ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:167/932)

Czekoladowy styropian 767

pieczenia, blaszka o o wymiarach 25 x 25 cm, smarujemy ciasto konfiturą czereśniową. Drugą część ciasta przekładamy do woreczka i wkładamy do zamrażalnika aż stwardnieje i będzie można ją ścierać na tarce. Składniki na masę: 600 g jogurtu greckiego 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Przygotowanie: Mieszamy w misce jogurt z budyniem, wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywno, dodajemy mokre składniki. Wszystko razem mieszamy delikatnie silikonową łyżką. Wykładamy masę na ciasto, posmarowaną wcześniej konfiturą. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ciasto w temperaturze 160 stopni  C ok. 50 minut. Posypujemy cukrem pudrem, kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z serowymi kulkami 157

Jeżeli macie ochotę na duży kawałek dobrego ciacha to propozycja dla Was. Kakaowe, wilgotne ciasto kryjące kremową, serowo-kokosową niespodziankę. Idealne do Świątecznej herbaty lub kawy. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Ciasto: 2 szklanki (260 g) maki pszennej 1 szklanka (200 g) cukru 1 szklanka (250 ml) mleka 0,5 szklanki (125 ml) oleju 2 jajka 2 łyżki(...)masę. 2) Cały czas miksując dodać jajko, a następnie ser. 3) Do masy serowej dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać (zacząć od 1 szklanki, w razie potrzeby dosypać). 4) Z gotowej masy formować kulki i układać we wcześniej wysmarowanej tłuszczem tortownicy. 5) Przygotować ciasto kakaowe: jajka utrzeć z cukrem i kakao. 6) Cały czas miksując dodać olej, mleko, dżem

Fitsweet.me
Kokosowo-cytrynowe ciasto na zimno (sernik) 159

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Ciasto jest puszyste, delikatne i smakuje rewelacyjnie. Każdy kęs rozpuszcza się w ustach - a kokos z cytryną tworzą idealny duet.   (Tortownica o średnicy 16-18 cm) Masa: 260 serka homogenizowanego o smaku kokosowym (użyłam Danio z kawałkami kokosa) 200g śmietany (22-30%) 50 mleczka kokosowego (w tym do namoczenia(...)Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. (U mnie było gotowe już po kilku godzinach.) Udekorować wg uznania. (Ja delikatnie rozpuściłam batoniki i po kawałku poukładałam na cieście. Dodatkowo oprószyłam je wiórkami kokosowymi i startą skórką cytrynową. Dookoła ułożyłam ziarenka kawy w czekoladzie

Di gotuje
Kawowe placuszki z orzechami włoskimi 191

końcu wszyscy dążymy do tego, aby ułatwić sobie życie… pomocne w tym będą także poniższe placuszki, które są równie proste, o ile nie prostsze. W miejsce owoców w cieście znajdziesz chrupiący dodatek w postaci posiekanych orzechów włoskich, dodatek kawy sprawi, że placki będą miały interesujący, lekko cierpki charakterystyczny dla kawowych deserów smak. Jeżeli osoba zasiadająca do śniadania jest niższego wzrostu(...)minut na bok, aby powstała roślinna maślanka. Następnie dodaj do niej syrop klonowy i wszystkie mokre składniki wlej do miski z suchymi. Dokładnie wymieszaj, aby powstało gładkie ciasto. Następnie wlej olej kokosowy i wsyp orzechy włoskie, wmieszaj je w kawową masę. Odstaw na 5 minut.  Rozgrzej patelnię z nieprzywierająca powłoką, za pomocą łyżki wykładaj ciasto i smaż

Roślinna - blog wegański
Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej 187

kokosowego. I to był strzał w dziesiątkę! Twarożek nadaje konsystencji, zaś mleczko kokosowe i wiórki – smaku (w ogóle nie czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Początkujący Czas przygotowania 40 min. Całkowity czas

A to pestka
Cytrynowe kostki/ Ciasto z kremem cytrynowym (fit) 211

małą weekendową rozpustę, szczególnie teraz kiedy z utęsknieniem czekam, aż zacznie się sezon na owoce i warzywa.  Składniki na foremkę 20x20cm: Ciasto: 1 szklanka mąki owsianej lub zmielonych na mąkę płatków owsianych* 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 płaskie łyżki oleju kokosowego   Szczypta soli 1 jajko 3 płaskie łyżki miodu lub innego słodzidła Krem: 3/4 szklanki soku z cytryny(...)nietolerancją glutenu powinny użyć płatków lub mąki owsianej bezglutenowej Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuścić, odstawić do ostudzenia. Mąki i sól wymieszać ze sobą. Wbić jajko, dodać ostudzony olej kokosowy i miód. Wymieszać ciasto. Wyłożyć kwadratową foremkę papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć nią spód ciasta, naciśnij by minimalnie pokryło także boki (potem krem Wam nie spłynie na spód ciasta). Zapiec

Fabryka pomysłów
Sernik Izaura 110

Sernik Izaura to ciasto pochodzące z lat 80, robiły je nasze babcie, kiedyś był to imprezowy HIT i taki sernik pojawiał się na każdej imprezie. Nazwa ciasta pochodzi od bohaterki brazylijskiej telenoweli o tytule „Niewolnica Izaura”. Ciasto jest połączeniem ciasta czekoladowego, sernika i polewy czekoladowej, ja dodatkowo górę posypałam wiórkami kokosowymi. Sernik Izaura składa się z ciasta czekoladowego(...)polewy. Przygotowanie ciasta rozpocznij od wyciągnięcia wszystkich składników z lodówki, tak by miały temperaturę pokojową. W szczególności dot. to sera twarogowego i jajek. Najlepiej jeśli twaróg wyciągniesz kilka godzin wcześniej, ja dzień przed przygotowaniem ciasta wkładam ser do szafki, wtedy jestem pewna, że będzie miał odpowiednią temperaturę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Izaura – Składniki Składniki na ciasto czekoladowe

Do Garów!
Kokosowe ciasto z czerwoną porzeczką 106

się z porzeczkami (ciasto było tylko odrobinę słodkie). O tych wszystkich zaletach przekonacie się jeżeli postanowicie wykonać to ciasto u siebie w domu!   Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 250 g mąki kokosowej – ok 1 litr mleka ryżowego – 50 g oleju roślinnego – 50 g cukru – 2 średnie banany – 3 małe garście porzeczek – opakowanie proszku(...)pieczenia (bez glutenu) W misce umieszczamy banany, cukier oraz olej i całość blendujemy. Porcjami dodajemy mąkę kokosową i proszek do pieczenia, mieszamy i powoli dodajemy mleko ryżowe (konsystencja ciasta powinna być dość gęsta, lekko wodnita). Ciasto przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy porzeczki (trochę przyciskając je ręką, wgniatając w ciasto). Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Ciasto

Szybko Tanio Smacznie
Makowiec bez jajek i glutenu 182

struktura – wszystko w punkt. Okazało się, że najlepiej sprawdziła się najprostsza receptura – bez jajek, glutenu, cukru czy syropów, w której spoiwem dla ciasta stały się owoce oraz suszone daktyle. Ciasto jest naturalnie słodkie, wilgotne, zwarte, pełne cudownie odżywczych składników, a przy tym przygotowane według tak prostego przepisu, że poradzą sobie z nim nawet te osoby, które podobnie(...)maku na sitku i jego odciśnięcie w ściereczce. Jeśli nie posiadamy przejrzałego banana można dodać owoc mniej dojrzały, a masę, jeśli będzie niedostatecznie słodka, dosłodzić cukrem kokosowym lub ksylitolem. Jeśli chcemy uzyskać wyższe ciasto należy upiec je w formie o mniejszej powierzchni, a pieczenie odpowiednio wydłużyć. Do polania ciasta użyłam 60 g gorzkiej czekolady (82% kakao) roztopionej w kąpieli wodnej

Even Better Food
Ciasto migdałowe z kokosową polewą... na weekend 191

nastręcza kłopotów, żeby upiec smaczne ciasto. Dawno nic nie piekłam, ale zbliżający się weekend przypomniał mi, że łasuchy będą burczeć, kiedy ciasta nie będzie na stole. Tak więc upiekłam ciasto zwykłe/niezwykłe. Zwykłe, bo łatwe do zrobienia a niezwykłe, bo ma ciekawy smak. Miało być z intensywną nutą migdałów, a okazało się że najbardziej wyrazista w smaku jest polewa(...)wyłożyłam papierem do pieczenia. Masę wylałam do tortownicy i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 40 minut. Ciasto po upieczeniu (sprawdziłam patyczkiem) odstawiłam do wystudzenia. Potem wyjęłam tortownicy i zostawiłam na kratce. Zrobiłam polewę. W rondelku zagotowałam mleko kokosowe z cukrem. Mąkę kukurydzianą wymieszałam z sokiem z cytryny i wlałam do gotującego się mleka. Wymieszam. Zmniejszyłam ogień i zostawiłam

Kuchnia u Krysi
Kokosowy jagielnik 179

słodkiej. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz w formie jagielnika, co jakiś czas wracam do tego ciasta w różnych wariantach smakowych. Jeżeli tak jak ja, jesteś fanem kokosowych smaków musisz spróbować tej wersji. Takie ciasto, możesz zjeść nie tylko jako deser, ale także w ramach śniadania. Kasza w tej postaci doda Ci sporo energii o poranku, a poniedziałek stanie się(...)opcjonalnie pastę kokosową.  Dokładnie zblendować na jednolitą masę. Wyłożyć do tortownicy. Polewa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z olejem kokosowym. Dodać 2 łyżki mleka, wtedy polewa jest trochę bardziej miękka i łatwiej się będzie kroić ciasto. Wstawić do lodówki do schłodzenia i zastygnięcia polewy. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Sernik z bananami i kokosem 225

Sernik z bananami i kokosową pianką w kruchym cieście, czyli jeszcze jedna fantazja na temat sernika, który jak wiadomo może mieć wiele smaków. Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g margaryny 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowo-bananowa: 1 kg twarogu sernikowego (z wiaderka) 300 g cukru pudru 7 jajek 4 dojrzałe banany(...)opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wiórków kokosowych rodzynki 100 g czekolady mlecznej lub deserowej(wg upodobań), lub polewa czekoladowa             Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części. Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta umieścić

Praktyczna pl
Kruszonka – tradycyjna, kokosowa i migdałowa 122

jest dodatkowo chrupiące, słodkie, fajnie kruche, delikatne, wzbogacone w smaku. Szczególnie gdy robimy kruszonki smakowe, np. migdałowe, orzechowe, kakaowe, kokosowe, itp. No po prostu kruszonka jest wyśmienita! Chrupie w wypieku, a ja tę chrupkość bardzo lubię. Kruszonkę najczęściej łączę z ciastami kruchymi i drożdżowymi. Nie wyobrażam sobie drożdżówki bez kruszonki, obowiązkowo Kruszonkę można przygotować z białym cukrem, brązowym lub cukrem(...)lubimy jak „chrzęści” w zębach czy nie… Dziś przedstawię Wam dwa trzy rodzaje kruszonki, tradycyjną oraz z dodatkiem wiórków kokosowych i migdałów. Polecam na wszelakie słodkie wypieki, dodadzą słodkości i chrupkości ciastom, drożdżówkom, rogalikom! Kruszonka Składniki: 100 g masła 200 g mąki pszennej 100 g cukru pudru, zwykłego lub brązowego   Kruszonka kokosowa ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki

Zasmakuj Kuchni
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 196

łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ l mleka,  5 łyżek cukru,  1 kostka masła,  ½ szkl. ajerkoniaku Dodatkowo 2 paczki herbatników,  wiórki kokosowe,  polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę. Pieczemy ok. 15 min. w temp(...)gotującego dodajemy budyń, studzimy. Masło ucieramy na gładką masę, dodajemy budyń i dalej miksując wlewamy alkohol.     PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche z bezą – masa wiśniowa – biszkopt makowy – ½ kremu ajerkoniakowego – herbatniki – 1/2 kremu ajerkoniakowego – herbatniki – polewa – wiórki kokosowe

słodki bratek
Czekoladowa karpatka z kremem kokosowym / Chocolate karpatka with coconut cream 104

masła 1 łyżeczka cukru 2 szczypty soli 30 g. kakao 4 jajka Krem kokosowy: 500 ml. mleka 130 g. cukru 100 g. wiórków kokosowych 1 łyżeczka cukru waniliowego 40 g. mąki pszennej 30 g. mąki ziemniaczanej 1 żółtko 200 g. miękkiego masła Ciasto: Do garnka wlej wodę i mleko. Dodaj cukier, sól i masło. Postaw na palnik i podgrzewaj(...)ciasta zdejmij folię, wbijaj po 1 jajku i cały czas miksuj na średnich obrotach miksera. Ciasto podziel na pół. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj równomiernie połowę ciasta na papierze. Piecz przez 25 minut na środkowym poziomie. Po wyjęciu placka z blaszki powtórz czynność z drugą połową ciasta. Placki odstaw do wystudzenia, najlepiej na kratce do studzenia. Krem: Wiórki kokosowe

Delicious Place
Czekoladowa karpatka z kremem kokosowym / Chocolate karpatka with coconut cream 109

masła 1 łyżeczka cukru 2 szczypty soli 30 g. kakao 4 jajka Krem kokosowy: 500 ml. mleka 130 g. cukru 100 g. wiórków kokosowych 1 łyżeczka cukru waniliowego 40 g. mąki pszennej 30 g. mąki ziemniaczanej 1 żółtko 200 g. miękkiego masła Ciasto: Do garnka wlej wodę i mleko. Dodaj cukier, sól i masło. Postaw na palnik i podgrzewaj(...)ciasta zdejmij folię, wbijaj po 1 jajku i cały czas miksuj na średnich obrotach miksera. Ciasto podziel na pół. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj równomiernie połowę ciasta na papierze. Piecz przez 25 minut na środkowym poziomie. Po wyjęciu placka z blaszki powtórz czynność z drugą połową ciasta. Placki odstaw do wystudzenia, najlepiej na kratce do studzenia. Krem: Wiórki kokosowe

Delicious Place