cukru pudru 3 żółtka Ciasto podzielić: do 3/4 dodać 2 łyżki kokosu, a do 1/4 ciasta 1 łyżeczkę kakao Masa: 100g margaryny 100g cukru pudru 50g mleka w proszku 1 łyżka wody 2 kokosowe princessy Dodatkowo w zależności od pomysłu- dekoracje na wierzch :) Sposób przygotowania: 1. Spód: Mąkę, cukier, zimną margarynę i żółtka(...)łyżkę zimnej wody i przesiane mleko w proszku. Energicznie mieszamy by nie było grudek. Możemy również wspomóc się mikserem. Masę ściągamy z ognia i dodajemy posiekane princessy kokosowe. Ciepłą wylewamy na środek ciasta i równomiernie rozprowadzamy. Studzimy. Mazurka dekorujemy rozpuszczoną czekoladą, owocami kandyzowanymi lub bakaliami. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladziemąki ryżowej 25 g cukru kokosowego 25 g oleju kokosowego Masa serowa 2 jaja 30 g cukru kokosowego 200 g skyru naturalnego 120 g banana bez skóry 40 g skrobi ziemniaczanej 27 g galaretki jabłko-mango-dynia-chia 27 g galaretki w czekoladzie jabłko-wiśnia Sposób przygotowania: Kruche ciasto W misce wymieszać mąkę z cukrem kokosowym oraz olejem kokosowym
Truskawkowa Fiestarabarbarowy uważam za otwarty:) Na pierwszy ogień ciasto, takie pyszne, że ach! Wzorowałam się na tym przepisie. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej 250g margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masa jogurtowo-kokosowa: 1200 g jogurtu greckiego 200g wiórków kokosowych budyń śmietankowy 5 białek szczypta soli 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki soku(...)oczkach (ja po prostu wysypałam moją "kruszonkę") na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, lekko docisnąć. Na ciasto wysypać rabarbar, posypać cukrem. Następnie wyłożyć masę jogurtowo - kokosową. Na wierzch zetrzeć (lub rozsypać) drugą część ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godzinę w temp. 180 stopni
6nieboIzaura - sernik na murzynku Uwielbiam smak tego ciasta - aksamitny sernik połączony z wilgotnym murzynkiem, a do tego ta czekoladowa polewa, niby nic takiego, ale uwielbiam do niego wracać. Przynajmniej 2 - 3 razy w roku gości u mnie na stole, choć wcześniej był przygotowywany raczej przez moją mamę, tym razem jednak przejęłam inicjatywę. Składniki: Na murzynek: 1,5 szklanki(...)godz. w temp. 180 st. Polewa: Margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuścić w garnuszku, gotować przez 3 min cały czas mieszając. Ciepła polewą polać upieczone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
My sweet a lifeciasto w ogóle nie miało być ciastem, a muffinkami :D Babeczkami o smaku kokosowym, ale w trakcie pomyślałam jeszcze o cytrynie. W końcu wyszło coś takiego :P Cienkie, kruche, łatwo łamiące się, z wyczuwalnym smakiem zarówno kokosa i cytryny ciasto. Przez niektórych okrzyknięte sernikiem :D Składniki: 190 g mąki kokosowej (Incola) 60 g mąki amarantusowej (Incola) 1 łyżeczka proszku(...)łyżka startej skórki z cytryny Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i za pomocą miksera zmiksuj na jednolitą masę. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, wyrównując łyżką po całej powierzchni. Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 40 minut
Zdrowie na języku :Pdługo czekał na wypróbowanie... no i się doczekał. Nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam z wypróbowaniem tego przepisu...to był naprawdę duży błąd. Rzadko piekę ciasta , powiedziałabym, że tylko okazjonalnie. Pyszny biszkopt makowo- kokosowy przełożony słodkim, budyniowym kremem. Do tego delicje i galaretka- czego chcieć więcej. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, więc polecam ten wypiek w szczególności(...)paczki delicji brzoskwiniowych 2 galaretki brzoskwiniowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na puszystą pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i żółtka. Wiórki kokosowe dokładnie mieszamy z makiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy z ubitą pianą. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. Budynie przygotowujemy rozpuszczamy w szklance mleka
Pobite gary Barbarysłyszę pytanie, z czego zrobiłam krem...? (Zerknijcie też na mój tort z podobnym kremem - klik .) Polecam wszystkim fanom kokosowych smaków, ale i nie tylko! (Forma o wymiarach 19,5 x 19,5 cm lub tortownica o średnicy 20-21 cm) Ciasto czekoladowe: 100g masła 90g cukru 1 jajko (duże) 100g mąki pszennej 20g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)powoli roztopić i wymieszać do powstania gładkiej polewy czekoladowej. Lekko ostudzoną polewą polać schłodzone ciasto. Całość ponownie wstawić do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje, jeśli przed podaniem postoi kilkanaście minut w temperaturze pokojowej. Kasza manna orkiszowa , mleczko oraz wiórki kokosowe użyte w przepisie pochodzą ze sklepu Radix-Bis . Inspiracja z blogu: Moje Wypieki
Di gotujedrożdżowe z jabłkami i cynamonową kruszonką i uważam, że nie ma ono sobie równych, ale drożdżowe w wersji z truskawkami i kruszonką kokosową staje na podium razem z nim 🍓 Ciasto jest puszyste, mięciutkie, delikatne, a truskawki i posypka to "kropka nad i" całości 😍 Od rozpoczęcia przygotowań po trzech godzinach możecie cieszyć się(...)szklanki letniego mleka 120 g roztopionego masła SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ: 100 g miękkiego masła 0,75 szklanki cukru 0,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mąki pszennej DODATKOWO: 300 g truskawek WYKONANIE: CIASTO: W misce wymieszaj przesianą mąkę z suchymi drożdżami. (Jeśli używasz świeżych drożdży zrób najpierw zaczyn, rozcierając drożdże z 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąki
Słodko-Słony Świat Ilonydrożdżowe z jabłkami i cynamonową kruszonką i uważam, że nie ma ono sobie równych, ale drożdżowe w wersji z truskawkami i kruszonką kokosową staje na podium razem z nim 🍓 Ciasto jest puszyste, mięciutkie, delikatne, a truskawki i posypka to "kropka nad i" całości 😍 Od rozpoczęcia przygotowań po trzech godzinach możecie cieszyć się(...)szklanki letniego mleka 120 g roztopionego masła SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ: 100 g miękkiego masła 0,75 szklanki cukru 0,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mąki pszennej DODATKOWO: 300 g truskawek WYKONANIE: CIASTO: W misce wymieszaj przesianą mąkę z suchymi drożdżami. (Jeśli używasz świeżych drożdży zrób najpierw zaczyn, rozcierając drożdże z 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąki
Słodko-Słony Świat Ilonybyło je jeść… Cieszą i oko i podniebienie Babeczki są oczywiście bezzbożowe, beznabiałowe, a w dodatku niskowęglowodanowe i zgodne z dietą Paleo oraz ketogeniczną . Spód powstał z ciasta kruchego na bazie mąki kokosowej , oleju kokosowego , erytrytolu i jajka. Natomiast nadzienie to budyń na mleku kokosowym . Wszystko komponowało się wyśmienicie. Babeczki są idealnym towarzyszem popołudniowej kawy. Jeśli więc marzy Wam się(...)utrzymany w letnich klimatach. Musicie je spróbować! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , budyń , ciasto z owocami , owoce Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 15 minut Czas oczekiwania 15 minut Składniki Babeczki 1 jajko 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki erytrytolu 1/4 szklanki rafinowanego oleju kokosowego w formie stałej (schłodzonego) 1 szczypta soli himalajskiej albo
Modern Cave Girludać! Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Na ciasto szykujemy sobie standardową formę keksówkę o wymiarach 25cm/10cm. Smarujemy formę olejem kokosowym lub wykładamy ją papierem do pieczenia (lepiej – bo to ciasto czasami przykleja się nawet do najlepiej wysmarowanej foremki!). Jabłka myjemy i osuszamy. Kroimy na ćwiartki i wycinamy im gniazda nasienne. Cząstki jabłek kroimy na połowy(...)lekką górką) łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka imbiru 1 pełna (z lekką górką) łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej 1 czubata łyżeczka oleju kokosowego do wysmarowania formy 1 łyżka płatków owsianych do posypania *Ciasto będzie całkowicie bezglutenowe jeżeli kupicie certyfikowane płatki owsiane
Karo in the Kitchenbanany 50 g oleju kokosowego nierafinowanego Płatki owsiane drobno zmielić, np. w malakserze. Banany zmiksować na gładkie puree. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na jednolite ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. na jogurtowe nadzienie: duże opakowanie jogurtu naturalnego, ok. 400 g 200 g serka(...)najlepiej włożyć ją do mikrofalówki i podgrzewać przez ok. 10-20 sekund. Przestudzić. Jogurt zmiksować z serkiem wiejskim i miodem, następnie zagęścić mąką oraz wiórkami kokosowymi. Wymieszać z żelatyną. Owsianym ciastem wyłożyć dno i boki formy do tarty. Forma powinna być wcześniej delikatnie natłuszczona i oprószona np. otrębami lub mąką. Ja tego nie zrobiłam i później miałam małe
Kuchnia Ellieobróbki (taki jest chyba najlepszy -byle z lodówki! ;)). Dzisiaj jednak podzielę się z wami przepisem na pyszne, lekkie i orzeźwiające bezglutenowe ciasto z arbuzem idealne na lato Pianka jest wyjątkowo delikatna, a spód to biszkopt z mąki kokosowej barwiony naturalnie na zielono młodym jęczmieniem, bo chciałam uzyskać efekt jak najbardziej zbliżony do wyglądu arbuza Przepis na bezglutenowe ciasto z arbuzem(...)albo chociaż trochę kojarzycie z widzenia A dodaję teraz, bo pewnie… znowu zapomnę i będę musiała czekać kolejny rok na publikację Ciasto z arbuzem – arbuzowa pianka bez cukru tortownica 24 cm Biszkopt: 40 g mąki kokosowej 4 jajka 4 łyżki erytrytolu 1 łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Erytrytol zmielić w blenderze na puder. Białka
Fitkotsamym dnie. Wyłożyć ciasto, piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przygotowanie masy - Bułki zalać 2 szklankami mleka. Gdy zmiękną rozdrobnić je widelcem. Ostatnią szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać bułki i wiórka kokosowe i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Masę wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać(...)pół. Na pierwszej połowie rozsmarować dżem i wyłożyć połowę masy (ja wyłożyłam samą masę, a dżemem posmarowałam drugi biszkopt). Przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć resztę kremu. Wierzch ciasta posypać posypką z wiórków kokosowych i delikatnie przyklepać ręką, aby wiórka nie sypały się podczas krojenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie