić jajka i dodać słodzidło. Utrzeć z jajkami na jasnożółty kolor. Dodać ostudzony olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Zmiksować. Mąkę migdałową wymieszać z kakao, stopniowo dodawać do masy jajecznej do połączenia składników i uzyskania jednolitego ciasta. Przełożyć do silikonowej formy lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni ok. 30 minut. Smacznego
Fabryka pomysłówkonsystencją ciasta na chleb. I jak to jest z tym całym zakwasem? Czy naprawdę wielką filozofią jest zrobić schabowe? Mleko a mleczko kokosowe wtf... Potem pomysł nieco podupadł,a ja zostawiłam blog. O blogu przypomniałam sobie gdy ciasto nie chciało się kleić, zapomniałam rozgrzać piekarnik,a z szafki poleciała sól przyozdabiając kryształkami kuchenkę i pół blatu, zahaczając o suszące się
U Fiolkicukru Do dekoracji kandyzowane wiśnie oraz wiórki kokosowe Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, cały czas ubijając stopniowo dodawaj żółtka, cukier i powoli przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj ocet lub spirytus oraz skórkę z cytryny. Puszyste ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowy. Piecz(...)wyrósł, następnie przełącz piekarnik na góra-dół i piecz jeszcze ok 25-35 minut. Przed wyciągnięciem sprawdź wykałaczką czy ciasto nie przywiera - jeżeli jeszcze przywiera podpiecz dłużej. Biszkoptu ostudź i przetnij na 3 równe placki. poncz do nasączenia Zagotuj mleko kokosowe z cukrem, aż powstanie klarowny syrop. Dodaj rum i pozostaw do wystygnięcia. krem do przełożenia Budyń rozrobić
Niezły Młynek