Polsce z sadu mojej mamy. Postanowiłam więc zrobić ciasto z migdałami i ze śliwkami. Przepis ten znalazłam w internecie.Użyłam mniejszą ilość cukru i dodałam wiórki kokosowe do kruszonki, Artykuł Migdałowe ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!pół, do jednej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wylewamy na banany i odstawiamy do lodówki na ok 10 minut. Następnie wykładamy białą warstwę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do lodówki, by ciasto zgęstniało. Proponuję spróbować jedną i drugą masę, by upewnić się czy ma odpowiedni poziom słodkości. W olej kokosowy, masło orzechowe, daktyle i wiórki kokosowe zaopatruję się
Cynamonowe szczęścieziela angielskiego. Całość obficie przyprawić pieprzem oraz ewentualnie solą i dokładnie wymieszać cały czas podgrzewając przez ok 20-30 minut. Składniki na ciasto: 220 g startego sera mozzarella 40 g serka śmietankowego 2 jajka 45 g mąki kokosowej opcjonalnie przyprawy jak czosnek, majeranek, pieprz itp. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach a następnie rozpuścić w gorącej kąpieli (miska(...)gorącą wodą) lub w mikrofalówce przez ok 1,5 min. Do rozpuszczonej mozzarelli dodać serek śmietankowy i jajka a następnie dokładnie wymieszać. Do masy dodaj mąkę kokosową oraz opcjonalnie przyprawy i wyrób ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Połowę gotowego ciasta rozwałkuj przez drugi arkusz papieru. Jeśli paszteciki mają być większe w formie strucli
Ola la LCHFprzepyszny). Sprawdził się tutaj doskonale, zwłaszcza że zawiera on całe kawałki wiśni a Amaretto świetnie wzbogaca smak ciasta czekoladowego. Można też zrobić domową frużelinę wiśniową, ale z dżemem będzie na pewno szybciej i równie smacznie. Smacznego! Składniki (tortownica o średnicy 18 cm): Ciasto czekoladowe: 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej 4 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku(...)ksylitolu/erytrytolu 3 jajka 230 ml mleka roślinnego 120 g roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego Krem: śmietanka z 1 puszki mleczka kokosowego (u mnie w wersji light) 250 g serka mascarpone 3 łyżki ksylitolu 1 słoik dżemu wiśniowego lub frużeliny wiśniowej Wykonanie: Ciasto: W naczyniu umieścić składniki mokre: jajka, mleko i olej. Dodać cukier i wymieszać rózgą kuchenną
Healthy food explorertransportu, trwała oraz zawierająca dużo witaminy C kapusta kiszona okazała się strzałem w dziesiątkę i odtąd na stałe zagościła na statkach. Bezglutenowe brownie – ciasto czekoladowe z kiszoną kapustą, przepis : 3/4 szklanki mąki kokosowej 3/4 szklanki masła klarowanego ( przepis ) albo zwykłego lub oleju kokosowego 3/4 szklanki kakao (naturalnego, gorzkiego) 3/4 szklanki kapusty kiszonej albo kwaszonej (ok. 175 g) 7 jajek(...)można go zastąpić syropem klonowym, stewią albo w ostateczności nawet zwykłym cukrem. Na protokole autoimmunologicznym nie można jeść jajek, więc niestety to ciasto nie jest dozwolone. Osoby uczulone na orzechy najczęściej mogą jeść bezpiecznie mąkę kokosową. W przypadku alergii albo nadwrażliwości na nabiał nie można użyć zwykłego masła – użyj masła klarowanego ( przepis ) albo oleju kokosowego. // PaleoSMAK Czytaj więcej
PaleoSMAKłyżki erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 80 g masła klarowanego (ghee) 1 łyżka mąki kokosowej Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego. Podzielić na pół. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno jedną częścią ciasta. Drugą owinąć folią i schłodzić
FitKotpyszne ciasto – sprawdziłam dla Was przepis Biszkopt jasny : 6 jaj 1 szk cukru 1 szk mąki łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać, wylać na formę do pieczenia. Piec w tem 175 C ok. 30-40 min. Placek kokosowy ; 6 białek(...)zagotować. Tłuszcz utrzeć, dodając po 1 łyżce,przestudzony budyń. Składniki do przełożenia ; 2 paczki delicji 2 galaretki pomarańczowe Przełożenie placka ; Biszkopt, połowa kremu,placek kokosowy,druga połowa kremu,ciasta delicje- tężejąca galaretka. Źródło ,,ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkaWyjątkowa propozycja dla fanów ciasta marchewkowego - czyli babka marchewkowa z bakaliami. W pięknym marchewkowym kolorze i z wilgotną strukturą - na pewno będzie zarówno idealną dekoracją, jak i przepysznym deserem na stole Wielkanocnym. Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 150 ml oleju 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki startej marchewki 1 szklanka rodzynek(...)pomalutku olej. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, aż do całkowitego zużycia. Kiedy składniki się połączą wyłączyć mikser. Do ciasta dodać marchewkę, rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe oraz skórkę z pomarańczy. Wymieszać łyżką. Formę na babkę z kominem wysmarować dokładnie olejem i przełożyć do niej ciasto. Wstawić do nagrzanego do 170°C piekarnika
Świat Ciastałyżki mleka 3 łyżeczki kakao aromat rumowy Krem: 330 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 słoik wiśni drylowanych w zalewie, 3 łyżki wódki CIASTO: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko- mieszamy do uzyskania jednolitej(...)się zagotowała, do ciepłej dodajemy czekoladę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Całość chłodzimy najlepiej przez całą noc. Schłodzoną masę ubijamy z cukrem pudrem, wykładamy na ciasto, łyżką formujemy nierównomierne fale. Posypujemy wiórkami kokosowymi
słodki bratekdomu Składniki: truskawki 1 śmietana 18 proc duża 1 cukier waniliowy 3 jajka 8 łyżek cukru 2 szklanki mąki 1 kostka masła wiórki kokosowe i melisa do przybrania Sposób przygotowania: Ciasto: Z 2 szklanek mąki, masła wyjętego prosto z lodówki i pokrojonego w małe kostki, 1 jajka i 5 łyżek cukru wyrabiamy ciasto. Robimy kulkę i odstawiamy(...)cisto jest już upieczone zalewamy je naszą mieszanka śmietanowo-jajeczną . Całość zapiekamy przez 20-30 min, aż masa na wierzchu się zetnie. Gotowe ciasto studzimy i układamy pocięte w plasterki truskawki, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy listkami melisy. Delektujemy się jego niebiańskim delikatnym smakiem Smacznego
W kuchennej krainieTworząc dzisiejsze ciasto kierowałam się zasadą "jeśli nie wiesz co zjeść, zjedz wszystko na co masz ochotę". Mogę to uznać za moją myśl przewodnią, do której bardzo często się stosuję. Myślę, że widać to w moich (czasami całkowicie nieprzemyślanych) przepisach. Spód powstał na bazie mąki kokosowej i nowego w moich zapasach białka konopnego, które jest miłym prezentem od sklepu internetowego(...)banana, która zalegała w koszyku z owocami po ostatnich kuchennych eksperymentach. Niestety (albo na szczęście) , uległam pokusie, rozciapkałam go widelcem i wymieszałam ze składnikami na ciasto. SKŁADNIKI: SPÓD: 3 kopiaste łyżki mąki kokosowej łyżka białka konopnego naturalna spiżarnia łyżeczka agaru 1/3 szklanki wody 1/2 dużego banana MASA: 80g tofu naturalnego 2 śliwki łyżka ksylitolu łyżka nasion chia DODATKOWO
healthy dreamsDzisiaj kolejna odsłona gofrów – tym razem biszkoptowe gofry z mąką kokosową. Bardzo lekkie, idealne na śniadanie, ale deser też Mąkę kokosową można wykorzystać na wiele sposobów – od ciast, po placki i ciasteczka. Ten przepis to pierwsze podejście – wychodzą biszkoptowe, lekkie, ale nie chrupiące gofry. Jak zwykle dodatki(...)proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie łyżką do masy jajecznej. Gofrownicę rozgrzać, wylewać ciasto i piec około 3 minuty (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). Podawać z dowolnymi dodatkami. Artykuł Biszkoptowe gofry z mąką kokosową – Blogmas 2019 #12 pochodzi z serwisu Fitkot
FitkotPowodem zrobienia tej pyszności były słowa " zrób mi takie ciasto" - tak więc po przekopaniu półek , zrobieniu zakupów upiekłam ciasto zwane potocznie ciastem kakaowo - jabłkowo - chałowym. Jest parę wersji tego przepisu w internecie ja znalazłam oto taki. Jest z nim trochę zabawy ze względu na ilość warstw ale myślę ,że warto :) zwłaszcza gdy rodzina zjada wam całą blachę w ciągu dnia(...)kakao delikatnie łącząc w kremową kakaową masę. Ciemną masę wykładamy na prostokątnej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Ubijamy pozostałe 4 białka dodając cukier (6 łyżek) i wiórki kokosowe. Masę wykładamy na ciemne ciasto. Na górę dodajemy odsączone jabłka ,a na samą górę wykładamy jasną masę - można pomóc sobie wykładanie dekoratorem chodź nie jest to myślę konieczne. Pieczemy 50 minut
W Moim Magicznym DomuSerniki na zimno robię rzadko - jednak zdecydowanie wolę te pieczone, albo w wersji mini fit serniczków. Latem oczywiście warto jednak przygotować coś orzeźwiającego, owocowego i
Healthy food explorermnie tu jest jego podstawowa zaleta. Poza tym szybko się robi, bo ciasto i masę pieczemy razem. Składniki: ciasto - 500 g mąki - 300 g masła - 3 żółtka - 1 jajko - 100 g cukru pudru - skórka z 1 cytryny masa - 250 g wiórków kokosowych - 1 szklanka śmietanki 30 % - 200 g cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 3 białka - 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)cytryny Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy je do lodówki na godzinę. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wyklejamy ciastem zarówno spód jak i boki formy. Wiórka kokosowe mieszamy ze śmietanką, cukrami, sokiem z cytryny, ubitą na sztywno pianą oraz mąką ziemniaczaną. Masę przekładamy na wcześniej przygotowane ciasto i pieczemy
Zainspirowana w kuchni