ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:340/932)

Kakaowe paleo ciastka z malinowym nadzieniem (bez glutenu) 149

miksujemy w blenderze, dodajemy do tego: 4 łyżki kakao lub gorzkiej czekolady,1,5 łyżki miodu i 3 łyżki oleju kokosowego w płynie. Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Powinna nam wyjść w miarę twardę nie rozpadające się ciasto, z której będzie można wyciąć serduszka za pomocą foremki. Różowe nadzienie robimy miksując ze sobą banana, dwie łyżki malin oraz(...)łyżek oleju kokosowego (o jego super właściwościach do poczytania tutaj ). Wylewamy masę do pojemnika plastikowego na żywność na wysokość do max 1,5 cm. Do tego nadaje się również foremka np. do tarty, silikonowe formy do ciast o prostym kształcie. Użyjcie takiego naczynia, aby wylane nadzienie miało równą wysokość (pamiętajcie, że musicie wyciągnąć z pojemnika wycięte formy). Nasz słodki farsz

PaleoLife
Biszkopt z 4 jajek 336

zdejmuję papier. Równa część ze spodu biszkoptu jest ładniejsza i wykorzystują jako wierzch przyszłego ciasta lub tortu. Biszkopt jest już gotowy. Sprawdź poniżej pomysły gdzie użyć biszkoptu. Pomysły wykorzystania biszkoptu z 4 jajek. Biszkopt jest uniwersalnym ciastem, na bazie którego możemy wyczarować mnóstwo ciast, tortów oraz deserów. Malinowa chmurka na biszkopcie Z 4 jajek otrzymamy nie duży biszkopt na kwadratową(...)ciasto lub tort. Tort kinder bueno Na bazie tego niedużego biszkoptu przygotujesz także wspaniałą przekąskę do kawy lub herbaty. Mam na myśli kostkę kokosową, znaną także pod nazwą kudłacze lub lamingtony! Życzę oryginalnych pomysłów na pyszne ciasta i smacznego! Artykuł Biszkopt z 4 jajek pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną 108

udekorować je lukrem np. cytrynowym lub posypać cukrem pudrem a do ciasta dodać aromat śmietankowy lub cytrynowy – będzie pysznie! Taki przepis na ciasto to świetna baza, do której następnym razem możecie dodać kakao, wiórki kokosowe, bakalie wszelakie, świeże owoce jak np. truskawki, maliny, borówki czy jagody. U mnie goście w tygodniu zawsze równa się jakiś szybki i smaczny wypiek

Zasmakuj Kuchni
WEGAŃSKA ZEBRA 258

Swego czasu to ciasto robiło furorę na wegańskich grupach kulinarnych i przyznam szczerze, że nie wiem od kogo ten przepis wyszedł. Poszłam za tłumem i również skosztowałam tej kakaowo-kokosowej zebry - z pewnością jest warta tego, aby przepis dalej puszczać w świat :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Kokosowe ciasto z rabarbarem, ananasem i żurawiną 104

dawno zapomniane chwile. A Wam z czym kojarzy się zapach ciasta...?  Składniki  Czas przygotowania: 1 h chłodzenie + 60 min pieczenie Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 6 łyżek cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych szczypta soli 260 g zimnego masła około 1/4 szklanki bardzo zimnej wody Nadzienie: 700 g rabarbaru 1 świeży ananas 50 g suszonej żurawiny(...)posmarowania,  cukier puder Przygotowanie: 1. Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder, sól, wiórki kokosowe i pokrojone w małą kosteczkę masło i rozcieramy palcami do powstania okruszków. Stopniowo dolewamy wodę (nie musimy dodać całej ilości) i jeszcze przez chwilkę zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i zacznie łączyć się w kulę, podzielić na 2 części, owinąć folią i wstawić

Słodki Kompromis
Chlebek dyniowo - czekoladowy 185

uzdrowiona, bez białego cukru i z mąką pełnoziarnistą oraz mnóstwem aromatycznych przypraw. Ciasto doskonale sprawdzi się na jesienne i zimowe chłody. Bardzo polecam. Składniki: 150 g puree z dyni 1/3 szklanki syropu z agawy 1/2 szklanki ksylitolu 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 225 g mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki(...)agawy, jajka, mleko i wymieszać. w osobnej misce wymieszać mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. Przesypać suche składniki do mokrych i wlać olej kokosowy i delikatni wszystko wymieszać do połączenia się składników. Połowę przygotowanego ciasta wlać do formy i wyrównać, do reszty dodać 3 łyżki kakao i 2 łyżki mleka. Następnie wylać warstwę czekoladową. Piec przez 50-60 minut. * Przepis

Healthy food explorer
Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku 151

Chatka Puchatka, Domek Baby Jagi, Chatka Baby Jagi… niezapomniane i wspaniałe w swojej prostocie. Ciasto, sernik, deser – hit lat 70, 80… i nie tylko. Składniki były zawsze dostępne, a reszta należała już tylko do kreatywności osoby przygotowującej. To przepis, który można „rozciągać na metry”, zmieniać, modyfikować, przerabiać – i efekt końcowy jest zawsze udany. Tym razem kolejna wersja, bez użycia(...)proszku mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym, wlewamy wrzącą wodę i rozpuszczone masło. Miksujemy na gładką masę. Gdy l ekko przestygnie nakładamy ją na ciasto, równomiernie rozprowadzając. Wierzch posypujemy uprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. Ponownie zawijamy w folię i wkładamy do całkowitego stężenia do lodówki. Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku to deser wybitnie letni. Prostota

mojewypiekiinietylko
Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem 280

miksujemy na proszek. 2. Mąkę przesypujemy do dużej miski. Następnie schłodzone masło ścieramy na tarce z grubymi oczkami podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodajemy rozdrobnione wiórki kokosowe, jajka, cukier z wanilią i szybko rękoma zagniatamy ciasto (możemy to oczywiście zrobić w odpowiednim mikserze). 3. Gotowe ciasto nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 60 minut. 4. Schłodzone ciasto wyciągamy(...)lodówki i krótko zagniatamy. Podsypując mąką ciasto dosyć cienko wałkujemy i wycinamy z niego ciasteczka w kształcie serduszek (lub innym). W połowie serduszek mniejszą wykrawaczką wycinamy środek. 5. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170C na funkcji termoobieg przez około 9 -10 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka

Mała Cukierenka
Smaczny orzech do zgryzienia - warsztaty z Kikkoman i Tabasco 164

grzybami i orzechami laskowymi Śledzie w grzybach w ziołach i orzechowy wafelek Karpia  w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie Karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Moja grupa miała za zadnie przygotowanie smażonego karpia w panierce maku i kokosie, podanego z pęczakiem na domowym winie i duszonymi gruszkami i jabłkami w korzennych przyprawach(...)przesmażyłyśmy na na maśle, dodałyśmy wina, miodu i korzennych przypraw. Gdy były miękkie dodałyśmy do niego ugotowany pęczak i chwilę razem podgrzewałyśmy. Karpia najpierw obtoczyłyśmy ciastem naleśnikowym, a potem w panierce złożonej z wiórek kokosowych i maku. Smażyłyśmy na złoto z każdej strony. Efekt finalny był zaskakujący. Okazało się, że z kokosa i maku powstała pyszna chrupiąca panierka, która wspaniale

Kulinarne przygody Gatity
Rolada kawowa z kremem chałwowym 183

rozpuszczalnej mocnej kawy Krem chałwowy: 300 ml śmietany kremówki 30% 20 dag sera  mascarpone 10 dag chałwy waniliowej 1 łyżka cukru pudru Wiórki kokosowe do obtoczenia lub dowolna posypka 1 dowolna galaretka Sposób wykonania: Ciasto: Jajka wbić do miski, wsypać cukier i ubijać aż do puszystej gęstej piany, mąkę wymieszać z kakao, przesiać do masy jajecznej stopniowo dodając schłodzony(...)napar kawowy oraz olej, delikatnie wymieszać ręcznie rózgą od miksera, aż do połączenia. Tak przygotowane ciasto wylać na wyłożoną papierem pergaminowym blaszkę , piec 15 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku na grzaniu góra –dół. Upieczone, wyłożyć na bawełnianą ściereczkę oprószoną niewielką ilością cukru pudru, zawinąć w rulon i zostawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody

Wanilia i Kardamon
Pieczony czekoladowy omlet z borówkami 162

prawie ciasto - można go pokroić na kawałki i zjeść z kubkiem kawki lub zabrać ze sobą na posiłek np. do pracy. Jest on zresztą bardzo sycący, więc trudno go też zjeść całego za jednym razem (choć oczywiście można i tak ;) Polecam na śniadanie, deser lub kolację. Składniki: 2 jajka 1/3 szklanki mleka roślinnego 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 2 łyżki(...)kakao oraz proszek do pieczenia i bardzo delikatnie wymieszać lub zmiksować na małych obrotach. Na koniec dodać borówki (zostawiając kilka na wierzch ciasta), wymieszać i przelać do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia lub posmarowanego olejem kokosowym. Na wierzch położyć pozostałe borówki. Piec 25 minut  180ºC

Healthy food explorer
Makowiec z jabłkami i kaszą jaglaną . 191

łyżki kaszy jaglanej z malinami od Eco Blik  4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia   250 g margaryny   1/2 szklanki posiekanych migdałów  1 cukier waniliowy  cukier puder do posypania  Blaszka o wymiarach 24/36  Jeśli chcecie aby wasze ciasto było wysokie możecie upiec w tortownicy lub mniejszej blaszce . Wykonanie : Margarynę ucieramy(...)soli. Masę makową i odciśnięte z soku jabłka mieszamy z utartą margaryną   . Na końcu dodajemy wiórki kokosowe , skórkę z pomarańczy , kaszę mannę , kaszę jaglaną , proszek  do pieczenia ,  mieszamy . Następnie dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką . Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki , pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50 / 55 minut . Zimne ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Przepyszne ciastka sezamowe (bezglutenowe, paleo) 134

Wszystkie składniki mieszamy w misce oprócz sezamu. Formujemy kulki (delikatnie zgniatając robiąc z kulek talarki), układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli ciasto wyszło Wam zbyt kleiste to dołóżcie jeszcze odrobinę mąki kokosowej. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po wyjęciu dajemy im wystygnąć i jemy Smacznego!   Artykuł Przepyszne ciastka sezamowe (bezglutenowe, paleo) pochodzi

PaleoLife

Proponowane wyszukiwania