Składniki Ciasto: 75 g płatków owsianych 25 g wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 1 łyżka oleju 5 łyżek mleka 1 jajko 3 łyżki mąki kokosowej Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy z cukrem 250 ml mleka Dodatkowo: borówki amerykańskie płatki kokosowe Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Foremki smarujemy olejem i wylepiamy ciastem. Pieczemy przez
Kulinarne przygody GatityBardzo lubię ciasta ucierane. Wczoraj upiekłam taka babkę. Zwykła, z dodatkiem kakao i wiórek kokosowych. Babkę posypałam cukrem pudrem, ponieważ spodziewałam się gości, a to najszybszy sposób. Polecam zrobić polewę czekoladową, a wierzch posypać wiórkami kokosowymi. To będzie idealne dopełnienie. Chociaż taka na szybko z cukrem pudrem, tez pyszna :) Składniki: 250 g. masła 250 g. cukru 5 jajek(...)łyżeczek kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego 5 łyżek wiórek kokosowych Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wlać mleko i ekstrakt migdałowy. Utrzeć do połączenia składników. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną
Agusiowe smakołykimasła 100 g cukru pudru 3 żółtka odrobina proszku do pieczenia wykonanie: Foremki smarujemy masłem. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, które wylepiamy ciastem. składniki na bezę kokosową: 3 białka 190 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Do ubitych białek dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy łyżką
Domowy Smak Jedzeniapłaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem oraz masłem orzechowym, dodajemy mąkę, kakao, proszek, a na końcu płatki owsiane, jaglane, wiórki kokosowe i słonecznik. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor
słodki bratekCiasto biszkoptowe z kremem kokosowym i słodką bezą jest dość proste do wykonania
Przepisy Kulinarnecream of tartar; kamień winny) 1/8 łyżeczki barwnika czerwonego naturalny (opcjonalnie) Sposób przygotowania Pierniczki Mąkę kokosową podprażyć na suchej patelni aż się przyrumieni. Odstawić do ostudzenia. Mus kokosowy rozpuścić. Wszystkie składniki ciasta umieścić w malakserze i rozdrobnić aż do uzyskania zbitej masy. Ciasto na pierniczki owinąć folią aluminiową i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Wyjąć rozwałkować między dwoma
Modern Cave GirlLubię eksperymentować w kuchni. Planuję upiec jedno ciasto a wychodzi coś zupełnie innego. Tak było i w tym przypadku. Kiedy jednak widzę, że domownicy się zajadają
Prosty przepis naCiasto chałwowiec na herbatnikach przełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym.Niebo w gębie :).Nie wymaga pieczenia,szybko się obi i bardzo szybko znika z talerza :). SKŁADNIKI
Mała w garnku mieszaMleko zmiksować z jajkiem, szczyptą soli i cukrami. Następnie dodać mąkę wymieszaną z suszonymi drożdżami, ananasa i całość dokładnie wymieszać. 3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta, uformować placuszki i smażyć z obydwu stron na złoty kolor. 4. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem
Szalona Kuchnia Ewelinypropozycję na prezent. Zamiast bukietu kwiatów upieczcie sernik czekoladowy z truskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru
Rita creativedodawać tyle syropu ile chcecie. Syrop możecie zastąpić miodem lub cukrem trzcinowym, tylko cukier najlepiej zmielić w młynku), wymieszałam dokładnie całość. 3. Na talerz wysypałam wiórki kokosowe, łyżką nabierałam porcje ciasta i zwilżonymi wodą rękami formowałam kulki, które później obtaczałam w kokosie. Ręce co jakiś czas zwilżałam wodą, żeby kulki lepiej mi się formowały. Gotowe kulki najlepiej włożyć na całą
kruche babeczkiwyciągamy z fory i odstawiamy do przestygnięcia. Zimne ciasto przecinamy na 3 części. Ciasto przekładamy resztą masy orzechowej.Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką w kąpieli wodnej,polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Życzę udanych wypieków. Produkty Helio idealne do świątecznych wypieków
Sama słodycz i szczypta chilicukrem. W drugiej miseczce wymieszaj jogurt z jajkami, dokładnie wymieszaj. Składniki mokre przelej do miski, dodaj jabłka starte na tarce i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wykładaj niewielkie ilości ciasta i smaż z obu stron ok. 2 minut. Racuszki podawaj z świeżymi owocami, masłem orzechowym lub innymi, ulubionymi dodatkami Smacznego Czytaj więcej – przepisy na placuszki Artykuł
365 dni dookoła kuchnipropozycję na prezent. Zamiast bukietu kwiatów upieczcie sernik czekoladowy z truskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru
RITA food channel