ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:183/932)

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE, czyli ciasteczka z kokosem 177

wiórków kokosowych 8 łyżek cukru pudru 2 jajka (1 białko zostawić do panierki) mąka (ile potrzeba) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki (panierka) 1 białko wiórki kokosowe Przygotowanie Zmieszać wszytkie składniki. Wyrobić miękkie ciasto. Ciasto nie powinno lepić się do rąk. Urwać kawałek ciasta, większy niż orzech laskowy, mniejszy niż orzech włoski. Uformować kulkę i obtoczyć górną cześć ciasteczka

Tureckie Przepisy
Zdrowe ciasto banoffee z kokosową bitą śmietaną 205

orzechowego idealnie komponuje się z pokrywającą go warstwą czekoladowego kremu. Wbijając łyżeczkę dalej znajdziemy dojrzałe, słodkie banany przykryte puszystą bitą śmietaną z mleczka kokosowego... lekko posłodzona erytrolem, ale można także wykorzystać miód. Jak dla mnie ciasto jest lepsze niż z niejednej cukierni :) Spód: 180 g ciasteczek owsianych, bez cukru np digestive 1 łyżka oleju kokosowego rozpuszczonego 1 łyżka masła orzechowego

Chocolate Muffin Blog
Kokosowe ciasteczka budyniowe 3925

Kokosowe ciasteczka budyniowe to pyszne, kruche krążki, powstałe z połączenia tradycyjnych składników ciasta kruchego, proszku budyniowego oraz wiórków kokosowych. Ciasteczka dzięki dodatkowi budyniu, maja nie tylko delikatnie wyczuwalny budyniowy posmak, ale też sypką i delikatną strukturę. Duża ilość wiórków kokosowych w przepisie sprawia, że ciasteczka są zdecydowanie kokosowe, a smak kokosa wyróżnia się na tle innych. Z podanej porcji przygotujecie(...)masło i żółtka powinny być z lodówki - mąkę przesiać z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe i masło pokrojone na mniejsze kawałki, wszystko posiekać razem - dodać rozbełtane żółtka i ekstrakt z wanilii, wymieszać, zagnieść ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić - ze schłodzonego ciasta odrywać małe kawałki, formować z nich kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego - na talerzyku wymieszać

Smakołyki Bereniki
Wegańskie, proteinowe brownie z kokosowym karmelem i popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 167

gładką masę. Suche składniki:  Płatki owsiane zmiksować na mąkę (można to zrobić razem z mąką kokosową aby uniknąć grudek). Wymieszać razem z kakao, odżywką, proszkiem i posiekaną gorzką czekoladą. Mokre składniki wymieszać ze suchymi przy pomocy miksera na wolnych obrotach. Ciasto ma być bardzo gęste i lepkie ale nie suche. Tortownice(...)wyłożoną na dnie papierem do pieczenia wypełnić ciastem dociskając i wyrównując je mokrą łyżką. Piec brownie w 180’C ok 50-60 minut (należy sprawdzać patyczkiem czy ciasto nie jest surowe). KOKOSOWY KARMEL Śmietankę kokosową lub mleko kokosowe zagotować w garnuszku, dodać cukier kokosowy (może być też np. trzcinowy ale musi być bardzo ciemny) i gotować na małym ogniu

Candy Pandas
Pijany kokosowiec 394

ciasto kruche jest jak dla mnie zbyt zbite. Lekko mięknie około 2 dni po przygotowaniu. Ciasto: 250 g masła 4 żółtka 2 i 1/2 szkl. mąki 2/3 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 200 g masła 1 i 1/2 szkl. wiórek kokosowych 1 szkl. kaszy manny 3/4 szkl. wódki 1 szkl. cukru Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu porzeczkowego(...)wstawiamy na noc do lodówki. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy cukier i pokrojone na mniejsze kawałki masło. Całość siekamy. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na dwie części, wkładamy do woreczków foliowych i wstawiamy na około godzinę do lodówki. Jedną część schłodzonego ciasta przekładamy do formy (21x28cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy

Smaki Na Talerzu
CIASTO PRINCESSA Z JAGODAMI 105

Czekoladowe blaty przełożone słodkim kremem z chrupiącym batonikiem kokosowym, a wszystko przełamuje lekko kwaśny smak jagód. Pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao(...)czubate łyżki mąki tortowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml kremówki, 200 g mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 3 batony Princessa kokosowa 3 łyżki jagód, kilka kostek gorzkiej czekolady WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 minut

słodki bratek
Ślimak kokosowy 193

Później przepis poszedł w zapomnienie, zawieruszył się gdzieś w stercie przepisów... Składniki na roladę o dł. ok35cm: Ciasto herbatnikowe: 1,5 opakowania herbatników zwykłych (200g jedno opakowanie) 3 łyżek kakao 125 ml mleka 65 g masła (1/4 kostki) lub margaryny Masa kokosowa: 80g kokosu 70 ml mleka 75 g cukru pudru 75 g masła lub margaryny pół kieliszka spirytusu(...)mlekiem i dobrze wymieszać. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Dodawać po łyżce kokosu cały czas mieszając. Na koniec dodać spirytus lub wódkę. 3. Na rozwałkowane ciasto herbatnikowe nałożyć masę kokosową. Zwijać w roladę przez folię, dobrze dociskając do środka. Zawiniętą w folię odłożyć do lodówki, gdzie szybciej stwardnieje

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowe babeczki z budyniem i malinowym kremem 133

zmienia to faktu, iż uwielbiam je piec a potem dekorować :) A co do samych babeczek - wierzę, że posmakują każdemu, no może poza tymi, którzy nie cierpią wiórków kokosowych ( są one dodatkiem do ciasta ) ;) Środek każdej babeczki skrywa budyń waniliowy, a wierzch udekorowany jest pysznym malinowym kremem, na bazie frużeliny malinowej i serka mascarpone, który nie spływa i zachowuje wyciskany wzorek(...)problem ;) Babeczki : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz z wiórkami kokosowymi. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę ( jak w przypadku wszystkich ciast ucieranych, czynność tę należy wykonać bardzo starannie, niezwykle istotne jest bowiem odpowiednie napowietrzenie masła, należy więc ucierać minimum 10 minut ). Po dokładnym utarciu masła

Opowieści z piekarnika
Ciasto Rajski Obłok 166

Przepis na trójwarstwowe ciasto z biszkoptem, masą budyniowo-kokosową i pianką z owocami. Jest naprawdę bardzo pyszne i ładnie wygląda. Składniki: Biszkopt: 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa kokosowa: 500 ml mleka (1,5%) 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki mąki pszennej budyń(...)wrzucamy do nich mrożone owoce i wlewamy do ubitej śmietany. Miksujemy do połączenia się składników. Odstawiamy na pół godziny. Na wystudzony biszkopt nakładamy masę kokosową, następnie wykładamy herbatniki i na nie wylewamy piankę owocową. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki, do stężenia składników

e-PrzepisyKulinarne
Francuskie choineczki 192

kostki czekolady deserowej 4 suszone morele 2 łyżki suszonej żurawiny lub rodzynek 10 migdałów Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżeczka herbaty matcha 2 łyżki mleka Wiórki kokosowe Wykałaczki Sposób przygotowania: Ciasto francuskie dzielimy na 10 (ok 1½cm) pasów wzdłuż dłuższego boku. Na wykałaczkę nabijamy migdał (wcześniej wystarczy zrobić dziurkę metalowym szpikulcem) i nabijamy wstążki ciasta francuskiego układając

Kuchnia w czekoladzie
Kokosanka z jagodami 3480

masła 3/4 szklanki cukru 5 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Piana: 5 białek 100 g cukru 200 g wiórków kokosowych 200 ml kwaśnej śmietany 18% Dodatkowo 4 łyżki kaszy mannej 250 g borówek Wykonanie: Składniki na ciasto wykładamy na stolnice i zagniatamy je aż powstanie jednolita kula. Dzielimy ją na dwa kawałki. 3/4 ciasta zostawiamy na stolnicy a resztę wkładamy(...)zagotować. Gdy składniki będą dobrze połączone odstawiamy masę do ostygnięcia. W tym czasie białka ubijamy na sztywno i delikatnie dodajemy po łyżce masy.  Na ciasto wykładamy równo borówki, na wierzch równo smarujemy pianką kokosową tak aby przykryć nią owoce. Na samą górę ścieramy resztę ciasta, które daliśmy w lodówki i wkładamy do pieczenia.  Ciasto pieczemy  przez

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto bananowe z cynamomem i kokosem 374

ciasta w polewie czekoladowej (polecam zajrzeć TU). Tym razem propozycja z dodatkiem kakao i cynamonu oraz wiórkami kokosowymi - bez polewy, banany nadają mu wystarczającej słodyczy. Wiórki kokosowe świetnie się w takie ciasto wpasowywują - uroczo chrzęszczą w zębach :) Następnym razem dodam też garść żurawiny, jej kwaskowaty smak wyśmienicie będzie się tu komponował z posmakiem słodkich bananów. Składniki na 1 keksówkę(...)dosypywać składniki sypkie, nadal miksując. Na końcu dołożyć rozgniecione banany oraz wiórki kokosowe i krótko zmiksować do połączenia składników.Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Formę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 180C ok. 40-45 min. Testem "suchego patyczka" sprawdzać stan upieczenia ciasta. Ciastu pozwolić trochę ostygnąć jeszcze w formie. Następnie już lekko przestudzone wyjąć

Grunt to przepis!
Keto deser- Kokosowe donuty (Paleo, LowCarb) 146

dodam, że ten keto deser odznacza się wyjatkowo niską zawartością węglowodanów- jedynie 2,3 g węglowodanów netto na sztuce! Kokosowy zawrót głowy Tym razem nie czekoladowe, lecz kokosowe z polewą jagodową. Do ciasta oprócz obowiązkowego trio w postaci mąki , oleju i mleka kokosowego trafiły także wiórki kokosowe. Polewa zaś to mus kokosowy z nierafinowanym olejem kokosowym i sproszkowanymi jagodami . Także

Modern Cave Girl
Ananasy w cieście 136

Ananasy w cieście to klasyczny deser wywodzący się z kuchni azjatyckiej. Ciasto połączone ze świeżym, słodkim i dojrzałym ananasem, posypane wiórkami kokosowymi i cukrem pudrem to ciekawa propozycja małej słodkości. Składniki: 170g mąki pszennej 140ml mleka 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4 łyżki wiórków kokosowych 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 świeży, dojrzały(...)zmiksować z jajkami, szczyptą soli, wiórkami i cukrami. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, plastry ananasa obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obydwu stron. 4. Gotowe ananasy w cieście posypać cukrem pudrem

Szalona Kuchnia Eweliny
Placki marchewkowe 204

ciasto marchewkowe to dlaczego nie placuszki? Są puszyste w środku i rumiane na zewnątrz. Zawarte w nich marchewki i mąka kokosowa nadają lekkiej, naturalnej słodyczy. Podczas smażenia, trzeba ostrożnie przewracać na drugą stronę aby ich nie uszkodzić. Polecam podawać z syropem klonowym, jednak sprawdzi się inny słodzik np. syrop z agawy czy miód. Placki marchewkowe porcja dla 1 osoby Składniki(...)kilka łyżek wody/mleka 1/2 łyżeczki sody olej kokosowy Przygotowanie: Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tartce. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Nabierać łyżką porcje ciasta i zmniejszyć ogień do minimum. Przykryć patelnię i smażyć około 5-6 min. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć czynność. Podawać z syropem i sezonowymi owocami. ( polecam jagody

Jaglusia
Bezglutenowe naleśniki z masłem z orzechów laskowych, ekspandowaną quinoą i czereśniami 140

kokosowego 5 - 6 łyżek masła z orzechów laskowych 3 garście wypestkowanych czereśni 6 łyżek ekspandowanej quinoy olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Z jajek, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe, doprawiamy je cukrem kokosowym i solą. Naleśniki smażymy na oleju kokosowym, a następnie smarujemy je masłem orzechowym i zwijamy w ruloniki, które kroimy na kawałki i wrzucamy do miseczki razem

Quinoa Raz!
kokosowy tofurnik nadziany puddingiem chia 123

świetnym akcentem deserku. SKŁADNIKI: 80g tofu 1/2 banana 2 łyżki nasion chia 30g mleka kokosowego  3 łyżki mąki kokosowej WYKONANIE: tofu blendujemy z bananen- dodajemy mąkę kokosową, całość dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia, bądź aluminiowej formy - na wierzchu formujemy małą "miseczkę" nasiona chia mieszamy z mlekiem kokosowym, po czym przelewamy do uformowanej z tofucznika miseczki

healthy dreams
Seromakowiec. 773

mlekiem i podgrzewamy, następnie dodajemy połamaną w kostki czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści. Gotową polewą smarujemy ciasto, a wierzch dekorujemy płatkami migdałów, skórką pomarańczową, cytrynową, wiórkami kokosowymi lub inną dowolną posypką. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone, więc wkładamy je do lodówki na co najmniej 2 godziny. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Tort kokosowy 176

Tort kokosowy – puszysty, delikatny, lekki i mało słodki. Jeśli nie lubicie ciężkich tortów, ten będzie idealny. Udekorowany kwiatami z ananasa, które są bardzo proste do

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania