ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:170/965)

Ciasto ze śliwkami. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 189

oleju słonecznikowego 1 1/2 szklanki mleka ryżowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 suszonych śliwek 10 daktyli bez pestek miód/agawa 3 łyżki wiórek kokosowych śliwki ( ilość w zależności od wielkości, tak by pokryły całe ciasto, ja dałam ok 10 na blachę 24 cm) Śliwki i daktyle przełożyłam do garnka, zalałam mlekiem ryżowym i gotowałam pod przykryciem na wolnym ogniu(...)Tortownicę, 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzałam do temp 180 °C. Przygotowane ciasto przełożyłam do tortownicy, na wierzchu ułożyłam śliwki, posypałam wiórkami kokosowymi i delikatnie polałam agawą, (polecam również miód). Ciasto wstawiłam do piekarnika na 50 min, temp 180 °C. (ciasto wypiekamy do suchego patyczka

nietadieta
Kruchy placek z gruszkami, aronią i bezową pianką 253

akurat robiłam nalewkę z aronii, troszkę odsypałam, tak w razie czego :) I dobrze zrobiłam, bo zamiast mdłego gruszkowego placka, powstał słodko-kwaśny. Na kruchym cieście i cały pokryty cienką pierzynką z kokosowej bezy. Wyszło wybornie. Wszystkie smaki zrównoważyły się i powstał całkiem ciekawy placek. Składniki: kruche ciasto: 350 g mąki 100 g cukru 1 jajko 2 żółtka 125 g margaryny(...)szklanki aronii sok z jednej cytryny 1,5 szklanki wody 4 łyżki cukru budyń waniliowy bezowa pianka: 2 białka pół szklanki cukru pół szklanki wiórek kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść na jednolitą masę. Blaszkę (20x20) wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Wykleić dno foremki ciastem i podpiec przez 15 minut w 170 stopniach. Gruszki obrać

na moim stole...
Ciasto daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 221

ciasta przygotowujemy już mieszając składniki łyżką. Ciasto daktylowe (inaczej chlebek daktylowy) jest z dodatkiem wiórków kokosowych. Smak delikatnie podbijam zdrowym cukrem brzozowym, czyli ksylitolem (można zastąpić cukrem kokosowym) oraz domowym ekstraktem waniliowym . Ciasto daktylowe wychodzi bardzo wilgotne. Pyszne jest samo bez polewy, dlatego w diecie bez cukru możecie z niej zrezygnować. Ja jednak uwielbiam czekoladę i nie mogłam się oprzeć

Moja Delicja
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 366

nuovo anno ricco di felicità, prosperità, amore, nella speranza che tutti i vostri sogni potranno presto avverarsi!!!  **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini(...)śmietanowo-pomidorowym z brokułami, szynką i pieczarkami (Spaghetti con broccoletti, prosciutto e champignon al forno) **** Pulpeciki z kurczaka w sosie musztardowym (Polpettine di pollo con salsa alla senape) **** Jabłkowe ciasto z jogurtem, bez masła (Ciambella alle mele e yogurt, senza burro

La grande e la piccola cuoca
ciasto bez pieczenia 183

partiami zimną płynną galaretkę, ,wymieszać .  Gotową puszystą masę przełożyć do formy z herbatnikami. Posypać posypką kokosową. Schłodzić w lodówce (już po około 1 godzinie jedliśmy ciasto - pycha):)) Posypka 5-6 łyżek wiórek kokosowych,   1 duża łyżka masła, 2-3 łyżki cukru brązowego Wykonanie W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier ,a następnie wiórki kokosowe.  Prażyć na małym ogniu

w mojej kuchni
Tarta z musem czekoladowym i owocami leśnymi – bez cukru, glutenu, laktozy 104

oleju kokosowego. Ze składników zagnieć ciasto i uformuj kulę. Później wyłóż ciastem foremkę do tarty i nakłuj widelcem w kilku miejscach. Gotowy spód włóż do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni, funkcja góra-dół, i piecz przez około 20 minut. Bezglutenowy spód do tarty po pieczeniu W tym czasie przygotuj krem. Do garnuszka wlej mleczko kokosowe, zarówno gęstą jak i płynną(...)efekcie powinno powstać dość gęste, kakaowo-czekoladowe nadzienie. Krem czekoladowy na bazie suszonych daktyli, kakao i mleczka kokosowego – jest przepyszny! Później wylej kakaową masę na upieczony spód tarty. Odłóż tartę na bok, aby nieco ostygła. Na koniec udekoruj ciasto świeżymi owocami leśnymi. Przed spożyciem schłódź tartę w lodówce. Smacznego! Tej tarty co prawda nie znajdziecie w mojej książce

Natka Pietruszki
Przepis na pomarańczową babkę wielkanocną 114

mokrych składników dodajemy suche i szybko mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Foremkę do babki o średnicy 22cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą lub mąką (użyłam mąki kokosowej) i wlewamy ciasto. Babkę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 175 stopni (termoobieg) i pieczemy ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy babkę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Karmelowe brownie (Brownies al caramello) 182

Jeżeli macie ochotę na czekoladowe ciasta przypominam Wam o moich wcześniejszych przepisach na rozpływające si ę  w ustach  ciasto czekoladowo-migdałowe  i niezwykle delikatne  ciasto czekoladowo-kokosowe . Życz ę  Wam pięknego weekendu :) **** Oggi voglio condividere con Voi una golosa ricetta perfetta da preparare quando il weekend si avvicina. Si tratta del brownies, un dolce dalla(...)pszenną, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz szczyptę soli. Na koniec dodajemy rozpuszczon ą czekoladę z masłem oraz cukierki pokrojone w grubą kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy o wymiarach 25 cm x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Przestudzone

La grande e la piccola cuoca
SZARLOTKA Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 698

łyżki kwaśnej śmietany (u mnie 18%) Na stolnicę przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę, żółtka i śmietanę. Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. masa jabłkowa: 2-2,5kg jabłek (najlepiej odmiana ligol, champion lub papierówki) 2 łyżki cukru kryształu cynamon  1 łyżka soku z cytryny Jabłka myjemy, obieramy(...)wiórki. Mieszamy. Dwie części ciasta rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia. Jedną część kładziemy na spód. Na ciasto wykładamy przestudzoną masę jabłkową. Na masę jabłkową wylewamy masę kokosową i przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto pieczemy w 170 stopniach C przez ok. 60 minut. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Chleb paleo bananowy (z mąką ziemniaczaną) 298

składniki poza octem jabłkowym i wymieszaj do gładkiej konsystencji. Powyższe proporcje są na 3 dość duże banany, jeśli masz je mniejsze, albo mniej dojrzałe, to daj mniej mąki kokosowej, bo inaczej ciasto będzie za gęste. Gdy masz rozgrzany piec i gotową foremkę (ok. 10×20 cm), wlej do ciasta ocet jabłkowy, rozmieszaj, przelej do foremki i wstaw do pieca(...)autoimmu- nologiczny Smacznego! Niestety nie Zmodyfikuj przepis Niestety nie Zmodyfikuj przepis Inne chleby paleo: Chleb paleo (z mąki migdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy AIP (bez jajek

PaleoSMAK
Pancake Day. 177

mleczkiem kok. i zwykłym. Dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało gęstą i inną strukturę niż zazwyczaj, ale nie zrazić się. Patelnię przetrzeć tłuszczem (polecam olej kokosowy). Nakładać po łyżce ciasta (wyjdzie ok. 5 placków-nie mogą być bardzo grube) Przykryć i smażyć na małym ogniu przez kilka minut(z5min?), odkryć, obrócić na drugą stronę i zwiększyć ogień, smażyć

More food, love and dreams
Brownie z białej fasoli (wegańskie, bezglutenowe) 420

dokładkę, a przyznam, że nie jest fanem eksperymentalnych ciast :) Składniki (na formę 22x22 cm): 2 puszki białej fasoli (1 puszka = 400 g) trochę więcej niż pół szklanki masła orzechowego 2 dojrzałe banany 2 łyżeczki nasion babki płesznik (lub łupin babki jajowatej) 1 szklanka suszonych daktyli (wcześniej namoczonych) pół szklanki mleczka kokosowego pół szklanki kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)wyjąć papier z ciastem i przenieść na kratkę, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Polewa: w kąpieli wodnej (lub kuchence mikrofalowej) rozpuścić czekoladę z dodatkiem 2-3 łyżek mleczka kokosowego. Polewę rozprowadzić na cieście, ciasto pokroić i udekorować świeżymi malinami

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto bananowe bez cukru 176

bananom oraz daktylom, które miksuję z sokiem tłoczonym ze słodkich jabłek. Oprócz konieczności zmiksowania daktyli z sokiem, całe ciasto przygotowuje się bez użycia miksera . Do ciasta bananowego bez cukru dodaję jeszcze 1/2 szklanki wiórków kokosowych, które również są z natury słodkie, więc wzbogacają moje ciasto w dodatkową słodycz oraz wilgoć. W książce “ Owocowe historie. Przetwory i desery bez cukru

Moja Delicja
Drożdżowe ze śliwkami i kokosową kruszonką 238

śliwki, ale obawiam się, że sezon na nie dobiega końca i jest to ostatni tegoroczny przepis na ciasto z ich użyciem. Tym razem owoce połączyłam z kokosową kruszonką. Warto spróbować. Składniki na ciasto: 500g mąki pszennej 3 jajka 42g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 1 łyżka mąki pszennej 1/4 szklanki(...)cukru pół szklanki zmielonych wiórków kokosowych Dodatkowo: śliwki tłuszcz do wysmarowania blaszki bułka tarta Drożdże łączymy w kubku z łyżką cukru i letnim mlekiem. Gdy podwoją objętość w większym naczyniu łączymy je z mąką, jajkami, solą i resztą cukru. Wyrabiamy gładkie ciasto dodając pod koniec roztopiony i wystudzony tłuszcz. Naczynie z ciastem przykrywamy szczelnie folią i umieszczamy w lodówce

Wrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania