ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:171/932)

Drożdżowy szarpaniec ze śliwkami 173

poszłam do kuchni, zabrałam się za ciacho i stres minął. A ciacho jest - zapraszam :) dodatki : 500 g śliwek węgierek 2 łyżki mąki cukier puder do posypania ciasta ciasto : 1/2 szk cukru kokosowego  Kłos-Pol 3 szk mąki pszennej typ 500  Kłos-Pol 1 szk mąki orkiszowej 1/3 kostki masła 2 jajka 1 szk mleka 2% 50 g świeżych(...)wrzucić drożdże. Mieszać rózgą przez chwilę i lekko wszystko podgrzać. Zaczyn zostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać obie mąki i cukier kokosowy, wymieszać. Dodać rozbełtane jajka i znów przemieszać. Następnie wlać wyrośnięty zaczyn i tłuszcz i wyrobić ciasto. Zostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie chwilkę wyrobić i rwać na kawałki wyłożyć dno blaszki wyłożonej na dnie papierem do pieczenia

Ewa w kuchni
Rogaliki kokosowe 179

mniejsze tym fajniejsze. Polecam je przygotować, na pewno nie będziecie żałować.  Składniki: nadzienie: 350 g bardzo drobnych wiórek kokosowych, 50 ml syropu klonowego, 200 ml mleka 3,2%, 70 g cukru trzcinowego, 2 jajka, ciasto: ok. 800 g mąki, typ 480, 25 g świeżych drożdży, 200 ml mleka 3,2%, 150 g cukru białego, 150 g masła, 3 jajka(...)Rada: ciasto cały czas powinno znajdować się w misce przykryte ściereczką. Na stolnicy rozwałkowujemy jedną część ciasta o średnicy ok. 30 cm, nakładamy masę kokosową, równomiernie ją rozprowadzamy i dociskamy palcami do ciasta. Ciasto za pomocą noża do pizzy kroimy na 16 równych części. Każdy trójkącik, zaczynając od zewnętrznej części delikatnie zwijamy w rogalik. Ciasta nie dociskamy! Rogaliki przekładamy

Moniki Smakołyki
Princessa z karmelem 275

Przepis pochodzi ze strony gotujmy.pl. Ciasto bardzo smaczne i bardzo łatwe w wykonaniu. Polecam. Składniki na blat: 6 białek 200g wiórków kokosowych 100g cukru szczypta soli 50g płatków migdałowych 3 wafle Princessa kokosowa Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dajemy cukier i ubijamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec delikatnie łączymy z wiórkami,, płatkami migdałowymi(...)jeszcze. w powstałe szpary pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy masę krówkową. Na masę wykłądamy drugą część kremu a na wierzchu posypujemy pokrojonymi w kostkę wafelkami. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Przekładane Tagged: białka , biszkopty , kokosowa , kremówka , masło , mleko , princessa , princessa kokosowa , płatki migdałowe , wiórki kokosowe

Mam apetyt na ...
Kokosowy śliwkowiec 184

Proste ciasto ze śliwkami o wyraźnym kokosowym posmaku:) I choć generalnie mi smakowało, uważam,że mogłoby być ciut wilgotniejsze;) Myślę, że następnym razem skroję po prostu ciut więcej śliwek:) 3 jajka 150 g cukru 250 g mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g płatków owsianych 80 g wiórków kokosowych 200 g kremówki 30 ml rumu 50 g gorzkiej(...)minut). Składniki sypkie mieszamy razem – a więc do miski przesypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz owsiane płatki. Do ubitych jajek stopniowo i naprzemiennie dodajemy składniki sypkie oraz kremówkę. Na samym końcu dodajemy rum oraz posiekaną na drobno czekoladę. Ciasto przelewamy na blaszkę (21x28cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Rozprowadzamy

Smaki Na Talerzu
Pancakesy z borówkami 110

olej kokosowy i mieszamy do połączenia. Do mokrych składników dodajemy suche – mąkę zwykłą, pełnoziarnistą oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy na jednolite, gęste ciasto.   Na patelnie wrzucamy mały kawałek oleju kokosowego, rozpuszczamy. Smażymy pancakesy – około 1,5 łyżki ciasta wylewamy na patelnie, z wierzchu wykładamy kilka borówek. Gdy na brzegu placków pojawią się bąbelki to znaczy

Smaczna Strona
Ciasto Tofficzek bez pieczenia – pyszny deser o smaku toffi i czekolady 195

wyjęte prosto z lodówki. Do przygotowania ciasta można użyć dowolnej czekolady, mogą to też być cukierki czekoladowe np. michałki. Ja do ciasta zazwyczaj wykorzystuję czekoladki, które dostajemy na różne okazje. Staramy się nie podjadać słodyczy (wyjątek raz w tygodniu dla domowego ciasta), więc żeby się nie zmarnowały zawsze coś wykombinuję. Składniki na ciasto Tofficzek bez pieczenia: Warstwa toffi(...)budyniowej i na koniec znowu herbatniki. Ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Ciasto Tofficzek bez pieczenia – pyszny deser o smaku toffi i czekolady   Zobacz inne przepisy na ciasta bez pieczenia: Ciasto Solony Maruder – pyszny deser bez pieczenia na krakersach Szybkie ciasto Snikers na krakersach Ciasto Wygodnisia bez pieczenia – przysmak kokosowy z czekoladą Stefanka z kaszy manny Księżniczka

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z kokosem 134

Bardzo proste ciasto w stylu mazurka. Masa kokosowa daje wyśmienity smak. Musicie koniecznie upiec, bardzo smaczne ciasto i nie wymaga ani specjalnych zdolności, ani zbyt dużo czasu. Składniki 1 szklanka śmietany kremówki {36%} 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 250 … Czytaj dalej Ciasto z kokosem

gotuj ze mną
Kwiatki figowe 179

minut Ilość sztuk:                  9      Wartość kaloryczna:   120 kcal  Składniki: 3/4 opakowania ciasta filo kilka fig olej kokosowy lub inny tłuszcz Piekranik nagrzewamy do 180 °C.  Ciasto kroimy na 3 pasy wzdłuż, a następnie każdy pasek na pół, układamy na każdej części ok. jedną figę pokrojoną

Bazując na smaku
Murzynek z serem i kokosem 191

szklanki cukru pudru - cukier waniliowy - kostka masła - 2 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 500 g sera - 200 g wiórków kokosowych - budyń śmietankowy Wykonanie: Ciasto- 3 białka ubić na pianę,a 3 żółtka utrzeć z szklanką cukru. Masło roztopić i wystudzić.Cukier waniliowy,mąkę,proszek do pieczenia  oraz kakao połączyć najpierw(...)cukru pudru i budyń wrzucić do  miski i ubić mikserem na jednolitą masę. Masa kokosowa-  3 białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier ubijać tak długo ,aż cukier się rozpuści.Na koniec dodajemy kokos i dokładnie mieszamy. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę. Na wierzch układać w szachownicę na przemian raz ser raz kokos. Piec

magiczna kuchnia Kasi
Rogaliki sezamowe z mąki pszennej pełnoziarnistej 160

instant, mieszamy. Do ciepłej serwatki dodajemy sól, cukier, 2 jajka, olej sezamowy. Dokładnie roztrzepujemy, wlewamy do miski z mąką. Wsypujemy ok. 100g sezamu. Robotem z hakami wyrabiamy ciasto, dodajemy łyżkę oleju kokosowego, dalej wyrabiamy (łącznie ok. 10 minut). Gotowe formujemy w kulę, lekko posypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto

mojewypiekiinietylko
Babeczki o wielu smakach 197

babeczek będzie więcej, podwajamy porcję produktów, czyli:-3 szklanki mąki-1 szklanka cukru pudru-2 jajka-20 dkg margaryny-2 łyżeczki proszku do pieczenia-aromat śmietankowyZanim zagnieciemy ciasto, musimy przygotować wiórki kokosowe na masę kokosową a tewymagają wcześniejszego zaparzenia i wystudzenia.Tak więc wlewamy do rondelka szklankę mleka, wsypujemy 5 łyżek cukru a gdy to sięzagotuje wsypujemy 20 dkg wiórków(...)rozgnieść wałkiem.   Orzechy wkładamy w dwie torebki foliowe i wałkujemy aż do uzyskania drobnych kawałków.   Mamy wszystko do przygotowania nadzienia babeczek.   Pora zagnieść ciasto.   Do miski wkładamy wszystkie wymienione wcześniej produkty i zagniatamy.Jeśli po zagnieceniu nadal klei się do rąk musimy dodać troszkę mąki.   Dzielimy ciasto na porcje

Maminek kulinarny
Sernik z brzoskwiniami i kokosem 94

także słodką bezę kokosową. Co prawda nie jest to ciasto do zrobienia w 5 minut, aczkolwiek można je dość sprawnie przygotować. Ciasto to jest świetnym deserem podanym przy wyjątkowym święcie jak również bez okazji. Przygotowanie sernika z brzoskwiniami i kokosem zaczynamy od zrobienia ciasta kruchego. Po posiekaniu składników i zarobieniu ciasta umieszczamy je w lodówce na godzinę. Kolejno wałkujemy, wykładamy(...)szczypta proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła Beza kokosowa: 100 g cukru pudru 4 białka 80 g wiórków kokosowych 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: puszka brzoskwiń (820 g wraz z syropem, brzoskwinie 470 g) Sernik z brzoskwiniami i kokosem Jak zrobić sernik z brzoskwiniami i kokosem. Przygotwanie kruchego ciasta. Do miski malaksera wsypać mąkę pszenną, dodać cukier puder

MeCooks
Pastéis de nata w wersji wegańskiej czyli portugalskie ciastka z budyniem 247

lodówce smakują jak sernik. ps. Podobno w Portugalczycy jedzą te ciacha na gorąco już od śniadania- wcale się im nie dziwię. Składniki na 6-12 ciastek: opakowanie ciasta francuskiego puszka mleka kokosowego 2 średniej wielkości banany 3 łyżki mąki kukurydzianej (80 g) 3 łyżki cukru najlepiej trzcinowego nierafinowanego (70 g) sok z połowy cytryny łyżka lub więcej skórki z cytryny(...)dobrze możesz położyć krążki ciasta na zwykłej blaszce, byleby nie przesadzić z farszem budyniowym, bo wypłynie. Tak przygotowane spody ciastek ponownie schłodź w lodówce. Czas przygotowania masy budyniowej będzie wystarczający do ich chłodzenia. Banany zblenduj na puszystą masę z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Do średniej wielkości garnka przełóż całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, dodaj mąkę i dokładnie

greenscarf
Ciasto w 15 minut bez pieczenia 82

Niespodziewani goście? To pyszne ciasto zrobisz w 15 minut bez użycia piekarnika! Składniki: 1 litr mleka 1 szkl. kaszy manny 1 szkl. cukru pół margaryny 3 łyżki kakao 6 paczek herbatników Przygotowanie: Wszystko gotujemy na gęstą masę i gorące przekładamy herbatnikami. Wierzch ciasta polać roztopioną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Autor przepisu: Katarzyna Zaborowska Artykuł Ciasto w 15 minut

Wasze Przepisy
Lukier cytrynowy 397

ciast… ciasteczek… babek… serników… drożdżówek… pączków… pierników…       Sprawdź też pomysł na szybką polewę do ciasta   Polecam Wam również słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.