Czekoladowe naleśniki migdałowe z mrożonym sosem truskawkowym :) 182mąkę migdałową, odżywkę roślinną, kakao, mleko i żółtka - wymieszaj. Dodaj białka i delikatnie zamieszaj całą masę. Mocno rozgrzej patelnię (w razie potrzeby możesz użyć troszkę np. oleju kokosowego). Wylewaj porcję ciasta. Kiedy pojawią się pęcherzyki przeżuć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi dodatkami - u mnie zmiksowane, mrożone truskawki - pycha
Zdrowie na języku :P
.583. dwa kokosowe ciacha 144ciasto z mąki kokosowej z kakaowym jogurtowym nadzieniem
breakfast of dreams
.794. rozpusta w środku tygodnia 217kakaowe ciasto z mąki kokosowej z gruszką nadzianą domowym dżemem wiśniowym ; kawa malibu ~ Co to było za śniadanie! ♥,♥ Jedne z najlepszych ostatnio...Po takim nie straszne pięc godzin praktyk :) Czemu na tak długo zapomniałam o połączeniu maki kokosowej z kakao
breakfast of dreams
.989. pierwsze świeże 165ciasto z mąki kokosowej z truskawkami (większość w środku) i fińską ciemną czekoladą~ W końcu i ja mam świeże polskie truskawki! ♥ Mówcie co chcecie, ale nic nie jest w stanie zastąpić tego smaku (i zapachu)! Co prawda cena jeszcze nie zachwyca i nie zachęca do kupowania hurtowych ilości, ale nie mogłam się powstrzymać! Teraz tylko czekać na pełnie sezonu! Chociaż
breakfast of dreams
998. Ryżowe eksperymenty & Kilka pomysłów na ... 251Jogurtowe kokosowe ciastko ryżowe z morelami*; z sosem truskawkowym *z mąki ryżowej, płatkami ryżowymi, mleczkiem kokosowym, wiórkami kokosowymi, z ubitym białkiem Mały eksperyment
More food, love and dreams
986. Kokosowe brownie z fasoli. 143Kokosowe brownie z fasoli z bananem i mąką kokosową; daktylami i gorzką czekoladą; truskawki Lepiej być nie mogło ^^ Swoją droga uwielbiam kuchnię, niby podobne
More food, love and dreams
Ciasto dyniowo-jabłkowe 148kolejny deser z tym warzywem na naszym blogu. Tym razem postanowiłam połączyć je z jabłkiem. Postawiłam oczywiście na wersję zdrowotną: zamiast białej mąki użyłam mieszanki orkiszowej, amarantusowej i kokosowej, co dało ciastu ciekawy posmak. Do tego mała ilość cukru i dodatek ksylitolu sprawiają, że wypiek, mimo niepozornego wyglądu (nie wyrasta zbyt dużo) stanowi pyszną i zdrową przekąskę w ciągu dnia
Milion Smaków
Czekoladowo – kokosowe babeczki 161Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty
Pink Envelope
Babka karbowana z bananami. 193łyżce masy bananowej i ucierać. Mąki wymieszać z proszkiem, przesiać i wsypywać po trochę do masy, delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Formę karbowaną wysmarować tłuszczem, obsypać wiórkami kokosowymi. Wylać gotowe ciasto do formy. Piec około 40-50 minut w temperaturze 175 C. Po upieczeniu, ostudzić, wyjąć z formy i lekko ciepłą babkę oblać oblać lukrem z cukru pudru i soku
Przepisy i porady kulinarne
Ciasto z jabłkami i kokosem 269Zapraszam Was dziś na ciasto w sam raz na jesienne wieczory. Przepis znalazłam w jednej z książek siostry Anastazji.Składniki:Ciasto na spód:2 szklanki mąki3/4
Kuchnia domowa Ani
Waniliowe naleśniki, bez glutenu 230mąka jaglana- szklanka* mleko- szklanka* jajko- 2szt.* siemię lniane zmielone- 1 łyżka + 1 łyżka wrzątku** syrop z agawy (lub cukier)- 3 łyżki* wanilia- 1/3 laski* olej kokosowy do smażenia Ciasto przygotować tak samo, jak na zwykłe naleśniki- klik.Zmielone siemię lniane zalać łyżką wrzątku, wymieszać i dodać do ciasta.Ziarenka z laski wyskrobać i również połączyć z ciastem.Smażyć
Kraina Miodem Płynąca
Babeczki z czerwonymi porzeczkami i mleczkiem kokosowym 197tymi owocami.Trzeba było zrównoważyć ich kwaśność, więc nie mogły trafić do niczego innego, niż do słodkich, małych babeczek. Przygotowałam je nieco inaczej niż zwykle, ponieważ użyłam mleczka kokosowego, dzięki temu ciasto zyskało całkiem inną konsystencję i było bardziej wilgotne. Moje eksperymenty nie zawsze są udane, jednak ten zdecydowanie zaliczam do udanych.Bardzo smaczne babeczki, mam nadzieję, że Wam również zasmakują!Zapraszam
Pora coś zjeść
BUŁKI PSZENNO-ŻYTNIE 203drożdży, 2 łyżek wody i łyżki mąki zrobić zaczyn. Odstawić aż :ruszy. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, ziarna, zaczyn i wodę razem z oliwą ( lub rozpuszczonym olejem kokosowym). Dokładnie wyrobić. Ciasto będzie dość gęste, ale bardzo elastyczne. Wyrobione ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem miski i odstawić pod przykryciem do podwojenia objętości, na ok.60-90 minut. Następnie z wyrośniętego ciasta uformować
Smaczne Zdrowe