kaszy manny 1 budyń waniliowy 100 g. wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia rodzynki (opcjonalnie) Dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Podzielić na 2 równe części. Obydwie umieścić na 2 godziny do zamrażalnika. 2. Masa serowa(...)cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka oraz twaróg, miksować. Wsypać po kolei budyń waniliowy, kaszę mannę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, zmiksować. Białka ubić na sztywno, a następnie delikatnie wmieszać do masy serowej. 3. Pierwszą część ciasta zetrzeć do blaszki o wymiarach 23x39 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze poprzyklejać w dno formy. Na spód wylać masę serową
Nastoletnie Wypiekaniebananom oraz daktylom, które miksuję z sokiem tłoczonym ze słodkich jabłek. Oprócz konieczności zmiksowania daktyli z sokiem, całe ciasto przygotowuje się bez użycia miksera . Do ciasta bananowego bez cukru dodaję jeszcze 1/2 szklanki wiórków kokosowych, które również są z natury słodkie, więc wzbogacają moje ciasto w dodatkową słodycz oraz wilgoć. W książce “ Owocowe historie. Przetwory i desery bez cukru
Moja DelicjaCiasto, które od jakiegoś czasu szaleje w sieci. Słysząc wiele dobrych opinii, postanowiła, że i ja wypróbuję to ciasto. Nie zawiodłam się! Lekka, serowa pianka na herbatnikach przykryta kokosową posypką smakuje naprawdę rewelacyjnie. Najbardziej Śnieżny puch zasmakował mojemu Tacie, który uwielbia wszystko, co ma w sobie kokos ;) Serdecznie polecam Wam ten przepis. Jest banalnie prosty(...)galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie
Nastoletnie Wypiekanieśliwki, ale obawiam się, że sezon na nie dobiega końca i jest to ostatni tegoroczny przepis na ciasto z ich użyciem. Tym razem owoce połączyłam z kokosową kruszonką. Warto spróbować. Składniki na ciasto: 500g mąki pszennej 3 jajka 42g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 1 łyżka mąki pszennej 1/4 szklanki(...)cukru pół szklanki zmielonych wiórków kokosowych Dodatkowo: śliwki tłuszcz do wysmarowania blaszki bułka tarta Drożdże łączymy w kubku z łyżką cukru i letnim mlekiem. Gdy podwoją objętość w większym naczyniu łączymy je z mąką, jajkami, solą i resztą cukru. Wyrabiamy gładkie ciasto dodając pod koniec roztopiony i wystudzony tłuszcz. Naczynie z ciastem przykrywamy szczelnie folią i umieszczamy w lodówce
Wrzosowa Polanamiód – 3 łyżki ocet jabłkowy albo sok z cytryny – łyżka cynamon – łyżka soda oczyszczona – 1 łyżeczka sól ( kłodawska lub himalajska ) – 1 łyżeczka imbir – ½ łyżeczki Roztop olej kokosowy i wyrób ciasto z wszystkich składników poza sodą i octem. W zależności od jakości i stopnia wilgotności posiadanych składników konsystencja ciasta może się różnić – postaraj się osiągnąć dość gęsty krem(...)Dodaj sodę, zamieszaj, a następnie ocet albo sok z cytryny i ostatni raz dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem foremki ok. 10×20 cm i piecz w 180° przez około 45 minut , aż do suchego patyczka. To wszystko! Poczytaj więcej o składnikach: Sól – szkodliwa czy zdrowa? oraz Czy miód jest paleo? Wśród składników tylko dynia zawiera
PaleoSMAKsmakują świetnie, jako duet są jeszcze pyszniejsze. Nie sądziłam, że ciasto wyjdzie delikatniutkie, a jednocześnie wilgotne, jak delikatny, wilgotny biszkopt z kawałkami czekolady. Krem jest mocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie wam z ciasta. Ciasto nie zawiera glutenu, mleka. Przepis pochodzi z blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru w cieście i nie dodałam Malibu do kremu. Składniki na formę(...)blenderem. Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Do masy dodać skórkę i czekoladę, wymieszać. Przelać do formy, ciasto będzie bardzo rzadkie. Piec 40-45 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie ostudzić w formie, na kratce. Wyjąć z formy. Udekorować kremem kokosowym i dżemem Krem kokosowy: 1 puszka białej fasoli (200 g po odsączeniu) 3 łyżki miodu 2/3 szklanki wiórek kokosowych
moj przepis namąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dkg margaryny Składniki na polewę: 1 kostka margaryny 60 dkg cukru 4 łyżki kakao 12 łyżek mleka Wiórki kokosowe 50-60 dkg. Ciasto Margarynę roztopić w rondelku. Jajka ubić z cukrem, dodać mleko i mąkę z proszkiem.Na koniec wlać margarynę.Wszystko zmiksować. Piec w płaskiej blaszce 30-40 min w temp.170-180 stopni(...)mleko.Mieszamy aż składniki się rozpuszczą.W gotującej polewie obtaczamy ciastka i od razu wkładamy do wiórek kokosowych wcześniej przygotowanych w misce.Odkładamy do wystygnięcia. Uważajcie żeby się nie oparzyć.Ja używam dwóch widelców ,ale i tak czasem odruchowo dotknę ręką. Ciasto możecie upiec dzień wcześniej, a na drugi dzień tylko obtaczać w polewie.Ja tak robię
Agusiowe smakołykiPyszne, miękkie ciasto czekoladowe z wilgotnym, mleczno-kokosowym nadzieniem. Nie tylko dla dzieci ;) Składniki na ciasto Mleczna kanapka z kokosem na blaszkę o wymiarach 25x35 cm CIASTO: 2 jajka 200 ml mleka 100 ml. oleju 100 g cukru 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao NADZIENIE: 1 l. mleka 1 szklanka cukru(...)wlewamy mleko i zagotowujemy. Cukier mieszamy z kaszą manną i wsypujemy do wrzącego mleka, intensywnie mieszając. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut, po tym czasie dodajemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni C. Do miski wbijamy jajka, dolewamy mleko i olej. W osobnej misce mieszamy cukier, mąkę proszek
Rozpustne gotowanieszklanki mąki kokosowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 5 łyżek oleju agawa Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Dodatkowo: mus truskawkowy Orzechy nerkowca zalałam wodą i odstawiłam na noc, by napęczniały. Kruchy spód: Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Ciasto przełożyłam do formy silikonowej, nakłułam(...)lodówki. Następnie ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 10 min, temp. 180°C. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei ciasto jest zbyt mokre, należy dodać mąki. Masa sernikowa: Kaszę jaglaną dokładnie wypłukałam pod bieżącą, gorącą wodą. Następnie wsypałam do garnka, zalałam wodą i gotowałam do miękkości. Kaszę należy często mieszać
nietadietakąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Śmietanę wlać do miski i ubić na sztywno. Na koniec dodać przestudzoną roztopioną czekoladę. Zmiksować do połączenia składników. Złożenie ciasta: herbatniki, krem koksowy, herbatniki, konfitura porzeczkowa, herbatniki, krem kokosowy, herbatniki, masa śmietanowa, prażone wiórki kokosowe Blaszkę 35x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć połowę kremu kokoswego. Ładnie wyrównać(...)herbatników. Następnie warstwę herbatników posmarować konfiturą porzeczkową. Na konfiturę położyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć drugą połowę kremu kokosowego. Ponownie wyrównać i przykryć warstwą herbatników. Na ostatnią warstwę herbatników wyłożyć masę śmietanową. Wiórki koksowe uprażyć na suchej patelni i wystudzić. Posypać ciasto. Gotowe ciasto odstawić do lodówki na kilkanaście godzin aby zmiękło
Monia miesza i gotujewybornie jak niejedna tradycyjna pizza na cienkim cieście i nikt nigdy nie zorientował się że powstała na bazie kokosów Składniki na ciasto: 220 g startego żółtego/twardego sera mozzarella 40 g serka śmietankowego 2 jajka 45 g mąki kokosowej sól himalajska zioła prowansalskie oregano bazylia czosnek Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach a następnie rozpuścić w gorącej kąpieli(...)gorącą wodą) lub w mikrofalówce przez ok 1,5 min. Do rozpuszczonej mozzarelli dodać serek śmietankowy i jajka a następnie dokładnie wymieszać. Do masy dodaj mąkę kokosową oraz opcjonalnie przyprawy i wyrobić ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto rozwałkować przez drugi arkusz papieru. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 ° C i piec
Ola la LCHFkilka minut. Z reszty mąki, cukru, rozczynu, roztopionego i wystudzonego masła, jajka, szczypty soli zagnieść elastyczne ciasto, podzielić na 3 równe części. Do pierwszej części ciasta dodać kakao, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej mak. Wszystkie części ciasta [ osobno] wymieszać z dodatkami .Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości .Z każdej części uformować wałki .Ułożyć najlepiej
Moje domowe kucharzenieRolada kokosowa bez pieczenia to pyszny smakołyk idealny na deser, który szczególnie polecam wielbicielom kokosu. Jest to nieskomplikowana w przygotowaniu propozycja dla wszystkich amatorów słodkości. Świetnie
Smakowite Daniamąki kokosowej mały banan (85 g) 1 jajko 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka cukru kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g kefiru borówki i kropelki czekolady (jeśli nie masz posiekaj zwykłą czekoladę) nasiona konopi (Hempking) Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego, nałóż porcję ciasta, zmniejsz moc i posyp
Zdrowie na języku :Płyżeczka proszku do pieczenia 100 g gorzkiej czekolady 100 g suszonych śliwek 40 g orzeszków ziemnych 100 g rodzynek sułtańskich Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta Przygotowanie: Śliwki i orzeszki ziemne pokroić w drobno. Margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego schłodzenia. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym(...)papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec ok. 45 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do tzw "suchego patyczka" Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekolady gorzkiej i wierzch posypać wiórkami kokosowymi
Ciastka - domowe słodkościSezon na truskawki w pełni. Kilka moich propozycji na ciasta z nimi w roli głównej. truskawkowe usta Adama czekoladowo truskawkowy sernik na zimno ciasto truskawkowo-kokosowe truskawkowy tunel torcik serowy czekoladowo-truskawkowy truskawkowy przekładaniec fale dunaju z truskawkami muffinki z truskawkami tartaletki z truskawkami pod kruszonką
słodki bratekotrzymuje przepysznego murzynka. Dodatkowo polewa z tego przepisy jest bardzo uniwersalna i znajduje zastosowanie wielu innych wypiekach np. Fale Dunaju lub w przepysznym czekoladowym cieście z kulkami kokosowymi
RAROSSAskorupki i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą mąkę gryczaną z kakao, cukrem kokosowym oraz posiekanymi orzechami pistacjowymi i proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej kokosowy oraz śmietankę kokosową i zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki ciasta i formujemy z niego kulki wielkości
Kuchnia MagdaLenygarnuszku i podgrzać w kąpieli wodnej aż składniki się połączą do gorącej czekoladowej masy dodać spęczniałą żelatynę mieszać do momentu uzyskania gładkiej lśniącej masy. Przestudzoną polewą oblać schłodzone ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi, chłodzić całą noc w lodówce
Wanilia i Kardamonmiłośnikom owoców morza Jak wiecie, bardzo lubię dania z krewetkami, dlatego też zachęcam Was do odwiedzenia innych smacznych przepisów z ich użyciem. Przepisy z użyciem krewetek: Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Potrawka z krewetek Jeżeli nie możesz przekonać się do krewetek, przygotuj
Kuchnia BazyliiWykonanie: Białka ubijać ze szczyptą soli na sztywną pianę. pod koniec dodać ksylitol i jeszcze przez chwilę ubijać. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Patelnie rozgrzać i posmarować olejem kokosowy. Nakładać łyżką ciasto, tworząc okrągłe placuszki. Smażyć z dwóch stron aż do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami
Healthy food explorerskorupki i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą mąkę gryczaną z kakao, cukrem kokosowym oraz posiekanymi orzechami pistacjowymi i proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej kokosowy oraz śmietankę kokosową i zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min. Po tym czasie, odrywamy kawałki ciasta i formujemy z niego kulki wielkości
Kuchnia MagdaLenyTruskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas
Kulinarne przygody Gatitydwoje… w końcu owoce morza to afrodyzjak Także smacznego i miłych wieczorów Zobacz też: Risotto z suszonymi pomidorami i natką pietruszki Risotto z groszkiem cukrowym Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 40 minut Składniki 250 g krewetek średnia cukinia średnia cebula szklanka ryżu do risotto 100 ml białego wytrawnego wina
Kuchnia Bazyliiposmarowania gofrownicy Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut
Szkrab Je Saminnym naczyniu ubić białka ze szczyptą soli na śnieżnobiałą sztywną pianę. Dodać do niej mieszankę z żółtek, króciutko zmiksować tylko do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię natłuszczoną olejem kokosowym nakładać porcje ciasta (1 łyżka masy = 1 placuszek). Smażyć na małym ogniu z obu stron do zarumienienia. Uwaga! Placuszki szybko nabierają kolorku, więc bądźcie czujni. Są bardzo delikatne, przewracanie
Nastoletnie Wypiekanieplastry. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka, banana i mąkę zmiksować blenderem na gładką masę i połączyć z białkami. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i wylać ciasto. Kiwi ułożyć na omlecie. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Trufelkowopierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem ricotta, jajka z pastą
kruche babeczkimleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: mix bakalii śniadaniowych (Bakal) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć placki na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 1 minuty. Podawaj z owocami i bakaliami
Zdrowie na języku :Płyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka (użyłam sojowego) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, nalej porcje ciasta. Smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków, następnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami np. z bananem i wiórkami koksowymi
Zdrowie na języku :PTruskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas
Kulinarne przygody GatityKaszę jaglaną przepłukać i ugotować wg. przepisu na opakowaniu razem z daktylami. Ugotowaną kaszę zmiksować razem z bananem i wymieszać z płatkami owsianymi, suszoną żurawiną, ksylitolem i wiórkami kokosowymi. Z gotowego ciasta uformować kuleczki i piec przez 30 minut w 180 stopniach
Kuchnia Bon Appetitlnianym zmiel na mąkę w Nutribullet używając ostrza do mielenia. Zmielone składniki wymieszaj łyżką z proszkiem do pieczenia, ksylitolem, napojem kokosowym, jajkami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Nutribullet w praktyce Przed: Po: Więcej o NUTRIBULLET przeczytacie TUTAJ
Zdrowie na języku :PJabłka obrać i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem, wymieszać i ułożyć na formie do pieczenia. Płatki owsiane, mąkę, wiórki kokosowe oraz cukier wymieszać ze sobą. Dodać olej kokosowy i wyrobić ciasto. Następnie posypać nim jabłka. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 min. Najlepiej podawać z lodami waniliowymi. Smacznego
Zgrabne Gotowaniepozbawione pestek śliwki (miąższem do góry). Piec w temp. 200 stopni C. przez 40 minut. Podawać ciepłe, ale nie gorące. ----- Podobne: Rustykalna tarta ze śliwkami Tarta z gruszkami Ciasto śliwkowo-kokosowe
Weekendy w domu i ogrodzielekko podgrzanym mlekiem. Odstawić na kilka minut, żeby płatki trochę wciągnęły płyn. Roztrzepać jajko, pokroić czekoladę na mniejsze kawałki. Do płatków dodać pozostałe składniki (mąkę, jajko, czekoladę, olej kokosowy). Wymieszać. Nakładać ciasto łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć i nadać okrągły kształt. Wstawić blachę do nagrzanego piekarnika i piec 10-12 min. Składniki polewy połączyć w rondelku
Vroblewska-fitlifekilku godzinach. Wkładać bardzo gorące śliwki do wyparzonych słoików i mocno zakręcać. Słoiki odstawić do powolnego studzenia. Przechowywać w piwnicy w dolnych szafkach w kuchni. ----- Podobne: Ciasto śliwkowo-kokosowe Powidła śliwkowe bez cukru Fale Dunaju ze śliwkami Wpadłam ostatnio w amok czytania i zdarza mi się przeczytać dwie książki dziennie :) Uzależnienie mi nie grozi, bo po ponad siedmiu miesiącach
Weekendy w domu i ogrodziemleka z musem owocowym, więc postanowiłam je wypróbować póki jeszcze można kupić świeże owoce. Wykorzystałam jagody i truskawki, które po zmiksowaniu połączyłam ze skondensowanym mlekiem i śmietaną. Spód ciasta to biszkopt kokosowy, na którym znajduje się słodka warstwa truskawkowa, dalej warstwa z kwaśnej, lekko posłodzonej śmietany, a na górze warstwa jagodowa z dodatkiem całych owoców na wierzchu. Wyszło smacznie
Trzeci talerzdowolny) (**) 40g cukru trzcinowego 60 ml oleju kokosowego (roztopionego) 150 ml mleka roślinnego (***) Mąkę wymieszać z płatkami, wiórkami i proszkiem do pieczenia. Do mieszaki dodać cukier, syrop, olej kokosowy oraz mleko. Ciasto dokładnie wyrobić, a następnie odstawić na około 5 minut. (Masa nie powinna być mocno klejąca. W każdym razie nie należy dosypywać mąki, ani płatków. Po upływie tych kilka
Di gotujekostki białej czekolady bez cukru (Mercatare) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Czekoladę pokrój na mniejsze kostki. Wymieszaj za pomocą łyżki z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż z każdego placka z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami
Zdrowie na języku :Pwsyp do miski i wymieszaj razem mikserem na gładką masę. Na końcu dodawaj jajka cały czas mieszając. Wysmaruj tłuszczem formę i posyp mąką, ułóż truskawki na dnie, polej ciastem, posyp wiórkami kokosowymi. Piecz w temp. 200C w programie góra-dół na środkowej półce do 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180C i piecz jeszcze około 25 minut. Moja rada
Zasmakuj Kuchniciasto z mąki kokosowej i gryczanej nadziane naturalną pastą słonecznikową , podane z pastą z czarnej jagody ~ Znów połączenie pasty słonecznikowej z jagodową...ale jest na prawdę dobre! Polecam Wam ♥ Kilka dni temu na YouTube >>KLIK<< dodałam nowy filmik z serii What I Eat in a Day więc jeśli jeszcze nie widzieliście, zapraszam do obejrzenia! (oglądajcie
breakfast of dreamsmiski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, wodę, wbijamy jajko i dodajemy małą szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Do małego garnuszka wsypujemy pół szklanki mrożonych jagód, dodajemy miód i 5 łyżek wody. Całość gotujemy na małym ogniu
Słodkie okruszkimiski wsypujemy mąkę, dolewamy mleko, wodę, wbijamy jajko i dodajemy małą szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na lekko złoty kolor. Do małego garnuszka wsypujemy pół szklanki mrożonych jagód, dodajemy miód i 5 łyżek wody. Całość gotujemy na małym ogniu
Słodkie okruszkiBabkę wyjmujemy z foremki i polewamy przygotowaną polewą z czekolady. Dowolnie dekorujemy. Notatki - do ciasta zamiast pasty waniliowej można dodać ulubiony aromat. Babkę można wzbogacić również dodając do ciasta np. wiórki kokosowych, orzechy czy rodzynki - babka bardzo długo zachowuje świeżość by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchniinnego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym (około łyżka ciasta na jeden placek) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKokosowe trufle jaglane inspirowane pralinkami „Rafaello” robiłam już dawno temu, ale jakoś nie złożyło mi się, żebym wrzuciła je na bloga. A warto je
Poezja smakuKolejny przepis znaleziony w starych zapiskach. Jeśli lubicie kokosowe klimaty to ciasto będzie Wam na pewno smakowało. * foremka 25*34 cm lub mniejsza Składniki: 200 g cukru pudru 100 g masła 7 jajek 1 torebka budyniu waniliowego 250 g mielonego białego sera 200 g drobnego kokosu puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKokosowy kaszowiec na herbatnikach Składniki: masa: - 1/2 litra mleka - 125g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki kaszy manny - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao
Kuchnia co dniakokosowe wsypujemy do blendera i miksujemy przez chwilę. Można też zmielić je w młynku do kawy. Dosypujemy ksylitol, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, dolewamy mleko roślinne, olej kokosowy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta lepimy małe kuleczki, spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia, zostawiając między ciasteczkami miejsce, gdyż podczas pieczenia urosną. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze
FitKot