ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:193/932)

SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM 152

jest słabo wyczuwalny. Pomimo tego zdecydowanie go polecam - delikatny i smakowity, niezbyt słodki, jednak polewa z białej (bądź karmelowej) czekolady stanowi słodkie dopełnienie. SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM (tortownica o średnicy 28 cm) Kruche ciasto: 125 g kostki masła bądź margaryny (prosto z lodówki) 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru szczypta soli 1 żółtko Masa sernikowa(...)kruche ciasto siekam nożem i zagniatam szybko. Odstawiam na 30 min do lodówki. Następnie wylepiam ciastem formę i nakłuwam widelcem. Wstawiam do pieca i piekę 10-15 minut, aż spód nabierze złotego koloru. Ser, jajka, białko, cukier miksuję na jednolitą masę. Dodaję mleko kokosowe, łączę z mąką ziemniaczaną. Wylewam na podpieczony spód i wstawiam do piekarnika. Przez 15 minut piekę

W kuchni Karmel-itki
Ciasteczka maślano-cynamonowe 185

Boże Narodzenie – takie ciasteczka z pewnością znajdą swoich fanów Są bardzo kruche, maślano-cynamonowe, pyszne ♥ Inne pomysły na takie ciasteczka? Proszę bardzo wystarczy dodać do takiego ciasta: 70 g wiórków kokosowych, będą ciasteczka kokosowe , otartą skórkę z 2 cytryn oraz 4 łyżki soku z cytryny – ciasteczka cytrynowe , 10 g kakao, będą ciasteczka kakaowe , 40 g cukru waniliowego(...)ciasteczka orzechowe , łyżeczkę cynamonu, powstaną ciasteczka cynamonowe, połowa łyżeczki imbiru – ciasteczka imbirowe. Tak czy siak, zawsze szybko znikają, mogę je schować w pięknym nowym świątecznym pojemniku na ciasta, a i tak wytrzymają tam max. 3 dni No i dobrze, jak się rozpieszczać to na całego! Udanych wypieków i Wesołych Świąt! ♥ Ciasteczka maślano-cynamonowe Składniki: 350 g mąki pszennej

Zasmakuj Kuchni
C - Naleśniki z bananami i kokosową posypką 194

szklanki mleka szczypta soli nadzienie: 4 banany 2 łyżki masła 4 łyżki cukru pudru 1 cytryna polewa: 1 gorzka czekolada 1.4 szklanki wody 3 łyżki wiórków kokosowych Podane składniki na ciasto wymieszać razem (zmiksować) i smażyć na małej patelni. Banany obrać, pokroić w grubsze platsry, wrzucić na rozgrzane masło na patelnię, dodać cukier, sok z cytryny i mieszając smażyć(...)wstawić na bardzo mały ogień  i mieszając podgrzewać do rozpuszczenia się czekolady. Na usmażone naleśniki wyłożyć bananowe nadzienie, zwinąć w rulony, polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Bajaderki – pyszne kuleczki 255

mnie czekolada cukiernicza 43% kakao około 0,5 szklanki mleka 3-4 łyżki ulubionych powideł lub dżemu opcjonalnie 2-3 łyżki naturalnego kakao (jeśli używamy jasnych ciast) 0,5 szklanki ulubionych bakalii wiórki kokosowe do obtoczenia opcjonalnie odrobina rumu lub armat rumowy Przygotowanie: W garnuszku podgrzewamy mleko z masłem i czekoladą, pod koniec można dodać też kakao, mieszamy. Resztki ciast(...)można dodać też rum). Zagniatamy ciasto. Jeśli całość wyda nam się za sucha można dolać więcej ciepłego mleka, jeśli za mokra dodajmy pokruszonego ciasta. Z masy formujemy w dłoniach kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych (wielkość bajaderek zależy od indywidualnych upodobań). Kuleczki schładzamy około 1 h w lodówce. Smacznego

Słodkie okruszki
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 223

Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą     Napoje alkoholowe Likier piernikowy Nalewka na Boże Narodzenie Grzaniec, czyli grzane wino Likier korzenny Domowy likier kawowy Domowy

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 305

Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą     Napoje alkoholowe Likier piernikowy Nalewka na Boże Narodzenie Grzaniec, czyli grzane wino Likier korzenny Domowy likier kawowy Domowy

Kulinarne przygody Gatity
Makowiec na kruchym cieście z kokosową kruszonką. 279

szczypta soli Masa makowa - gotowa masa makowa 2 puszki, każda po 850 gram Kokosowa kruszonka - 3 białka - 3/4 szklanki cukru pudru - 200 gram wiórek kokosowych Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki Wykonanie  Ciasto: Masło ucieram do białości, stopniowo dodaję, cały czas ucierając, cukier, jajka, przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę i sól. Szybko zagniatam ciasto(...)ciasto rozwałkowuję i przekładam na dno wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Wyrównuje i lekko na całej powierzchni nakłuwam widelcem. Na ciasto przekładam równo masę makową. Na kruszonkę ubijam trzy białka, mieszam je z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość wylewam na masę makową. Blaszkę z makowcem wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach z termoobiegiem ok.1

Kuchnia z widokiem na ogród
Drożdżowe z malinami i kokosową kruszonką. 253

Smak drożdżowego ciasta zawsze przygna do domu całą moją rodzinkę .To dodatkowo wzbogacone o kwaskowate maliny i kokosową kruszonkę jest po prostu cudowne .Już nie ma połowy ,a jeszcze nie ostygło do końca.Miało jechać z nami jutro na piknik , ale chyba niewiele zostanie. Składniki na zaczyn: 100 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 4 łyżki mąki pszennej(...)się pęcherzyków powietrza .Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy malinami lekko je dociskając do ciasta .Na maliny sypiemy kruszonkę i pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 30 minut . Kruszonka kokosowa: 2 łyżki mąki 70 g wiórek kokosowych 60 g ciemnego cukru 70 g masła Wszystkie składniki zagnieść jak na kruche ciasto ,mają powstać małe , wilgotne

Ladylaura.
Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką 150

gruszkami pod kokosową pierzynką to pyszne połączenie sera, gruszek oraz chrupiącego, kokosowego wierzchu. Sernik jest kremowy, bardzo delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Dodam też, że zawsze się udaje oraz nigdy nie opada! To kto będzie go piekł?       Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką - składniki:   (Tortownica o średnicy około 20 cm) Ciasto na spód(...)waniliowego   Wierzch kokosowy: 100g wiórek kokosowych 50g masła 50g cukru pudru       Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką - przygotowanie:    Przygotować kokosową pierzynkę. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, uformować w kulę i włożyć do zamrażalnika na około 15 minut. Gruszki. Obrane gruszki pokroić w kostkę oraz wymieszać z sokiem z cytryny. Przygotować ciasto na spód. Masło/margaryn

Di gotuje
Domowe puszyste pancakes 347

suche składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon oraz sól. Do suchej mieszanki dodajemy partiami mokre składniki, mieszając tylko do momentu połączenia składników. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Patelnie natłuszczamy masłem lub olejem kokosowym i na rozgrzany tłuszcz wkładamy łyżkę lub dwie ciasta. Pancakes będą rosły, należy więc zostawić miedzy nimi trochę przestrzeni, tak aby się nie połączyły. Smażymy(...)syropem klonowym lub miodem, owocami i innymi ulubionymi dodatkami. W wersji wegańskiej zamiast miodu można użyć syropu klonowego, a ricottę pominąć, należy wtedy dodać tylko jedna szklankę mleka kokosowego, a pancakes smażyć na oleju kokosowym. W  wersji bezglutenowej zamiast maki pszennej można użyć maki bezglutenowej i pominąć proszek do pieczenia, należy jednak pamiętać, nie będą one tak puszyste

Menu Zdrowia
Sernik na czekoladowym spodzie z migdałów i pestek dyni 177

opakowania budyniu waniliowego bez cukru 6 jaj 100 g gorzkiej czekolady min.70% kakao Ganache 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 200 g śmietanki 30% Najpierw zajmujemy się ciastem, można przygotować je dzień wcześniej. Posiekaj drobno czekoladę, wymieszaj z tartymi migdalami i tartymi pestkami dyni, dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj i odstaw na bok. Oddziel białka od żółtek. Cukier(...)każde żółtko miksować z masłem około 1 minuty. Wmieszaj czekoladę z migdałami ,pestkami dyni i proszkiem. Dno tortownicy wyłóż papierem i zaciśnij obręcz, brzegi możesz posmarować olejem kokosowym i posypać mąką. Ciasto przełóż do formy ,wyrównaj, piecz około 25 minut w 175 stopniach. Wyjmij upieczone z piekarnika. Przygotuj masę serową. Posiekaj czekoladę na dość grube kawałki, odstaw

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik kokosowy, bezglutenowy, vege i bez pieczenia 209

białego 400 ml mleczka kokosowego, przeważnie jest to jedna puszka 20 dag wiórków kokosowych 10 dag cukru pudru 5 dag masła 3 płaskie łyżki żelatyny do ciast i deserów Po mleczko i wiórki kokosowe zajrzyjcie na stronę  www.Skworcu.com.pl Dodatkowo na spód: 10 dag czekolady lub paczka biszkoptów Wierzch sernika: polewa czekoladowa lub dwa batoniki bounty pokrojone na małe kawałki

Apetyczna babeczka
Czekoladowa tarta z orzechowym karmelem i kruszonką / Chocolate tart with nut caramel and crumble 193

rozpuszczenia czekolady. Ostudź i wstaw do lodówki na noc. Spód: Obie mąki, cukier puder, proszek i kakao wymieszaj na stolnicy. Dodaj startą drobno czekoladę, drobno pokruszony olej kokosowy i śmietanę. Zagnieć ciasto. Kawałkami ciasta wylep dno i brzegi formy do tarty, uprzednio natłuszczonej masłem. Na dnie zrób nakłucia widelcem. Piecz w 180°C przez 20 minut. Kruszonka: Wszystkie składniki wymieszaj

Delicious Place
Tort Kinder 1425

Szukając pomysłów na nowe ciasta potrafię spędzić naprawdę godziny na Instagramie, Pintreście czy moich ulubionych blogach kulinarnych. Często inspiracją jest po prostu zdjęcie, bo wiem, że przepis i tak zrobię po swojemu. Od jakiegoś czasu chodzi za mną tort Kinder, ciężko dociec, kto jest jego autorem, bo zdjęcia w różnych wariantach są niemal wszędzie, ważniejsze tutaj jest jednak coś innego(...)Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać po brzegach ciasta) dodajemy nieco oleju kokosowego. Odstawiamy do ostudzenia. Przestudzoną polewą dekorujemy brzegi tortu – dla wygody można przełożyć ją sobie do małego woreczka strunowego. Wierzch tortu dekorujemy czekoladkami i batonikami. Dobrze mieć

Ciastkozercy
ODCHUDZONY SERNIK BEZ CUKRU 219

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 kg twarogu zmielonego 3-4 łyżki ksylitolu 5 średnich jajek 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki kokosowej 8 kropli olejku np. waniliowego do ciast ( dałam ziarna z połowy laski wanilii) dodałam   garść żurawiny Dodatkowo: 1-2 tabliczki czekolady gorzkiej 70% oraz owoce i płatki migdałowe, ja użyłam tylko czekoladę

Słodkie zapomnienie