ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:165/932)

BABKA KOKOSOWA 129

Następnie wlać mleko i kwaśną śmietanę, wymieszać mikserem. Kolejno wsypać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Na końcu wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać ciasto, najlepiej drewnianą łyżką. Ciasto wlać do foremki do pieczenia babki. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić ciasto i piec około 45-50 minut. Wystudzone ciasto polać lukrem zrobionym

Zrób to smacznie
Kokosanka z malinami 151

się, że ciasto smakowało, więc cieszę się, że choć tak mogłam podziękować za wszystkie wypocone wspólnie godziny. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kokosanka z malinami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Składniki 130 g mąka kokosowa 75 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 60 g erytrol lub inne słodziwo 70 g wiórki kokosowe 500 ml mleko kokosowe płynne

Kucharzyca
Znów fasolę piekę. 161

Dyniwo-kokoswe ciasto fasolowe;  z borówkami i wiórkami *z mąką kokosową, mleczkiem kokosowym Nieskromnie mówiąc.. te ciasto to coś genialnego ^^  Wracam nad ranem, ratuję się kawą, ale tym razem nawet coś spałam o dziwo, próbuję uratować telefon który trochę mi się upił, ucząc się gdzie co, i jak na tej mapie leży. A niedługo znów wychodzę, dobrze(...)pierwszy w poniedziałek jest ten wf xd  Przepis: 150g białej fasoli z puszki 100g gęstego pure z dyni hokkoido 20g mąki kokosowej jajko białko ok.80ml mleczka kokosowego/mleka szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyzeczki proszku do pieczenia coś do posłodzenia wiórki kokosowe  borówki Fasolę zmiksować z jajkiem i dynią na gładką masę, wymieszać z resztą składników. Dodać trochę borówek. Przełożyć

More food, love and dreams
Ciasteczka z rabarbarem 104

się się w ustach, więc jeżeli została Wam gdzieś w zakamarku odrobina rabarbaru zachęcam do wypieku:) Kruche ciasteczka z rabarbarem Ciasto 400 g mąki 200 g masła 4 żółtka 100 g cukru szczypta soli Nadzienie rabarbar 100 g wiórków kokosowych 1 jajko (użyłam dodatkowo 2 białka(...)cukru Ponadto 1 jajko cukier do posypania Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i odstawiamy na chwilkę aby odpoczęło. Rabarbar pozbywamy wierzchnich włókien. Wiórki kokosowe mieszamy z jajkiem, białkami i cukrem na jednolitą masę. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy paski o szerokości około 15 cm i na długość rabarbaru. Smarujemy masą kokosową i układamy rabarbar. Zawijamy ruloniki i kroimy

Pieguskowa Kuchnia
Chlebek bananowy (bez cukru). 145

kuchni amerykańskiej i występuje w wielu odmianach. Podstawą są banany, mąka, masło, cukier, jajka i proszek do pieczenia. Jednak można go urozmaicać na wiele sposobów, dodając do ciasta orzechy, wiórki kokosowe, owoce suszone czy też przyprawy. Za każdym razem uzyskamy inny deser. W moim wariancie nie ma cukru. Zastąpiłam go miodem. Słodyczy wypiekowi nadają też same banany. Pewnie można(...)Następnie dodać banany, jajko, masło z miodem oraz sezam i wszystko wymieszać łyżką, tylko do połączenia składników. Keksówkę o długości 20 cm wysmarować tłuszczem, obsypać mąką. Przełożyć do niej ciasto. Piec w temperaturze 170 °C przez około godzinę, do "suchego patyczka

zadanie-gotowanie
Mazurek kokosowy 131

Składniki: ciasto: 2 szkl mąki krupczatki 1szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 3 ugotowane na twardo żółtka masa: 3 białka 1 szkl wiórków kokosowych skórka starta z 1 cytryny(...)cytryny szczypta soli 1 szkl cukru pudru Przygotowanie: mąkę przesiewamy do miski, dosypujemy cukier, siekamy z masłem i żółtkami na kruszonkę, szybko zagniatamy jednolite ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę przygotowujemy masę kokosową- białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania wsypujemy cukier i wiórki, dolewamy sok i wrzucamy skórkę spód wyklejmy na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę

Luźna Kuchnia
Naleśniki z sokiem z buraka z kokosowym twarożkiem i mandarynką 91

świątecznych smakołykach u nas dziś naleśniki z sokiem z buraka, kokosowym twarożkiem i mandarynką. Ciasto naleśnikowe: szklanka mąki orkiszowej lub innej 1 szklanka wody ( można dodać gazowaną) lub mleka sok z 2 buraków (dałam pół butelki sklepowego soku z samego buraka) sól 1/2 łyżeczki jajko mięta -kilka listków olej do smażenia Farsz: 350 g twarożku domowego śmietankowego ( użyłam ze Strzałkowa(...)mleczka kokosowego 1 łyżka wiórków kokosowych łyżka miodu skórka  otarta z limonki  i mandarynki do smaku Mąkę, jajko, sól, sok z buraka oraz wodę mieszkamy na jednolite ciasto. Ciasto ma być lejącej konsystencji. Smażymy na rozgrzanej patelni (na nieco mniejszej temperaturze niż z samej mąki, ponieważ cukier z buraka łatwiej się przypala) na  niewielkiej ilości oleju cienkie

AZgotuj!
Super prosty torcik orzechowo-kakaowy 77

już wspomnieliśmy, cukier piękniej karmelizuje się na większej powierzchni. Tu uwaga: do zrobienia torciku użyjcie małej formy, bo składników nie jest dużo i w przypadku większego naczynia ciasto będzie zbyt cienkie. Składniki: 1/2 szklanki kakao Szklanka cukru 1/4 szklanki mąki (32 g lub 4 łyżki) Szklanka siekanych orzechów 1/2 kostki masła 2 jajka Szczypta soli Masło do nasmarowania formy Przygotowanie(...)wygładź. Możesz użyć też kokilek do brownies. Wstaw na środkową półkę do piekarnika. Piecz 30-35 minut. Po wyciągnięciu z pieca moożesz posypać torcik tartą czekoladą, lub kokosowymi wiórkami. Odstaw ciasto do ostynięcia. Artykuł Super prosty torcik orzechowo-kakaowy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
PYSZNE, SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI, Z DODATKIEM PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 210

Szybkie ciasto orkiszowe z owocami, z dodatkiem pełnoziarnistej mąki, oleju i jogurtu (bez dodatku cukru), zauroczy Was swym smakiem. Ciasto jest bardzo wilgotne, lekko kokosowe i wręcz rozpływa się w ustach. Gdy macie ochotę na coś słodkiego lub gdy czeka Was wizyta gości, to ciasto sprawdzi się idealnie. Pyszne zarówno jeszcze na ciepło jak i każdego następnego dnia, kiedy(...)malinowa) Kruszonka : - 150g mąki orkiszowej typ750 - 100g ksylitolu - 80g zimnego masła - 1 czubata łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) - 30 wiórków kokosowych W misie miksera umieścić wszystkie składniki kruszonki i przy użyciu haka zagnieść kruche ciasto. Odstawić do lodówki. Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki suche, mieszamy. W drugiej umieszczamy wszystkie składniki mokre i dokładnie mieszamy. Następnie składniki mokre

Smaczne Zdrowe
Ciasto czekoladowe z czekoladą :) bez laktozy, bez mąki pszennej 166

kokosowego 1 szklanka mleka ryżowego 2 jajka 3 łyżki kakao ksylitol/agawa Polewa: 12 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki masła kokosowego Dodatkowo: dżem wiśniowy Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto przelałam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika na 45 min, temp. 180  °C. (wypiekamy do suchego(...)zbyt gęste, należy dodać mleka.   Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 8 min. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystko zblendowałam na pyszną czekoladę:) Upieczone i wystudzone ciasto przekroiłam na połowę i dodałam dżem. Na górę natomiast dodałam pyszną i zdrową czekoladę

nietadieta
czekoladowa niedziela #1 - ciasto "czekoladowa pokusa" 236

40ml mleka/śmietanki ~czubata łyżka kawy rozpuszczalnej/espresso ~3-4 łyżki wiórków kokosowych Czekoladę i mleko umieszczamy w garnuszku i rozpuszczamy. Następnie dodajemy kawę i mieszamy. Polewą dekorujemy ciasto, a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Pozostawiamy je do momentu kiedy polewa zastygnie. Teraz można podawać. Smacznego! :) I pierwszy video przepis

chili & sugar
Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie 324

leniwych Amerykanów nie pozostaje kwestią zupełnie bez znaczenia ). Zapisz UWAGA! Wszystkie składniki masy, spodu i wierzchu sernika powinny być wyjęte z lodówki odpowiednio wcześniej (najlepiej 2 godziny przed szykowaniem ciasta) i mieć taką samą temperaturę – otoczenia. Tak potraktowane sprawią, że nasz sernik zostaje płaski – w piekarniku nie urośnie, nie siądzie po pieczeniu i nie popęka.   Formę do pieczenia(...)jajka S 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka aromatu waniliowego SKŁADNIKI - SPÓD CIASTA 120g ciastek owsianych 35g orzechów włoskich lub laskowych 60g masła 82% tłuszczu lub oleju kokosowego, rozpuszczonego SKŁADNIKI - WIERZCH CIASTA 200g gęstej i kwaśnej śmietany 18% tłuszczu 2 pełne łyżki cukru pudru ½ tabliczki czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej perły cukrowe, ozdoby

Karo in the Kitchen
Naleśniki bananowo-jaglane 193

nadziewać możemy je różnymi farszami - słodkimi i słonymi, to jeszcze dobrze smakują z każdym dżemem, konfiturą, marmoladą oraz ze słodkimi kremami czekoladowymi, masłem orzechowym....oj długo by wymieniać. Ciasto naleśnikowe też nie zawsze musi być takie samo. Nie trzymajmy się tylko i wyłącznie klasycznego przepisu na domowe naleśniki. Czasem warto pokombinować i zrobić naleśniki w nieco innej odsłonie. Dziś przepis(...)dodać rozgniecione banany, jajko i szczyptę soli - zmiksować. Obie mąki wymieszać, dodać do płynnych składników i raz jeszcze dobrze zmiksować całość. Na patelni rozgrzać około 1/3 łyżeczki oleju kokosowego. Wlewać porcję ciasta i smażyć z każdej strony po około 1-1,5 minuty. Naleśniki dobrze smakują same, ale ja najbardziej lubię z masłem orzechowym i kwaśnym dżemem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Wegańskie ciasto czekoladowe - najlepsze! 672

idealnie dopracowana, przez co razem tworzą przesmaczną całość. Tak dobry efekt udało mi stworzyć także dzięki roślinnym produktom na bazie kokosa marki Nature's Charm . Ich kokosowe mleczko skondensowane nadało pysznej słodyczy ciastu czekoladowemu, a produkty takie jak sos karmelowy czy bita śmietanka perfekcyjnie dopełniły smak jako dodatki na wierzchu 😍  Składniki: 250 g płatków pszennych(...)wyłóż papierem do pieczenia. Wylej masę i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 50-55 minut, do suchego patyczka.  Ostygnięte ciasto posmaruj sosem karmelowym, na to wyłóż ubitą śmietankę kokosową, a cały wierzch posyp startą czekoladą

Zdrowie na języku :P
Ciasto ze śliwkami. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 132

oleju słonecznikowego 1 1/2 szklanki mleka ryżowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 suszonych śliwek 10 daktyli bez pestek miód/agawa 3 łyżki wiórek kokosowych śliwki ( ilość w zależności od wielkości, tak by pokryły całe ciasto, ja dałam ok 10 na blachę 24 cm) Śliwki i daktyle przełożyłam do garnka, zalałam mlekiem ryżowym i gotowałam pod przykryciem na wolnym ogniu(...)Tortownicę, 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzałam do temp 180 °C. Przygotowane ciasto przełożyłam do tortownicy, na wierzchu ułożyłam śliwki, posypałam wiórkami kokosowymi i delikatnie polałam agawą, (polecam również miód). Ciasto wstawiłam do piekarnika na 50 min, temp 180 °C. (ciasto wypiekamy do suchego patyczka

nietadieta