Powoli zbliża się czas wielkanocnego pieczenia, więc na blogu też chciałabym pokazać wam kilka inspiracji Tym razem powróciłam do eksperymentów z karobem i zrobiłam świąteczną babkę orkiszową . Składniki odbiegają trochę od typowych “babkowych” – nie używam masła, majonezu, cukru i białej pszennej mąki . Mimo wszystko babka wyszła lekka, ale nie sucha i bardzo smaczna. Lubię dodatek cukru kokosowego, bo wprowadza lekko karmelowy smak, a połączenie z karobem okazało się bardzo udane. Jeśli st...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...