ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:162/932)

Bajaderki 156

ciasta, ciastek, muffinek itp. 50 g masła 1 łyżka kakao 1/2 szkl. mleka 100 g cukru 3 kieliszki alkoholu (rumu, wódki itp.) 1 mały słoik dżemu Wiórka kokosowe do obtoczenia Przygotowanie : Ciasto kruszymy/blendujemy. Jeżeli używamy samych ciast/muffinek dobrze jest dodać kilka herbatników. Mleko podgotowujemy z masłem, kakao i cukrem (jeżeli ciasta są słodkie - cukier pomijamy lub dodajemy go mniej). Dolewamy(...)pokruszonego ciasta. Dodajemy również alkohol i dżem. Ugniatamy ciasto. Gdy ciasto jest już łatwe do formowania - robimy z niego kuleczki wkładamy do lodówki na 2-3h. Następnie bajaderki obtaczamy w wiórkach kokosowych

Czarnawisienka
Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą 227

przygotowanie jest banalnie proste - na pewno sobie poradzicie! Kruchy spód, słodki krem, banany i gorzka czekolada, idealnie przełamująca słodycz ciasta! Niebo w gębie ;) W przepisie użyłam kokosowego mleka w proszku, które nadało ciastu dodatkowo nutę kokosu!  Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą Składniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła Herbatniki razem z masłem(...)godzinę lub w zamrażarce na 30 minut.  Składniki na krem: 175 g masła 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 i 3/4 szklanki mleka kokosowego w proszku (lub zwykłego) ponadto 3 banany 6 kostek gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Masło rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, po czym dodajemy cukier, mleko oraz cukier waniliowy. Kiedy otrzymamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową 136

kawałek świeżego imbiru (około 2 cm) 1 mała łodyga trawy cytrynowej 2-3 łyżki syropu klonowego Dekoracja: 1 łyżka grubej tapioki wiórki kokosowe Przygotowanie: Miseczki kukurydziane: Płatki kukurydziane przełożyć do woreczka foliowego i rozgnieść wałkiem do ciasta. Mają mieć konsystencję grubej bułki tartej. Przełożyć do miseczki i dodać resztę składników. Dokładnie wyrobić dłonią. Foremki do babeczek wyłożyć folią spożywczą

Oryginalny smak
Kokosowe jogurty/desery i mleko kokosowe - KokoYogo 132

Jemy wszystko co kokosowe od deserów po ciasta i napoje ale nigdy nie próbowałyśmy jogurtów. Co prawda miałyśmy kiedyś chęć zrobienia ich samodzielnie ale jakoś nam do tego nigdy nie po drodze ;) Firma KokoYogo oferuje właśnie wegańskie jogurty z napoju kokosowego z żywymi kulturami bakterii. Byłyśmy bardzo ciekawe czy owe deserki przypadną do gustu zakochanym w kokosie pandom. Nazwa

Candy Pandas
Ciasto styropian z jagodami 105

jogurtowa: 3 jogurty greckie (3x330 g) 5 białek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (40 g każdy) 1 szklanka cukru pudru (jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to więcej) 3 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 2,5 szklanki jagód 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej  cukier puder do posypania ciasta 1. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy(...)miksujemy. Następnie partiami dodajemy proszek budyniowy (zmniejszamy obroty miksera) i miksujemy, teraz jak składniki nam się połączą dodajemy partiami nasz jogurt, oraz wiórki kokosowe. Jak składniki nam się połączą to naszą masę jogurtową przelewamy na ciasto.  5. Jagody wcześniej myjemy, mieszamy z mąką ziemniaczaną i wykładamy na masę jogurtową. Na jagody ścieramy ciasto, które włożyliśmy do lodówki

kruche babeczki
Pijak 140

ciasto jest na pewno wszystkim znane - z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem.  Stąd nazwa "pijak" .  Ciasto pięknie się prezentuje,  a jeszcze bardziej smakuje .   Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe

Pyszności Słodkości
PIERNIK HERBACIANY Z KREMEM GRYSIKOWYM 81

cytryny 5 - 6 łyżek Polewa: margaryna (125 g) cukier puder (3 łyżki) woda (3 łyżki) kakao (3 łyżki) Dodatkowo: powidła śliwkowe (około 600 g) wiórki kokosowe (do posypania góry ciasta) Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szpatułka miarka papier do pieczenia szklanka 250 ml. foremka 24 x 35 cm (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Przygotowanie . Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. Foremkę(...)Energicznie mieszamy do połączenia składników. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. 5. Składanie ciasta . Pierwszy blat ciasta smarujemy cienką warstwą powideł. Wykładamy krem grysikowy. Przykrywamy drugim blatem ciasta i wykładamy pozostałe powidła. Przykrywamy trzecim blatem i smarujemy lekko ciepłą i  tężejącą już  polewą. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi. |TUTAJ   znajdziesz inne  przepisy na Święta Bożonarodzeniowe. Obserwuj  RITA

RITA food channel
WEGAŃSKI SERNIK KOKOSOWY Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I CHIA! 171

WEGAŃSKI SERNIK KOKOSOWY Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I CHIA! Lato! Pyszny okres w roku, czas w którym nie może zabraknąć pysznego ciasta na stole. Z racji upałów wybieramy częściej te na zimno. Tak, jak dzisiaj u mnie kokosowy sernik wegański, z aromatyczną i soczystą czerwoną porzeczką, nasionami chia i truskawkami.  Lubię takie ciasta, są to najlepsze letnie desery, które też(...)kokos i świeże sezonowe owoce, dlatego ten sernik zagości pewnie u mnie na stole jeszcze nie raz!  SKŁADNIKI: MASA NR 1: - 5 łyżek nasion chia - 250 ml mleczka kokosowego - 50 ml śmietanki kokosowej - 100 ml wody - 1/2 szklanki owoców porzeczki czerwonej - 2-3 łyżki cukru Diamant - 10 g żelatyny - 50 ml wrzątku Nasiona chia zalej wodą i odstaw

SMYKWKUCHNI
Migdałowe oczka - 'Thumbprint Cookies (bez glutenu, wegańskie) 164

pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.   Migdały wymieszać z mąką ryżową, proszkiem do pieczenia, sodą i mielonym lnem. Wlać syrop klonowy, wymieszać. Dodać olej kokosowy i zagnieść gładkie ciasto. Lekko wilgotnymi dłońmi formować małe kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, układać na przygotowanej blaszce w niewielkich odstępach. Następnie na środku każdego z ciasteczek zrobić palcem okrągłe zagłębienie. Piec około

maniapieczenia
Kwiaty cukinii nadziewane ekspandowaną quinoą i smażone w kasztanowym cieście naleśnikowym 101

udało mi się kupić kwiaty cukinii, których od dawna chciałam spróbować, wykorzystałam ekspandowaną quinoę, do nafaszerowania kwiatów, a następnie, każdy z nich zanurzyłam w cieście naleśnikowym z mąki kasztanowej i usmażyłam na oleju kokosowym i podałam z sezonowymi owocami. Co prawda ziarenka trochę się skurczyły podczas smażenia, ale całość wyszła całkiem smacznie i ciekawie. To nie ostatnie eksperyment(...)nich pręciki, a następnie do każdego wsypujemy trochę ekspandowanych nasion komosy ryżowej. Z jajka, wody (można użyć mleka jeśli tolerujecie laktozę) i mąki robimy ciasto naleśnikowe, doprawiamy je odrobiną soli i cukru kokosowego. Następnie, każdy kwiat zamykamy palcami, tak aby nie wysypać zawartości i maczamy w cieście, po czym natychmiast kładziemy na rozgrzany olej i obsmażamy ze wszystkich stron

Quinoa Raz!
Murzynek z wiórkami kokosowymi 79

murzynek z dodatkiem wiórków kokosowych na maślance bez jajek.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie Hejka! Obserwując, jak zachwycają Was przepisy z dodatkiem wiórków kokosowych, postanowiłam iść dalej tą pyszną drogą. Tym razem wykonałam ciasto, które jest każdemu znane, lecz oczywiście nieco eksperymentując, Wystarczyło dodać wiórki kokosowe, aby zwykły murzynek nabrał nowego przepysznego smaku! Co więcej, przepis nie zawiera(...)Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy kakao i wiórki kokosowe. Mieszamy do połączenia. 2. Maślankę lub kefir łączymy z olejem i dokładnie mieszamy na koniec dodając dżem i dosładzając wedle uznania. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie miksujemy. Formę do pieczenia (mała keksówka) wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 30 minut

zdrowo i aktywnie
Murzynek z wiórkami kokosowymi 93

murzynek z dodatkiem wiórków kokosowych na maślance bez jajek.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie Hejka! Obserwując, jak zachwycają Was przepisy z dodatkiem wiórków kokosowych, postanowiłam iść dalej tą pyszną drogą. Tym razem wykonałam ciasto, które jest każdemu znane, lecz oczywiście nieco eksperymentując, Wystarczyło dodać wiórki kokosowe, aby zwykły murzynek nabrał nowego przepysznego smaku! Co więcej, przepis nie zawiera(...)Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy kakao i wiórki kokosowe. Mieszamy do połączenia. 2. Maślankę lub kefir łączymy z olejem i dokładnie mieszamy na koniec dodając dżem i dosładzając wedle uznania. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie miksujemy. Formę do pieczenia (mała keksówka) wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 30 minut

Zdrowie i pysznie na talerzu
Proste ciasto z rabarbarem i kokosem + film 275

proszek do pieczenia, wlewamy przestudzone masło z cukrem, wbijamy jajka i wszystko starannie miksujemy aż składniki dobrze się połączą. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy a na wierzchu układamy rabarbar. Wiórki kokosowe i cukier łączymy z zimnym masłem delikatnie rozcierając wszystko w palcach do momentu aż powstanie kruszonka ( większe grudki ). Tak przygotowaną(...)piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. C około 45 minut, w połowie czasu pieczenia na wierzchu ciasta umieszczamy papier do pieczenia lub folię aluminiową żeby kokosowa posypka za bardzo się nie zrumieniła. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku.   Artykuł Proste ciasto z rabarbarem i kokosem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem 126

Dzisiejsze ciasto “chodziło” za mną już od dłuższego czasu, a właściwie od obejrzenia vloga u Agnieszki Lifemanagerki , w którym pokazała ten kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem autorstwa Olgi z bloga Make Happy Day Ja co prawda stworzyłam trochę inną wersję tego deseru, ale i tak był przepyszny. Przede wszystkim ciasto jest bez owsianego spodu – trochę przeliczyłam(...)posypką z chrupiących fistaszków Ciasto nie wymaga użycia piekarnika, więc pewnie niektórych ucieszy ta zaleta Pewnie zrobię jeszcze trochę bardziej owocową wersję, żeby przełamać słodycz całego ciasta i dodać odrobinę kwaskowatości. Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem foremka 20 x 25 cm Masa jaglana: 200 g suchej kaszy jaglanej 1 szklanka dowolnego mleka (roślinnego lub zwykłego) 1 szklanka wody

Fitkot
Pijak 184

ciasto jest na pewno wszystkim znane, z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem. Stąd nazwa "pijak" . Ciasto pięknie się prezentuje, a jeszcze bardziej smakuje. Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe Powyższe składniki gotujemy

Salonik smaków