ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:177/932)

Murzynek z masą jogurtową 53492

cukru pudru ( dałam 2 łyżki ) Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny 2 łyżki kako 2 łyżki cukru Ponadto: tłuszcz do blaszki papier do pieczenia wiórki kokosowe do posypania na wierzch ciasta Sposób przygotowania:Ciasto: Margarynę , olej, wodę , cukier i kakao podgrzewac na małym ogniu , cały czas mieszając , do chwili gdy powstanie gęsta jednolita masa. Do ostudzonej masy dodac(...)wlewamy mleko. Gdy wszystkie składniki sie rozpuszczą dodajemy margarynę i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.Murzynek z masa jogurtową. Ostudzone ciasto przekroic wzdłuż. Płaty ciasta przełożyc masą. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego życzę

Słodkości i nie tylko
Bezglutenowa tarta z kokosowo-arbuzową pianką 131

połówki cytryny 2 łyżki cukru kokosowego 8 łyżeczek żelatyny płatki kokosowe do ozdoby bratki do ozdoby Wykonanie: Z mąk, wiórków kokosowych, zmielonych migdałów, jajka, oleju kokosowego i miodu, zagniatamy ciasto, a następnie zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie wyklepiemy nim formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w temperaturze 170 stopni około(...)minut. Wyjmujemy tartę i odstawiamy do przestygnięcia.  Mleko kokosowe podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę i cukier kokosowy. Żelatynę dobrze jest wcześniej namoczyć w niewielkiej ilości wody. Gdy już się dokładnie rozpuści mieszamy z pulpą z arbuza (aby ją uzyskać wystarczy zblendować miąższ) i sokiem z cytryny. odstawiamy do przestygnięcia. Następnie wkładamy formę z tartą i masę kokosowo-arbuzową

Quinoa Raz!
Murzynek z masą jogurtową 1935

cukru pudru ( dałam 2 łyżki ) Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Ponadto : tłuszcz do blaszki papier do pieczenia wiórki kokosowe do posypania na wierzch ciasta Sposób przygotowania: Ciasto: Margarynę , olej, wodę , cukier i kakao podgrzewać na małym ogniu , cały czas mieszając , do chwili gdy powstanie gęsta jednolita masa. Do ostudzonej masy dodać(...)wlewamy mleko. Gdy wszystkie składniki sie rozpuszczą dodajemy margarynę i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Murzynek z masą jogurtową. Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Płaty ciasta przełożyć masą. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

Różne smaki w kuchni
Orkiszowe naleśniki z jogurtem migdałowym i owocami 137

soli dokładnie mieszam. Ciasto nie powinno być zbyt gęste, jeśli jest taka potrzeba należy dodać odrobinę więcej wody gazowanej lub mleka. Rozgrzewamy patelnię i smarujemy ją olejem kokosowym, następnie nakładamy porcję ciasta (w zależności od wielkości patelni) i smażymy po minucie z każdej strony, aż naleśniki będą miały złoty kolor. Jogurt naturalny mieszamy z miodem, posiekanymi migdałami oraz esencją migdałową

Mango Papaja
Ciasto Rafaello bez pieczenia 144

Ciasto idealne dla wielbicieli kokosa. Dodatkowym atutem jest prostota jego wykonania oraz brak konieczności użycie piekarnika :) Polecam  Składniki: * herbatniki 450 g * 200 g miękkiego masła * 200 g wiórek kokosowych * 1 l mleka * 3 łyżki mąki pszennej * 3 łyżki mąki ziemnaczanej * 1 szklanka cukru * 1 cukier waniliowy * 2 żółtka * łyżeczka naturalnego olejki z migdałów ( opcjonalnie) Przygotowanie: Do garnuszka wlewam półtorej(...)połączenia składników. Blaszkę do pieczenia 30 x 25 wyłożyłam papierem do pieczenia. układam warstwo herbatniki i masę otrzymując trzy warstwy herbatników i 3 warstwy masy. Na koniec ciasto posypuje pozostałymi wiórkami kokosowymi i wstawiam do lodówki minimum na 3 godziny. (Ja wstawiam na całą noc). Smacznego !           Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania

Kulinarne przygody
Brownie z kokosową pierzynką 90

znajdzie się taki? Ale, żeby nie było - potem  było już tylko lepiej :D A oto moje nowe odkrycie, czyli połączenie intensywnie czekoladowego brownie z delikatną kokosową warstwą. Przygotowanie tego ciasta zajmuje naprawdę kilka chwil i nie wymaga wielu składników, i takie właśnie wypieki lubię najbardziej. Składniki: Brownie: 1)       400 g nutelli(...)międzyczasie przygotowujemy warstwę kokosową. Z białka ubijamy sztywną pianę. Powoli dodajemy do niej cukier i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe i śmietanę i mieszamy do połączenia składników. 3.        Po 10 minutach pieczenia wyjmujemy brownie i na wierzchu delikatnie układamy kokosową warstwę i wstawiamy do piekarnika na 15 minut (ja ustawiłam piekarnik

Na kulinarnym poligonie
Ciasto z borówkami i mąką kokosową 125

łyżeczka proszku do pieczenia 50 g mąki kokosowej 2 łyżki wiórków kokosowych ok. 2 szklanek mrożonych borówek ok. 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: … Czytaj dalej Ciasto z borówkami i mąką kokosową

czarrna od kuchni
Sernik kokosowy 346

serniki bez pieczenia: sernik jeżynowy, jabłkowo-gruszkowy i sernik karmelowy L.Rootsa. Kiedyś wydawało mi się, że serniki to bardzo skomplikowane do przygotowania ciasta a teraz, czym więcej ich robię tym łatwiejsze się wydają… Ten dzisiejszy sernik kokosowy jest pierwszym całkowicie przeze mnie wymyślonym sernikiem pieczonym i na pewno nie ostatnim :)! Na razie ze względu na zbliżające się Święta czeka

UgotujmyTo.pl
Serafin- ciasto z jabłkami i kokosem 149

Można powiedzieć, że to taki jabłecznik z kokosem. Jest bardzo smaczne, takie domowe- proste i  nie wymyślne. A najlepsza w nim jest kokosowa góra. Mówię Wam, przepyszna.  *foremka 25*34  Składniki: na ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody na masę jabłkową: duży(...)delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i podpiec przez około 15 minut. Następnie na ciasto wyłożyć ciepłą masę jabłkową a na nią masę kokosową. Wstawić do piekarnika i piec aż kokos będzie złoty, około 25 minut. Kroić najlepiej na drugi dzień, ciepłe ciasto rozlatuje się przy krojeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
BABKA MAJONEZOWA Z KRÓLIKIEM W ŚRODKU 118

szkl. cukru 4 łyżki majonez Winiary 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej skórka i sok z 1/2 cytryny 2 łyżki kakao lukier, orzechy laskowe wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowujemy ciasto jasne: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i mieszamy. Przesiewamy do masy jajecznej mąkę przesianą z proszkiem(...)drugim (tak aby powstała linia prosta królików od początku formy do jej końca). Na koniec wylewamy pozostałą ilość ciasta. Pieczemy ciasto przez 40 minut w temp. 170 st. Na babkę wylewamy lukier, oraz pokruszone orzechy laskowe i wiórki kokosowe 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Kuchnia w oparach
Placuszki/naleśniki żołędziowe z miodem, cynamonem i konfiturą 183

kokosowy do smażenia (nie używałam)  Żółtko zmiksować z mlekiem, miodem, a następnie z obiema mąkami i cynamonem. Białko ubić na sztywną pianę i powoli połączyć z ciastem. Dodać masło/olej kokosowy oraz szczyptę sody Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. (Masa będzie dość rzadka, ale taka powinna być.) Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła

Di gotuje
Knedle ze śliwkami 210

knedle. Dzieci uwielbiają zabawę w gotowanie, a ciasto knedlowe idealnie nadaje się do ugniatania, międlenia i przeciskania przez palce. Rodzinne spędzanie czasu i sensoryczna zabawa, czegóż chcieć więcej :) Knedle ze śliwkami 1kg ziemniaków ~330g mąki pszennej jajko 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej (tylko do młodych ziemniaków) ~30 średnich śliwek cynamon + ew. cukier kokosowy śmietana 18% syrop klonowy (jeśli ktoś lubi(...)być większe, jeśli małe, odpowiednio mniejsze. Każdy kawałek rozgniatamy w palcach na okrągły plasterek, posypujemy odrobiną cynamonu, wkładamy śliwkę, można posypać jeszcze z wierzchu cynamonem z cukrem kokosowym, i otulamy ją ciastem, zamykając jak w sakiewce. Górę sakiewki mocno sklejamy, żeby w czasie gotowania się nie rozeszła. Każdego knedla dobrze jest też przeturlać kilka razy w dłoniach, żeby ładnie się

Przepysznik - BLW i nie tylko
Czekoladowe ciasto z ciecierzycy - wegańskie :) 169

zrodził się pomysł na mocno czekoladowe ciacho, które zachwyci każdego smakosza słodkich smaków i nawet nie poczuje, że jest zrobione z ciecierzycy! Ciasto wyszło genialne! Bardzo puszyste, mięciutkie, delikatne, aksamitne! Słodziutkie, z akcentem kokosowym i waniliowym. Czekolada odgrywa tu główną rolę i występują pod postacią kakao oraz tabliczki czekolady. Coś pysznego! Polecam 😀 Składniki: 1 puszka ciecierzycy  50 g gorzkiego(...)piekarniku i piecz przez 60 minut.  Ciasto wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.  Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią ciasto, a wierzch obsyp plastrami kokosowym

Zdrowie na języku :P
Rolada z budyniem kokosowym 136

Waszych domowników? Coś co sprawi, że będą chcieli sięgać po kolejny kawałek, coś co sprawi, że nie będą ciastem znudzeni? Muszę nieskromnie przyznać, że wpadłam na naprawdę świetny pomysł. Pyszne budyniowe wnętrze z żurawiną w czekoladzie, która doskonale przełamuje smak masy kokosowej oraz biszkoptem, któremu kolor nadają lifolizowane owoce aceroli. Potrzebujemy: Biszkopt: 4 jaja 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka(...)wraz z cukrem. W pozostałym mleczku kokosowym rozpuszczamy proszki budyniowe i dolewamy do gorącego mleka. Postępujemy dokładnie tak samo jak w przypadku klasycznie gotowanego budyniu. Budyń zabezpieczamy folią spożywczą, żeby nie wysychał i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Nasz biszkopt odwijamy, delikatnie odrywamy od papieru do pieczenia i smarujemy budyniem zostawiając około 2 cm ciasta bez nadzienia na końcu dłuższego boku

MamaOskarka
O technice mycia naczyń i kokosowych kwadracikach. Na pocieszenie 159

chrupki i dość mocno kakaowy, masa na wierzchu intensywnie kokosowa, ciągnąca i lepka. Mmm... Pycha! I choć nie jest to jeszcze typowo wiosenne ciasto, zachęcam do wypróbowania. Zniknie, zanim wiosna zdąży się na dobre zadomowić.Kokosowe pyszotkiSkładniki:(na formę 20x20 cm)spód:215 g ciastek digestive30 g kakao90 g masłamasa kokosowa:175 g słodzonego mleka skondensowanego1 jajko1 białko1 łyżeczka ekstraktu(...)kokosowej.Mleko, jajko, białko, ekstrakt i cukier zmiksować razem na gładką masę. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać wiórki, połączyć.Masę kokosową wyłożyć na schłodzony spód.Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, aż wierzch nabierze złotobrązowej barwy.Ostudzić.Ostudzone ciasto pokroić w kwadraty.Smacznego!C. wrócił z pracy w okolicach czwartej rano, a ja, po południowej drzemeczce, dzielnie na niego

Pożeraczka, czyli raz adobrze