ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:366/932)

Ekspresowe ciasto z porzeczkami 99

ciastem bez miksera raczyliśmy się deserowo po grillu. Jest pyszne! Kwaskowe czerwone porzeczki świetnie komponują się z lekkim i puszystym jogurtowym ciastem. Szybkie ciacho na każdą okazję jak znalazł. Można wykorzystać wszelakie inne owoce, nawet mrożone, dodać wiórki kokosowe lub kakao. Koniecznie posypcie cukrem pudrem lub przygotujcie kruszonkę wg tego przepisu i posypcie przed pieczeniem. Dodatkowa słodycz i chrupkość

Zasmakuj Kuchni
Śmietanowa chatka 259

wspaniała alternatywa do pieczonych ciast, to wersja ciasta na zimno, bez udziału piekarnika, doskonały deserek na zimno, do poobiedniej kawy taka porcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych  1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy(...)limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy 1 paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień ściągamy folię, polewamy ciepłą polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi można również posypać mielonymi orzechami lub migdałami. Smacznego

kgwjanczewo
Sernik z ricotty z bekonem karmelizowanym w whisky i syropie klonowym 130

mąki ryżowej 20 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru kokosowego ½ łyżeczki soli morskiej 120 g masła orzechowego 100% 20 g masła 1 żółtko 30 ml mleka * PRZYGOTOWANIE Orzechowy spód Suche składniki wymieszaj ze sobą. Następnie dodaj masło orzechowe oraz tradycyjne, wbij żółtko i wlej mleko. Zagnieć ciasto i uformuj w kulę. Kolejno wstaw na 30 minut do lodówki. Foremkę pokryj(...)spodu papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim spód formy. Ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut. Spód odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik Ser riccota przełóż do malaksera, wbij jajka, dodaj cukier kokosowy, ekstrakt waniliowy i wsyp mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj, aż otrzymasz gładką masę. Gotową masę serową przełóż do formy

Food Square
Słodkie środy - Sernik na zimno z truskawkami i kokosem 155

serniczek jest prosty w przygotowaniu, niezbyt pracochłonny ale z pewnością efektowny. Sernik na zimno z truskawkami i kokosem  SKŁADNIKI: 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki truskawkowe wiórki kokosowe 1 kg sera białego w wiaderku 200 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru 250 g truskawek biszkopty okrągłe 15-17 sztuk PRZYGOTOWANIE: Pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody(...)truskawkę głębiej, wstawiamy do lodówki na 30 minut.  W tym czasie czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy.  Z ciasta wyciągamy truskawkę którą włożyliśmy w środek, zalewamy galaretką, posypujemy całość wiórkami kokosowymi.  Wkładamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka kokosowe 110

Wczorajsze rogaliki rozeszły się w tempie ekspresowym, dlatego dziś upiekłam te pyszne ciasteczka kokosowe – idealne do porannej kawki Spróbujcie koniecznie! Składniki: – 2 jajka – 15g wiórków kokosowych + odrobina do posypania ciasteczek – słodzidło wg smaku (u mnie 40g cukru trzcinowego, jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki, to należy dodać trochę więcej słodzidła) – 2 łyżki kefiru – 2 łyżki(...)pieczenie i zagnieść miękkie ciasto, które będzie delikatnie się kleiło do rąk. Dłonie oprószyć mąką, z ciasta odrywać małe kawałki i formować kulki i delikatnie spłaszczać formując ciasteczka. Wykładać na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Posypać wiórkami kokosowymi i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Smacznego Ciasteczka kokosowe Ciasteczka kokosowe Ciasteczka kokosowe

Smaki Armine
śliwki jesienne z sernikiem anielskim z nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką... 147

cukier 12,5 dag, wiórki kokosowe 2 łyżki DODATKI: śliwki 16 większe, cukier puder - ile potrzeba składniki na spód włożyć do miski, palma miękka, utrzeć mikserem jak na kruszonkę użyłam 2 małe formy 16 cm okrągła z wyciąganym dnem i 15x10 cm lub jedna tortownica 24 cm - niczym nie smarowałam form, ciasto włożyć do form i palcami przyklepać mocno(...)minut, nastepnie na termoobieg na 5 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach z 30 minut, potem zostawić w formach do całkowitego wystudzenia ciasto posypać cukrem pudrem - sernik jest delikatnie puszysty, wilgotny, kruszonka chrupiąca, spód apetycznie kokosowy.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowo-kawowy torcik z Inką, na Dzień Matki 211

czas przy dobrej kawie. A najlepiej wszystko razem :) Do zrobienia tego ciasta zainspirował mnie przepis mojej prababci, na kakaowe ciasto na metrowiec. Z czasem lekko je zmodyfikowałam, dodając mniej cukru, a także dodajac kawę zbożową. Z masą z mleczka kokosowego z gorzką, niemal wytrawną czekoladą całość komponuje się przepysznie. Do tego polewa z kawową nutą i kwiaty. Deser zajadamy obowiązkowo(...)magnezem. Polecam :) ciasto: 300 g mąki tortowej 190 g cukru pudru 10 łyżek oleju 10 łyżek zimnej wody łyżka kawy zbożowej Inka z magnezem 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki kakao do nasączania: 60 ml wrzątku 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka z magnezem krem: 400 g schłodzonego mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g gorzkiej

Mienta blog
Gotowana babka cytrynowa z jabłkami 127

cukru kryształu 32g cukru waniliowego 1szkl. mąki tortowej 1szkl. mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olejek cytrynowy do ciast 2-3 jabłka np. antonówka 100g białej czekolady 4 łyżki śmietany 30% wiórki kokosowe Sposób przygotowania: Składniki do przygotowania tej babki powinny być w temperaturze pokojowej. Chodzi tu oczywiście o masło i jajka. Miękkie masło utarłam(...)jednym żółtku i miksowałam do połączenia składników. Mąkę tortową i mąkę ziemniaczaną przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia. Powoli wsypałam ją do masy jajeczno - maślanej i miksowałam ciasto na najniższych obrotach miksera. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszałam ją do ciasta łyżką. Na koniec do ciasta dodałam jabłka obrane i pokrojone

Waniliowe Improwizacje
Mazurek pomarańczowy 155

żółtko 1 łyżka śmietany 50g cukru pudru Szczypta soli Krem budyniowy: ½ szklanki kaszy jaglanej 1 puszka mleka kokosowego 2 łyżki miodu Szczypta soli 2 czerwone pomarańcze 100g masła Dodatkowo: 1 galaretka pomarańczowa Opcjonalnie draże pomarańczowe do dekoracji Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę rozcieramy z masłem, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i chłodzimy przez godzinę w lodówce(...)Schłodzone ciasto wałkujemy między dwoma arkuszami folii i nakładamy na formę do tarty. Nakłuwamy widelcem, obciążamy fasolą i pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180⁰C. Zdejmujemy papier z obciążeniem i dopiekamy kolejne 15 minut. Studzimy. Pomarańczowy krem budyniowy: Kaszę jaglaną moczymy w wodzie przez całą noc, a następnie porządnie płuczemy. Zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy szczyptę soli

Kuchnia w czekoladzie
BEZGLUTENOWA WEGAŃSKA SZARLOTKA Z BYDYNIEM I KRUSZONKĄ 154

więcej niż szpinak). Mąka amarantusowa znalazła się i w tym cieście.  Składniki: 3,5 szklanki mieszanki mąk bezglutenowych, u mnie: - 1,5 szklanki płatków owsianych bezglutenowych zmielonych na mąkę, - 1 szklanka mąki amarantusowej, - 1 szklanka mąki gryczanej, 1/4 szklanki ksylitolu + 2 łyżki do budyniu, 8 łyżek oleju kokosowego, 100 ml zimnej wody, 10 jabłek, 1 łyżeczka wanilii w proszku(...)ekologicznego budyniu bezglutenowego (u mnie czekoladowy, ale świetnie sprawdzi się waniliowy), 500 ml mleka roślinnego, u mnie kokosowe własnej roboty (40g płatków kokosowych + 600 ml wody). Wykonanie: Mąki mieszamy w ksylitolem, dodajemy olej, wodę i zagniatamy ciasto. Formujemy dwie kulki: jedna z 2/3 ilości ciasta, druga z 1/3. Mniejszą kulkę umieszczamy w zamrażalniku na 2h lub dłużej. Większą ilością

Jeść, by żyć w zdrowiu
Bounty - sernik na zimno 2013

jeśli chodzi o blogi kulinarne. Wprowadziłyśmy do przepisu kilka drobnych zmian i nie ważne, czy skorzystać z naszego przepisu, czy z oryginalnego. Ciasto wychodzi pyszne, delikatne i lekkie.  Dla fanów Bounty idealne. Składniki: Sernik: 400ml mleka kokosowego (zazwyczaj  jedna puszka) 200g wiórków kokosowych (zazwyczaj jedno opakowanie) 250g maskaronem (zazwyczaj jedno opakowanie) 250g twarogu półtłustego 50g masła 120g cukru

Kolizje Smaków
WAKACYJNE CIASTO JOGURTOWE Z PATELNI 149

opakowaniu) - 1 łyżka oleju (dałam kokosowy) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1,5 kubeczka (o poj.0,2l) mąki orkiszowej typ750   + jedna łyżka do obtoczenia owoców   dodatkowo:  *kubeczek 250ml sezonowych owoców (ja dałam jedną dużą śliwkę i połowę nektarynki, ale można dać dowolne owoce) * mielony ksylitol lub puder do posypania ciasta Wersja na mące pszennej: - 2 jajka(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie zamieszałam (można również zamieszać ręcznie). Na końcu dodałam stopiony olej kokosowy, również zamieszałam. Gotową masę wylałam na patelnię wysmarowaną wcześniej dokładnie olejem. Owoce pokroiłam na małe kawałki, obtoczyłam delikatnie w misce w łyżce mąki, i rozłożyłam na cieście, delikatnie przemieszałam tak, by owoce były przykryte ciastem. Krawędzie przykrywki również przesmarowałam olejem (by nie przykleiło

Smaczne Zdrowe
sernik piankowy 94

biszkoptu nie smarować boków formy. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do suchego patyczka.. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i w blaszce rzucić na podłogę z wysokości około 30-40 cm. Wstawić do otwartego piekarnika i pozostawić do ostudzenia . Boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od blaszki dopiero(...)wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego Wykonanie rozgrzać w rondlu masło z cukrem ,dodać wiórki kokosowe i cynamon,smażyć ,ciągle mieszając na złoto -brązowy kolor . Złożenie ciasta Przekroić biszkopt na dwie części. Na spód blaszki położyć jedną część-- opcjonalnie posypać wiórkami kokos prażonymi -- ,na to wyłożyć masę serową. Przykryć drugim biszkoptem . Wierzch posmarować

mojej kuchni
sernik piankowy 157

biszkoptu nie smarować boków formy. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do suchego patyczka.. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i w blaszce rzucić na podłogę z wysokości około 30-40 cm. Wstawić do otwartego piekarnika i pozostawić do ostudzenia . Boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od blaszki dopiero(...)wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego Wykonanie rozgrzać w rondlu masło z cukrem ,dodać wiórki kokosowe i cynamon,smażyć ,ciągle mieszając na złoto -brązowy kolor . Złożenie ciasta Przekroić biszkopt na dwie części. Na spód blaszki położyć jedną część-- opcjonalnie posypać wiórkami kokos prażonymi -- ,na to wyłożyć masę serową. Przykryć drugim biszkoptem . Wierzch posmarować

w mojej kuchni
Sernik Pina Colada (Ananas i kokos) 182

całkiem o nich zapomnieliśmy... I niech to będzie wstęp do mojego dzisiejszego wpisu. Jak zapewne wiecie sernik to stały bywalec na moim stole, bo to też jedno z ulubionych ciast mojego męża. Przepis, który wam chcę dzisiaj zaprezentować jest kolejnym moim autorskim. Otwierając szafkę z przetworami zauważyłam puszkę z ananasem, którą jakiś czas temu kupiłam z myślą o ananasowym sosie(...)Chłodzimy by stężała. Stężałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy bezpośrednio na wystudzoną masę serową. Dekorujemy odłożonymi plastrami ananasa i wiórkami kokosowymi.  8. Sernik Chłodzimy w lodówce 2 godziny.  Pyszna Pina Colada w wersji ciasta gotowa

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania