ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:196/932)

CIASTO Z JOGURTÓW GRECKICH 226

ciasto jest bardzo smaczne!                   Masa jogurtowo-kokosowa delikatnie kwaskowa, przełamana          słodkim dżemem z czarnej porzeczki ... do tego sypka maślana kruszonka.       Polecam jedynie po wystudzeniu dobrze schłodzić ciasto w lodówce(...)woreczków i umieścić w zamrażalce na godzinę lub na kilka godzin w lodówce. Ja lubię rozkładać sobie pracę, więc ciasto przygotowałam sobie poprzedniego dnia. Składniki na masę jogurtową: 3 op.  jogurtów naturalnych (po 400g każdy) 250g drobnych wiórków kokosowych  2 budynie waniliowe bez cukru aromat waniliowy 5 białek 3/4 szkl cukru Ponadto:  słoiczek dżemu z czarnej porzeczki

Walijskie Pichcenie
Tarta migdałowa z rabarbarem 182

rabarbar w pełni, więc można wykorzystać go do wspaniałych wypieków. Odkryłam, że rabarbar dobrze się komponuję z mąką migdałową. Idealne ciasto na wiosenne, ciepłe popołudnie. Składniki: Spód: 2 jaja 5 łyżek erytrolu  1/2 szklanki oleju kokosowego 1,25 szklanki mąki ryżowej 1/2 szklanki mąki migdałowej  szczypta proszku do pieczenia(...)łodygi rabarbaru 3 łyżki erytrolu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Spód Do miski wsypujemy oba rodzaje mąk, dodajemy erytrol, proszek do pieczenia i rozpuszczony olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy. Surowe ciasto chowamy do zamrażalnika na 15 minut. Po upływie czasu ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Widelcem nakłuwamy cały spód. Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach. Mus: Rabarbar obieramy

Truskawkowa Fiesta
Ciasto kokosowe z jagodami 74

ciasta, które znakomicie pasują do porannej czy popołudniowej kawy w leniwy weekendowy dzień - proste, lekkie, bez zbędnych dodatków, z wyraźną dominacją owocu. Takie jest właśnie to ciasto - nieco egzotyczne przez dodanie wiórków kokosowych i soku z limonki, z wyraźnym smakiem świeżych jagód. Ciasto smakuje bardzo letnio i sprawdzi się również jako przekąska do pracy. Przepis z niewielkimi modyfikacjami pochodzi

Milion Smaków
Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru 137

dodatku cukru, a do tego przełożyć nieco bardziej dietetycznym budyniowym kremem na bazie śmietanki kokosowej (czyli stałej części mleczka kokosowego). Jeśli macie jeszcze zapasy musu jabłkowego w słoikach to ciasto nie będzie problemem i zaoszczędzicie czas podczas przygotowywania (a przy okazji opróżnicie nieco spiżarnię ;)). Muszę przyznać, że ta masa to jedna z moich ulubionych i na pewno wykorzystam ten pomysł(...)wyrównać. Przykryć kolejnym blatem i wyłożyć część masy (podzielić ją tak, aby wystarczyło na wierzch i boki ciasta). Nałożyć na wierzch trzeci blat i cały tort przykryć masą budyniową. Wygładzić lub udekorować według uznania (ja wykorzystałam kwiatki z opłatka i wiórki kokosowe). Artykuł Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Bułeczki cynamonowe 121

zastąpiłam mlekiem kokosowym. Takie bułeczki to idealny dodatek do kawy lub gorącej czekolady. Najlepiej smakują po upieczeniu, gdy są jeszcze ciepłe :) Składniki (ok.20-25 średniej wielkości bułeczek): Ciasto: 1 szklanka letniego mleka (u mnie kokosowe) 2 jajka  3 szklanki mąki orkiszowej  1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej  6 łyżek cukru brązowego  125 g roztopionego masła(...)było grudek. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około 20 - 30 minut. Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając roztopione masło. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny

Healthy food explorer
"Sen o tropikach" - bezglutenowa tarta urodzinowa z gorącym sosem z mango 136

Zainspirowana podróżami i serkiem Apetina Papaja i Curry , wymyśliłam tartę na bezglutenowym spodzie z dodatkiem mąki kokosowej i płatków quinoa, wypełnioną sernikowym nadzieniem i owocami. Znajdziecie tu ananas, granat i świeże figi, a wszystko posypane jest płatkami kokosa i zapieczone. Ciasto podłam jeszcze ciepłe, z granatem, melisą i gorącym sosem na bazie mango z dodatkiem kardamonu. Zapraszam! Składniki: 50 gram(...)gram cukru kokosowego, 3 łyżki mąki kokosowej i 2 łyżki mąki z tapioki. Pozostałą mąkę, cukier, wiórki kokosowe i płatki quinoa mieszamy z dwoma jajkami, olejem kokosowym, łyżeczką cynamonu i łyżeczką karadamonu, zagniatamy ciasto. Wkładamy je na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i wylepiamy nim formę do tarty, nakłuwamy spód. Wkładamy na 10 - 15 minut do piekarnika

Quinoa Raz!
Ciasto z galaretką i kremem wiśniowo - kokosowym. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek. 100

puszka mleka kokosowego 5 łyżek wiórek kokosowych 3 listki żelatyny agawa wiśnie, sok wiśniowy Do miski wsypałam mąkę, dodałam proszek do pieczenia, masło kokosowe, agawę i mleko. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na 2 równe części. Pierwszą część wylałam do tortownicy i wstawiłam do piekarnika na 25 min, temp 180°C. Ciasto pieczemy do suchego patyczka(...)tężeć w lodówce czas na komponowanie całości:) Na pierwszą część ciasta wyłożyłam galaretką, dodałam wiśnie i przykryłam drugą częścią, z kakao, po czym ciasto wstawiłam do lodówki. Czas na krem: Gęstą część mleka kokosowego miksowałam na wysokich obrotach. Następnie dodałam wiórki kokosowe, agawę, pół szklanki soku wiśniowego, kilkanaście wiśni i wszystko wymieszałam za pomocą łyżki. W międzyczasie, w dosłownie czterech

nietadieta
Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru 160

bezglutenowych czy digestivów – jakie lubicie i możecie – wystarczy ich 100 g wsadzić do malaksera wraz z 3 łyżkami oleju kokosowego i rozgnieść na okruchy) albo przygotować jak ja spód wegański z nerkowców, kokosa i daktyli. Do ciasta przygotowałam też mega prostą kawę frappę na bazie Inki, która jest w cieście – na upał idealna – można użyć klasycznej(...)tortownicy ok. 24 cm, dokładnie ugniatamy i chowamy do lodówki. Mus z awokado: Awokado (koniecznie miękkie – jeśli jest twarde, ciasto się nie uda) wydrążamy i blendujemy z pokrojonymi bananami oraz syropem z agawy/melasą/daktylowym. Dodajemy olej kokosowy, kakao, kawę Inkę i szczyptę soli. Blendujemy ponownie, aż do uzyskania jednolitej masy. Próbujemy czy masa jest odpowiednio słodka, w zależności

Poezja smaku
BISZKOPCIKI, BISZKOPTY NA MĄCE Z PŁASKURKI I SAMOPSZY, Z CUKREM KOKOSOWYM 151

  Biszkopty to idealne ciacha dla najmłodszych. Nie zawierają pochodnych mleka, są dietetyczne, lekkostrawne. Dodatkowo uwielbiane przez najmłodszych. Dzisiejsze przygotowałam na bazie mąk z płaskurki i

Smaczne Zdrowe
Tarta z borówkami na spodzie z orzechów 218

pieczenia, to jest najzdrowsze i najlepsze. Spód nie jest zrobiony z pokruszonych, pełnych cukru herbatników, na dodatek sklejonych masłem. Tu w roli „ciasta” występują drobno zmielone migdały, a spoiwem jest miód. Zamiast sernika jest ubite mleko kokosowe. Możecie zastąpić je gęstym jogurtem greckim. Albo w wersji rozpasanej – śmietaną. Jeśli chodzi o owoce to macie absolutnie wolną rękę, aczkolwiek najlepsze(...)możemy odszukać. Jak znajdziemy, dodamy linka. Generalnie polecamy ten serwis, bo jest w nim milion przepisów na ciasta bez pieczenia. Składniki: Spód 150 g migdałów 3 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu Kilka suszonych daktyli Dość duża szczypta soli Wierzch Puszka mleka kokosowego 2 łyżki miodu Sok z całej limonki Skórka starta z limonki 250 g (szklanka) borówek Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Małdrzyki iwonickie – galicyjskie placki z twarogu 126

Czas gotowania 20 minutes Porcje 12 Autor Magdalena Pinkwart Składniki Placki: 500 g sera białego twarogowego 60 g mąki pszennej 2 jajka 30 g cukru pudru 20 g wiórków kokosowych 20 g rodzynek kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżka masła olej roślinny lub masło klarowane do smażenia Dodatki: bita śmietana, konfitura owocowa, świeże owoce, cukier puder lub kwaśna śmietana Przygotowanie(...)dodaj jajka, cukier puder, mąkę i masło. Dokładnie połącz składniki, ale ręcznie, nie mikserem, by nie stracić konsystencji i wyczuwalnych drobnych grudek sera. Rodzynki namocz, dodaj do ciasta wraz z wiórkami kokosowymi i aromatem waniliowym. Wymieszaj ponownie. Podziel na równe części z których uformujesz placuszki. Obtocz je w cienkiej warstwie mąki. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Układaj delikatnie małdrzyki i smaż

smakowitehistorie.com
Wiśniowa bajka 1105

kremową masą budyniową i warstwą delikatnej  śmietanki, rozpływa się w ustach niczym najlepszy tort, skromnie ozdobiony , wbrew pozorom prosty do przygotowania, smakiem będziecie zachwyceni…..prawdziwa słodka bajka! Składniki: Ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 szklanka śmietany kremówki 1 budyń śmietankowy  2 szklanki mleka(...)wódki 1 łyżeczka cukru pudru Warstwa śmietanowa: ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki czubate cukru pudru 2 torebki śmietan fix Dodatkowo: 20 dag podłużnych biszkoptów 10 dag wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: Ciasto: Białka oddzielamy od  żółtek, ubijamy na sztywną pianę uważając aby ich nie „przebić „, pod koniec ubijania wsypywać partiami cukier, dodać żółtka, zmiksować, powoli wsypywać przesianą mąkę

Wanilia i Kardamon
Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą 179

C zekolada i suszone śliwki to połączenie doskonałe. Dlatego postanowiłem je wykorzystać do tej prostej wegańskiej tarty bez pieczenia. Delikatny spód z amarantusa, masa z suszonych

Food Square

Proponowane wyszukiwania