zobaczysz, że warto Stacjonarnie we Wrocławiu oraz online pod linkiem https://biofarma.com.pl/ Do poszczególnych produktów przejdziecie klikając w odpowiednie składniki poniżej Składniki: Ciasto: 250 g mąki jaglanej 150 g oleju kokosowego 80 g cukru brązowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mleka roślinnego szczypta kurkumy Karmel: 200 ml mleczka kokosowego 80% 120 g cukru brązowego 2 łyżki masła(...)uformuj z niego kształt jajka (polecam zobaczyć Ci na filmiku powyżej). Pamiętaj, aby zrobić wyższe boki. Możesz też użyć zwykłej formy. Ciasto piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. W celu przygotowania karmelu do garnka daj mleczko kokosowe, cukier i masło orzechowe. Całość zagotuj i gotuj przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Następnie zostaw do lekkiego przestygnięcia. Po około
Via GustoCiasto ze śliwkami na ucieranym spodzie jest bardzo smaczne a w dodatku łatwe w przygotowaniu. Przepis jest sprawdzony więc polecam go państwu. SKŁADNIKI : 1 kg dużych, ciemnych śliwek 3 szklanki mąki pszennej (1 szklanka ma pojemność 120-130 g ) 250 g masła o temperaturze pokojowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 3 żółtka 1 szklanka cukru kryształ(...)pieczenia i miksujemy. Ciasto powinno być lekko klejące. Rozkładamy je na dnie blaszki o wymiarach 25/30 cm. Na ciasto rozkładamy pokrojone śliwki bez pestek, układamy je skórą do dołu. Posypujemy je 1 łyżką cukru. Ciasto pieczemy 45 minut, temperatura 180 %, funkcja termoobieg. Pianę ubijamy z cukrem na sztywno, pod koniec ubijania wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy
Kulinarne Fantazje Marioliwszystko, na co ma się ochotę i na co jest aktualnie sezon. Tym razem klasyczna tarta z mięsem mielonym z dodatkiem pomidorków koktajlowych i bazylii. Składniki na ciasto: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) 3 jajka sól pieprz czosnek zioła prowansalskie oregano Składniki na farsz
Ola la LCHFciasto z jagodami . Ciasto "kubeczkowe", bo jedyną miarką do odmierzania składników stanowi kubeczek po jogurcie. Niezawodne, bo zawsze się udaje. Składniki na dużą, rodzinną porcję ciasta. Ciasto zostało dodatkowo wzbogacone o chrupiącą, kokosową kruszonkę. Kruszonkę zrobiłam tym razem ze stopionego masła. Łatwiejsza i bardziej chrupiąca od tej tradycyjnej przygotowanej z masła schłodzonego. Znika w takim tempie, że pieczenia z mniejszej(...)Idealna propozycja na trwający właśnie sezon jagodowy. Składniki na ciasto: 3 kubeczki mąki pszennej orkiszowej 2 kubeczki cukru/ksylitolu 1 kubeczek oleju 1 kubeczek jogurtu naturalnego 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 szklanki jagód (umytych, przebranych) Składniki na kruszonkę: 120 g mąki orkiszowej jasnej 50 g wiórków kokosowych 100 g masła 50 g cukru 1 kubeczek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kruchych ciasteczek i dlatego też nie wymaga ona pieczenia.Wypełniona po brzegi fantastycznym kokosowym kremem. Słodka, ale zarazem niesamowicie delikatna … rozpływająca się w ustach … obłędna! Jest fantastycznym pomysłem do kawki. Zachwyci wszystkich wielbicieli słodkości i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * herbatniki zwykłe – ok. 100 g * ciastka kruche w czekoladzie(...)być dokładnie takie ). * By ułatwić wałkowanie możemy zrobić to przez drugi kawałek folii aluminiowej. KREM KOKOSOWY: Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę. Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej noc! ). Smacznego
Ostra na Słodkodelikatny, o lekko piankowej konsystencji, pięknie komponuje się z zielonym ciastem i oczywiście smakuje przepysznie :) Składniki (forma 21 x 21 cm): Ciasto szpinakowe: 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (liście) lub 400 g świeżego 2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3/4 szklanka ksylitolu/erytrytolu 3 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus truskawkowy(...)truskawek, świeżych lub mrożonych 2 łyżki ksylitolu (lub więcej jeśli używamy galaretki bez cukru) 1 opakowanie galaretki truskawkowej (na 500 ml wody) 1 puszka mleka kokosowego 200 g serka mascarpone Wykonanie: Ciasto: Rozmrozić szpinak, odcisnąć, zmiksować blenderem na jednolity mus. Świeży szpinak umyć, dokładnie odsączyć i również zblendować. Piekarnik nagrzać do 180ºC. Jajka wbić do miski, dodać ksylitol i ubić
Healthy food explorersłodkim nastroju ; ) Dzisiaj bowiem jedno z moich ulubionych gatunków ciast, czyli sernik! Ale nie taki zwyczajny : to połączenie wielokolorowego ( i wielosmakowego) ciasta przełożone słodziutką masą z sera gotowanego. Uwielbiam tę masę! Jest niesamowicie bogata w smaku, najlepiej smakuje drugiego dnia, jednak nie odmawiam sobie jej podjadania „ na ciepło” przy przekładaniu ciasta. Całość smakuje bajecznie słodko, a deserowa polewa znakomicie podkreśla(...)font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Dodatkowo: polewa czekoladowa wiórki kokosowe do posypania po wierzchu WYKONANIE: blat ciasta wielokolorowego ciepła masa serowa blat ciasta wielokolorowego polewamy polewą i posypujemy wiórkami Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color
Domowe ciastapierwszy miałam okazję wypróbować mąkę kokosową i jagody goji. Na pierwszy rzut przygotowałam ciasto z tej mąki i z dodatkiem jagód goji. Wszystko wyszło genialnie! Mąką ma specyficzny kokosowy smak, więc pozostałe składniki świetnie się komponowały! Składniki: 4 łyżki mąki kokosowej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 tabletek słodziku 1 banan 5 łyżek wody gazowanej aromat śmietankowy jagody
Truskawkowa Fiestaszklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 puszka mleczka kokosowego Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy(...)cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser, oraz mleczko kokosowe, ale tylko białą część i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około
Izabelawkuchniczekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka wrzucić do ciasta. Tym razem nie z krzaczka a z targu wylądowały w cieście pszenno-owsianym a do kruszonki dorzuciłam trochę kokosowego smaku. Jeśli lubicie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasta to to powinno przypaść Wam do gustu :) Drożdżowy placek z jagodami i kruszonka, pszenno-owsiany ciasto(...)jagód kruszonka: po 50 g maki owsianej, cukru i masła + czubata łyżka wiórków kokosowych Drożdże zasypujemy cukrem waniliowym i rozpuszczamy w połowie mleka. Odstawiamy na 10 minut by ruszyły. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier, dodajemy zaczyn, jajka, masło i resztę mleka. Mieszamy ręką lub mikserem. Ciasto będzie dość luźne. Odstawiamy na godzinę by urosło. Składniki kruszonki mieszamy w miseczce
Dzieje kuchennej Wiewióryzmniejszyć obroty miksera do minimum, wlać cienkim strumieniem maślankę oraz olej, delikatnie zmiksować, wsypać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować na koniec wsypać wiórki kokosowe i wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy (ja miałam silikonową więc nie natłuszczałam niczym) Wstawić do zimnego piekarnika piec około 50 minut w temp
Wanilia i Kardamonwersji z ciastem biszkoptowym . Miała być rolada , ale ciasto wyszło za suche, żeby je zrolować, więc zostało po prostu przełożone nadzieniem. Z powodzeniem można użyć ciasta kruchego z mojego standardowego przepisu. Co do wykończenia, ja postawiłam na zwykły puder z eryrtytolu i cynamon. Alternatywnie można udekorować wierzch bitą śmietaną albo bitym mlekiem kokosowym (jak w tym przepisie ). A następnym razem(...)szklanki wody 1 szt. galaretka cytrynowa bez cukru Biszkopt 4 jajka 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 4 łyżki erytrytolu 40 g oleju kokosowego 40 ml gęstego mleka kokosowego 35 g mąki kokosowej 10 g maku białego 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki kwaśnego winianu potasu (inaczej cream of tartar lub kamień winny) Do posypania 1 łyżka
Modern Cave Girlśniadaniu, kawałek po obiedzie, bez wrażenia ciężkości, zarówno w ujęciu fizjologicznym, jak i psychicznym. Zdecydowanie jedno z najlepszych (i najprostszych) wegańskich ciast, które dotąd piekłam. Oto efekty. Składniki: Ciasto (składniki na formę 23x23 cm): 3 szklanki sezonowych owoców (u mnie truskawki) 1 ¾ szklanki mleka sojowego 2 łyżki soku z cytryny ¾ szklanki drobnego trzcinowego cukru (lub zwykłego cukru zmielonego kilka(...)wsyp mąkę, przesiane kakao, sodę, proszek do pieczenia oraz sól, zamieszaj. Mokre składniki przelej do suchych i dokładnie zamieszaj do momentu całkowitego połączenia i uzyskania gładkiego ciasta. Wlej rozpuszczony olej kokosowy, który powinien łatwo połączyć się z resztą składników. Na koniec dorzuć plasterki owoców i delikatnie wmieszaj w czekoladową masę
Roślinna - blog wegańskikremówki 30-36% • 2 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa • 100 g masła • 2 łyżki cukru • 2 łyżki kakao • 2 łyżki mleka • 500 g truskawek • 1/2 łyżeczki wiórków kokosowych do ozdoby Wykonanie: Ciasto czekoladowe • Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać dalej, dodawać po jednym żółtku i na koniec kakao. • Wsypywać mąkę(...)st.C. • Ciasto wylać do małej tortownicy o średnicy 22-24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30 minut. • Sprawdzić patyczkiem – jeśli ciasto będzie mokre, to piec jeszcze 5 minut. • Wystudzony krążek przeciąć na dwa blaty. Nie nasączać. Bita śmietana • Do mocno schłodzonej śmietany dodać cukier puder i ubić na sztywno
To co kocham