ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:176/965)

Migdałowe oczka - 'Thumbprint Cookies (bez glutenu, wegańskie) 231

pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.   Migdały wymieszać z mąką ryżową, proszkiem do pieczenia, sodą i mielonym lnem. Wlać syrop klonowy, wymieszać. Dodać olej kokosowy i zagnieść gładkie ciasto. Lekko wilgotnymi dłońmi formować małe kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, układać na przygotowanej blaszce w niewielkich odstępach. Następnie na środku każdego z ciasteczek zrobić palcem okrągłe zagłębienie. Piec około

maniapieczenia
Kwiaty cukinii nadziewane ekspandowaną quinoą i smażone w kasztanowym cieście naleśnikowym 171

udało mi się kupić kwiaty cukinii, których od dawna chciałam spróbować, wykorzystałam ekspandowaną quinoę, do nafaszerowania kwiatów, a następnie, każdy z nich zanurzyłam w cieście naleśnikowym z mąki kasztanowej i usmażyłam na oleju kokosowym i podałam z sezonowymi owocami. Co prawda ziarenka trochę się skurczyły podczas smażenia, ale całość wyszła całkiem smacznie i ciekawie. To nie ostatnie eksperyment(...)nich pręciki, a następnie do każdego wsypujemy trochę ekspandowanych nasion komosy ryżowej. Z jajka, wody (można użyć mleka jeśli tolerujecie laktozę) i mąki robimy ciasto naleśnikowe, doprawiamy je odrobiną soli i cukru kokosowego. Następnie, każdy kwiat zamykamy palcami, tak aby nie wysypać zawartości i maczamy w cieście, po czym natychmiast kładziemy na rozgrzany olej i obsmażamy ze wszystkich stron

Quinoa Raz!
Murzynek z wiórkami kokosowymi 144

murzynek z dodatkiem wiórków kokosowych na maślance bez jajek.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie Hejka! Obserwując, jak zachwycają Was przepisy z dodatkiem wiórków kokosowych, postanowiłam iść dalej tą pyszną drogą. Tym razem wykonałam ciasto, które jest każdemu znane, lecz oczywiście nieco eksperymentując, Wystarczyło dodać wiórki kokosowe, aby zwykły murzynek nabrał nowego przepysznego smaku! Co więcej, przepis nie zawiera(...)Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy kakao i wiórki kokosowe. Mieszamy do połączenia. 2. Maślankę lub kefir łączymy z olejem i dokładnie mieszamy na koniec dodając dżem i dosładzając wedle uznania. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie miksujemy. Formę do pieczenia (mała keksówka) wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 30 minut

zdrowo i aktywnie
Murzynek z wiórkami kokosowymi 160

murzynek z dodatkiem wiórków kokosowych na maślance bez jajek.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie Hejka! Obserwując, jak zachwycają Was przepisy z dodatkiem wiórków kokosowych, postanowiłam iść dalej tą pyszną drogą. Tym razem wykonałam ciasto, które jest każdemu znane, lecz oczywiście nieco eksperymentując, Wystarczyło dodać wiórki kokosowe, aby zwykły murzynek nabrał nowego przepysznego smaku! Co więcej, przepis nie zawiera(...)Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy kakao i wiórki kokosowe. Mieszamy do połączenia. 2. Maślankę lub kefir łączymy z olejem i dokładnie mieszamy na koniec dodając dżem i dosładzając wedle uznania. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie miksujemy. Formę do pieczenia (mała keksówka) wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 30 minut

Zdrowie i pysznie na talerzu
Proste ciasto z rabarbarem i kokosem + film 346

proszek do pieczenia, wlewamy przestudzone masło z cukrem, wbijamy jajka i wszystko starannie miksujemy aż składniki dobrze się połączą. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy a na wierzchu układamy rabarbar. Wiórki kokosowe i cukier łączymy z zimnym masłem delikatnie rozcierając wszystko w palcach do momentu aż powstanie kruszonka ( większe grudki ). Tak przygotowaną(...)piekarniku rozgrzanym do temp 180 st. C około 45 minut, w połowie czasu pieczenia na wierzchu ciasta umieszczamy papier do pieczenia lub folię aluminiową żeby kokosowa posypka za bardzo się nie zrumieniła. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku.   Artykuł Proste ciasto z rabarbarem i kokosem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem 199

Dzisiejsze ciasto “chodziło” za mną już od dłuższego czasu, a właściwie od obejrzenia vloga u Agnieszki Lifemanagerki , w którym pokazała ten kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem autorstwa Olgi z bloga Make Happy Day Ja co prawda stworzyłam trochę inną wersję tego deseru, ale i tak był przepyszny. Przede wszystkim ciasto jest bez owsianego spodu – trochę przeliczyłam(...)posypką z chrupiących fistaszków Ciasto nie wymaga użycia piekarnika, więc pewnie niektórych ucieszy ta zaleta Pewnie zrobię jeszcze trochę bardziej owocową wersję, żeby przełamać słodycz całego ciasta i dodać odrobinę kwaskowatości. Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem foremka 20 x 25 cm Masa jaglana: 200 g suchej kaszy jaglanej 1 szklanka dowolnego mleka (roślinnego lub zwykłego) 1 szklanka wody

Fitkot
Pijak 247

ciasto jest na pewno wszystkim znane, z makiem, wiórkami kokosowymi i nasączone alkoholem. Stąd nazwa "pijak" . Ciasto pięknie się prezentuje, a jeszcze bardziej smakuje. Składniki: Ciasto: 9 białek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki suchego maku 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych Masa: 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 cukry waniliowe Powyższe składniki gotujemy

Salonik smaków
Prosty chlebek bananowy z borówkami 220

pożegnanie wakacji dzielę się przepisem na pyszny chlebek bananowy z mnóstwem borówek oraz wiórkami kokosowymi, bardzo prosty i szybki do wykonania. Ciasto jest wilgotne, słodkie, choć nie ma w nim cukru. Bardzo dojrzałe banany sprawiają, że nie ma potrzeby go dosładzać, choć jeśli ktoś lubi naprawdę słodkie wypieki może dodać kilka łyżek np. ksylitolu. Do ciasta użyłam mąki owsianej(...)wiórkami doskonale wzbogacają smak ciasta.  Taki chlebek świetnie sprawdzi się jako szybkie ciasto na imprezę, przekąskę czy śniadanie. Rano, posmarowany masłem orzechowym smakuje naprawdę rewelacyjnie. Inspiracja: Missberry Składniki: 2 duże dojrzałe banany 3 jajka 1 szklanka mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka świeżych borówek 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie

Healthy food explorer
Racuszki bananowe . 196

proszkiem i wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.     Banany obrać i pokroić w plastry po ukosie .  Na patelni rozgrzać około 5 łyżek oleju kokosowego  , maczać banany w cieście i smażyć na rumiano z obydwu stron . Po usmażeniu przekładać na ręczniczek papierowy i posypać cukrem pudrem . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto kokosowe ze śliwkami 196

najlepszych ciast ucieranych jakie robiłam. Słodkie ciasto przełamane nutą kwaskowych śliwek z dodatkiem kokosa. Wilgotne, mięciutkie, pełne smacznych śliwek. Gorąco polecam ! Składniki : 200 g mąki pszennej  125 g masła pół szklanki cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g jogurtu naturalnego greckiego lub kwaśnej śmietany 12 % 75 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka aromatu waniliowego(...)Dodać aromat waniliowy i zmiksować. Dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe na zmianę z jogurtem greckim lub śmietaną, w dwóch turach i krótko wymieszać przy pomocy szpatułki, tylko do połączenia się składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wyrównać. W ciasto powciskać pokrojone na pół śliwki. Piec w temperaturze 160 ºC bez termoobiegu

Słodka Strefa
Biszkoptowa rolada kokosowa z truskawkami 260

Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Biszkopt upiekłam z dodatkiem wiórków kokosowych. Roladę wypełnia pyszny krem kokosowy na bazie serka mascarpone, z dodatkiem zmielonych wiórków kokosowych i Malibu. Dodatek pachnących latem truskawek przełamuje lodowatą biel ciasta. Łatwe, proste do przygotowania ciasto doskonale się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej.  Wielbiciele kokosowych smaków będą mruczeć z zadowolenia. Bardzo polecam! Składniki na biszkopt(...)kolejno po 1 żółtku i na koniec wmieszać szpatułką lub na minimalnych obrotach robota wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec wmieszać wiórki kokosowe. Dobrze jest zmielić wiórki w młynku do kawy (krótko!). Ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180`C 17 minu. Jeszcze gorącą roladę przełożyć na kuchenną ściereczkę. Ostrożnie zdjąć papier do pieczenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto z delicjami 208

nasączyć alkoholem lub herbatą Zapraszam do mojego raju 😊 Składniki: biszkopt: mąka pszenna 1 szklanka, cukier 1 szklanka, jajka 5 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, ciasto kokosowo - makowe: białka 7 szt, wiórki kokosowe 15 dag, mak suchy 15 dag, cukier 15 dag,  proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa budyniowa: mleko 500 ml. budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier puder(...)suchego patyczka.  Następnie zabieramy się za ciasto kokosowo-makowe. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy mak, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez ok. 30 min.  W garnku nastawiamy 1,5 szklanki

kulinarne odsłony pati
Ciasto z mąki kokosowej z borówkami (bez cukru) 241

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto na bazie mąki kokosowej.  Brak pszennej mąki i cukru sprawa, że to przepis idealny dla osób borykających się z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej (cukrzyków, insulinoopornych)  :)  Ciasto z gatunku tych mało słodkich - można dać ewentualnie więcej erytrolu lub dla tych co mogą - posypać cukrem pudrem :)  SKŁADNIKI (na tortownicę

Moje Kuchenne Rewelacje
Co zrobić z poświątecznym ciastem? 167

dowolna ilość ciasta typu piernik, biszkopt lub keks dżem lub dowolne powidła (ilość taka, aby związać ciasto) 3 łyżki masła orzechowego tabliczka gorzkiej czekolady łyżka oleju kokosowego Sposób wykonania: Do miski pokrusz ciasto na bardzo drobne kawałki. Następnie do ciasta dodaj powidła lub dżem oraz masło orzechowe. Wymieszaj dokładnie. Ciasto powinno być dobrze związane i lekko wilgotna. Masę wstaw(...)lodówki na ok. 20 minut. Następnie z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj je na talerzu. Ponownie wstaw kulki do zamrażalnika. W tym czasie przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z łyżką oleju kokosowego. Na koniec kulki otaczaj polewą czekoladową i ponownie układaj na talerzu. Gotowe cake balls wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Najlepiej, jeśli

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania