ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:344/932)

Wilgotny tort czekoladowo-kokosowy z malinami 208

było ciasta, a tortu zwłaszcza, więc zebrałam się wreszcie w sobie i odtworzyłam tort, który upiekłam jakiś czas temu na urodziny koleżanki. Tort, który powstawał bardzo opornie i wydawał się być kompletną katastrofą, a okazał się jednym z najlepszych jakie jadłam od dłuższego czasu. I mówię to ja – osoba, która za… Continue reading Wilgotny tort czekoladowo-kokosowy

brunetkawkuchni
Przepis #150 Letnia pizza z owocami 118

propozycję na pizzę z owocami. Uwierzcie, że warto spróbować!  Wartości odżywcze (tylko ciasto) na 100 g: 207 kcal w tym: B: 6,5 g; W: 32 g; T: 6.  Składniki - 200 g mąki orkiszowej - 200 ml letniej wody - 1 łyżka oleju kokosowego - 15 g drożdży  - odrobina cukru kokosowego Dodatki - sos czekoladowy czyli zbelendowane truskawki z kilkoma daktylami(...)dajemy pokruszone drożdże, odrobinę cukru kokosowego oraz łyżkę mąki. Całość mieszamy i pozostawiamy aż drożdże wyrosną. Następnie dodajemy resztę mąki oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość łączymy i zagniatamy. Pozostawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na kaształt pizzy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut.   Kiedy pizza delikatnie przestygnie smarujemy ją sosem czekoladowym

Health-Fit-Life
Mąka kokosowa – jak zrobić i do czego używać 97

było drobinek wielkości wiórek kokosowych. Przesyp gotową mąkę kokosową do pojemniczka i szczelnie zamknij. Do czego używać mąki kokosowej? Sposobów na wykorzystanie mąki kokosowej w kuchni jest naprawdę wiele. Sprawdzi się idealnie zarówno do wypieku ciast i ciastek, jak i domowego chleba. Na blogu już niedługo pojawi się kilka przepisów z jej wykorzystaniem. Mam nadzieję, że Wam zasmakują przepisy

Blendman
Orkiszowe rogale z makiem i migdałami 193

moja zdrowa wersja rogali :) Składniki (na około 10 sztuk małych rogali): ciasto: 5g suchych drożdży 10g ksylitolu około 110g mąki orkiszowej 5g oleju kokosowego 60g letniego mleka masa makowa: 40g mielonego suchego maku 20g rodzynki korynckie   Fresano 15g   erytrolu 15g miodu 15 g migdałów Skworcu białko z małego jajka mleko Sposób przygotowania: ciasto: Drożdże i ksylitol zalewamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Prawdziwy sernik wegański 167

serek typowo sernikowy. Składniki na sernik (dodałam pure z dyni, ale spokojnie można pominąć ten składnik i gwarantuję, że sernik się uda!) Spód ciasta: 200 g ciastek typu digestive (przepis znajdziecie tu ) 100 g masła kokosowego (można zastąpić 80 ml oleju roślinnego) pół łyżeczki cynamonu Masa serowa: około 600 g serka 300 g pure z upieczonej dyni 150 g cukru(...)pieczenia wyłożonej pergaminem. Masa serowa: sezam zblendować na gładką masę w dużą łyżką miękkiego masła kokosowego po czym dodać banany i cukier. Ser połączyć z pure dyniowym Po czym dodać masę sezamowo-bananową i dokładnie wymieszać. Masę sereową wylać na przygotowany wcześniej spód ciasta. Dokładnie uszczelnic formę do pieczenia, jeżeli sernik będzie pieczony w tortownicy, bo piec należy w kąpieli

greenscarf
Ciasto drożdżowe orkiszowo-jaglane z truskawkami i rabarbarem 156

ogródku już dość spory i trzeba jakoś go wykorzystać :) Ciasto drożdżowe orkiszowo-jaglane z truskawkami i rabarbarem Ciasto: 500g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g mąki jaglanej 4 dag świeżych drożdży 50 g masła (lub pół na pół z olejem kokosowym) 300ml+3 łyżki mleka 50g+1 łyżeczka cukru brązowego (50 g można zastąpić ksylitolem, ale 1 łyżeczkę zostawić, bo cukier(...)mniej, najlepiej próbując kruszonki) 1/3 łyżeczki sproszkowanego ekstraktu ze stewii 20 g masła 20 g oleju kokosowego (tutaj można dać więcej - wszystko zależy od konsystencji) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać, zagnieść w celu uzyskania formy kruszonki. Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Na cieście ułożyć owoce. Posypać przygotowaną kruszonką

FitKot
Proteinowy torcik z kremem „serowym” limonkowym i szpinakowym ciastem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 120

proteinowym kremem limonkowym. Waniliowe, wegańskie białko Plantforce świetnie połączyło się z cytrusowym akcentem. Torcik idealny dla każdego zakręconego na punkcie zieleni 😍     Składniki (śr:   21 cm): Szpinakowe ciasto -200g mąki ryżowej -150g skrobi -60g mąki sojowej -230g mleka sojowego + 1 łyżka octu jabłkowego -150 g ksylitolu -200 g świeżego szpinaku -100g szklanki oleju(...)Całość podgrzać na małym ogniu aż do zagotowania i ciągle mieszając trzymać na ogniu jeszcze minutkę. 11. Do masy dodać zagotowany agar oraz mąkę kokosową i całość znów wymieszać lub zblendować na gładko. 12. Zielone ciasto przekroić na dwa równe blaty. Górę ściąć i zjeść (kawałek zostawić do ozdoby). 13. Pierwszy blat umieścić w oczyszczonej tortownicy, wylać większą część masy

Candy Pandas
Przepyszne ciasto z ciecierzycy bez cukru i słodzików 40

kawałek tego ciasta ma niski ładunek glikemiczny Trudno mi jednoznacznie napisać, o jakim smaku jest to ciasto. Bo wyczuwalny jest zarówno orzech, pomarańcza, a także wanilia. Wypróbujcie i sprawdźcie sami, co tutaj przeważa Składniki (tortownica o średnicy 26cm; 12 porcji): Spód mała garść suszonych daktyli bez pestek, niesiarkowanych, 1/2 szklanki płatków owsianych górskich, 2 łyżki płatków migdałowych. Ciasto 400g ugotowanej(...)dodajemy do niej startą skórkę i wyciśnięty sok z pomarańczy, banana, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy oraz mąkę kokosową i gęstą część mleczka kokosowego. Wszystko bardzo dokładnie blendujemy. Na koniec należy delikatnie wmieszać ubitą wodę po ciecierzycy. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Ciasto pieczemy w rozgrzanym na 170 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez 1h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik

Natka Pietruszki
Sernik z mlekiem kokosowym 115

wrzącą wodą Sernik może po upieczeniu i schłodzeniu powinien być lekko ścięty Polać polewą najlepiej po całkowitym schłodzeniu. Polewa : Resztę mleka kokosowego tj.60 ml podgrzać z dodatkiem pokruszonej czekolady. Ciągle mieszać do uzyskania gładkiej polewy, wylać na chłodne ciasto. przepis znalazłam w internecie. Nieco go zmodyfikowałam tzn.uprościłam. Wielbiciele kokosów mogą posypać wierzch polewy wiórkami kokosowymi

Proste Potrawy
Galaretkowiec dla alergika 276

Dzisiaj nasze ulubione ciasto, które już mogliście poznać jako Ptasie Mleczko , ale w wersji dla alergików, czyli na bazie mleczka kokosowego zamiast śmietanki. Delikatne, lekkie, idealne na upalną pogodę, na pewno posmakuje każdemu. Dodatek mleczka kokosowego sprawia, że smak kokosa jest lekko wyczuwalny, ale nie dominujący. Polecam każdemu, kto chce odchudzić swoją wersję galaretkowca i wszystkim, którzy z różnych powodów(...)było grudek). Żelatynę wlać do mleczka i wymieszać. Galaretki pokrojone w kostkę wymieszać ze sobą - najlepiej w dużej misce. Zalać mleczkiem kokosowym z żelatyną. Całość przełożyć do foremki, np. tortownicy, którą wcześniej należy uszczelnić folią spożywczą lub aluminiową. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Generał 148

się w ustach:) Wspaniałe ciasto do kawy i nie tylko. Polecam gorąco wszystkim łasuchom i tym, którzy nie łasuchują.  Składniki: 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki 1 szklanki cukru 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia 1-2 łyżki śmietany Masa: 1/2 l śmietany 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka wiórek kokosowych 2 łyżki kakao Wykonanie(...)pieczenia wymieszać. Dodać wiórki margaryny i  jajko, i zagnieść ciasto. Jeżeli potrzeba dodać 1-2 łyżki śmietany. Ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować bardzo cieniutko i upiec. Śmietanę i cukier puder utrzeć, dodając kakao, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać i masą przełożyć placki.Całość odstawić na noc Temperatura piekarnika : 170'- 180'C Czas pieczenia

Ciasteczkowy Potwór
sernik z masą kokosową 152

tego stopnia, że zachciało mi się nawet sernika z kokosem. Upiekłam więc sernik bez spodu a na wierzch wylałam gęstą masę kokosową i czekoladę. Smakowało trochę jak batoniki bounty. Wizualnie prawie nie widać, że to ciasto składa się z dwóch warstw, mają one też podobną konsystencję więc je się jak po prostu sernik. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik(...)kokosową: kokos zalać dwiema szklankami mleka i gotować na małym ogniu kilka minut. W reszcie mleka rozrobić budyń i cukier, wlać do kokosu i ugotować. Dodać masło i powoli gotować cały czas mieszając aż się połączą. Gorącą masę wylać na sernik i odstawić do wystudzenia.  Czekoladę połamać i zalać mlekiem , rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastka kruche z marmoladą i bezą 153

żółtka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  marmolada Beza: 3 białka szczypta soli 140 g cukru pudru 60 g mielonych orzechów 60 g wiórków kokosowych Ciastka: Wszystkie składniki zagnieść szybko ze sobą na gładkie ciasto. Wstawić je do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować je na grubość około 5 mm i za pomocą okrągłej foremki wykrawać okręgi, które układać

My simple kitchen
Kakaowy tofurnik z malinową żelką - serniczek z tofu (wegański) 184

ciast o średnicy 12cm, lecz spokojnie wykonacie je w dużej formie np. o średnicy 21cm. Wychodzi ok. 12 porcji. Składniki na spód: - 100g nerkowców (namoczonych w wodzie co najmniej 1h wcześniej) - ok. 50g daktyli suszonych drylowanych (8-10 sztuk, namoczonych w wodzie co najmniej 1h wcześniej) - 1 łyżka nasion chia - 2 łyżeczki kakao bez cukru - 1 łyżeczka oleju kokosowego Nerkowce

Be Fit Be Strong
Ciasto marchewkowe II 318

będzie równie dobre. Smaczne ciasto do kawy. CIASTO MARCHEWKOWE II Blacha: 25x35 cm | Czas przygotowania : ~45 min | Ciasto bez pieczenia, inspiracja: link Składniki 300 g drobno startej marchewki 100 g ananasa (świeżego lub z puszki) 80 g orzechów włoskich 80 g wiórków kokosowych 300 g mąki pszennej 1 łyżka cukru wanilinowego 2 łyżeczki przyprawy korzennej lub piernikowe 1 łyżeczka cynamonu(...)jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g (1 szklanka) brązowego cukru 225 ml oleju roślinnego Przygotowanie Ciasto. Tortownicę o średnicy 24 - 26 cm posmarować grubo masłem. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Do jednej miski włożyć marchewkę, ananasa, orzechy, migdały i wiórki kokosowe. Odstawić bez mieszania.  Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać cukier wanilinowy, przyprawę korzenną lub piernikową, cynamon

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania