brzoskwinią Sałatka z kaszą bulgur i warzywami Sałatka z kurczakiem Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe Mus czekoladowy z czereśniami Pralinki Sernik z dynią
Z notatnika dietetykawody uważając, żeby się nie poparzyć. Zblendować go na gładką masę podsypując po trochu żelatynę w proszku. Na koniec dodać sok z cytryny oraz jogurt kokosowy i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczone ciasto szpinakowe rozpłaszczyć, smarować "serkiem" z kalafiora, a następnie połowę wyłożyć wędzonym łososiem. Zwijać formując ścisłą roladę. Włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzoną roladę
Modern Cave Girlszczypta * jabłko – 3 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Obrane jabłka kroimy w plastry, zanurzamy cieście i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco z dżemem i odrobiną cukru pudru, Smacznego
Ostra na SłodkoCiasto na biszkopcie z masą budyniową, wafelkami i posypką kokosową Składniki: Biszkopt: 4 jajka Szklana mąki 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli Łyżka oleju Masa budyniowa: 3 budynie śmietankowe 1 szklanki cukru pudru 200 g Kasi 3 szklanki mleka dodatkowo: 250 g rurek kakaowych 100 g wiórek kokosowych Przygotowanie: Biszkopt: Żółta oddzielamy od białek. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli
Lena GotujeDawno już nie jadłam budyniu solo, a najczęściej występował jako jeden ze składników ciasta (nawet całkiem niedawno przy okazji przepisu na biszkopt kokosowy z jabłkami ). Mąkę z kasztanów chciałam już dawno wykorzystać w ten sposób i w końcu mi się udało. Budyń kasztanowy bez cukru co prawda nie wyszedł mi tak gęsty, jak ten tradycyjny, ale i tak to fajny
FitkotDelikatny fasolowy nugat z mlekiem kokosowym, masłem orzechowym i daktylami. Warstwa z karmelem z daktyli i orzechami laskowymi, oblane mleczną czekoladą. To pełnowartościowy deser, którym można
Podróż w kulinariamąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml letniej wody 1 łyżka kakao 1 łyżka cynamonu 30 g cukru brązowego 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli Sposób przygotowania: Z podanych składników wyrób ciasto – będzie dość twarde. Gotowe ciasto zawiń w foliowy woreczek i odczekaj 20 minut – dzięki temu łatwiej będzie Ci formować kulki. Po tym czasie uformuj kulki
Via GustoCiastka pełne wiórków kokosowych. Niezwykle proste i do szybkiego przygotowania.
Przepisy Kulinarnebananami w karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Rozgrzewający
Eat me! Fit me!formy o średnicy 24 cm. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Po kilku godzinach rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub na małym ogniu połamaną czekoladę z olejem kokosowym. Szybko mieszamy, żeby czekolada się nie przypaliła. Polewamy ciasto i od razu posypujemy obranymi, pokruszonymi pistacjami i migdałami. Przechowujemy w lodówce. Wskazówki Do sernika użyłam sprawdzonego twarogu z wiaderka, który zapewnił mi gładką, kremową
Powiedz dietom nieciasta zabierałam się długo. Z racji, że wyprawiałam córeczce chrzciny ciasta piekłam sama, więc wykorzystałam moment i upiekłam właśnie te ciasto. W smaku przypomina rafaello. Ciasto jednym słowem jest pyszne! Biszkopt przełożony najlepszym kremem kokosowym jaki w życiu jadłam. Jest delikatne, takie lekkie a nawet puszyste jak chmurka. Jestem miłośniczką takich smaków. Przepis zostaje już u mnie na długo
Kuchnia Paulettespianę z białek. Ser przełożyć do miski, połączyć z jajkami ,1/2 szkl. cukru, masłem , budyniem. Gotowe muffinki polewamy wcześniej odstawioną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi Następnie przelewamy do formy muffinkowej na zmianę: łyżkę ciasta kakaowego , łyżkę sera i znowu łyżkę ciasta ciemnego. ( łyżki nie za duże bo może zabraknąć ciasta ciemnego) Piekłam ok. 25 minut w temp. 180C
Różne smaki w kuchniprostu zjeść ją od tak Teraz bardzo często wykorzystuję ją w najróżniejszych przepisach. Na pyszną kawę (tym przepisem podzielę się już niedługo ) lub w najróżniejszych ciastach, ciasteczkach i deserach. Dziś zapraszam Was na pyszny kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami . Deser, który poprawia mi humor w nawet najcięższe dni. W końcu każdemu należy się chwilą słodkiej przyjemności Słodycz deseru
Słodkie okruszkibiałą fasolą, której w ogóle nie czuć w cieście. Jest bardzo wilgotne i ma ciekawy smak. SKŁADNIKI Ciasto: 240 g ugotowanej fasoli (lub fasola w puszce) 1 dojrzały banan, 2 jajka, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki kakao (użyłam karobu), 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 garść suszonej żurawiny, 2 łyżki(...)wiórek kokosowych, ½ łyżeczki cynamonu Polewa: 6 kostek czekolady gorzkiej, 3 łyżki śmietanki 30% WYKONANIE Suchą fasolę dzień przed zrobieniem ciasta zalewamy wodą, następnego dnia wodę odlewamy, gotujemy w zmienionej wodzie do miękkości. Blaszkę o wymiarach 10x22 cm wykładamy pergaminem. W blenderze umieszczamy osączoną z zalewy fasolę, miksujemy, dodajemy pokrojonego banana, miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki (za wyjątkiem wiórek i żurawiny), miksujemy
słodki bratekjaja, mąkę, olej i całość dokładnie miksujemy robotem na najwyższych obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji. Bakalie posypujemy niewielką ilością mąki, obtaczamy je i dodajemy do ciasta, mieszamy. Formę na babkę natłuszczamy, obsypujemy np. wiórkami kokosowymi, bułką tartą lub zmielonymi orzechami. Przelewamy do formy masę. Piekarnik nastawiamy na 175°C i pieczemy ok. 25 – 30 min. Babkę, podczas pieczenia należy przykryć
Moniki Smakołyki