Pyszne, aromatyczne ciasto z truskawkami i mango. Mięciutkie, puszyste i nie ma opcji, że się nie uda. Świetne do koszyka piknikowego, do zabrania na plażę, do popołudniowej kawki. Składniki: 260 g mąki orkiszowej jasnej 150 g cukru/ksylitolu 4 jaja M 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukry waniliowego 400 g truskawek 400 g mango Wykonanie: truskawki umyć, odszypułkować. Mango odkroić od pestki, miąższ pokroić na mniejsze kawałki mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi mi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...