Sezon na truskawki w pełni. Kilka moich propozycji na ciasta z nimi w roli głównej. truskawkowe usta Adama czekoladowo truskawkowy sernik na zimno ciasto truskawkowo-kokosowe truskawkowy tunel torcik serowy czekoladowo-truskawkowy truskawkowy przekładaniec fale dunaju z truskawkami muffinki z truskawkami tartaletki z truskawkami pod kruszonką
słodki bratekotrzymuje przepysznego murzynka. Dodatkowo polewa z tego przepisy jest bardzo uniwersalna i znajduje zastosowanie wielu innych wypiekach np. Fale Dunaju lub w przepysznym czekoladowym cieście z kulkami kokosowymi
RAROSSAskorupki i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą mąkę gryczaną z kakao, cukrem kokosowym oraz posiekanymi orzechami pistacjowymi i proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej kokosowy oraz śmietankę kokosową i zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki ciasta i formujemy z niego kulki wielkości
Kuchnia MagdaLenygarnuszku i podgrzać w kąpieli wodnej aż składniki się połączą do gorącej czekoladowej masy dodać spęczniałą żelatynę mieszać do momentu uzyskania gładkiej lśniącej masy. Przestudzoną polewą oblać schłodzone ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi, chłodzić całą noc w lodówce
Wanilia i Kardamonmiłośnikom owoców morza Jak wiecie, bardzo lubię dania z krewetkami, dlatego też zachęcam Was do odwiedzenia innych smacznych przepisów z ich użyciem. Przepisy z użyciem krewetek: Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Potrawka z krewetek Jeżeli nie możesz przekonać się do krewetek, przygotuj
Kuchnia BazyliiWykonanie: Białka ubijać ze szczyptą soli na sztywną pianę. pod koniec dodać ksylitol i jeszcze przez chwilę ubijać. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Patelnie rozgrzać i posmarować olejem kokosowy. Nakładać łyżką ciasto, tworząc okrągłe placuszki. Smażyć z dwóch stron aż do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami
Healthy food explorerskorupki i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą mąkę gryczaną z kakao, cukrem kokosowym oraz posiekanymi orzechami pistacjowymi i proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej kokosowy oraz śmietankę kokosową i zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki ciasta i formujemy z niego kulki wielkości
Kuchnia MagdaLenyTruskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas
Kulinarne przygody Gatitydwoje… w końcu owoce morza to afrodyzjak Także smacznego i miłych wieczorów Zobacz też: Risotto z suszonymi pomidorami i natką pietruszki Risotto z groszkiem cukrowym Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 40 minut Składniki 250 g krewetek średnia cukinia średnia cebula szklanka ryżu do risotto 100 ml białego wytrawnego wina
Kuchnia Bazyliiposmarowania gofrownicy Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut
Szkrab Je Saminnym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli na śnieżnobiałą sztywną pianę. Dodać do niej mieszankę z żółtek, króciutko zmiksować tylko do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię natłuszczoną olejem kokosowym nakładać porcje ciasta (1 łyżka masy = 1 placuszek). Smażyć na małym ogniu z obu stron do zarumienienia. Uwaga! Placuszki szybko nabierają kolorku, więc bądźcie czujni. Są bardzo delikatne, przewracanie
Nastoletnie Wypiekanieplastry. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka, banana i mąkę zmiksować blenderem na gładką masę i połączyć z białkami. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i wylać ciasto. Kiwi ułożyć na omlecie. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Trufelkowopierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem ricotta, jajka z pastą
kruche babeczkimleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: mix bakalii śniadaniowych (Bakal) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć placki na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 1 minuty. Podawaj z owocami i bakaliami
Zdrowie na języku :Płyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka (użyłam sojowego) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, nalej porcje ciasta. Smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków, następnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami np. z bananem i wiórkami koksowymi
Zdrowie na języku :PTruskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas
Kulinarne przygody GatityKaszę jaglaną przepłukać i ugotować wg. przepisu na opakowaniu razem z daktylami. Ugotowaną kaszę zmiksować razem z bananem i wymieszać z płatkami owsianymi, suszoną żurawiną, ksylitolem i wiórkami kokosowymi. Z gotowego ciasta uformować kuleczki i piec przez 30 minut w 180 stopniach
Kuchnia Bon Appetitlnianym zmiel na mąkę w Nutribullet używając ostrza do mielenia. Zmielone składniki wymieszaj łyżką z proszkiem do pieczenia, ksylitolem, napojem kokosowym, jajkami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Nutribullet w praktyce Przed: Po: Więcej o NUTRIBULLET przeczytacie TUTAJ
Zdrowie na języku :PJabłka obrać i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem, wymieszać i ułożyć na formie do pieczenia. Płatki owsiane, mąkę, wiórki kokosowe oraz cukier wymieszać ze sobą. Dodać olej kokosowy i wyrobić ciasto. Następnie posypać nim jabłka. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 min. Najlepiej podawać z lodami waniliowymi. Smacznego
Zgrabne Gotowaniepozbawione pestek śliwki (miąższem do góry). Piec w temp. 200 stopni C. przez 40 minut. Podawać ciepłe, ale nie gorące. ----- Podobne: Rustykalna tarta ze śliwkami Tarta z gruszkami Ciasto śliwkowo-kokosowe
Weekendy w domu i ogrodzielekko podgrzanym mlekiem. Odstawić na kilka minut, żeby płatki trochę wciągnęły płyn. Roztrzepać jajko, pokroić czekoladę na mniejsze kawałki. Do płatków dodać pozostałe składniki (mąkę, jajko, czekoladę, olej kokosowy). Wymieszać. Nakładać ciasto łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć i nadać okrągły kształt. Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika i piec 10-12 min. Składniki polewy połączyć w rondelku
Vroblewska-fitlifekilku godzinach. Wkładać bardzo gorące śliwki do wyparzonych słoików i mocno zakręcać. Słoiki odstawić do powolnego studzenia. Przechowywać w piwnicy w dolnych szafkach w kuchni. ----- Podobne: Ciasto śliwkowo-kokosowe Powidła śliwkowe bez cukru Fale Dunaju ze śliwkami Wpadłam ostatnio w amok czytania i zdarza mi się przeczytać dwie książki dziennie :) Uzależnienie mi nie grozi, bo po ponad siedmiu miesiącach
Weekendy w domu i ogrodziemleka z musem owocowym, więc postanowiłam je wypróbować póki jeszcze można kupić świeże owoce. Wykorzystałam jagody i truskawki, które po zmiksowaniu połączyłam ze skondensowanym mlekiem i śmietaną. Spód ciasta to biszkopt kokosowy, na którym znajduje się słodka warstwa truskawkowa, dalej warstwa z kwaśnej, lekko posłodzonej śmietany, a na górze warstwa jagodowa z dodatkiem całych owoców na wierzchu. Wyszło smacznie
Trzeci talerzdowolny) (**) 40g cukru trzcinowego 60 ml oleju kokosowego (roztopionego) 150 ml mleka roślinnego (***) Mąkę wymieszać z płatkami, wiórkami i proszkiem do pieczenia. Do mieszaki dodać cukier, syrop, olej kokosowy oraz mleko. Ciasto dokładnie wyrobić, a następnie odstawić na około 5 minut. (Masa nie powinna być mocno klejąca. W każdym razie nie należy dosypywać mąki, ani płatków. Po upływie tych kilka
Di gotujekostki białej czekolady bez cukru (Mercatare) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Czekoladę pokrój na mniejsze kostki. Wymieszaj za pomocą łyżki z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż z każdego placka z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami
Zdrowie na języku :Pwsyp do miski i wymieszaj razem mikserem na gładką masę. Na końcu dodawaj jajka cały czas mieszając. Wysmaruj tłuszczem formę i posyp mąką, ułóż truskawki na dnie, polej ciastem, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz w temp. 200C w programie góra-dół na środkowej półce do 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180C i piecz jeszcze około 25 minut. Moja rada
Zasmakuj Kuchniciasto z mąki kokosowej i gryczanej nadziane naturalną pastą słonecznikową , podane z pastą z czarnej jagody ~ Znów połączenie pasty słonecznikowej z jagodową...ale jest na prawdę dobre! Polecam Wam ♥ Kilka dni temu na YouTube >>KLIK<< dodałam nowy filmik z serii What I Eat in a Day więc jeśli jeszcze nie widzieliście, zapraszam do obejrzenia! (oglądajcie
breakfast of dreamsmiski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, wodę, wbijamy jajko i dodajemy małą szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Do małego garnuszka wsypujemy pół szklanki mrożonych jagód, dodajemy miód i 5 łyżek wody. Całość gotujemy na małym ogniu
Słodkie okruszkimiski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, wodę, wbijamy jajko i dodajemy małą szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Do małego garnuszka wsypujemy pół szklanki mrożonych jagód, dodajemy miód i 5 łyżek wody. Całość gotujemy na małym ogniu
Słodkie okruszkiBabkę wyjmujemy z foremki i polewamy przygotowaną polewą z czekolady. Dowolnie dekorujemy. Notatki - do ciasta zamiast pasty waniliowej można dodać ulubiony aromat. Babkę można wzbogacić również dodając do ciasta np. wiórki kokosowych, orzechy czy rodzynki - babka bardzo długo zachowuje świeżość by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchniinnego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym (około łyżka ciasta na jeden placek) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKokosowe trufle jaglane inspirowane pralinkami „Rafaello” robiłam już dawno temu, ale jakoś nie złożyło mi się, żebym wrzuciła je na bloga. A warto je
Poezja smakuKolejny przepis znaleziony w starych zapiskach. Jeśli lubicie kokosowe klimaty to ciasto będzie Wam na pewno smakowało. * foremka 25*34 cm lub mniejsza Składniki: 200 g cukru pudru 100 g masła 7 jajek 1 torebka budyniu waniliowego 250 g mielonego białego sera 200 g drobnego kokosu puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKokosowy kaszowiec na herbatnikach Składniki: masa: - 1/2 litra mleka - 125g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki kaszy manny - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao
Kuchnia co dniakokosowe wsypujemy do blendera i miksujemy przez chwilę. Można też zmielić je w młynku do kawy. Dosypujemy ksylitol, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, dolewamy mleko roślinne, olej kokosowy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta lepimy małe kuleczki, spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia, zostawiając między ciasteczkami miejsce, gdyż podczas pieczenia urosną. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze
FitKotmąkę migdałową, odżywkę roślinną, kakao, mleko i żółtka - wymieszaj. Dodaj białka i delikatnie zamieszaj całą masę. Mocno rozgrzej patelnię (w razie potrzeby możesz użyć troszkę np. oleju kokosowego). Wylewaj porcję ciasta. Kiedy pojawią się pęcherzyki przeżuć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi dodatkami - u mnie zmiksowane, mrożone truskawki - pycha
Zdrowie na języku :Pciasto z mąki kokosowej z kakaowym jogurtowym nadzieniem
breakfast of dreamskakaowe ciasto z mąki kokosowej z gruszką nadzianą domowym dżemem wiśniowym ; kawa malibu ~ Co to było za śniadanie! ♥,♥ Jedne z najlepszych ostatnio...Po takim nie straszne pięc godzin praktyk :) Czemu na tak długo zapomniałam o połączeniu maki kokosowej z kakao
breakfast of dreamsciasto z mąki kokosowej z truskawkami (większość w środku) i fińską ciemną czekoladą~ W końcu i ja mam świeże polskie truskawki! ♥ Mówcie co chcecie, ale nic nie jest w stanie zastąpić tego smaku (i zapachu)! Co prawda cena jeszcze nie zachwyca i nie zachęca do kupowania hurtowych ilości, ale nie mogłam się powstrzymać! Teraz tylko czekać na pełnie sezonu! Chociaż
breakfast of dreamsJogurtowe kokosowe ciastko ryżowe z morelami*; z sosem truskawkowym *z mąki ryżowej, płatkami ryżowymi, mleczkiem kokosowym, wiórkami kokosowymi, z ubitym białkiem Mały eksperyment
More food, love and dreamsKokosowe brownie z fasoli z bananem i mąką kokosową; daktylami i gorzką czekoladą; truskawki Lepiej być nie mogło ^^ Swoją droga uwielbiam kuchnię, niby podobne
More food, love and dreamskolejny deser z tym warzywem na naszym blogu. Tym razem postanowiłam połączyć je z jabłkiem. Postawiłam oczywiście na wersję zdrowotną: zamiast białej mąki użyłam mieszanki orkiszowej, amarantusowej i kokosowej, co dało ciastu ciekawy posmak. Do tego mała ilość cukru i dodatek ksylitolu sprawiają, że wypiek, mimo niepozornego wyglądu (nie wyrasta zbyt dużo) stanowi pyszną i zdrową przekąskę w ciągu dnia
Milion SmakówJeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty
Pink Envelopełyżce masy bananowej i ucierać. Mąki wymieszać z proszkiem, przesiać i wsypywać po trochę do masy, delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Formę karbowaną wysmarować tłuszczem, obsypać wiórkami kokosowymi. Wylać gotowe ciasto do formy. Piec około 40-50 minut w temperaturze 175 C. Po upieczeniu, ostudzić, wyjąć z formy i lekko ciepłą babkę oblać oblać lukrem z cukru pudru i soku
Przepisy i porady kulinarneZapraszam Was dziś na ciasto w sam raz na jesienne wieczory. Przepis znalazłam w jednej z książek siostry Anastazji.Składniki:Ciasto na spód:2 szklanki mąki3/4
Kuchnia domowa Animąka jaglana- szklanka* mleko- szklanka* jajko- 2szt.* siemię lniane zmielone- 1 łyżka + 1 łyżka wrzątku** syrop z agawy (lub cukier)- 3 łyżki* wanilia- 1/3 laski* olej kokosowy do smażenia Ciasto przygotować tak samo, jak na zwykłe naleśniki- klik.Zmielone siemię lniane zalać łyżką wrzątku, wymieszać i dodać do ciasta.Ziarenka z laski wyskrobać i również połączyć z ciastem.Smażyć
Kraina Miodem Płynącatymi owocami.Trzeba było zrównoważyć ich kwaśność, więc nie mogły trafić do niczego innego, niż do słodkich, małych babeczek. Przygotowałam je nieco inaczej niż zwykle, ponieważ użyłam mleczka kokosowego, dzięki temu ciasto zyskało całkiem inną konsystencję i było bardziej wilgotne. Moje eksperymenty nie zawsze są udane, jednak ten zdecydowanie zaliczam do udanych.Bardzo smaczne babeczki, mam nadzieję, że Wam również zasmakują!Zapraszam
Pora coś zjeśćdrożdży, 2 łyżek wody i łyżki mąki zrobić zaczyn. Odstawić aż :ruszy. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, ziarna, zaczyn i wodę razem z oliwą ( lub rozpuszczonym olejem kokosowym). Dokładnie wyrobić. Ciasto będzie dość gęste, ale bardzo elastyczne. Wyrobione ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem miski i odstawić pod przykryciem do podwojenia objętości, na ok.60-90 minut. Następnie z wyrośniętego ciasta uformować
Smaczne Zdrowemasą kawową Mazurek kokosowo - czekoladowy z nutką pomarańczy Wielkanocny mazurek z masą krówkową Mazurek fistaszkowy z czekoladą Mazurek kokosowy na kruchym cieście Mazurek z białek Mazurek orzechowy na andrucie Mazurek migdałowo - czekoladowy Sernik waniliowo - czekoladowy Sernik czekoladowy Sernik cynamonowo - pomarańczowy
Z miłości do słodkościKojarzycie Panią Ewę Wachowicz, prawda? No, bo któż by jej nie znał? Niech lepiej się nie przyznaje, oj nie ;]Miss Polski, obecnie bardzo aktywnie udziela się
W kuchni Karmel-itkisię jeszcze przydać, jeśli masa na trufle będzie zbyt zbita. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę, w zależności od gęstości dodajemy wody lub dodatkowej porcji wiórków kokosowych. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy trufle, które obtaczamy w rozsypanych na talerzykach kakao lub kokosie. Odstawiamy do lodówki na całą noc, chociaż jak się od razu spróbuje to też są pyszne
sama złodyczpieczenia 6 żółtek 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części 70/30. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, większą część ciasta musimy rozwałkować i wykładamy na blaszkę, drugie ciasto wkładamy do lodówki. Składniki warstwa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 budyń śmietankowy 40 g bez cukru 1 szklanka rodzynek cukier woda 1. Jabłka ścieramy na tarce na grubych oczkach(...)kokosowe, mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną, delikatnie miksujemy. Na ciasto, które wyłożyliśmy na blaszkę dajemy ciepłe jabłka z budyniem, na to warstwę kokosową. Na warstwę kokosową ścieramy na tarce drugą część kruchego ciasta :-) Ciasto pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Studzimy na kratce, po upieczeniu dobrze jest wyjąć z blaszki i odsunąć od boków papier. Smacznego
kruche babeczkiłyżeczki cynamonu szczypta soli himalajskiej 3/4 (lub więcej) szklanki musu jabłkowego (wycisnęłam jabłka "deserowe" w wyciskarce - wyszedł gęsty sok i później dolałam odrobinę wody, bo ciasto wydawało mi się za gęste) 1/2 szklanki oleju kokosowego (płynny) 1 jabłko (starte na grubych oczkach) 2 garście marchewki (starte na grubych oczkach) coś do osłodzenia (ja dałam 2 łyżki cukru nierafinowanego) opcjonalnie(...)misce wymieszaj mąki, cynamon, cukier, sodę i sól himalajską. Następnie dodaj sok, olej kokosowy, jabłko, marchewkę, rodzynki i co tam jeszcze chcesz (płatki kokosowe? imbir?). Liliana Ci pokaże (zdjęcie niżej) jak to ma wyglądać :) Gotowe ciasto nakładamy do papilotek (polecam silikonowe) i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Smacznego! Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte
lady-och-mistrzyni.blogspot.comDzisiaj ostatni przepis w tym roku na ciasto „Wszystkiego Najlepszego” z wiśniami i czekoladą. Przygotowane jest z dwóch biszkoptów kakaowego i kokosowego. Krem jest kawowy z orzechami, z dodatkiem spirytusu. Jeśli nie przepadamy za wiśniami, możemy użyć moreli z puszki. Wtedy nie musimy ich gotować, od razu połówki układamy na cieście. Ciasto jest bardzo smaczne i łączy w sobie wiele(...)proszkiem do pieczenia. 8. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać szpatułką lub łyżką. 9. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC
Mała Cukierenkamasą, ale za to uwielbia wszelkie serniki. Dziś postawiłyśmy (wraz z córeczką), że torcik dla taty będzie miał smak poziomkowo-truskawkowy i stąd ten delikatny kolor. Polecam Wam to ciasto. Idealne nie tylko na przyjęcie, ale od tak do popołudniowej kawy lub herbaty. U nas znika w mgnieniu oka Składniki: (na tortownice 24 cm) 250 ml śmietanki 30% (schłodzonej(...)wierzch biszkopciki, powinny się ładnie przykleić do masy. Ciasto powinno stać w lodówce najlepiej całą noc. Przed podaniem dowolnie zdobimy – polecam małe beziki i chipsy kokosowe. Obkrawamy nożem wokół ciasto, aby swobodnie wyciągnąć je z blaszki. Podajemy. S macznego
Słodkie okruszkiciasta, ciastek, muffinek itp. 50 g masła 1 łyżka kakao 1/2 szkl. mleka 100 g cukru 3 kieliszki alkoholu (rumu, wódki itp.) 1 mały słoik dżemu Wiórka kokosowe do obtoczenia Przygotowanie : Ciasto kruszymy/blendujemy. Jeżeli używamy samych ciast/muffinek dobrze jest dodać kilka herbatników. Mleko podgotowujemy z masłem, kakao i cukrem (jeżeli ciasta są słodkie - cukier pomijamy lub dodajemy go mniej). Dolewamy(...)pokruszonego ciasta. Dodajemy również alkohol i dżem. Ugniatamy ciasto. Gdy ciasto jest już łatwe do formowania - robimy z niego kuleczki wkładamy do lodówki na 2-3h. Następnie bajaderki obtaczamy w wiórkach kokosowych
Czarnawisienkaprzygotowanie jest banalnie proste - na pewno sobie poradzicie! Kruchy spód, słodki krem, banany i gorzka czekolada, idealnie przełamująca słodycz ciasta! Niebo w gębie ;) W przepisie użyłam kokosowego mleka w proszku, które nadało ciastu dodatkowo nutę kokosu! Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą Składniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła Herbatniki razem z masłem(...)godzinę lub w zamrażarce na 30 minut. Składniki na krem: 175 g masła 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 i 3/4 szklanki mleka kokosowego w proszku (lub zwykłego) ponadto 3 banany 6 kostek gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Masło rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, po czym dodajemy cukier, mleko oraz cukier waniliowy. Kiedy otrzymamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!