ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:166/932)

Ciasto z fasolą bez mąki 143

łyżki miodu lipowego Miody Wileńskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady 30 ml kremówki chipsy kokosowe Przygotowanie: Fasolę przepłukać i odsączyć na sitku. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia z blendera kielichowego i miksujemy na gładką masę. Ciasto przelewamy do papierowej foremki(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy około 45-50 minut.  Czekoladę z kremówką roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzoną ale płynną czekoladą polać zimne ciasto i obficie posypać kokosowymi chipsami. *Banan najlepszy taki mocno dojrzały gdy skórka ma już czarne plamy

Ala piecze i gotuje
Jagielnik kokosowy z płatkami migdałowymi 134

ryżowych (ok. 130 g) 2 łyżki cukru trzcinowego (można więcej) 2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego) łyżka naturalnego kakao kilka łyżek amarantusa ekspandowanego (opcjonalnie) żółtko Wafle drobno rozkruszamy w misce (można się wspomóc malakserem). Łączymy w jednym naczyniu z kakao, cukrem, żółtkiem i roztopionym olejem. Zagniatamy ciasto.  Gdy już będzie gotowe wylepiamy nim dno okrągłej tortownicy o średnicy(...)Pieczemy całość przez kolejne 30-40 minut. Po tym czasie studzimy nasze ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na koniec możemy polać wierzch odrobiną oleju kokosowego, a następnie ozdobić skórką cytrynową i prażonymi płatkami migdałowymi. Ciasto doskonale smakuje podane z polewą z białej czekolady lub płynnym miodem. Smacznego

Kuchnia Ellie
Paski drobiowe w kokosowej tempurze 178

skórki i ścieramy na drobnej tarce. Na patelni, woku lub w garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej (na kuchni elektrycznej, ceramicznej – na 3). Przygotowujemy ciasto. Mąkę tortową i kukurydzianą przesiewamy do miski, dodajemy starte wiórki kokosowe, szczyptę soli – mieszamy suche składniki. Jajko rozkłócamy widelcem dodajemy do miski z mąką. Mieszamy, wlewając lodowatą wodę z lodem. Ciasto powinno mieć konsystencję naleśnikowego(...)stron na rumiano, co jakiś czas obracając. Wykładamy z patelni na ręczniki papierowe, aby usunąć  nadmiar oleju. Podajemy… z czym lubimy – sosem, ryżem, surówką… Pozostałość ciasta wykorzystałam do krążków cebulowych (oczywiście w tempurze kokosowej).Kuchnia japońska, to sztuka gotowania, ale też i podawania potraw. Warto się zagłębić w tajniki, choćby tych najprostszych. Paski drobiowe w kokosowej tempurze nie należą

mojewypiekiinietylko
Ciasto z kaszy jaglanej z owocami bez cukru, bez glutenu, wegańskie 215

szybkie w przygotowaniu bez cukru, bez glutenu. Deser jest z bananami i możemy użyć jabłek lub brzoskwiń, obie wersje są smaczne. Ciasto jest sycące, smaczne i aromatyczne. Radzę podawać je jeszcze trochę ciepłe/świeże z ubitym mleczkiem kokosowym lub jogurtem i owocami. Jak postoi parę godzin robi się suche i nie jest już tak smaczne. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj(...)około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do przestygnięcia na około 15-20 minut. Podawać jeszcze trochę ciepłe z ubitym mleczkiem kokosowym lub jogurtem i owocami. Ciasto smakuje najlepiej świeże, jak postoi parę godzin robi się suche i nie jest już tak smaczne. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
KOKOSOWY TORT BOUNTY 111

gotującej się masy kokosowej dodać masło. Budyń rozprowadzić w ½ szklanki mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 3 części. Upieczone ciasto kakaowe nasączamy czekoladą, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu i czekoladę. Całość przykryć

Słodki Zakątek
Ciasto marchewkowe z niespodzianką 231

szklanki posiekanych orzechów włoskich Nadzienie: 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 jajko 2 łyżki soku z cytryny Polewa: 100g białej czekolady 1/2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: posiekane orzechy do posypania Ciasto: 1. Formę z kominem o średnicy 25cm wysmarować masłem i posypać mąką. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra-dół. 2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem(...)proszę się nie przejmować) i babkę wciągnąć z blaszki. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa: 7. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Dodać olej kokosowy i wymieszać, aż olej się roztopi. Gotową polewą udekorować ciasto i posypać posiekanymi orzeszkami. Udanych wypieków:) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Styropian czyli sernik z jogurtów greckich 108

każdy] 230 g cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g wiórek kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka oraz pokrojoną na kawałki margarynę włożyć do naczynia thermomiksa  i wyrobić ciasto 3 min/ interwał .Ciasto przełożyć do miski i podzielić na dwie części.Jedną część zawinąć w folię(...)budynie, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wiórki wymieszać z pomocą kopystki 2 min/obr.5 .Przełożyć do miski z ubitymi białkami i delikatnie wymieszać kopystką.Wylepione ciasto w formie posmarować powidłami , następnie wylać masę jogurtowo- kokosową a na wierzch zetrzeć na grubej tarce drugą część ciasta .Piec około 50 min w 180°C. Źródło- klik

Moje domowe kucharzenie
Popapraniec wg Aleex 175

udał się doskonale, smakował wybornie, więc to kolejna propozycja dla Was i Waszych bliskich na nadchodzące święta. Polecam. Składniki: Ciasto: • 5 jaj • 1 szklanka mąki • 1 szklanka cukru • 1/4 szklanki oleju • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 szklanki wiórków kokosowych • 1/2 szklanki maku • 1 łyżka kakao Masa: • 1/2 litra mleka • 2 paczki budyniu śmietankowego bez cukru • 250 g masła (temp(...)koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ostrożnie wymieszać łyżką. 5. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej mak. 6. Ciasto wkładać do formy o wymiarach 22x37 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, nakładać na przemian łyżką. Powinien powstać nieregularny, trójkolorowy wzór, który „rozmazujemy” wykałaczką, aby powstały esy-floresy

W mojej kuchni
Czekoladowe ciasto z cukinią 75

reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Jak już lekko zgęstnieje, polać ciasto. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, choć niektórzy jedzą je jeszcze ciepłe i też zachwalają. Ciasto można udekorować wiórkami kokosowymi. Smacznego

moj przepis na
Czekoladowe ciasto z cukinią 121

reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Jak już lekko zgęstnieje, polać ciasto. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, choć niektórzy jedzą je jeszcze ciepłe i też zachwalają. Ciasto można udekorować wiórkami kokosowymi. Smacznego

moj przepis na
Prawdopodobnie najlepsze Jagodzianki na świecie 129

idealne ciasto drożdżowe (wegańskie!): 500 g mąki pszennej (u mnie 20% stanowiła pełnoziarnista mąka żytnia, bo jak to ja, gdy zabrałam się za pieczenie to okazało się, że mam resztkę białej mąki) 30 g świezych drożdży 200 ml mleka (u mnie sojowe waniliowe, to z biedry jest najlepsze do ciast drożdżowych) 150 g curku 100 g oleju kokosowego szczypta soli(...)około 30 sekund cały czas mieszając. Odstawiam garnek na blat na około 20 minut, aż drożdże sie obudzą. Mąkę przesiewam, dodaję miękki lub nawet płynny olej kokosowy, resztę cukru i cały zaczyn. Wyrabiam ciasto, aż będzie idealnie gładkie, co zajmuje mi około 10 minut, a że bardzo lubię zagniatać to czasmi nawet dłużej Przekładam ciasto do miski, którą przykrywam czystym

greenscarf
Kruche ciasto truskawkowo-jagodowe z kokosem. 117

Kolejna moja propozycja na letnie ciasto, szczególnie dla wszystkich miłośników kokosanek. Jest pyszne! Kruche ciasto z truskawkowym dżemem, pod kokosową kruszonką, skrywającą soczyste, lekko kwaskowe jagody. Wszystkie smaki są idealnie wyważone, subtelnie się ze sobą łączą, tworząc niesamowicie pyszną całość. Polecam!!! Składniki na kruche ciasto truskawkowo-jagodowe z kokosem na blaszkę o wymiarach 24x28 cm 1,5 szklanki mąki pszennej(...)wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 10, maksymalnie 15 minut do lekkiego zarumienienia. Złociste ciasto wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Chłodny spód smarujemy dżemem i posypujemy jagodami. W misce ubijamy mikserem jajka z cukrem, a następnie dodajemy kokos i mieszamy. Masę kokosową wykładamy na jagódki i równomiernie rozprowadzamy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy

Rozpustne gotowanie
Kokosowy deser z mascarpone i truskawkami 191

Piotr 15 czerwca 2018 Kokosowy deser z mascarpone i truskawkami - absolutnie rewelacyjne połączenie smaków, które przypadnie do gustu każdemu :) Składniki: mleko kokosowe - 1 puszka* mascarpone - 250g miód - 1-2 łyżki truskawki - ok. 600g, świeżych kruche ciasta maślane lub herbatniki - ok. 140g wanilia - ziarenka z jednej całej laski mięta - do dekoracji * Tylko stała część, bez wody kokosowej. Wykonanie: Całość rozpoczynamy(...)deser z mascarpone i truskawkami Kokosowy deser z mascarpone i truskawkami - absolutnie rewelacyjne połączenie smaków, które przypadnie do gustu każdemu :) Składniki: mleko kokosowe - 1 puszka* mascarpone - 250g miód - 1-2 łyżki truskawki - ok. 600g, świeżych kruche ciasta maślane lub herbatniki - ok. 140g wanilia - ziarenka z jednej całej laski mięta - do dekoracji * Tylko stała część, bez wody kokosowej. Wykonanie: Całość rozpoczynamy

Pogotujmy.pl
Kokosowe ciasto z porzeczkami 94

Orzeźwiające ciasto z porzeczkowym nadzieniem i przypieczonym, kokosowym wierzchem. Już same porzeczki nadają kwaskowego, wyrazistego smaku (zwłaszcza czarne), dlatego użyłam do nich słodkiego dżemu truskawkowego zamiast porzeczkowego. Ciasto na spód też jest mało słodkie, ale za to kokosowy wierzch wyrównuje ten "niedobór" słodyczy. Wszystko razem współgra i tworzy pyszną całość. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Ciasteczka kokosowe 155

Dzisiaj Wam polecam najlepsze na świecie ciasteczka kokosowe ! Wszystko co z kokosem smakowało mi od zawsze, czyli od chwili kiedy poznałam smak kokosu. A ciasteczka z

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię