uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej będzie nam równo oblać popsy. Patyczki do lizaków(...)babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: masa cukrowa ( może być domowa ), cukrowe perełki do dekoracji, patyczki
Ciastkozercyciasta z kremem , czekolada , jajka , mus z awokado , torcik , tort Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Ciasto czekoladowe z cukinii 4 jaja 220 g cukinii 0,25 szklanki rafinowanego oleju kokosowego 160 g jogurtu kokosowego 3 łyżki wody 1 miarka peptydów kolagenowych (czubata) 70 g mąki kokosowej (ok. pół szklanki) 15 g czarnego kakao(...)himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej Czekoladowy krem z awokado 250 g awokado 150 g gęstego mleka kokosowego 1 łyżka kakao 60 g czekolady gorzkiej (u mnie 99% kakao) 30 ml rumu ciemnego 15 kropli stewii w płynie 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Sposób przygotowania Ciasto czekoladowe z cukinii Cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i solidnie odcisnąć z wody
Modern Cave Girlsię na winogrona, które także są w bardzo dobrej cenie :) BEZGLUTENOWE PLACUSZKI OWSIANE Z KOKOSEM I ŻURAWINĄ /przepis własny/ Składniki na ciasto: 35 g (1/4 szklanki) bezglutenowych płatków owsianych 35 g (1/4 szklanki) mąki kokosowej ok. 140-170 ml mleczka kokosowego szczypta soli duże jajko 1/3 łyżeczki sody łyżka suszonej żurawiny płaska łyżka masła klarowanego mała garść(...)poziomu i odstawić na 5 minut. Następnie zmiksować je z mąką, mleczkiem kokosowym, solą, jajkiem, miodem i sodą na gładką masę (która powinna być gęstsza niż na naleśniki). Następnie dodać drobno pokruszone plastry kokosa i suszoną żurawinę. Odstawić na 5 minut, aby żurawina wchłonęła nadmiar wilgoci z ciasta. Na patelni roztopić masło i rozprowadzić po całej jej powierzchni. Smażyć
Poranek na słodkowodą i namoczyć całą noc. Odsączamy namoczoną kaszę na sitku , następnie miksujemy z bananem, i przyprawami na gładką masę o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.(jeśli jest za gęste dolewamy wody ). Patelnie smarujemy olejem kokosowym i smażymy z obu stron do zarumienienia . Możemy podać je ze świeżymi owocami / waniliowym jogurtem sojowym / dżemem lub masłem orzechowym :) SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniaponad 1/3 szklanki) sól himalajska do smaku Na cebulę 1 duża czerwona cebula lub dwie średnie 1 płaska łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka cukru kokosowego 1 łyżeczka wody szczypta soli Reszta dodatków (można modyfikować) Ciasto na pizzę z tego przepisu ( klik ) 6 szparagów 1/2 dojrzałego awokado 5-6 pomidorków koktajlowych lub 5 plasterków większego pomidora Opcjonalnie: garść kiełków słonecznika pesto(...)przepisu. Składniki na sos łączymy ze sobą w malakserze, aż do powstania jednolitej konsystencji. Cebulę przekrajamy na pół i kroimy w cienkie plasty. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym i smażymy, aż do zarumienienia (ok. 4-5 minut). Posypujemy szczyptą soli, cukrem kokosowym. Dodajemy wodę i smażymy jeszcze pół minuty po czym ściągamy z gazu. Szparagi myjemy, odkrajamy końcówki
Fill The Bowlmasła, ani mąki – wystarczy banan i płatki owsiane górskie, zaś masło i cukier z klasycznej polewy czekoladowej śmiało można zastąpić mleczkiem kokosowym i gorzką czekoladą. Wbrew pozorom nie trzeba bardzo kombinować, żeby to było ciasto bez cukru i mąki pszennej, nie zawierało też tłuszczu (oprócz tego pochodzącego z jajek i nieznacznej ilości z innych składników). Polecam też użycie sera(...)polewę. Składniki CIASTO 250 g borówek (mogą być mrożone) 1 kg serka homogenizowanego 0% tłuszczu lub sera chudego zmielonego (wtedy dodaj dodatkową łyżkę miodu) 2 jajka 19 g (1 czubata łyżka) mąki ziemniaczanej 145 g banana – czyli 1 duży banan 100 g płatków owsianych górskich 60 g (2 łyżki) miodu Wykonanie POLEWA W rondelku rozgrzej mleko kokosowe. Wrzuć
Eat me! Fit me!ostatnio dostępna w butelkach np. w Lidlu), można zamienić na dowolny inny poncz, np. wodę z cytryną, wytrawne wino itp. 3 łyżki pasty kokosowej (znalazłam też pod nazwą mus kokosowy) – można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ja kupiłam przez internet, ten składnik nie jest konieczny, ale jest naprawdę pyszny, smakuje dokładnie jak środek Raffaello(...)paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała bardziej płynną konsystencję i lepiej zastygnie. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do małego woreczka, kiedy nie jest juz ciepła
CiastkozercyObłędne w smaku muffinki z dużą ilością jagód kamczackich, białej czekolady i wiórek kokosowych. Idealne na podwieczorek. Proste i szybkie w wykonaniu. Jeszcze szybciej znikają zjadane :) Uwielbiamy takie muffinki :) Polecam recepturę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru pudru 75 ml oleju 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt, obie mąki, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i jagody kamczackie i dokładnie mieszamy. Świeże owoce wcześniej myjemy i osuszamy. Mrożonych nie musimy rozmrażać. 2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Muffinki pieczemy do ładnego
IzabelawkuchniBiałka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, miksujemy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę czekoladowo bakaliową(...)odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy. dodatkowo: ok. 25 szt. herbatników ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Do blaszki wkładamy jeden blat ciasta. Rozsmarowujemy na nim masę czekoladowo bakaliową. Przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę z ananasem. Układamy na niej
Domowy Smak Jedzeniadodatkiem wody, gotujemy na małym ogniu aż płyny wsiąkną, zdejmujemy z ognia, zostawiamy pod przykryciem na ok. 10 minut. Słodzimy do smaku, dodajemy wiórki kokosowe i blendujemy na gładką kremową masę. Wyciągamy na schłodzone ciasto, wyrównujemy, układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy przygotowaną wcześniej galaretką truskawkową. Wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Podajemy schłodzone. Smacznego! Projekt powstał
Ostra na SłodkoBardzo wyjątkowe ciasto Pijak. Jeżeli chcecie się pochwalić na imprezie rodzinnej pysznym ciastem to polecam serdecznie. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Biszkopt makowo-kokosowy 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 g wiórek kokosowych 100 g maku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem(...)pieczenia o wymiarach 24 x 24 cm moja blaszka była ciut innych wymiarów i ciasto wyszło takie wysokie. Pieczemy przez 30 minut w temp. 180*C Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy porcjami cukier aż masa będzie gęsta i ponownie dodajemy porcjami mak, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łącząc wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem
W Moim Magicznym Domudigotuje.blogspot.com W internecie jest wiele różnych przepisów (sporo też się dubluje) i nazw dla tych pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu 3/4 szklanki mleka aromat waniliowy(...)pieczenia. Piec 20-25 minut w 180 stopniach. Ciasto ostudzić i pokroić na kostki. (Bok każdej powinien wynosić mniej więcej 4 cm.) Przygotować polewę. Wszystkie składniki (oprócz alkoholu) zagotować. Po zdjęciu z ognia - wlać rum i wymieszać. Kostki maczać (krótko) w gorącej polewie i dokładnie obtaczać w wiórkach kokosowych. (Ciastka sprawnie się macza, jeśli są wbite na patyczek do szaszłyków
Di gotujeśniadanie lub kolacyjka. Jajka z cukrem ubić, następnie dodać mleczko kokosowe, szczyptę soli, mąkę, sodę, wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Gdyby jajka były bardzo duże to dodać o jedną płaską łyżkę maki więcej. Mango obrać i pokroić w kostkę. Na koniec dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto powinno mieć taką konsystencję, żeby po wylaniu na patelnię tylko lekko się rozlało. Smażyć(...)wbić jajka, dodać cukier czas 1 minuta, obroty 3 – zdjąć motylek,dodać mleczko kokosowe, szczyptę soli, mąkę, sodę, wiórki kokosowe, wymieszać czas 1 minuta, obroty 3 – mango obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać kołpystką. – reszta jak wyżej Smacznego
Kuchnia PokoleńSernik idealny na Świąteczny stół lub na adwentową niedzielę do kawy. Na kruchym spodzie, kokosowy, z surową żurawiną, posypany śnieżnym cukrem pudrem. Kudłaty ze względu na wiórki ciasta na wierzchu. Pycha! A dla wszystkich Barbar najlepsze życzenia imieninowe! Składniki Ciasto 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g drobnego cukru 200 g zimnego masła 1 duże jajko(...)łyżki śmietany 18% Z wszystkich składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części (jedną trochę większą, drugą trochę mniejszą). Jedną włożyć do woreczka foliowego i zamrozić *, drugą rozwałkować (delikatnie podsypując mąką) na wymiar blaszki ( 37 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. Masa serowa 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki pełnego mleka 4 jajka szklanka cukru
Słodkie inspiracjeoraz Paleo. Na twardym kruchym cieście i z masą orzechowo- czekoladową. Świetny zarówno na Wielkanoc, jak i przed nią oraz po niej... Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword mazurek Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Spód 1 łyżeczka oliwy 2 łyżki erytrytolu 1/4 szklanki oleju kokosowego rafinowanego 1/2 szklanki mąki kokosowej(...)szczypta soli duża 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Masa 150 gram masła z nerkowców 50 gram nierafinowanego oleju kokosowego 50 gram czekolady niskowęglowodanowej lub o min. 85% zawartości kakao Sposób przygotowania Spód Wszystkie składniki rozdrobnić w malakserze aż do uzyskania zwartego ciasta, które da się ulepić w kulę. Ciastem wylepić wyłożoną papierem do pieczenia formę do pieczenia o średnicy
Modern Cave Girl